-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
γιά οποιον ενδιαφέρεται σήμερα πήγα γιά ψώνια στό lidl αλίμου κ ειδα (γιά πρώτη φορά ) τό γνωστό λάδι αυτοκινήτου 10w/40 σέ συσκευασία ενός λίτρου μέ τιμή 3.99 euroTo είδα και εγώ, είχε πάρει ένας 2 λίτρα, μου είπε - με σιγουριά - ότι είναι της Aral, ήξερα ότι είναι Γεςρμανικά τα λάδια αλλά όχι της Aral αλλά της Pentosin.
-
https://drive.google.com/file/d/1-85EqSBMAhQBAQwVqKcDxE0LnQNloA51Sg/view
https://drive.google.com/file/d/1yTEt529ar8-KacCxw8znkyzM3OvUp5hUfA/view**660.000Χλμ
Απλα για να βλεπουν μερικοι τα τεστ με τα καμινετα ** -
Ωραίος! Αλλά πρέπει να σε ρωτήσω... γιατί το άνοιξες?
-
Άλλαξα το 'ψευτοκαπακο' είναι πλαστικό και την ακούει μετά απο τόσα χλμ.
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
https://drive.google.com/file/d/1-85EqSBMAhQBAQwVqKcDxE0LnQNloA51Sg/view
https://drive.google.com/file/d/1yTEt529ar8-KacCxw8znkyzM3OvUp5hUfA/view**660.000Χλμ
Απλα για να βλεπουν μερικοι τα τεστ με τα καμινετα **τι λαδια εβαζες κυρίως; Ιδιαιτερα τα τελευταια 100.000 χλμ;
-
Για τα τελευταία περίπου 116.000χλμ βάζω Mobil 1 New Life.
*Εχω ξεκινήσει με Shell Ultra (στην αντιπροσωπεία αυτά μου βάζανε)τα περισσότερα χλμ τα έχω κάνει με Aral super tronic 0w40,έχω βάλει κατά διαστήματα και Fuchs.
Τα περισσότερα τα έχω κάνει και ανάλυση (απο τα 426.000χλμ ως ≈ 597.000) υπάρχει στο forum. * -
Nikos204 επειδή δε μου εμφανίζεται η φωτογραφία, για ποιό αυτοκίνητο μιλάμε??
-
Mercedes w204 για να δεις τις φώτο πρέπει να πατήσεις το λινκ
-
Ναι οκ, απλά στην πρώτη δε μου βγάζει link
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
γιά οποιον ενδιαφέρεται σήμερα πήγα γιά ψώνια στό lidl αλίμου κ ειδα (γιά πρώτη φορά ) τό γνωστό λάδι αυτοκινήτου 10w/40 σέ συσκευασία ενός λίτρου μέ τιμή 3.99 euro
To είδα και εγώ, είχε πάρει ένας 2 λίτρα, μου είπε - με σιγουριά - ότι είναι της Aral, ήξερα ότι είναι Γεςρμανικά τα λάδια αλλά όχι της Aral αλλά της Pentosin.
φίλε 21 Quadra , εχεις πειραματιστεί βλέπω μέ τά λάδια τού lidl ,
δοκίμασες κυρίως τό 10w/40 η τό 15w/40 ?
κ αν παρατήρησες κάποια διαφορά μεταξύ τών δύο ? αν δούλεψες κ τά δύο . -
γιά οποιον ενδιαφέρεται σήμερα πήγα γιά ψώνια στό lidl αλίμου κ ειδα (γιά πρώτη φορά ) τό γνωστό λάδι αυτοκινήτου 10w/40 σέ συσκευασία ενός λίτρου μέ τιμή 3.99 euro
To είδα και εγώ, είχε πάρει ένας 2 λίτρα, μου είπε - με σιγουριά - ότι είναι της Aral, ήξερα ότι είναι Γεςρμανικά τα λάδια αλλά όχι της Aral αλλά της Pentosin.
φίλε 21 Quadra , εχεις πειραματιστεί βλέπω μέ τά λάδια τού lidl ,
δοκίμασες κυρίως τό 10w/40 η τό 15w/40 ?
κ αν παρατήρησες κάποια διαφορά μεταξύ τών δύο ? αν δούλεψες κ τά δύο .Τα βάζω και τα δύο, συνήθως βρίσκω το μαύρο δοχείο με τα 15/40, όποτε φέρνει τα 10/40 και χρειάζομαι αλλαγή τα αγοράζω, διαφορά δεν έχω δεί, τα λάδια δεν τα βλέπεις αμέσως, αν ένα λάδι είναι καλό ή όχι θα το δείς μετά από πχ.
100.000 χλμΕγώ έχω όργανο πίεσης και παρακολουθώ την πίεση όταν το λάδι είναι στους 110-130c πόσο μου δείχνει στο ρελαντί, ακόμα η πίεση στα κουζινέτα μου είναι υψηλή και είμαι ικανοποιημένος, θέλω να πω ότι μετά από περίπου 180.000 χλμ με τα λάδια του Lidl σε αυτό το μοτέρ ( τώρα έχει 324.000 χλμ συνολικά ) η πίεση δεν έχει πέσει καθόλου, αν το λάδι δεν προστατεύει επαρκώς τον κινητήρα την ακούνε τα κουζινέτα από φθορά και η πίεση σπάει οπότε στο ρελαντί με καυτό το λάδι η πίεση είναι χαμηλή, λιγότερο από 0.5 bar, εγώ είμαι σταθερά στα 1.5 bar στις παραπάνω συνθήκες.
To μοτέρ αυτό είναι στο καθημερινό μου αυτοκίνητο 2λιτρο turbo τετρακίνητο με πίεση 1.1 σταθερή και 1.4 over από το εργοστάσιο και έχει φάει πολύ ξύλο, είναι όλο αλουμινένιο, open deck, με υγρά χιτώνια που αντικαθίστανται, κάποια στιγμή όταν πέσει το μοτέρ θα τα αλλάξω μαζί με τα έμβολα που πάνε σέτ και το μοτέρ γίνεται πάλι καινούργιο χωρίς ρεκτιφιέ και λοιπές αστοχίες που παραμονεύουν στα ρεκτιφιέ περισσότερο από βιασύνη και αδιαφορία, γιατί κάνουν όνομα με τους γνωστούς αγωνιζόμενους και εμάς τους απλούς πελάτες μας γράφουν συνήθως λες και τα δικά μας λεφτά δεν περνάνε.
Γενικώς με τα ρεκτιφιέ αν δεν μπορείς με δικά σου όργανα να μετρήσεις και δεν ξέρεις να ελέγξεις τι σου δίνουν τον έχεις πιεί κανονικά.
Καταλήγω ότι είμαι ευχαριστημένος και δεν αλλάζω λάδια για να λέω ότι βάζω τα σούπερ ουάου.
-
21 Quadra ευχαριστώ θερμά γιά τήν αμεση απαντησή σου - καλές γιορτές σέ ολους
-
ξέχασα νά ρωτήσω 21 Quadra στά πόσα χλμ τά αλλάζεις τά λάδια ,
η μπορεί νά φανεί μέσω τού οργάνου πιέσεως λαδιού πού εχεις στό αμάξι σου ,
οτι σταματάνε δηλ. νά δουλεύουν σωστά ανεβάζοντας την θερμοκρασία στό οργανο ,
μετά από 3.000 η 5.000 η 7.000 χλμ κλπ ,
κ πάλι ευχαριστώ -
Δεν κρατάω σημειώσεις με χλμ, δεν προσέχω ιδιαίτερα το μοτέρ, τα αλλάζω όποτε βρώ ευκαιρία, νομίζω όμως ότι τα κρατάω γύρω στα 8-10.000 χλμ.χωρίς να μου δείχνει η πίεση ότι έχουν - σπάσει - παρατηρώ όμως μέσα στο ψευτοκάπακο ότι πρώτα ήταν παντού μαύρο τώρα στα περισσότερα σημεία είναι ανοιχτό καφέ, αυτό μου λέει ότι έχει αρκετά καθαριστικά, ίσως γιατί προτείνεται και για ντήζελ κινητήρες αφού καλύπτει αρκετές προδιαγραφές για MAN, MTU, VOLVO, MB.
Το μοτέρ μου δεν είναι Honda S2000 να στροφάρει 9ρες, έχει την δύναμη του στις 5.500 και κόφτη στις 6.200.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν κρατάω σημειώσεις με χλμ, δεν προσέχω ιδιαίτερα το μοτέρ, τα αλλάζω όποτε βρώ ευκαιρία, νομίζω όμως ότι τα κρατάω γύρω στα 8-10.000 χλμ.χωρίς να μου δείχνει η πίεση ότι έχουν - σπάσει - παρατηρώ όμως μέσα στο ψευτοκάπακο ότι πρώτα ήταν παντού μαύρο τώρα στα περισσότερα σημεία είναι ανοιχτό καφέ, αυτό μου λέει ότι έχει αρκετά καθαριστικά, ίσως γιατί προτείνεται και για ντήζελ κινητήρες αφού καλύπτει αρκετές προδιαγραφές για MAN, MTU, VOLVO, MB.Το μοτέρ μου δεν είναι Honda S2000 να στροφάρει 9ρες, έχει την δύναμη του στις 5.500 και κόφτη στις 6.200.
ευχαριστώ κ πάλι - καλές γιορτές να εχεις
-
Δεν κρατάω σημειώσεις με χλμ, δεν προσέχω ιδιαίτερα το μοτέρ, τα αλλάζω όποτε βρώ ευκαιρία, νομίζω όμως ότι τα κρατάω γύρω στα 8-10.000 χλμ.χωρίς να μου δείχνει η πίεση ότι έχουν - σπάσει - παρατηρώ όμως μέσα στο ψευτοκάπακο ότι πρώτα ήταν παντού μαύρο τώρα στα περισσότερα σημεία είναι ανοιχτό καφέ, αυτό μου λέει ότι έχει αρκετά καθαριστικά, ίσως γιατί προτείνεται και για ντήζελ κινητήρες αφού καλύπτει αρκετές προδιαγραφές για MAN, MTU, VOLVO, MB.
Το μοτέρ μου δεν είναι Honda S2000 να στροφάρει 9ρες, έχει την δύναμη του στις 5.500 και κόφτη στις 6.200.
ευχαριστώ κ πάλι - καλές γιορτές να εχεις
Eπίσης καλές γιορτές με υγεία.
-
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη.
-
Καλησπέρα και χρονια πολλα!
Μπορει κάποιος να μου εξηγήσει τι ειναι τα λάδια χωρίς θειο και ποια η χρησιμότητα τους;Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Παρελαβα τα Mobil1 5w50 .Τελικα κατα 99% εχει αλλαξει η συνθεση τους μαζι με το εξωφυλλο.Η mobil αποφευγει χαρακτηριστικα να το πει φουλ συνθετικο αφου πριν το ειχε φατσα μπροστα .....τωρα γραφει κλασσικες π@@@ συνθετικη τεχνολογια κτλ....Θα το δω στην πραξη...
-
Σήμερα όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι εξοπλισμένα με πολλά συστήματα
αντιρρύπανσης που ελαχιστοποιούν τις εκπομπές των ρύπων.Τα συστήματα αυτά με σημαντικότερο το φίλτρο σωματιδίων
πετρελαίου, DPF (Diesel Particulate Filter) επηρεάζονται λειτουργικά από την
περιεκτικότητα των λιπαντικών σε τέφρα (Στάχτη). Ιδιαίτερα το φίλτρο σωματιδίων
πετρελαίου μπορεί και να καταστραφεί.
Περισσότερα εδώ http://www.tosynergeio.gr/index.php?view=article&catid=35:texnika&id=923:low-saps-oils-&format=pdf&ml=4&mlt=system&tmpl=componentΟ χρήστης W202 AMG έγραψε:
Παρελαβα τα Mobil1 5w50 .Τελικα κατα 99% εχει αλλαξει η συνθεση τους μαζι με το εξωφυλλο.Η mobil αποφευγει χαρακτηριστικα να το πει φουλ συνθετικο αφου πριν το ειχε φατσα μπροστα .....τωρα γραφει κλασσικες π@@@ συνθετικη τεχνολογια κτλ....Θα το δω στην πραξη...Όλα είναι θέμα marketing το ότι σου γράφουν fully synthetic δεν ξέρεις ότι είναι ...τα έχω ξαναγράψει και αυτό δεν αφορά μόνο την Mobil .
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]