-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
σε εξουσιοδοτημένο, σου έβαλαν λάδι που δεν κάλυπτε την RN720 ?
Ναι φιλε.Το αυτοκινητο ειναι καινουργιο.Μια μερα εφεραν κατι λαδια cepsa 5w-30 dpf και μου ειπαν οτι κανουν.Κοιταω τον καταλογο της cepsa και ειχε αλλο λαδι 5w-30 dpf αλλα προδιαγραφης rn0720.Αλαλουμ!!!Εγω ευτυχως εχω ανθρωπο που ανεβοκατεβαινει γερμανια και το elf rn0720 μου ερχεται το πεντολιτρο 29,00 ευρω και φυσικα το αλλαζω καθε 15000χλμ!!!!
έπρεπε να βάλουν αυτό ... http://www.cepsa.com/stfls/CepsaCom/Lub ... %20DPF.pdf
ποιο σου έβαλαν .... https://www.google.gr/search?q=cepsa+dp ... 7AbihoHgBQ
??? αν δεν ήταν τουλάχιστον C3 ... μεγάλη ανευθυνότητα
-
Ο χρήστης klikk έγραψε:
Παιδια δοκιμαστε και το λαδι της Nissan 5-30 DPF
Ειναι της ELF απλα σε συσκευασια Nissan....Εγω στο δικο μου Clio III αυτο βαζω....
Στην λιανικη πρεπει να παιζει στα 45€ το 5 λιτρο!
μιλαω για το NISSAN MOTOR OIL 5W-30 DPFΔειτε και εδω... http://www4.total.fr/pdf/elf-lubricants ... re2012.pdf
εχθες ρωτησα τον μαστορα στο συνεργειο και μου ειπε οτι δεν ειναι τα ιδια λαδια NISSAN MOTOR OIL 5W-30 DPF με αυτα που βαζει το clio iv ! και οτι ειναι κατωτερης ποιοτητας. Αν ειπε αληθεια η ψεματα δεν ξερω το βεβαιο ειναι οτι κανει service και σε Nissan και σε Renault και σε Dacia
Να παει μεχρι την γωνια να δει αν ερχομαι πες του....
Το μοτερ στα nissan ειναι ιδιο με αυτα τηςrenault.... γιατι να βαλει κατι που δεν καλυπτει προδιαγραφες? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Καλή λύση αυτή. Λογικά έχει το RN0720 πάνω. Επιπλέον μην τα αλλάζετε πολύ συχνά! Service computer δεν έχετε? Λογικά πρέπει να σας βγάζει αλλαγή στη διετία εκτός και αν κάνετε πάρα πολλά χιλιόμετρα.Το service computer οπως το προγραμματισεις δουλευει....
Εγω το εχω βαλει καθε 12 μηνες ή 10.000χλμ.... -
Ο χρήστης klikk έγραψε:
καλημερα παιδια και καλη χρονια, μηπως εχετε υπ οψην αν προκειται να γινει καμμια ομαδικη παραγγελια για λαδια απο εξωτερικο? ενδιαφερομαι για elf solaris FE 05-30 για πετρελαιο
Αλλαξε ονομασια και εγινε Elf Evolution Full Tech FE 5W30 και βγαινει 60 ευρω το 5λιτρο (με ομαδικη 5 ατομων )
Περισυ απο τον ιδιο πωλητη (στην Γερμανια) ειχα παρει τα Elf Solaris FE 5w30 30 ευρω το 5λιτρο. Φετος τελικα αντι για ELF πηραμε το Liqui Moly Top Tec 4400 το οποιο εχει προδιαγραφη RN0720 (Renault 1.5 DCI) με 45 το 5λιτρο .
3 Χρονια τωρα κανω ομαδικες απο Γερμανια για δικα μου λαδια, φιλων και του πατερα μου (1.5 dci), βρες αλλα 5 ατομα για να μοιραστεις τα 20 ευρω μεταφορικα και κανε μια ομαδικη !δεν ξερω αν μου λες γι'αυτο εδω
http://www.levoil.de/epages/62903875.sf ... roducts/79 και αν θες γραψε μου αν το βαλατε στο καινουργιο Clio και αν δεχονται να το βαλουν τα εξουσιοδοτημενα για οσο καιρο εισαι στην εγγυηση . Γιατι αν ειναι αυτη η τιμη του συν περιπου 4 ευρο τα μεταφορικα στο πενταλιτρο αξιζει τον κοπο. Ξεχασα να ρωτησω ποσο χρεωνουν το 5λιτρο στην RenaultΣε 1.5 DCI θα το βαλουμε ! Τα έχουμε παραγγείλει και τα περιμένουμε . Οπως επίσης πηραμε Liqui Moly και για το VW που εχουμε αλλα και για το Opel φιλου
Στην αντιπροσωπεια αν πας με λαδι προδιαγραφης RN0720 ΟΤΙ ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ δεν μπορουν να σου πουν ΤΙΠΟΤΑ !!!Οτι και να σου πουν ειναι για να σε τρομοκρατησουν και να βαλεις το δικο τους. Το λαδι που πρεπει να μπει ειναι RN0720 οτι μαρκα και αν ειναι .
Στο VW μου δεν εχω βαλει ΠΟΤΕ λαδι αντιπροσωπειας , αγοράζω την μαρκα που θελω απλα κοιταω να καλυπτει την προδιαγραφη του κινητηρα μου ( στην VW ειναι VW504/507)@teohunter Σε αντιπροσωπεια λιγο δυσκολο να μην εβαλαν λαδι με την προδιαγραφη που επρεπε και να εβαλαν οτι να ναι. Μηπως δεν ησουν σε αντιπροσωπεια αλλα σε συνεργειο που ασχολειται με renault?
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Καλή λύση αυτή. Λογικά έχει το RN0720 πάνω. Επιπλέον μην τα αλλάζετε πολύ συχνά! Service computer δεν έχετε? Λογικά πρέπει να σας βγάζει αλλαγή στη διετία εκτός και αν κάνετε πάρα πολλά χιλιόμετρα.
Το service computer οπως το προγραμματισεις δουλευει....
Εγω το εχω βαλει καθε 12 μηνες ή 10.000χλμ....Σίγουρα θα έχει και 'flexible' service που δεν του καθορίζεις εσύ τα διαστήματα αλλά το υπολογίζει μόνο του. Αυτό είναι το καλύτερο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Καλή λύση αυτή. Λογικά έχει το RN0720 πάνω. Επιπλέον μην τα αλλάζετε πολύ συχνά! Service computer δεν έχετε? Λογικά πρέπει να σας βγάζει αλλαγή στη διετία εκτός και αν κάνετε πάρα πολλά χιλιόμετρα.
Εγω το εχω βαλει καθε 12 μηνες ή 10.000χλμ....Σίγουρα θα έχει και 'flexible' service που δεν του καθορίζεις εσύ τα διαστήματα αλλά το υπολογίζει μόνο του. Αυτό είναι το καλύτερο.
Οχι δεν εχει τετοιο...
-
Εγω το εχω βαλει καθε 12 μηνες ή 10.000χλμ....στο Clio IV, ήταν ρυθμισμένο από το εργοστάσιο, για τα λάδια, κάθε 24μήνες ή 30.000 χλμ
-
Και στο δικο μου 30.000 και 24 μηνες ηταν.... αλλα το προγραμματισα στον χρονο και 10.000χλμ....
Μιλαω για clio 3.... αλλσ και στο 4σρι ετσι ειναι! -
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο nissan το λαδι πού βάζουν 10w/40 ( nissan γραφει απ εξω το κουτί ) , γνωριζει καποιος φιλος ποιας εταιριας λάδια ειναι ?κανείς φίλος δέν ξέρει ?
-
Και στο δικο μου 30.000 και 24 μηνες ηταν.... αλλα το προγραμματισα στον χρονο και 10.000χλμ....
Μιλαω για clio 3.... αλλσ και στο 4σρι ετσι ειναι!πώς το άλλαξες ;
υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπουμε την στάθμη από τον πίνακα οργάνων ? νομίζω σε clio III 1.2TCe, έχει 5κουτάκια στον πίνακα, που πριν βάλεις εμπρός, βλέπεις την στάθμη.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Μιλαω για clio 3.... αλλσ και στο 4σρι ετσι ειναι!πώς το άλλαξες ;
υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπουμε την στάθμη από τον πίνακα οργάνων ? νομίζω σε clio III 1.2TCe, έχει 5κουτάκια στον πίνακα, που πριν βάλεις εμπρός, βλέπεις την στάθμη.
Το θέμα δεν είναι πως αλλά γιατί. Το αυτοκίνητο έχει service computer που βάσει συνθηκών οδήγησης σου λέει πότε να αλλάξεις λάδια.
Οι οδηγίες συντήρησης στο βιβλίο του αυτοκινήτου και ο αλγόριθμος του service computer είναι προιόν μελέτης μηχανολόγου μηχανικού. Ένας τεχνικός σε σέρβις δεν έχει καμία δουλειά ούτε να προτείνει λάδια ούτε να προδιορίσει το διάστημα μεταξύ των σέρβις. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
η ρενο το ειχε βαλει αυτο το συστημα εδω και μια δεκαετια τουλαχιστον. στο δικο μου μεγκαν το εχει και μου εχει λυσει τα χερια μιας και για να βγαλεις το...δειγμα βεργας απο τερμα χαμηλα που τον εχει ο Κ4Μ πρεπει να λερωθεις και να γδαρεις τα χερια σου στην καλυτερη.
για να το αναφερεις και σε μοντελο μεταγενεστερο του δικου μου, θα πρεπει να ειναι καθιερωμενο. -
Ναι φιλε.Το αυτοκινητο ειναι καινουργιο.Μια μερα εφεραν κατι λαδια cepsa 5w-30 dpf και μου ειπαν οτι κανουν.Κοιταω τον καταλογο της cepsa και ειχε αλλο λαδι 5w-30 dpf αλλα προδιαγραφης rn0720.Αλαλουμ!!!Εγω ευτυχως εχω ανθρωπο που ανεβοκατεβαινει γερμανια και το elf rn0720 μου ερχεται το πεντολιτρο 29,00 ευρω και φυσικα το αλλαζω καθε 15000χλμ!!!!
Φίλε TEOHUNTER το 5W-30 που γράφεις το έχεις και το καλοκαίρι;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Ναι φιλε Κωστα τα ιδια βαζω χειμωνα καλοκαιρι.Τι γνωμη εχεις δεν ειναι σωστο???
-
Ναι φιλε Κωστα τα ιδια βαζω χειμωνα καλοκαιρι.Τι γνωμη εχεις δεν ειναι σωστο???Δεν αναφερεται πουθενα κατι σχετικο εκτος και αν δεν το εχω δει.
-
Ναι φιλε Κωστα τα ιδια βαζω χειμωνα καλοκαιρι.Τι γνωμη εχεις δεν ειναι σωστο???Δεν αναφερεται πουθενα κατι σχετικο εκτος και αν δεν το εχω δει.
Τι να σου πω ρε αδερφέ δεν είμαι και ειδικός απλά του πίνακες κοιτάζω και συμπεραίνω. Τον ίδιο κινητήρα έχουμε (Kangoo) και του βάνω 10-40 όλο το χρόνο. Το 5-30 που γράφεις δε ξέρω κατά πόσο το αντέχει το καλοκαίρι έτσι σε καμιά γκαζιά.
-
Καλησπέρα!
Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου προτείνετε λάδια για citroen c4 1600 του 2007. Σκοπεύω να τα αλλάζω με κάθε σέρβις δηλαδή στα 10000χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα Μοbil 1 0W-40 και Motul 8100 X-cess 5W40. Ξέρω ότι ίσως είναι πολύ ακριβά λάδια για αυτό το αμάξι αλλά δεν έχω πρόβλημα να δώσω 20 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αυτοκίνητο έχει 80000χλμ και προς το παρών δεν καίει καθόλου λάδι.
Επίσης αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποιο αξιόπιστο e-shop από Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Τι να σου πω ρε αδερφέ δεν είμαι και ειδικός απλά του πίνακες κοιτάζω και συμπεραίνω. Τον ίδιο κινητήρα έχουμε (Kangoo) και του βάνω 10-40 όλο το χρόνο. Το 5-30 που γράφεις δε ξέρω κατά πόσο το αντέχει το καλοκαίρι έτσι σε καμιά γκαζιά.
Παιδια μην ξεχνατε το φιλτρο dpf το οποιο σε φαση αναγενησης θα 'σπασει' το λαδι το οποιο ειναι εκτος προδιαγραφων!
Αρα το 5-30 RN0720 ειναι μονοδρομος! -
Παιδια μην ξεχνατε το φιλτρο dpf το οποιο σε φαση αναγενησης θα 'σπασει' το λαδι το οποιο ειναι εκτος προδιαγραφων!
Αρα το 5-30 RN0720 ειναι μονοδρομος!Το Kangoo δεν έχει φίλτρο dpf παρα μόνο καταλύτη.
-
Δηλαδη ειναι euro4 οπως το δικο μου clio.... σωστα?
Εγω αν και δεν εχω dpf βαζω το 5-30....
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]