-
Βενζίνη είναι το L200? Είμαι off-topic αλλά με τόσα χιλιόμετρα που κάνεις μήπως θα σε συνέφερε να πάρεις ένα νεότερο μεταχειρισμένο αγροτικό? Από τα καύσιμα και μόνο μπορείς να κερδίζεις αρκετά χρήματα κάθε χρόνο.
-
Το L200 ειναι πετρελαιο 2500 κυβικα. Γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο την καταναλωση που εχει και ειναι περιπου 8-8,5 l/100km. Μαλλον θα χρειαστω ενα πιο καινουργιο συντομα αλλα δεν θελω να μπλεξω με ηλεκτρονικα, dpf κ.α. Θελω ενα αυτοκινητο που να μην το λυπαμαι καθολου αφου οδηγω αρκετα μεσα στα χωραφια και γενικα κακους δρομους.
-
Βάλε κάτι που να έχει ACEA A3/B3 ή (λίγο καλύτερο μάλλον) A3/B4. Ιξώδες θα έλεγα να βάλεις 40άρι αρκεί να μην σου ανάβει λαμπάκι λαδιών.
Καλή και φτηνή επιλογή είναι το 10W-40 της GM/Opel. Ακόμα καλύτερο θα ήταν ένα 0W-40 ή 5W-40 αλλά ανεβαίνεις σε τιμή.
Νομίζω μπορείς να το κρατήσεις άνετα 7500χλμ. μέσα και το βρίσκεις με 3-3,5 ευρώ το λίτρο σε 5λιτρο.H κατανάλωσή σου είναι πολύ καλή, δε νομίζω ότι θα καίει πολύ λιγότερο ένα καινούργιο. (αλλά θα έχει τα διπλάσια άλογα)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Βάλε κάτι που να έχει ACEA A3/B3 ή (λίγο καλύτερο μάλλον) A3/B4. Ιξώδες θα έλεγα να βάλεις 40άρι αρκεί να μην σου ανάβει λαμπάκι λαδιών.
Καλή και φτηνή επιλογή είναι το 10W-40 της GM/Opel. Ακόμα καλύτερο θα ήταν ένα 0W-40 ή 5W-40 αλλά ανεβαίνεις σε τιμή.
Νομίζω μπορείς να το κρατήσεις άνετα 7500χλμ. μέσα και το βρίσκεις με 3-3,5 ευρώ το λίτρο σε 5λιτρο.H κατανάλωσή σου είναι πολύ καλή, δε νομίζω ότι θα καίει πολύ λιγότερο ένα καινούργιο. (αλλά θα έχει τα διπλάσια άλογα)
Το 10w40 ακουγεται καλη επιλογη. Ισως να το δοκιμασω αργοτερα οταν θα πεσουν και οι θερμοκρασιες. Για τα 0/5-40 εχω τις αμφιβολιες μου. Φοβαμαι οτι θα τα καψει πολυ ευκολα.
-
Αυτό είναι μύθος/λάθος. Ο μονός τρόπος να σου κάψει ένα 0W-40 ενώ ας πούμε δεν καίει ένα 15W-40 είναι το 1ο επειδή μάλλον θα είναι πιο σύγχρονο λιπαντικό με καλά καθαριστικά πρόσθετα, να αφαιρέσει μούργα που κάλυπτε διαρροές στο κύκλωμα λίπανσης.
Σκεφτόμενος και με βάση την χαμηλή κατανάλωσή σου, νομίζω θα είσαι ΟΚ και για 10.000χλμ. με το GM λάδι.
-
Τοτε μαλλον θα δοκιμασω μια δυο αλλαγες με 10w40 και θα δω πως θα παει. Αν ειναι οκ τοτε ισως δοκιμασω και ενα 5w40. Βεβαια θα ψαξω να βρω ενα καλυτερης ποιοτητας φιλτρο. Νομιζω πως μπορω ευκολα να βρω και το γνησιο της mitsubishi. Εν το μεταξυ αντι για 5w40 δεν θα ηταν καλυτερα να βαλω mobil1 peak life 5w50 που ειναι σχεδιασμενο για παλαιοτερα αυτοκινητα. Νομιζω εχει περισσοτερα καθαριστικα και conditioner για τα τσιμουχακια.
-
Για μιτσουμπισι βγαζει φιλτρα λαδιου μια κορυφαια εταιρια η micro. Ειναι γνησια japan. Οσο για τα λαδια μην σκας τσαμπα λεφτα σε mobil. Απλο χοντρο ορυκτελαιο και συχνη αλλαγη η συνταγη υπενθυμιζω. Δοκιμασε απο GM το 15w-40 mineral ειναι παμφθηνο κατω απο 20 ευρω το 5λιτρο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για μιτσουμπισι βγαζει φιλτρα λαδιου μια κορυφαια εταιρια η micro. Ειναι γνησια japan. Οσο για τα λαδια μην σκας τσαμπα λεφτα σε mobil. Απλο χοντρο ορυκτελαιο και συχνη αλλαγη η συνταγη υπενθυμιζω. Δοκιμασε απο GM το 15w-40 mineral ειναι παμφθηνο κατω απο 20 ευρω το 5λιτρο.και του lidl φτηνό δεν είναι;
-
Τα λαδια του lidl τα εχω δοκιμάσει σε honda jazz 1.4 αλλά τα πέταξα μετα απο 2000 χλμ όχι γιατί μου δημιουργούσαν προβλημα αλλά περισσότερο για ψυχολογικους λόγους. Δεν θυμάμαι να είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο στη λειτουργία του κινητηρα. Πλέον τα χρησιμοποιώ μόνο στο χλοοκοπτικο μου. Σε παλιο αυτοκινητο δεν θα δίσταζα καθόλου να τα βάλω.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Για μιτσουμπισι βγαζει φιλτρα λαδιου μια κορυφαια εταιρια η micro. Ειναι γνησια japan. Οσο για τα λαδια μην σκας τσαμπα λεφτα σε mobil. Απλο χοντρο ορυκτελαιο και συχνη αλλαγη η συνταγη υπενθυμιζω. Δοκιμασε απο GM το 15w-40 mineral ειναι παμφθηνο κατω απο 20 ευρω το 5λιτρο.
και του lidl φτηνό δεν είναι;
Της pennasol λαδακια ειναι οπως και της GM, ιδιο λαδι, ιδιο μπετονι, η μονη διαφορα ετικετα του lidl. Αξιολογα λαδια αλλα οχι long life. Επισης σε παλιο κινητηρα δεν δουλευει το long life λαδι, δηλητηριαζεται συντομα απο τα καταλοιπα καυσης.
-
Τοτε μαλλον θα δοκιμασω μια δυο αλλαγες με 10w40 και θα δω πως θα παει. Αν ειναι οκ τοτε ισως δοκιμασω και ενα 5w40.
Mην αλλάζεις τίποτε, συνέχισε με την ίδια -αποδεδειγμένη- συνταγή. Το αμάξι είναι παλιό, τα χλμ. πολλά, οι θερμοκρασίες στη χώρα σου σχετικά υψηλές, ο κινητήρας ήδη θέλει να λαδώνει τ' αντεράκι του. Πιο συχνές αλαγές κάνε, πιο αραιές όχι, και, εξόχως, μην βάζει λιπαντικά που δεν τα προδιαγράφει ο κατασκευαστής. Σε τίποτα δεν συνηγορούν τα παραπάνω για άλλα λάδια, το αντίθετο μάλιστα, σου φωνάζει μείνε εκεί που είσαι.
-
Παιδιά θελω να σας κανω ακόμα μια ίσως χαζή ερώτηση. Εχω ενα hyundai ix35 1.6 GDi και γενικά το προσέχω παρα πολυ αλλά το ξεκαπνισμα αρκετά συχνά λόγω αμεσου ψεκασμου. Τις τελευταίες μέρες το οδήγησε μια δυο φορές ενα άλλο μέλος της οικογενειας και το πήγε δυο φορές στον κόφτη ενώ μόλις είχε ξεκινήσει απο κρυο. Ειναι δυνατόν να έχει προκληθεί φθορα στο μοτέρ; Το ξέρω δεν ειναι φτιαγμένα απο βούτυρο αλλά.....
-
Μην ανησυχείς. Σε τέτοια θέματα τα μοντέρνα μοτέρ με ηλεκτρόγκαζο είναι απείρως πιο ανθεκτικά από ότι τα παλαιότερα.
Δεν έπαθε τίποτα. -
Ο χρήστης costtsiolakkis έγραψε:
Παιδιά θελω να σας κανω ακόμα μια ίσως χαζή ερώτηση. Εχω ενα hyundai ix35 1.6 GDi και γενικά το προσέχω παρα πολυ αλλά το ξεκαπνισμα αρκετά συχνά λόγω αμεσου ψεκασμου. Τις τελευταίες μέρες το οδήγησε μια δυο φορές ενα άλλο μέλος της οικογενειας και το πήγε δυο φορές στον κόφτη ενώ μόλις είχε ξεκινήσει απο κρυο. Ειναι δυνατόν να έχει προκληθεί φθορα στο μοτέρ; Το ξέρω δεν ειναι φτιαγμένα απο βούτυρο αλλά.....Μιλαμε για hyundai, αρα δεν εχει προκληθει καμια φθορα!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδιά θελω να σας κανω ακόμα μια ίσως χαζή ερώτηση. Εχω ενα hyundai ix35 1.6 GDi και γενικά το προσέχω παρα πολυ αλλά το ξεκαπνισμα αρκετά συχνά λόγω αμεσου ψεκασμου. Τις τελευταίες μέρες το οδήγησε μια δυο φορές ενα άλλο μέλος της οικογενειας και το πήγε δυο φορές στον κόφτη ενώ μόλις είχε ξεκινήσει απο κρυο. Ειναι δυνατόν να έχει προκληθεί φθορα στο μοτέρ; Το ξέρω δεν ειναι φτιαγμένα απο βούτυρο αλλά.....
Μιλαμε για hyundai, αρα δεν εχει προκληθει καμια φθορα!
Ειναι πιο πολιτισμενο αυτο βρε, δεν ειναι σαν τα δικα μας τα χωριατόπουλα
-
Χαιρετώ το φόρουμ.
Αναγνώστης καιρό τώρα.Το... προκείμενο:
Με ενδιαφέρει να πάρω λάδια σε συμφέρουσες τιμές
και ψάχνοντας στο γνωστό ψαχτήρι
έπεσα και στα παρακάτω μαγαζιά:Πρέπει να έχω λόγο να ανησυχώ για λάδια-μαϊμού στην αγορά γενικά;
Ειδικότερα από τα παραπάνω μαγαζιά υπάρχει κάποιος να έχει άποψη;Η άλλη επιλογή που έχω είναι να πάω στο Λαμπριανίδη για τον οποίο ακούω μόνο καλά λόγια.
Απλά υπάρχει μια μικρή διαφορά στις τιμές και το σκέφτομαι.
Δεν έχω καμιά Πόρσε για να αγχώνομαι και οι καιροί είναι σφιχτοί.
Οπότε μπαίνω στην λογική των ευκαιριών και του DIY.ΥΓ: Στη βίδα του κάρτερ θέλει κάθε φορά μετά από αλλαγή λαδιών στεγανοποίηση με ροδέλα
ή αρκεί το σφίξιμο; -
Εχω πάρει Total απο car-e και trade-wind. Κανένα πρόβλημα απολύτως.
Η βίδα συνήθως έρχεται μαζί με την ροδέλα κι εγω την αλλάζω γιατι δεν στοιχίζει τίποτα αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Περισσότερη σημασία έχει να σφίγγεται σωστά. -
Σ' ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση.
Άραγε αν ξανατοποθετήσω την παλιά βίδα-ροδέλα, θα έχω πρόβλημα;
Όχι για το κόστος, αλλά βαριέμαι να τρέχω στην αντιπροσωπεία.Διαβάζω ακόμα
που ορισμένοι βάζουν επίσης κορδόνι ή ταινία τεφλόν, χάλκινες ροδέλες κλπ.
Αυτά πόσο απαραίτητα είναι τελικά σε ένα σπείρωμα που δεν έχει προηγούμενες φθορές και ειδικά στην περίπτωση που δεν αλλάζουμε ποτέ με καινούριες βίδες;ΥΓ Για trade-wind επιβεβαίωσα σε εισαγωγέα πως προμηθεύεται λάδια από εκείνον.
Γενικά όμως υπάρχει στην ελληνική αγορά πρόβλημα με λάδια μαϊμού σε βαθμό να προσέχουμε παραπάνω για να έχουμε; -
Όχι, αρκεί να μην έχει γίνει 'φλούδα' εντελώς το ροδελάκι, είναι ζήτημα αν αλλάζει ροδέλα κάθε φορά ένας στους πέντε. Πολλούς είπα. Για βίδα μάλιστα δεν έχω ακούσει κανένα να αλλάζει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όχι, αρκεί να μην έχει γίνει 'φλούδα' εντελώς το ροδελάκι, είναι ζήτημα αν αλλάζει ροδέλα κάθε φορά ένας στους πέντε. Πολλούς είπα. Για βίδα μάλιστα δεν έχω ακούσει κανένα να αλλάζει.
ροδέλα σε κάθε αλλαγή.........βίδα κάθε 2η!!!!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]