-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ετσι cson
Εγω τα ξερω, αλλά καποιοι θελουν να μας βγαλουν λαθος για να βγουν αυτοι σωστοι....Δεν σε χαλασε 21 Quadra !?!?!
Όχι δεν με χάλασε, μήπως όμως σε έχει πειράξει η ζέστη ? :γιατί τρώγεσαι να δικαιωθείς για κάτι απόλυτα επουσιώδες,
ΟΚ έχεις δίκηο, νίκησες είσαι εντάξει ? Μή μας πάθεις και τίποτα, ηρέμησε,
Να μην το παιζεις εξυπνος , ενω εισαι λαθος
Το προβλημα δεν το εχω εγω, το εχεις εσυ που μου την μπαινεις σε καθε ευκαρια
Περαστικα και ξυδι
Την πηρες την απαντηση σου απο αλλου, γιατι εμενα θα με διεβαλλες οπως μπορουσες, οπως εχεις ξανακανειΠαραδέχομαι, έχεις επίπεδο !!! ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΧΗΜΕΙΑΣ, ΤΡΙΒΟΛΟΓΙΑΣ κσι ΄σλλων σχετικών επιστημών, κρίμα που δεν είσαι σύμβουλος στην AMG.
Την ειρωνια αλλου
Εδειξες οτι αλλη μια φορα ησουνα λαθος
Τωρα προσπαθεις να κερδισεις τις εντυπωσεις με ειρωνιες και εξυπναδες... 70 χρονων ανθρωπος
Σου αποδειξαμε οτι εισαι λαθος....
τωρα πες οτι θες , αλλά μαλλον σε ποναει για να το συνεχιζεις -
Ο χρήστης yiorgosevzonas έγραψε:
Τα energy ειναι καλυτερα απο τα απλά
Δεν ξερω αν ειναι μαιμου , αλλά την επομενη φορα παρε απο καπου αλλου και συγκρινε
ειναι καλο λαδι , και με καλο vfm (απο τα καλυτερα στο ειδος του)
Αυτο χρησιμοποιω κι εγωΕυχαριστώ για την απάντηση.
Ρωτάω γιατί μέχρι τώρα έβαζα στην αντιπροσωπεία τα 10w40 και περίμενα κάποια μικρή έστω διαφορά.
Π.Χ. όταν κολλάω στην κίνηση για ώρα, η θερμοκρασία νερού ανεβαίνει όπως με τα ημισυνθετικά ένα τετραγωνάκι μετά το 90.Στην επόμενη αλλαγή θα κάνω αυτό που μου είπες και βλέπουμε...Η θερμοκρασια του νερου , δεν αλλαζει τοσο αμεσα με την αλλαγη λαδιου
Αν ειχες θερμομετρο λαδιου , ισως εβλεπες μεγαλυτερη διαφορα στην θερμοκρασια του λαδιου σε σχεση με πριν
Τεσπα , ολα αυτα δεν ειναι αποδειξεις οτι ειναι μαιμου το λαδι
Παντως για καλο και για κακο παρε απο αλλου την αλλη φορα -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Τα energy ειναι καλυτερα απο τα απλά
Δεν ξερω αν ειναι μαιμου , αλλά την επομενη φορα παρε απο καπου αλλου και συγκρινε
ειναι καλο λαδι , και με καλο vfm (απο τα καλυτερα στο ειδος του)
Αυτο χρησιμοποιω κι εγωΕυχαριστώ για την απάντηση.
Ρωτάω γιατί μέχρι τώρα έβαζα στην αντιπροσωπεία τα 10w40 και περίμενα κάποια μικρή έστω διαφορά.
Π.Χ. όταν κολλάω στην κίνηση για ώρα, η θερμοκρασία νερού ανεβαίνει όπως με τα ημισυνθετικά ένα τετραγωνάκι μετά το 90.Στην επόμενη αλλαγή θα κάνω αυτό που μου είπες και βλέπουμε...Η θερμοκρασια του νερου , δεν αλλαζει τοσο αμεσα με την αλλαγη λαδιου
Αν ειχες θερμομετρο λαδιου , ισως εβλεπες μεγαλυτερη διαφορα στην θερμοκρασια του λαδιου σε σχεση με πριν
Τεσπα , ολα αυτα δεν ειναι αποδειξεις οτι ειναι μαιμου το λαδι
Παντως για καλο και για κακο παρε απο αλλου την αλλη φοραοκ
-
Ο χρήστης yiorgosevzonas έγραψε:
Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.
Από total 10w40 σε 5w40 energy εδώ και λίγο καιρό δεν είδα καμιά διαφορά σε θερμοκρασία , θόρυβο κλπ.
Αυτό είναι λογικό ή μήπως το λιπαντικό δεν είναι γνήσιο;
Ευχαριστώ.Το αυτοκίνητο είναι 307 πεζώ.
Η οδήγηση σχεδόν ''γεροντική''.Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει η θερμοκρασία;
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δηλαδή εγώ που το αλλάζω στις 10.000χλμ θα ήταν καλύτερα να το αλλάζω στις 5000χλμ;
Όχι...εκτός εαν τα € σε ενοχλούν στο παντελόνι σου και θες να τα ξεφορτωθείς!
Το λάδι καλό είναι να αλλάζει όποτε λέει ο κατασκευαστής, η αλλαγή νωρίτερα κοστίζει χρήματα και επιβαρύνει το περιβάλλον, χωρίς να έχει κάποια ουσία.
Απ΄ότι γράφουν άλλα μέλη έχουν δει διαφορά με τις συχνότερες αλλαγές.Όχι φυσικά στις επιδόσεις,αλλά στη ζωή του κινητήρα.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Όταν ξεκαπνιζεται τελικιαζει.
Αυτό το ξεκάπνισμα που λανσάρουν κάποιες εταιρείες,κάνει πράγματι δουλειά ή είναι αρπαχτή;Μου φαίνεται κάτι σαν το δεύτερο,χωρίς να έχω κάνει φυσικά...
Δεν εννοώ τέτοιο ξεκαπνισμα.Εννοω εθνική και πατα ασε με πολλές στροφές. Προσωπικά θα προτιμούσα το xado που γραφουν σε αλλο τοπικ μιας και δεν πρόκειται για μοτέρ αμεσου ψεκασμού. +αλλλαγη λαδιων μετά.
-
Δηλαδή εγώ που το αλλάζω στις 10.000χλμ θα ήταν καλύτερα να το αλλάζω στις 5000χλμ;
Όχι...εκτός εαν τα € σε ενοχλούν στο παντελόνι σου και θες να τα ξεφορτωθείς!
Το λάδι καλό είναι να αλλάζει όποτε λέει ο κατασκευαστής, η αλλαγή νωρίτερα κοστίζει χρήματα και επιβαρύνει το περιβάλλον, χωρίς να έχει κάποια ουσία.
Απ΄ότι γράφουν άλλα μέλη έχουν δει διαφορά με τις συχνότερες αλλαγές.Όχι φυσικά στις επιδόσεις,αλλά στη ζωή του κινητήρα.
Φημες...Μην τα αλλαζετε ποτε
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.
Από total 10w40 σε 5w40 energy εδώ και λίγο καιρό δεν είδα καμιά διαφορά σε θερμοκρασία , θόρυβο κλπ.
Αυτό είναι λογικό ή μήπως το λιπαντικό δεν είναι γνήσιο;
Ευχαριστώ.Το αυτοκίνητο είναι 307 πεζώ.
Η οδήγηση σχεδόν ''γεροντική''.Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει η θερμοκρασία;
Από γνωστούς που κατόχους πεζώ που έκαναν την συγκεκριμένη αλλαγή από ημί σε συνθετικό, παρατηρήθηκε (μικρή έστω) διαφορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει γιατί τα χρησιμοποιώ για πρώτη αφορά.
Ρωτάω γνώμες εμπειρότερων. -
Απ ότι γράφουν άλλα μέλη έχουν δει διαφορά με τις συχνότερες αλλαγές.Όχι φυσικά στις επιδόσεις,αλλά στη ζωή του κινητήρα.Για τι διαφορά μιλάμε στην ζωή του κινητήρα? Δεν υπάρχει καμία τέτοια ανάλυση.
Και πώς θα δεις διαφορά στην ζωή ενός κινητήρα? Ο μόνος τρόπος είναι να πάρεις 2 ίδια αυτοκίνητα, να τα οδηγείς με ίδιες συνθήκες (αδύνατον) και με διαφορετικές αλλαγές λαδιών να δείς πόσες χιλ. χλμ θα αντέξει κάθε κινητήρας.
Ποιός το κάνει αυτό?? απάντηση: ίσως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ορίζουν και τα διαστήματα σέρβις. Πάντως κανείς ιδιώτης δεν το έχει κανει και ούτε και μπορεί.2 αυτοκίνητα της οικογένειας έχουν ξπεράσει τις 250.000χλμ (χωρίς κανένα πρόβλημα στον κινητήρα) με τις προβλεπόμενες αλλαγές λαδιών (και επειδή είναι BMW μιλάμε για αλλαγές κάθε 15.000χλμ περίπου). Ρώτα τον Δία πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει με το Xedos και κάθε ποτε αλλάζει λάδια.
-
Εγώ τα αλλάζω στις 10.000χλμ,η Peugeot λέει στις 15000.Μία φορά το χρόνο τα αλλάζω με Total Quartz 7000 10w40
-
Εγώ τα αλλάζω στις 10.000χλμ,η Peugeot λέει στις 15000.Μία φορά το χρόνο τα αλλάζω με Total Quartz 7000 10w40Μια χαρά είσαι αναφορικά με το διάστημα αλλαγής. Για το λάδι δεν έχω άποψη, δεν ξέρω τις προδιαγραφές της Πεζώ.
-
Αυτό προτείνει στο βιβλιαράκι που έχει το αμάξι
-
Ετσι cson
Εγω τα ξερω, αλλά καποιοι θελουν να μας βγαλουν λαθος για να βγουν αυτοι σωστοι....Δεν σε χαλασε 21 Quadra !?!?!
Καλά χαλαρωσε, δεν είσαι στο γήπεδο.
Το μοτέρ μια χαρά είναι, σίγουρα έχει βερνίκι σε σημεία που μπορεί να πιάσει (δες πχ και του τάπερ στις γλίστρες πώς είναι) αλλά αυτό δεν έχει κάποια επίπτωση.
Δεν θυμαμαι να σε ρωτησα...Που πεταγεσαι σε καθε θεμα, κριτης των παντων
Και οι γλυστρες ειναι πλαστικες ,οχι μεταλλικες ...
Το βερνικι που λες και ξαναλες ειναι μεσα στο λαδι? Κανουν και για βαψιμο τα λαδια? Δεν το ηξερα ....Όπου θέλω θα πετάγομαι, όπως κι εσύ συμπεριφέρεσαι λες και είσαι στο δημοτικό (αχαχουχα, σε ταπωσααααααααα, παρε να χεις). Ξίδι.
Αυτό ακριβώς, είναι πλαστικές, δηλαδή διαφορετικό ύλικό από τα υπόλοιπα μέρη που δεν έχουν το 'βερνίκι'. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να ισχύει και μεταξύ των διαφορετικών μοτέρ που συγκρίνεις, ενδέχεται τα μέρη που έχουν/δεν έχουν κιτρινίλα να έχουν διαφορετική επιφανειακή κατεργασία και να είναι περισσότερο/λιγότερο ευπαθή στο να εμφανίσουν αυτό που βλέπεις.
Για βερνίκι δεν κάνει το λάδι όχι, αλλά τι να κάνουμε που το λένε 'βερνίκι' αυτό;
Τα πλαστικα μπορουν να ποτισουν , τα μεταλλα οχι
Ξερεις ποιες πεταγονται ???
Βρες κανα αλλο θεμα να πεταχτεις, που δεν σου δινει κανεις σημασια
Κακως σου εδωσα κι εγωΦυσικά και το μέταλλο μπορεί να 'ποτίσει' υπό συνθήκες, πώς νομίζεις ότι γίνεται πχ η επιφανειακή σκλήρυνση;
Αυτό είναι μοτέρ με
-
To μεταλλο μπορει να καθαρισει απο αυτη την κιτρινιλα
Το πλαστικο οχι , γιατι το εχει απορροφήσει
Αυτο λεω -
**21 Quadra έγραψε:
**>Ηνίοχος έγραψε:Αυτό είναι το σύστημα βαλβίδων του ηλικίας 21 ετών ατος (πρώτο χέρι), με 165Κ χιλιόμετρα, πριν από δύο χρόνια.
Φαίνεται να είναι καθαρός.
https://postimg.cc/NL8DNb99
Βγάζοντας το κάρτερ όμως η κατάσταση είναι διαφορετική, φαίνεται και πράγματι είναι πολύ βρώμικος.
https://postimg.cc/DJxZZtp4
Ο κινητήρας αυτός συντηρήθηκε με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή, που ενώ στην αρχή έλεγε αλλαγή λαδιών
10-40W ανά 5Κ χιλιόμετρα μετά το πήγε στις 15Κ !!!! χωρίς να αλλάξει τον τύπο λαδιού !!!!.
Μου φάνηκε ακραίο και δεν τις ακολούθησα, άλλαζα δε τα λάδια στις 7,5Κ χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά μάζεψε κατάλοιπα και κάποια στιγμή πρέπει να καθαρισθεί...
Στην πράξη σήμερα του αλλάζω λάδια ανά 4Κ χιλιόμετρα, γιατί δεν αντέχουν παραπάνω, μετρημένα με φορητό αναλυτή λαδιού, που για άλλα αυτοκίνητα δίνει ένδειξη αλλαγής σε πολύ μεγαλύτερα (και φυσιολογικά) διαστήματα.
Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν καίει καθόλου λάδι και η συμπίεση στους κυλίνδρους δεν διαφέρει περισσότερο του 2%.nickolas και εμένα μου φαίνεται το μοτέρ σου λερωμένο εσωτερικά..,
αλλά ας μιλήσουν οι ειδικοί, όπως λες...Και εδώ έχουμε αλλαγή του χρώματος των πόρων των μετάλλων από το λάδι, μάλλον δεν έχετε δεί βρώμικα μοτέρ, το μοτέρ αυτό είναι ικανοποιητικά καθαρό.
Καθησυχαστική η διάγνωσή σου 21 Quadra.
Σε ευχαριστώ πολύ! -
Ετσι cson
Όχι δεν με χάλασε, μήπως όμως σε έχει πειράξει η ζέστη ? :γιατί τρώγεσαι να δικαιωθείς για κάτι απόλυτα επουσιώδες,
Περαστικα και ξυδι
Την πηρες την απαντηση σου απο αλλου, γιατι εμενα θα με διεβαλλες οπως μπορουσες, οπως εχεις ξανακανειΠαραδέχομαι, έχεις επίπεδο !!! ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΧΗΜΕΙΑΣ, ΤΡΙΒΟΛΟΓΙΑΣ κσι ΄σλλων σχετικών επιστημών, κρίμα που δεν είσαι σύμβουλος στην AMG.
**Την ειρωνια αλλου **
Τωρα προσπαθεις να κερδισεις τις εντυπωσεις με ειρωνιες και εξυπναδες... 70 χρονων ανθρωπος
τωρα πες οτι θες , αλλά μαλλον σε ποναει για να το συνεχιζειςMόνο αυτή σου αξίζει
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ετσι cson
Περαστικα και ξυδι
**Την ειρωνια αλλου **
τωρα πες οτι θες , αλλά μαλλον σε ποναει για να το συνεχιζειςMόνο αυτή σου αξίζει
Οταν σου μιλανε με στοιχεια, δεν εχεις πως να το αντικρουσεις και ειρωνευεσαι
Σου δειξανε με στοιχεια οτι εισαι λαθος, αλλά σε εναν εγωισταρο το χειροτερο ειναι να του πληξεις τον εγωισμο του
Λυπαμαι αλλα την αληθεια θα την λεω σ αρεσει δεν σ αρεσει
Και βασικα σε λυπαμαι γιατι 70 χρονων ανθρωπος και κανεις σαν κακομαθημενο
Τα προβληματα σου δεν θα στα λυσει το φορουμ
Βρες άλλη εκτονωση -
Ποιός είναι 70 χρονών ? Με ξέρεις ? με έχεις συναντήσει ? Βλέπεις ότι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα αμόρφωτο κοκκοράκι.
-
Εγω κατι εχω σπουδασει, εσυ το γυμνασιο το τελειωσες?
-
Εγώ είμαι γιατρός αλλά εν προκειμένω δεν έχει να πει κάτι.
Λίγα λόγια για το αυτοκίνητο...
Τα περισσότερα χιλιόμετρα, κοντά στις 100.000χλμ. έγιναν μπορώ να πω με το πόδι στο πάτωμα.
Απόδειξη ότι πρέπει να είχαν αλλαχτεί ~7 τετράδες λάστιχα, ότι έχει αλλαχτεί ό,τι μπορεί να αλλαχτεί στην ανάρτηση (σίγουρα ρουλεμάν και στους 4 τροχούς αλλά και ακραξόνια, ημιαξόνια κλπ.) και ότι έχει μπει Μέγαρα, με καυσωνα και χωρίς cool down γύρους*** . Μπορώ να πω ότι σύνολο το μοτέρ αθροιστικά στον κόφτη πρέπει να έχει περάσει κοντά στην 1 ώρα λειτουργίας.
Έχει κάνει για παράδειγμα διαδρομή 200χλμ. χωρίς να σηκωθεί ποτέ το πόδι από το γκάζι (με εξαίρεση 2-3 δευτερόλεπτα τη φορά όταν 3 ή 4 φορές κάποιος μπήκε μπροστά μου).Οπότε η χρήση του δεν ήταν 'με το γάντι'. Από την άλλη αυτό που η κοινή λογική λέει πως είναι σκληρή χρήση, για μοντέρνο μοτέρ μελετημένο και με δικλείδες ασφαλείας δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο. Μέγαρα πχ. από τα 90 άλογα θέμα αν είχα τα 60 προς το τέλος. Τα λάδια βέβαια αν και έκανα 100χλμ. και μισό ντεπόζιτο στην πίστα 'έγραψαν' 2 ή 3 χιλιάδες χιλιόμετρα στο service computer.
Εν πάση περιπτώσει το μόνο που δεν έκανα σε αυτό το μοτέρ είναι να το σκίζω κρύο. Επίσης όταν βγήκε η φώτο δεν είχε δει συχνά υψηλά φορτία σε χαμηλές στροφές.
***Σταμάτησα έχοντας βγάλει λινά στον εμπρός αριστερά τροχό (επέστρεψα με ρεζέρβα) αφού είχα μείνει και από ανάρτηση (υπερθερμάνθηκαν τα λάδια στα αμορτισέρ). Στο συνεργείο την ίδια μέρα ανακάλυψα ότι είχα μείνει και από τακάκια και από θαύμα δεν ακούμπησαν μέταλλο με μέταλλο (είχε μείνει μια φλύδα και μάλιστα με περιοχές μεγέθους καρφίτσας χωρίς υλικό τριβής)
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]