-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Να βάλεις τα GM που είναι καλά και φθηνα εκτός αν έχεις λεφτά για να κάνεις την πλάκα σουΠολλά παράπονα διαβάζω kospapad για τα GM....
-
Για συνθήκες Ελλάδας, motul!
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Να βάλεις τα GM που είναι καλά και φθηνα εκτός αν έχεις λεφτά για να κάνεις την πλάκα σου
Πολλά παράπονα διαβάζω kospapad για τα GM....
Έχεις κάτι συγκεκριμένο;;
Πρόσεχε τα σχόλια να είναι από κατόχους αμερόληπτους και όχι θύματα μάρκετινγ
Επίσης να έκαναν επιλογή συμβατή με τον κατασκευαστή και όχι του κεφαλιού τους .Είμαι όλος αυτιά
-
Παιδιά στο κια(1,6crdi Gt-line)τι θα προτείνατε; ενεος που λέει η εταιρεία ή καποιο άλλο;
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ksaplostra έγραψε:
Παιδιά στο κια(1,6crdi Gt-line)τι θα προτείνατε; ενεος που λέει η εταιρεία ή καποιο άλλο;Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ενεος, τα βάζει ο θείος μου στο δικό του χωρίς κανένα παράπονο.
-
Να βάλεις τα GM που είναι καλά και φθηνα εκτός αν έχεις λεφτά για να κάνεις την πλάκα σου
Επίσης να έκαναν επιλογή συμβατή με τον κατασκευαστή και όχι του κεφαλιού τους .Είμαι όλος αυτιά
To Corsa D έχω. Με της opel ακουγόταν σαν να δούλευε ο κινητήρας ποιο έντονα. Το ίδιο διαβάζω και σε φόρουμ για οπελ και σκέφτηκα για κάτι καλύτερο. Εννοείται ότι δεν θέλω να δίνω τζάμπα παραπάνω χρήματα. Αν υπάρχει όμως κάτι καλύτερο που να αξίζει τα χρήματά του, θα το προτιμούσα. Αυτό είναι το σκεπτικό. Αντιψυκτικό θα βάλω της opel γιατί διάβασα καλές απόψεις.
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Παιδιά στο κια(1,6crdi Gt-line)τι θα προτείνατε; ενεος που λέει η εταιρεία ή καποιο άλλο;
Ενεος, τα βάζει ο θείος μου στο δικό του χωρίς κανένα παράπονο.
Ευχαριστώ!
-
Για τον φίλο με το Corsa D, δοκίμασε το Liqui Moly Top Tec 4600... Κλάσεις ανώτερο και καμία σχέση με το λάδι της GM το οποίο είναι για να λαδώνεις κούνιες... Την παρατήρηση σου για περισσότερο θόρυβο με το GM την επιβεβαιώνω κι εγώ και όλος ο περίγυρος μου που έχει ακούσει το αυτοκίνητό μου με Liqui Moly δίπλα δίπλα με ίδιο που χρησιμοποιεί το GM! Η διαφορά είναι σαν να ακούς τον γλυκό ήχο μιας ραπτομηχανής (LM) vs με το να ακούς έναν κροταλία (GM). Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις! Δεν έχω ξανά κοιτάξει πίσω εδώ και 3 χρόνια απ' όταν άλλαξα σε Liqui Moly. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι εγώ ένα συγκεκριμένο Shell που διαβάζω καλά λόγια αλλά εφόσον το Liqui Moly έχει κάτσει τόσο καλά δεν το έχω τολμήσει. Ένας λόγος είναι ότι μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσαν αρκετά μαϊμού Shell...
Από τα άλλα που προτείνεις θα σου έλεγα όχι για το συγκεκριμένο Motul, ναι για Shell (το ECT C3 PurePlus Technology δες) και Aral με προτίμηση στο Shell.
-
Ο χρήστης ksaplostra έγραψε:
Παιδιά στο κια(1,6crdi Gt-line)τι θα προτείνατε; ενεος που λέει η εταιρεία ή καποιο άλλο;Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Tα ενεος ειναι κορυφαια.
-
Βαζουμε GM εδω και παρα πολλα χλμ και χρονια, εγω σε ενα παλιο skoda 10w-40 και φιλος με corsa c 5w-30. Οι κινητηρες ειναι πεντακαθαροι και η λειτουργιας τους υποδειγματικη. Αλλαγες καθε 5-6000 στο skoda και καθε 10000 στο corsa.
-
Και εγώ τα τρία πρώτα χρόνια όσο έβαζα τα GM Dexos2 5W30 δεν είχα κανένα θέμα... Και να συνέχιζα να τα βάζω πιθανώς να μην είχα θέμα. Μόνο που σε σχέση με τα LM, το αυτοκίνητο έκανε σαν τρακτέρ χωρίς καμία υπερβολή... Καμία απολύτως σχέση. Σαν να σπάει κόκκαλα έκανε με τα GM. Με το που μπήκαν πρώτη φορά LM το αυτοκίνητο γλύκανε από τα πρώτα χιλιόμετρα αμέσως και έχει τόσο πιο ήσυχο και ανάλαφρο άκουσμα και σε στάση και εν κινήσει που η απορία μου με το που τα άλλαξα ήταν 'πόσο κακό μπορεί να έχουν κάνει τα GM στο αυτοκίνητο τα χρόνια που τα χρησιμοποιούσα'... Περιττό να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο κέρδισε και σε σπιρτάδα. Το GM είναι ένα τελείως απλό βασικό λάδι ίσα ίσα για να δουλεύει το αυτοκίνητο γι' αυτό και η τιμή του που είναι στο πάτωμα... Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα από τα καλύτερα... Υπάρχουν σαφώς πολύ καλύτερα λάδια από τα GM... Και όχι μόνο τα Liqui που βάζω εγώ για να μην παρεξηγηθώ. Υπάρχουν και από άλλες εταιρείες πολύ καλά λάδια και σε πολύ καλές τιμές!
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Το GM είναι ένα τελείως απλό βασικό λάδι ίσα ίσα για να δουλεύει το αυτοκίνητο γι' αυτό και η τιμή του που είναι στο πάτωμαΣέβομαι την εμπειρία σου αλλά αυτό πως προκύπτει για ένα λάδι που καλύπτει τις ίδιες προδιαγραφές με άλλα πολλαπλάσιας αξίας;
Τα LM είναι όντως πολύ καλά λάδια αλλά είναι με ενσωματωμένα αντιτριβικά οπότε είναι ένα σκαλί πάνω .ΤΟ σχόλιο που τεκμαίρεις την ποιότητα βάσει της τιμής είναι άστοχο
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Για τον φίλο με το Corsa D, δοκίμασε το Liqui Moly Top Tec 4600... Κλάσεις ανώτερο και καμία σχέση με το λάδι της GM το οποίο είναι για να λαδώνεις κούνιες... Την παρατήρηση σου για περισσότερο θόρυβο με το GM την επιβεβαιώνω κι εγώ και όλος ο περίγυρος μου που έχει ακούσει το αυτοκίνητό μου με Liqui Moly δίπλα δίπλα με ίδιο που χρησιμοποιεί το GM! Η διαφορά είναι σαν να ακούς τον γλυκό ήχο μιας ραπτομηχανής (LM) vs με το να ακούς έναν κροταλία (GM). Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις! Δεν έχω ξανά κοιτάξει πίσω εδώ και 3 χρόνια απ' όταν άλλαξα σε Liqui Moly. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι εγώ ένα συγκεκριμένο Shell που διαβάζω καλά λόγια αλλά εφόσον το Liqui Moly έχει κάτσει τόσο καλά δεν το έχω τολμήσει. Ένας λόγος είναι ότι μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσαν αρκετά μαϊμού Shell...Από τα άλλα που προτείνεις θα σου έλεγα όχι για το συγκεκριμένο Motul, ναι για Shell (το ECT C3 PurePlus Technology δες) και Aral με προτίμηση στο Shell.
Referravag σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Διαβάζω καλά λόγια για τη Liqui Moly γενικά. Χαίρομαι που έχεις διαπιστώσει αυτό το θορυβώδες δούλεμα του κινητήρα, οπότε θα πάω σε Liqui Moly, αφού γνωρίζεις καλά την διαφορά στο άκουσμά του.
-
πολύ καλά καί φθηνά λάδια ειναι τά γερμανικά mannol 10w40 defender καί 5w/40 elite , προσωπικά καί εγώ αλλά καί 2 φίλοι τά βάζουμε εδώ καί 3 χρόνια μέ πολύ καλά αποτελέσματα , σέ ηχο μοτέρ - σέ τράβηγμα μοτέρ καί στην γερμανία πού ζεί ξαδελφός μου (αυτός μάς τά πρότεινε) εχουν πολύ καλό ονομα στήν εκεί αγορά ,από τά GM πού βάζαμε μεχρι πρίν 3 χρόνια κλάσεις ανώτερα καί από τιμή χαμηλότερη από τά GM χαμηλότερη τιμή ακόμη καί από τά 10w40 τού lidl
επίσης εξαιρετικά λάδια αυτοκινήτου κ μοτοσυκλετών ειναι τά valvoline ,
(δοκιμασμένα καί αυτά αλλά τσιμπάνε αρκετά σέ τιμή σέ συγκριση μέ τά mannol ) -
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Για τον φίλο με το Corsa D, δοκίμασε το Liqui Moly Top Tec 4600... Κλάσεις ανώτερο και καμία σχέση με το λάδι της GM το οποίο είναι για να λαδώνεις κούνιες... Την παρατήρηση σου για περισσότερο θόρυβο με το GM την επιβεβαιώνω κι εγώ και όλος ο περίγυρος μου που έχει ακούσει το αυτοκίνητό μου με Liqui Moly δίπλα δίπλα με ίδιο που χρησιμοποιεί το GM! Η διαφορά είναι σαν να ακούς τον γλυκό ήχο μιας ραπτομηχανής (LM) vs με το να ακούς έναν κροταλία (GM). Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις! Δεν έχω ξανά κοιτάξει πίσω εδώ και 3 χρόνια απ' όταν άλλαξα σε Liqui Moly. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι εγώ ένα συγκεκριμένο Shell που διαβάζω καλά λόγια αλλά εφόσον το Liqui Moly έχει κάτσει τόσο καλά δεν το έχω τολμήσει. Ένας λόγος είναι ότι μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσαν αρκετά μαϊμού Shell...
Από τα άλλα που προτείνεις θα σου έλεγα όχι για το συγκεκριμένο Motul, ναι για Shell (το ECT C3 PurePlus Technology δες) και Aral με προτίμηση στο Shell.
Referravag σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Διαβάζω καλά λόγια για τη Liqui Moly γενικά. Χαίρομαι που έχεις διαπιστώσει αυτό το θορυβώδες δούλεμα του κινητήρα, οπότε θα πάω σε Liqui Moly, αφού γνωρίζεις καλά την διαφορά στο άκουσμά του.
Εάν έχεις το καδενατο κινητήρα z14xep στο corsa d στο υπογράφω ότι Ούτε με τα liqui moly αλλά και με κανένα άλλο λάδι δεν θα έχεις διαφορά στον ήχο. Αν έχεις το facelift το συζητάμε.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Εάν έχεις το καδενατο κινητήρα z14xep στο corsa d στο υπογράφω ότι Ούτε με τα liqui moly αλλά και με κανένα άλλο λάδι δεν θα έχεις διαφορά στον ήχο. Αν έχεις το facelift το συζητάμε.
Τον 1.2 έχω τον καδενάτο, χωρίς twin port. Δεν ξέρω τον κωδικό του. Στα 120.000 χλμ άλλαξα καδένα γιατί έκανε σαν τρακτέρ.... Έκανα ένα λάθος με τα γράμματα...Το C μοντέλο έχω...
Αυτός είναι.
https://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=2100 -
Φίλε Sarantish θα κάνεις πάρα πολύ καλή επιλογή!! Βάλε τα LM και εδώ είμαστε να γράψεις τις εντυπώσεις σου. Δεν υπάρχει σύγκριση με τα GM...
Και το δικό μου μοτέρ είναι καδενάτο και μάλιστα πετρέλαιο, πράγμα που σημαίνει ακόμη περισσότερο θόρυβο/κροτάλισμα και η διαφορά όπως σου έγραψα μόνο από την αλλαγή λαδιού από GM σε LM είναι χαοτική... Σε φίλης επίσης Peugeot βενζίνη με καδενάτο κινητήρα της BMW απ' όταν άλλαξε τα Total που της έβαζαν 7 χρόνια στην αντιπροσωπεία σε Liqui Moly (την ίδια περίοδο με εμένα μετά από προτροπή μου), παρατήρησε κι αυτή τα ίδια πράγματα. Το μοτέρ παρότι βενζίνη και ήσυχο έτσι κι αλλιώς, ησύχασε τόσο πολύ με τα Liqui Moly που τον πρώτο καιρό μέχρι να το συνηθίσει, στα φανάρια νόμιζε πολλές φορές ότι της είχε σβήσει (δεν κοίταζε και αυτή το στροφόμετρο-ντόινγκ) και τι έκανε; Γυρνούσε το κλειδί στο off γιατί νόμιζε ότι της έχει σβήσει (ενώ το αυτοκίνητο δούλευε) και το ξανά έβαζε μπροστά... Είχε τύχει τότε μια φορά και ήμουν σε πάρκινγκ στο Βραχάτι πάνω από το αυτοκίνητό της που περίμενε κάποιον να ξεπαρκάρει για να μπει στη θέση του αυτή και στεκόμουν στην κολόνα του παρπρίζ και δεν ακουγόταν ο κινητήρας. Δηλ ήμουν ουσιαστικά πάνω από τον κινητήρα και δεν ακουγόταν. Για τέτοια διαφορά μιλάω...
Τα παραπάνω σε καδενάτα μοτέρ. Στου πατέρα μου το Citroen που δεν έχει καδένα αλλά ιμάντα χρονισμού, δεν μπορώ να πω ότι παρατηρήσαμε σημαντική διαφορά στο άκουσμα. Στα δύο καδενάτα όμως και στο δικό μου το πετρέλαιο και στην βενζίνη μεγάλη διαφορά! Και μάλιστα στο Peugeot με τα Total για 2-3 δευτερόλεπτα σφύριζε η καδένα μέχρι να ανέβει το λάδι όπως όταν σου λέει 'φτάνει η ώρα μου'. Απ' όταν μπήκαν LM, δεν έχει ξανά ακουστεί αυτό το πράγμα εδώ και σχεδόν 3 χρόνια και 60.000+χλμ. Βάλε τα και θα με θυμηθείς!
Και για να μην παρεξηγηθώ ότι κάνω διαφήμιση, όπως σου είπα και πιο πάνω αν δεν θες Liqui Moly υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές επιλογές αν ψάξεις. Δες τα Shell ECT C3, Aral, Castrol (δεν θυμάμαι ακριβώς τον τύπο). Motul το 8100 X-Clean FE που είναι Dexos 2 θα σου έλεγα όχι (για το συγκεκριμένο Motul)...
Επίσης το ότι στα 120.000χλμ χρειάστηκε να αλλάξεις καδένα γιατί έκανε σα τρακτέρ, οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό στο ότι το λάδι που έβαζες δεν την προστάτευε καλά... Δεν πρόσφερε επαρκή λίπανση/μείωση τριβών. Ότι λάδι και να βάλεις για εμένα ακόμη και LM να μην βάλεις και να πας σε κάτι άλλο, απλά μην ξανά βάλεις GM για κανέναν λόγο!
Καλή επιλογή ότι και αν αποφασίσεις!
-
Εγώ δεν βασίζομαι στο καδένα ιμάντες αλλά στο ότι παιδιά απο το opel club με κινητήρες z14xep, z12xep και z12xe πέρασαν από gm dexos2 στα liqui moly και δεν παρατήρησαν διαφορά στον ήχο. Και αυτό γιατιγιατί ο χαρακτηριστικός ήχος που μας σπάει τα νεύρα στα οπελακια μας δεν προέρχεται από την καδένα ή απο κακή λίπανση αλλά στο ότι οι μακάκες στην οπελ εχουνέχουν βάλει πλαστικά κλαπετα στην πολλαπλή εισαγωγής τα οποία αποκτούν ανοχές και κάνουν αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο. Δυστυχώς να ανεβάσω αντίστοιχο βίντεο από το youtube που δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα είναι δύσκολο στο φόρουμ εδώ. Εμπειρία από κινητήρες bmw η peugeot η οτιδήποτε άλλο δεν έχω και δεν εκφέρω άποψη. Στο ξαναλέω όμως ότι με τον κινητήρα που έχεις ο ενοχλητικός ήχος που ξέρω ποιος είναι δεν θα φτιάξει με κανένα μα κανενα λάδι.
Δεύτερον τα λάδια της όπελ τα έχουν κινητήρες με 300000 και 400000 χλμ χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε για βενζίνη. Σε Ταξι οπελ με τα λάδια της οπελ κινητήρες έχουν κάνει και 1000000 χλμ χωρίς πρόβλημα. Αυθερετες απόψεις ότι με λάδια gm dexos2 θα σου χαλάσει η καδένα ή οτιδήποτε άλλο είναι παντελώς με παντελώς αυθαίρετες και χωρίς καμία τεκμηρίωση.
Τρίτον μέχρι της 95000 χλμ είχα λάδια της οπελ με μηδενική κατανάλωση και κανένα πρόβλημα στο κινητήρα με αλλαγές ανά 10000-12000χλμ. Την τελευταία φορά πήγα σε aral hightronic 5w40. Ο λόγος ήταν ότι απλώς ήθελα να πάω σε ιξωδες 5w40 απλώς γιατί θεωρώ ότι είναι πιο κατάλληλο για τις συνθήκες της Ελλάδας. Η μόνη βελτίωση είναι ο ήχος της καδένα που με τα οπελολαδα ακουγόταν γύρω στα 2 δευτερόλεπτα κατα την εκκινηση του μοτερ τώρα δεν ακούγετε. Αυτό όμως μπορεί να οφείλεται απλώς στην αλλαγή ιξωδους. Κατά τα άλλα ο ήχος είναι ακριβώς ίδιος με πριν. Τα συγκεκριμένα αραλ έχουν προδιαγραφή dexos 2 και κορυφαία χαρακτηριστικά και βάζουν κάτω total,motul,valvoline. Δείκτη ιξωδους κορυφαίο, tbn και πιο λεπτά στο κρύο. Επιπλέον τα βρίσκω σε ένα μαγαζί σε τιμή χώμα 23 ευρώ το 4λιτρο ενώ στην αγορά έχουν γύρω στο 40ευρω. Παλιά είχα δοκιμάσει και castrol edge όπου δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με τα οπελολαδα οπότε γύρισα σε αυτά που ήταν πιο οικονομικά.
Συμπέρασμα αν είσαι οικονομικά στριμωγμένος φίλε μείνει στα οπελολαδα. Δεν θα χαλάσεις τον κινητήρα σου αυτό είναι σίγουρο αλλιώς δοκιμάζεις ότι θες. Διαφορά στο ήχο του κινητήρα σου δεν θα δεις ότι και να βάλεις για τον λόγο που αναφέρω παραπάνω. Αν σε ενδιαφέρει το 40αρι ιξωδες δες και τα aral που λέω. Αν όχι πολύ καλή επιλογή σε 30αρι θεωρώ το total ineo mc3 5w30.
Aν δεν έχεις πρόβλημα όμως με το λάδι πχ κατανάλωση, μείνε στα οπελολαδα gm dexos2. Να είσαι σίγουρος ότι πρώτα θα σαπίσει το σασί του κορσέ και μετά θα χαλάσει ο κινητήρας σου εξαιτίας των λαδιών. Σε κάθε περίπτωση καλή επιλογή sarantish. -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Δυστυχώς να ανεβάσω αντίστοιχο βίντεο από το youtube που δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα είναι δύσκολο στο φόρουμ εδώ.Kάνε copy το URL
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δυστυχώς να ανεβάσω αντίστοιχο βίντεο από το youtube που δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα είναι δύσκολο στο φόρουμ εδώ.
Kάνε copy το URL
Ορίστε μάστορα. Την γνώμη σου για την μαλακία της οπελ.
Youtube Video
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]