-
Καίει λάδια ε;
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καίει λάδια ε;Sent from Corsair's brick
το fsi εδώ που τα λέμε καίει :
πριν το πάρω στα χέρια μου του έβαζαν motul 5w-40 μέχρι τα 50.000 χλμ ζωής του, αφότου το ανέλαβα του βάζω 5w-30 και καίει ίιιισως κ λίγο λιγότερο... όλως περιέργως. Περίμενα να ανέβαινε η κατανάλωση.Το bmw θέλει 5 λίτρα στην αλλαγή, η γκόλφω 3.
-
Έχω ένα nissan primera 1.6 του 1997 με 170.000km.Tα τελευταία 4 χρόνια κάνω περίπου 5000km το χρόνο.Πάντα έβαζα shell hellix ultra 5W-40.Τώρα λέω να δοκιμάσω τα CASTROL MAGNATEC 5W40 αλλά με προβληματίζει το ότι έχουν ACEA C3 αντί για τις παλιές προδιαγραφές ACEA A3/B3,μπορώ να τα χρησιμοποιήσω άφοβα;Αλλαγές λαδιών τα τελευταία χρόνια κάνω κάθε 18 μηνες/8000km.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Καίει λάδια ε;
πριν το πάρω στα χέρια μου του έβαζαν motul 5w-40 μέχρι τα 50.000 χλμ ζωής του, αφότου το ανέλαβα του βάζω 5w-30 και καίει ίιιισως κ λίγο λιγότερο... όλως περιέργως. Περίμενα να ανέβαινε η κατανάλωση.Το bmw θέλει 5 λίτρα στην αλλαγή, η γκόλφω 3.
Στη φωτο εχεις 18 λιτρα αν μετρησα σωστα. Τα αλλα πανε στη φριτεζα?
-
οχι, για παπάρα και βούτηγμα
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καίει λάδια ε;
Τα αριστερά πάνε για την αλλαγή στο bmw και τα δεξιά για 2 αλλαγές στη γκόλφω τώρα κ τον χειμώνα + αυτά που συμπληρώνω αραιά κ που. Η παραγγελία κόστισε γύρω στα 8€ / λίτρο μέσο όρο... Στα καταστήματα αυτοκινήτων πωλούν το λίτρο μόνο του 27€ κ το πεντάλιτρο 79€. Το πεντάλιτρο το έχουν τώρα σε προσφορά 39,95€
-
Ποσά χιλιομετρα γράφει η Γκόλφω και θέλει 2 αλλαγές τον χρόνο;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποσά χιλιομετρα γράφει η Γκόλφω και θέλει 2 αλλαγές τον χρόνο;Sent from Corsair's brick
Γύρω στα 30.000 χλμ. Ανέβηκε με 37.000 χλμ πριν 22 μήνες κ τώρα έφτασε τις 88.000 χλμ .
Επειδή τα λάδια τα βρίσκω φθηνά, αν έχω χρόνο και μεράκι τα αλλάζω στα μεγάλα κρύα (εκεί γύρω στον Γενάρη) όταν έχουν φτάσει τα 15.000-20.000 χλμ για καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Τώρα αυτά που έχει πάνω είναι στα 17.500 χλμ. Τρώγομαι να τα αλλάξω αν βρω κάποιο Σάββατο ελεύθερο. -
Σε Smart Fortwo 700cc σε 10w-40 εχετε καποιο λαδι να προτεινετε? Τωρα χρησιμοποιω Valvoline Durablend 10w-40. Θα ηθελα να δοκιμασω και κατι αλλο.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Καίει λάδια ε;
Τα αριστερά πάνε για την αλλαγή στο bmw και τα δεξιά για 2 αλλαγές στη γκόλφω τώρα κ τον χειμώνα + αυτά που συμπληρώνω αραιά κ που. Η παραγγελία κόστισε γύρω στα 8€ / λίτρο μέσο όρο... Στα καταστήματα αυτοκινήτων πωλούν το λίτρο μόνο του 27€ κ το πεντάλιτρο 79€. Το πεντάλιτρο το έχουν τώρα σε προσφορά 39,95€
8€/λιτρο, μια χαρα
-
Την καλησπερα μου,
Εχω αγορασει μια μεταλικη συρριγγα λιπαντικου(Εικονα),βασικα την αγορασα για να αλλαζω τις βαλβολινες,
Θελω να στειλω για αναλυση τα λαδια μου και επειδη η προσβαση στο καρτερ δεν ειναι και πολυ ευκολο .πρεπει να βγουν 3 παλστικες ποδιες σκεφτομαι να αναρροφησω το δειγμα με αυτη την συριγγα,
με προβληματιζει ομως μηπως αυτος ο τυπος συριγγας μου 'αλλοιωσει' τα αποτελεσματα της αναλυσης,
Σκεφτομαι να την πλυνω πρωτα με πετρελαιο ή καθαριστικο φρενων -
Kαλό πλύσιμο με απορρυπαντικό πιάτων και στο εσωτερικό της σύριγγας, αν δε βγαίνει το έμβολό της μπορείς να την καθαρίσεις ρουφώντας αρκετές φορές από ένα διάλυμα απορρυντικού συν νερό. Καλό ξέβγαλμα μετά με απλό νερό και στο τέλος 2-3 φορές με απιονισμένο νερό και στο εσωτερικό της. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία που ακολουθείται στα χημικά εργαστήρια για το πλύσιμο των σκευών, οργάνων κ.ά.
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καινούργια πλαστική σύριγγα των 60 ml στο στόμιο της οποίας μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις ένα σωληνάκι παροχής οξυγόνου. Και τα δύο μπορείς να τα βρεις σε φαρμακείο. -
Ευχαριστω για τις χρησιμες συμβουλες,
για την πλαστικη συριγγα δεν το ειχα σκεφτει ,θα παω σε αυτον τον τροπο αναρροφησης. -
Το μαλακό σωληνάκι δεν μπορεί να ρουφήξει.
Tapatalk
-
Θα βάλω σωληνακι αυτόματης άρδευσης εχει σκληρό πλαστικό ....
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Θα βάλω σωληνακι αυτόματης άρδευσης εχει σκληρό πλαστικό ....Αυτό
-
Σε εμενα βρε παιδια καμια προταση ?
-
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Σε Smart Fortwo 700cc σε 10w-40 εχετε καποιο λαδι να προτεινετε? Τωρα χρησιμοποιω Valvoline Durablend 10w-40. Θα ηθελα να δοκιμασω και κατι αλλο.Μπορείς να δοκιμάσεις 0w-40. Η Mobil για το 600άρι Smart προτείνει MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40 http://www.mobil.co.uk/UK-English-LCW/c ... h-oil.aspx
Αλλά εφόσον το λάδι που βάζεις σε ικανοποιεί και καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, δε χρειάζεται να αλλάξεις.
-
Το τσιμπαει πολυ λιγο, και θα ηθελα να δοκιμασω και τιποτα αλλο απο περιεργεια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το μαλακό σωληνάκι δεν μπορεί να ρουφήξει.Mπορεί, το έχω δοκιμάσει δυο φορές για να αφαιρέσω παραπάνω λάδι, αλλά η αλήθεια είναι με λίγο ζόρι...
Θα βάλω σωληνακι αυτόματης άρδευσης εχει σκληρό πλαστικό ....
Σωστός, δεν το είχα σκεφτεί, μάλλον αυτό θα δουλεύει καλύτερα, το Φ 6mm
Αυτά τα πλαστικά σωληνάκια, επειδή είναι από PVC ή PE, εννοείται όχι με πολύ ζεστά λάδια.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]