-
+1 @georgemv
Να προσθέσω πως υπάρχουν πολλά λάδια εντός προδιαγραφών και νομίζω για να πας σε Α5 πρέπει να πας σε 30άρι.
Ίσως έχει νόημα να ψάξεις το value for money τέτοιες εποχές ... και να παίρνεις και κανένα τηλέφωνο επειδή μερικές φορές τα βρίσκεις ποιο φθηνά από ότι σε e-shops. -
τα Α5 δεν είναι συμβατά με τα Α3.
Αν το μανουαλ λέει Α3, ΔΕΝ βάζεις ποτέ Α5 και το αντίστροφο. Α5 υπάρχουν μόνο (0/5)-30
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα Α5 δεν είναι συμβατά με τα Α3.Αν το μανουαλ λέει Α3, ΔΕΝ βάζεις ποτέ Α5 και το αντίστροφο. Α5 υπάρχουν μόνο (0/5)-30
Το manual μπορεί να γραφεί Α3 η Α5
-
Σωστά.
Και υπάρχουν και 10w30 που είναι Α5.Τέλος, θα μπορούσα να προσθέσω σε αυτά που γράφει ο georgemv πως όταν αρχίσει και τσιμπάει το Α5 μπορείς να βάλεις Α3.
-
αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι δεν υπάρχουν 'χοντρά' Α5 χW40 xW50 ούτε και πολύ 'λεπτά' χW20 (εκτός του motul SPECIFIC 925 B 5W-20). Σχετικά με τα amsoil, τα είχα υπόψιν μου, αλλά νομίζω ότι δεν έχουν πιστοποιηθεί από ACEA, απλά λένε τις υπερκαλύπτουν χωρίς καν να λένε και ποιας χρονιάς ACEA προδιαγραφές.
@ΓιαννηςΜ6, manual που να γράφουν κάτι τέτοιο, έχω ακούσει για Mazda, αλλά για μοτέρ/αυτοκίνητα περασμένης+ δεκαετίας.
Αρκετά manual απαγορεύουν ρητά, είναι να μπουν λάδια μειωμένων τριβών (Α1/Α5) σε μοτέρ που δεν είναι συμβατά.
-
H amsoil πιστοποιεί ορισμένα μόνο - απλά - λάδια της (14 αυτήν την στιγμή).
Για την motul βλέπω 39, κανένα για την redline, 17 για penrite κλπ κλπ.
Μάλλον τα πιστοποιημένα είναι χειρότερα και επιπλέον η πιστοποιήση κοστίζει.
Από την άλλη λογικό είναι να έχει κανείς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πιστοποιημένα, ειδικά στην διάρκεια της εγγύησης. -
καλησπέρα παιδιά σε ντίζελ αυτοκίνητο με dpf τι λάδι βάζουμε?Δηλαδή μπορούμε να βάλουμε το ίδιο που βάζουμε σε ένα απλό ντίζελ χωρίς dpf, η έχει κάποιες ιδιαιτερότητες το dpf και πρέπει να μπεί συγκεκριμένο λάδι?Ευχαριστω!
-
Υπάρχουν πάντως λάδια που γράφουν πως δεν κάνουν για dpf.
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
καλησπέρα παιδιά σε ντίζελ αυτοκίνητο με dpf τι λάδι βάζουμε?Δηλαδή μπορούμε να βάλουμε το ίδιο που βάζουμε σε ένα απλό ντίζελ χωρίς dpf, η έχει κάποιες ιδιαιτερότητες το dpf και πρέπει να μπεί συγκεκριμένο λάδι?Ευχαριστω!Πρεπει να δεις τι προδιαγραφες απαιτουνται στο μανιουαλ. Το dpf απαιτει συγκεκριμενα λαδια σε καθε μαρκα.
-
Σε κινητηρα ντιζελ εξοπλισμενο με προσθετο φιλτρο κατακρατησης σωματιδειων DPF χρησιμοποεις αποκλειστικα και μονο λιπαντικα τεχνολογιας 'Low Saps' λιπαντικα δηλαδη με χαμηλη περιεκτικοτητα σε φωσφορο και θεικη τεφρα,
Οι κατασκευαστες συνηθως απαιτουν στην περιπτωση αυτην προδιαγραφες ACEA C2,C3 ορισμενες φορες C1 και C4 συμβουλευομαστε παντα το εγχειριδιο χρησης καθως η C1 και C4 αν δεν αναφερονται δεν πρεπει να επιλεγονται. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,είχα ακούσει ότι αν έχει φίλτρο dpf θέλει τα δικά του λάδια..τώρα το επιβεβαίωσα!Η εταιρία λέει τις αλλαγές λαδιών κάθε 20000 χλμ..,, για να το λέει κάτι ξέρει, η καλύτερα να τα μοιράσω?
-
Καλησπέρα,
Από θέμα ποιότητας τα λάδια για σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες θα πρέπει να είναι dexos 1 ή 2. Οι περισσότεροι θέλουν SAE 5W-30 ή 5W-40. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,είχα ακούσει ότι αν έχει φίλτρο dpf θέλει τα δικά του λάδια..τώρα το επιβεβαίωσα!Η εταιρία λέει τις αλλαγές λαδιών κάθε 20000 χλμ..,, για να το λέει κάτι ξέρει, η καλύτερα να τα μοιράσω?Αλλαζε τα καθε 10Κ......μικρο το κοστος,μεγαλο το κερδος σε βαθος χρονου.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,είχα ακούσει ότι αν έχει φίλτρο dpf θέλει τα δικά του λάδια..τώρα το επιβεβαίωσα!Η εταιρία λέει τις αλλαγές λαδιών κάθε 20000 χλμ..,, για να το λέει κάτι ξέρει, η καλύτερα να τα μοιράσω?
Αλλαζε τα καθε 10Κ......μικρο το κοστος,μεγαλο το κερδος σε βαθος χρονου.
Καλημέρα,και εγώ φίλε αυτής της γνώμης είμαι!Επειδή όμως κάνω πολλά χλμ και είμαι στην εγγύηση ακόμη, στην εταιρία έχει κάποιο κόστος η αλλαγή μαζί με το φιλτράκι..Έτσι σκέφτηκα κάθε 20000 χλμ να πηγαίνω στην αντιπροσωπεία για το συνολικό σέρβις και κάθε 10000 χλμ να τα αλλάζω μόνος μου μαζί κ το φίλτρο λαδιού.Ξέρεις κάποιο site ώστε να παραγγείλω λάδι + φίλτρο λαδιού για το i20 diesel?Ρωτάω γιατί βλέπω πώς έχεις και εσύ χιουντάι!Ακόμη και κάποιος άλλος φίλος αν μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουνα ευγώμων!!
-
Ο χρήστης Lefterikos έγραψε:
Καλησπέρα,
Από θέμα ποιότητας τα λάδια για σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες θα πρέπει να είναι dexos 1 ή 2. Οι περισσότεροι θέλουν SAE 5W-30 ή 5W-40.Dexos1 ή Dexos2 ειναι προδιαγραφες της GM/Opel....αντιστοιχουν σε βενζινοκιτηρες και πετρελαιοκινητηρες.
Η ρευστοτητα πλεον δεν ειναι αυτοσκοπος στους συγχρονους κινητηρες, οσο οι απαιτησεις σε προδιαγραφες του λιπαντικου ή τα επιπεδα ποιοτητας που οριζουν οι κατασκευαστες τους. -
Καλημέρα,και εγώ φίλε αυτής της γνώμης είμαι!Επειδή όμως κάνω πολλά χλμ και είμαι στην εγγύηση ακόμη, στην εταιρία έχει κάποιο κόστος η αλλαγή μαζί με το φιλτράκι..Έτσι σκέφτηκα κάθε 20000 χλμ να πηγαίνω στην αντιπροσωπεία για το συνολικό σέρβις και κάθε 10000 χλμ να τα αλλάζω μόνος μου μαζί κ το φίλτρο λαδιού.Ξέρεις κάποιο site ώστε να παραγγείλω λάδι + φίλτρο λαδιού για το i20 diesel?Ρωτάω γιατί βλέπω πώς έχεις και εσύ χιουντάι!Ακόμη και κάποιος άλλος φίλος αν μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουνα ευγώμων!!
http://www.trade-wind.gr/
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... 0-5lt.html
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -1452.html -
Ο χρήστης otso έγραψε:
http://www.trade-wind.gr/
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... 0-5lt.html
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -1452.htmlεδώ μπορεί να βρείς σχεδόν τα πάντα http://www.eurokoreatiki.gr/koreatiki_stores.html
-
Ευχαριστώ φίλε νομίζω πώς στην eurokoreatiki θα βρώ αυτά που θέλω!Ευχαριστώ και πάλι!
-
άλλαζε καθε 10000 τα λαδια μονο και ασε το φιλτρο να σου το αλλαζουν καθε 20000 στην αντιπροσωπεία (αν δε θελεις να 'φαινεται' η αλλαγη σου)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
άλλαζε καθε 10000 τα λαδια μονο και ασε το φιλτρο να σου το αλλαζουν καθε 20000 στην αντιπροσωπεία (αν δε θελεις να 'φαινεται' η αλλαγη σου)Όλες οι αναλύσεις λαδιών δείχνουν ότι τα λάδια δεν κάνει καλό να αλλάζονται πολύ συχνά (πιο συχνά από τότε που είναι ανάγκη να αλλαχτούν). Οι εταιρείες πλέον σου λένε έλα για έλεγχο κάθε χρόνο και αλλαγή τα λάδια κάθε 2ο χρόνο. Εσείς τί πιστεύετε? Θέλουν το κακό μας? Έχουν σκοπό να ανατιναχτεί το τουτού μας? Να κολλήσει το μοτέρ μας? Σταματήστε λίγο και σκεφτείτε...
Ψυχραιμία λοιπόν και ακολουθείστε το πρόγραμμα του κατασκευαστή.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]