-
Πως ο συμπέρανες δλδ αυτό για το tradewind;
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Πως ο συμπέρανες δλδ αυτό για το tradewind;Πότε αναφερθηκε αυτη η εταιρεια?
-
Τα divinol 10w-40 εκτός των πολύ καλών προδιαγραφών που έχουν για αυτή τη κατηγορία έχουν και τη προδιαγραφή jaso ma που είναι για μοτοσυκλέτες. Επηρεάζει σε κάτι αυτή η προδιαγραφή τη χρήση σε αυτοκίνητο? Πρώτη φορά το συναντώ.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αφού ενδείκνυται για χρήση σε μοτοσικλετες, περιέχει λιγότερα αντιτριβικα(λογικά σκεπτόμενος λογω του δισκου τους)
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αφού ενδείκνυται για χρήση σε μοτοσικλετες, περιέχει λιγότερα αντιτριβικα(λογικά σκεπτόμενος λογω του δισκου τους)Δεν αναφέρει πουθενά ότι κάνει για μοτοσυκλέτες. Είναι λάδι για αυτοκίνητα και μαλιστα cng/lpg. Όμως φέρει την προδιαγραφή μοτοσυκλετών.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τα divinol 10w-40 εκτός των πολύ καλών προδιαγραφών που έχουν για αυτή τη κατηγορία έχουν και τη προδιαγραφή jaso ma που είναι για μοτοσυκλέτες. Επηρεάζει σε κάτι αυτή η προδιαγραφή τη χρήση σε αυτοκίνητο? Πρώτη φορά το συναντώ.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με τα divinol 10/40 multylight αν θυμάμαι καλά τα έλεγαν,παλιωσα ένα accent και ένα atos, χωρίς ποτέ να μου κάψουν έστω και λίγα ml.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τα divinol 10w-40 εκτός των πολύ καλών προδιαγραφών που έχουν για αυτή τη κατηγορία έχουν και τη προδιαγραφή jaso ma που είναι για μοτοσυκλέτες. Επηρεάζει σε κάτι αυτή η προδιαγραφή τη χρήση σε αυτοκίνητο? Πρώτη φορά το συναντώ.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σου λέει απλά ότι καλύπτει και αυτή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ πήρα 60λιτρο βαρέλι 10w-40 από το οποίο βάνω σε αεριοκίνητο Honda, πετρελαιοκίνητο Renault και σκούτερ Yamaha μια που οι προδιαγραφές που αναφέρει καλύπτουν και τους 3 κατασκευαστές. Έτσι μου έρχεται το λίτρο με 3,83€.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αφού ενδείκνυται για χρήση σε μοτοσικλετες, περιέχει λιγότερα αντιτριβικα(λογικά σκεπτόμενος λογω του δισκου τους)Στις μοτοσυκλετες λιπαίνεται και ο δισκος συμπλεκτη?
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Αφού ενδείκνυται για χρήση σε μοτοσικλετες, περιέχει λιγότερα αντιτριβικα(λογικά σκεπτόμενος λογω του δισκου τους)
Στις μοτοσυκλετες λιπαίνεται και ο δισκος συμπλεκτη?
Το σασμαν έχει τα ίδια λαδια με τον κινητήρα. Πως είναι ακριβώς το σασμαν και ο συμπλεκτης δν το έψαξα ποτέ.
-
σχετικά με τα JASO
JASO MA – This was the standard for single unit engines where the wet clutch, gearbox and engine used the same oil. JASO-MA oils don’t contain friction modifiers.JASO MB – This lower standard was for bikes that use separate oils for the engine, clutch and gearbox (e.g Harley Davidson’s and BMW’s).
Then in 2006 JASO introduced…..
JASO-MA2 – This specification was introduced in 2006 for modern motorcycle engines. As well as being a higher standard of oil the JASO-MA2 approval means the oil is suitable for use in bikes with catalytic converts in the exhaust system.
Τα σκούτερ δεν χρειάζονται κάποια προδιαγραφή JASO καθώς δεν έχουν κιβώτιο ούτε συμπλέκτη δίσκους μέσα σε λαδι,Έκτος και το απαιτεί ο κατασκευαστής Μονο η Honda ζητά σε κάποια μοντέλα Jaso MB .
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
...Τα σκούτερ δεν χρειάζονται κάποια προδιαγραφή JASO καθώς δεν έχουν κιβώτιο ούτε συμπλέκτη δίσκους μέσα σε λαδι,Έκτος και το απαιτεί ο κατασκευαστής Μονο η Honda ζητά σε κάποια μοντέλα Jaso MB .
Και η Yamaha το ίδιο κάνει. Στο δικό μου λέει JASO standard MA και ακόμη recommended brand YAMALUBE. Λογικό μια που είναι Γιαπωνέζικο να υποστηρίξει τα συμφέροντά τους.
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
σχετικά με τα JASO
JASO MA – This was the standard for single unit engines where the wet clutch, gearbox and engine used the same oil. JASO-MA oils don’t contain friction modifiers.JASO MB – This lower standard was for bikes that use separate oils for the engine, clutch and gearbox (e.g Harley Davidson’s and BMW’s).
Then in 2006 JASO introduced…..
JASO-MA2 – This specification was introduced in 2006 for modern motorcycle engines. As well as being a higher standard of oil the JASO-MA2 approval means the oil is suitable for use in bikes with catalytic converts in the exhaust system.
Τα σκούτερ δεν χρειάζονται κάποια προδιαγραφή JASO καθώς δεν έχουν κιβώτιο ούτε συμπλέκτη δίσκους μέσα σε λαδι,Έκτος και το απαιτεί ο κατασκευαστής Μονο η Honda ζητά σε κάποια μοντέλα Jaso MB .
Άρα για το αυτοκίνητο είναι καλύτερο που δεν περιέχει τροποποιητες τριβής ή χειρότερο? Η divinol βγάζει ειδική σειρά για μηχανές , ποιος ο λόγος αυτής της προδιαγραφής σε λάδι αυτοκινήτου.?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Άρα για το αυτοκίνητο είναι καλύτερο που δεν περιέχει τροποποιητες τριβής ή χειρότερο?Δεν υπάρχει λόγος να είναι χειρότερο
Η divinol βγάζει ειδική σειρά για μηχανές , ποιος ο λόγος αυτής της προδιαγραφής σε λάδι αυτοκινήτου.?
Διότι διαφορετικό μάρκετινκ έχει το λιπαντικό άμα έχει ένα σκασμό από approval και αλλιώς σκέτο. Είναι λόγος να πουλάνε το ίδιο πράγμα σε διπλάσια τιμή.
-
Εχει καποιος αποψη για τα συγκεγριμενα λιπαντικα?
https://www.cyclon-lpc.com/portfolio-it ... syn-ultra/
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Εχει καποιος αποψη για τα συγκεγριμενα λιπαντικα?https://www.cyclon-lpc.com/portfolio-it ... syn-ultra/
Δεν τα έχω δουλέψει σε κάποιο αυτοκίνητο μου αλλά σίγουρα αν τα έβρισκα σε καλή τιμή θα τα έβαζα.
-
Καλημέρα,
πηρα ενα Agila του 2005 με αυτον τον κινητηρα:
1.3 CDTi με τα 69 άλογα; (2004-2007)
Τον φορανε τα Φιατ τα Suzuki και τα Οπελ.Τον έχει κάποιος να μου πεί τι λάδι να βάλω και κάθε πότε να το αλλάζω;
Στο ψαχτήρι της Castrol δίνει τα Edge 5-30 C3.
Τέτοια βάζω και στο Subaru, αλλά το Agila δεν εχει φίλτρο μικροσωματιδίων.H Motul προτείνει το 8100 X-CLEAN EFE 5W-30
Οπότε καταλήγω στο 5-30
Στο βιβλιαρακι που εχει μεσα δεν αναφέρει ιξωδες λαδιου, το έχει κενο να το συμπληρώσει το συνεργείο
επίσης εχει διάστηματα αλλαγής ανά 30000 χιλιομετρα -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Καλημέρα,
πηρα ενα Agila του 2005 με αυτον τον κινητηρα:
1.3 CDTi με τα 69 άλογα; (2004-2007)
Τον φορανε τα Φιατ τα Suzuki και τα Οπελ.Τον έχει κάποιος να μου πεί τι λάδι να βάλω και κάθε πότε να το αλλάζω;
Στο ψαχτήρι της Castrol δίνει τα Edge 5-30 C3.
Τέτοια βάζω και στο Subaru, αλλά το Agila δεν εχει φίλτρο μικροσωματιδίων.H Motul προτείνει το 8100 X-CLEAN EFE 5W-30
Οπότε καταλήγω στο 5-30
Στο βιβλιαρακι που εχει μεσα δεν αναφέρει ιξωδες λαδιου, το έχει κενο να το συμπληρώσει το συνεργείο
επίσης εχει διάστηματα αλλαγής ανά 30000 χιλιομετραΜε το οπελολαδο 5w-30 dexos 2 και αλλαγή κάθε 10.000 χλμ είσαι οκ.
-
Πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου, για την ακρίβεια στα μέσα Οκτωμβρίου, είχα ρωτήσει σχετικά με το τι λάδια να βάλω στο Astra H. Έβαλα τα Aral 5-40 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Έβαλα τα Ηigh Tronic και ο μηχανικός που έκανα αλλαγή μου είπε να πάω σε έναν χρόνο ή σε 7μιση με 10.000 χιλιόμετρα. Δεν έκανα πάνω από 5000 χιλιόμετρα και για αυτό στην τωρινή αλλαγή θέλω να βάλω λάδια που θα μπορώ να τα αλλάξω στα δύο χρόνια ή στα 20.000 χλμ για να μην πηγαίνω κάθε χρόνο για αλλαγή λαδιών.
Οι προδιαγραφές για το Astra H είναι Dexos2 ή ACEA A3-B3 ή Α3-Β4.
Είδα τα παρακάτω Castrol στα specifications που έχουν να καλύπτουν το Dexos2:
CASTROL MAGNATEC C3 5W40
https://www.castrol.com/el_gr/greece/products/cars/engine-oils/castrol-magnatec-brand/castrol-magnatec-product-range/castrol-magnatec.html
CASTROL EDGE TITANIUM FST 5W40
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants/ixodes/5w-40/castrol-edge-5w40-4-lt-motork-te-946-ml-1838.html
Επίσης σκέφτομαι και για της Shell, δεν ξέρω ποια είναι για Long Life. Επειδή πωλούνται από τα επίσημα πρατήρια, θεωρώ να έχουν μικρότερες πιθανότητες για νόθευση.
Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι πως εσείς έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα, σε αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα. Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο.
Δεν με νοιάζει να τα αγοράσω φθηνά. Με νοιάζει να είναι τα γνήσια.
Κάτι κάτι ακόμη. Από τα περσινά Aral έχω μισό λίτρο που δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Το έχω στο δωμάτιό μου, που δεν έχει υγρασία. Δεν νομίζω να έχω κάποιο θέμα με το ιξώδες.....
Το αναφέρω για αν τελικά βάλω ξανά Aral να χρησιμοποιήσω το μισό λίτρο. -
Δυστυχώς δεν υπάρχει λάδι που να αντέχει 2 χρόνια, βάσει προδιαγραφών. Να σκεφτείς η Μοbil έχει βγάλει ένα τελευταία που το χαρακτηριστικό του είναι πως 'εγγυημένα αντέχει ένα χρόνο'. Φαντάσου δλδ τα υπόλοιπα.
Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν πως θα πάθει και καλά κάτι το λάδι, απλά θα έχει χάσει πάρα πολύ τις ιδιότητές του οπότε και δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς για τη ζημιά που μπορεί να υποστεί ο κινητήρας. Η αλλοίωση βέβαια είναι και συνάρτηση του τρόπου χρήσης και στάθμευσης του αυτοκινήτου.
Η γνώμη μου είναι, διάλεξε ένα λάδι καλών προδιαγραφών και άλλαζε το όπως και να ‘χει μια φορά τον χρόνο. Δεν είναι και τόσο μεγάλο το κόστος σε συνάρτηση με το όφελος που θα έχεις για τον κινητήρα σου. -
Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε λέει Dexos 2 στην στάμπα και να μηδενίσεις την ένδειξη αλλαγής λαδιών (που φρόντισε το συνεργείο να στην έχει στην έξυπνη λειτουργία που βλέπει κύκλους κινητήρα θερμοκρασίες φορτία ρελαντί κλπ.) για να σου πει πότε είναι η επόμενη αλλαγή. Σε τυπική Ελληνική χρήση συμβαίνει στη διετία.
Να ξέρεις όμως ότι κάποια λένε Dexos 2 χωρίς να έχουν πάρει την προδιαγραφή... υπήρχε λίστα της GM στο Internet αλλά δεν την βρίσκω στο google
Κάτι σίγουρο και φτηνό πάντως είναι της ίδιας της GM το λιπαντικό σε 5W-30 που έχει την προδιαγραφή. Το βρίσκεις ~25 ευρώ τα 5 λίτρα. Φρόντισε όμως και το φίλτρο λαδιού σου να είναι κατάλληλο για long life. Προσωπικά θα έφτανα στο να το πάρω από την αντιπροσωπεία για να είμαι σίγουρος.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]