-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Λίγο αργά κάνω την ερώτηση..... αλλά απο το ολότελα.Ο πεθερός μου έχει ένα vw bora 1.6 2002 μοντ. το οποίο εδώ και 100.000 χλμ που έχει το πήγαινε στην αντιπροσωπεία για service(Είναι απο εκείνα τα άτομα που άμα σφινωθεί κάτι στο μυαλό δεν αλλάζει).
Τώρα όμως που μπήκε στο αγγούρι στο @@λο και δεν παίζει φράγκο είπε να ακολουθήσει την μαγική μου συνταγή(δικά μας λάδια κτλ). Τόσο καιρό η πανέξυπνη vw του έβαζε λάδι 15W40 με προδιαγραφές VW 501 01, και τον προέτρεπε να κάνει αλλαγή σε 15.000χλμ. Αν διάβασα καλά απο το κουτί είναι mineral based oil, που κόβω το χέρι μου ότι ούτε για 5.000χλμ δεν είναι.
Το ερώτημα είναι το εξής:
Εχω παραγγείλει ήδη 5 λίτρα προδιαγραφών vw 502.00 5W40 που υποτίθεται ότι έπερνε κανονικά αυτός ο κινητήρας.
Να υποθέσω ότι μετά απο την μακροχρόνια χρήση του παραπάνω λαδιού το 5W40 θα το καίει σαν νεράκι;Καλημέρα! Δες λίγο εδώ
'VW501.01: Conventional motor oils suitable for some VW engines built before MY 2000. This is an “old” oil specification and is applicable to engines built before model year 2000 (up to August 1999).Άρα πήρες μια χαρά λαδάκια...
ΥΓ: 15w40 για 15000 χλμ; Φαντάζομαι θα γίνονταν πολύ πηχτά μετά από ένα διάστημα... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δείτε το έρμο το βιβλιαράκι... Το VW 501.01 που έβαζαν είναι μέσα στις προδιαγραφές? Μου κάνει εντύπωση να βάζουν ορυκτέλαιο(?) σε μοτέρ τόσο σύγχρονο. Υποθέτω μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε 504 λάδι. Δείτε στο βιβλιαράκι όμως αν αναφέρει 503 ή τη νεότερη 504 προδιαγραφή.
Τα 504 γενικά είναι 5W-30 λάδια.ΥΓ. Γενικά οι αντιπροσωπείες έχουν μια τάση να βάζουν ημισυνθετικά όπου δεν είναι υποχρεωτικά τα συνθετικά ώστε να τις επισκέπτεσαι πιο τακτικά. Παρά ταύτα δε νομίζω να υπήρξε πρόβλημα από τη συχνότητα των αλλαγών, αρκεί το λάδι να καλύπτει τις προδιαγραφές του κινητήρα.
Το έρμο το βιβλιαράκι αναφέρει είτε VW 501.01 μπορείς να χρησιμοποιήσεις(δεν αναφέρει όμως στα πόσα χλμ αλλαγή), είτε για longlife(συνήθως 15.000 xlm) το VW 502.00.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί μεν το 501.01 να είναι στις προδιαγραφές της VW, δεν είναι όμως για 15.000 χλμ που του είπαν. Εκεί είναι η ένστασή μου.
Και αυτό το πράγμα ακριβώς κάνανε και στην skoda στο δικό μου αμάξι. Αντί να χρησιμοποιούν συνθετικό VW 503.01(όπως έπρεπε) αυτοί έβαζαν VW 502.00. Σε μένα κιόλας μου είχαν πεί ότι έχει έρθει οδηγία απο την skoda λόγω κλιματικών συνθηκών στην Ελλάδα να βάζουν το συγκεκριμένο λάδι. Κοινώς πιάσε το αβγό και κούρευτο. Εμένα τουλάχιστον μου άνοιξε τα μάτια ο συνφορουμίτης G60(Να σαι καλά Μάκη) και τους πρόλαβα νωρίς...... -
Ο κινητηρας που αναφερεσαι παντως 10-40 ή 5-40 παιρνει.Και τετοιο εβαζαν και οι αντιπροσωπειες.
-
Η Mobil στο site της σου λέει Mobil 1 ESP Formula 5W-30 που είναι VW 504/507 λάδι.
Διάστημα αλλαγής σου λέει 15.000χλμ./1 χρόνο ελάχιστο και 30.000χλμ./2 χρόνια μέγιστο. Πρακτικά αν έχεις κάποιο oil service computer κάνεις αλλαγή όταν σου βγάλει ένδειξη.ΥΓ. Γενικά βλέπω ότι η Mobil σε πολλά μοντέλα αρχίζει να βάζει και ελάχιστα διαστήματα αλλαγών λαδιού! http://www.mobil.co.uk/UK-English-LCW/c ... h-oil.aspx
-
Παιδιά μια ερώτηση.Αν αναμείξω δύο λάδια ίδιου νούμερου, ίδιων προδιαγραφών κτλ αλλά διαφορετικής μάρκας, λέτε να υπάρχει πρόβλημα; Μου έχουν μείνει λίγα από την προηγούμενη φορά και για να μην πάνε χαμένα λέω να τα μπλέξω με τα καινούργια που πήρα.
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση.Αν αναμείξω δύο λάδια ίδιου νούμερου, ίδιων προδιαγραφών κτλ αλλά διαφορετικής μάρκας, λέτε να υπάρχει πρόβλημα; Μου έχουν μείνει λίγα από την προηγούμενη φορά και για να μην πάνε χαμένα λέω να τα μπλέξω με τα καινούργια που πήρα.Δες ποσα € γλυτωνεις με την αναμιξη και αποφασισε αν σε συμφερει πραγματικα. Αν μιλαμε για 5€, υπαρχει πραγματικος λογος οικονομιας?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση.Αν αναμείξω δύο λάδια ίδιου νούμερου, ίδιων προδιαγραφών κτλ αλλά διαφορετικής μάρκας, λέτε να υπάρχει πρόβλημα; Μου έχουν μείνει λίγα από την προηγούμενη φορά και για να μην πάνε χαμένα λέω να τα μπλέξω με τα καινούργια που πήρα.
Δες ποσα € γλυτωνεις με την αναμιξη και αποφασισε αν σε συμφερει πραγματικα. Αν μιλαμε για 5€, υπαρχει πραγματικος λογος οικονομιας?
Μην το κάνεις... Κράτα αν θες τα παλιά σου να συμπληρώσεις αν υπάρξει ανάγκη, αλλά και τότε κατά προτίμηση μην κρατήσεις πάρα πολύ τη μίξη λαδιών, ας πούμε όχι πάνω από 5.000χλμ.
Το ότι είναι ίδιων προδιαγραφών δε σημαίνει ότι είναι και ίδιας σύστασης. Υπάρχει κίνδυνος να μην είναι και τόσο συμβατά μεταξύ τους.ΥΓ. Βέβαια σε κάθε αλλαγή, μένει πίσω 1 λίτρο από τα παλαιά λάδια...τρέχα γύρευε!
-
Σας ευχαριστώ. Αλλαγές λαδιών κάνω κάθε 5.000 χλμ αντε το πολύ 6.000 αν βρίσκομαι εκτός Αθηνών. Δεν θα τα μπλέξω τελικά, θα τα κρατήσω και όταν και αν χρειαστεί θα συμπληρώνω.
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Σας ευχαριστώ. Αλλαγές λαδιών κάνω κάθε 5.000 χλμ αντε το πολύ 6.000 αν βρίσκομαι εκτός Αθηνών. Δεν θα τα μπλέξω τελικά, θα τα κρατήσω και όταν και αν χρειαστεί θα συμπληρώνω.Γιατι τοσο συχνα?
Ειπαμε να κανουμε οτι καλυτερο, αλλα μου φαινεται υπερβολη. -
δεν μας λεει τι λαδια βαζει,γιατι αν ειναι τιποτα 15w/40 η' 10w/40 καλα κανει και τα αλλαζει σε αυτα τα χλμ.....
-
Τόσο συχνά που αλλάζεις τα λάδια, δεν υπάρχει πρόβλημα αν βάλεις και αυτά που περίσσεψαν.
-
SOS αγορασα λιπαντικα που εχουν ημερομηνια παραγωγης Φεβρουαριο του 2012...
Ειναι δηλαδη 1,5 χρονου... Να τα βαλω αφοβα ή να του τα γυρισω?Υ.Γ. Ενω το ιδιο λιπαντικο που ειχα αγορασει περυσι, ηταν 1 μηνα... Ιουλιο του 2012...
-
Αμα είναι σφραγισμένα δεν εχεις κανενα προβλημα.
-
Nαι προφανως καινουργια!!!
-
Καλησπερα.
Σε carina e 1.6 του 96 160k km με λαδια 10w-40 του lidl και φιτρο γνησιο,πολλες φορες κρυο,ακουγονται οι βαλβιδες για λιγο...να αρχισω να ανησυχω?
Σημειωτεον οτι ειμαι ευχαριστημενος με τα λαδια αυτα σαν ευστροφια,οι αλλαγες παντα καθε 5000km και δεν καιει σταγονα. -
Μια χαρά είναι το λάδι, το χρησιμοποιώ εδώ και 50.000 χλμ σε 2λιτρο τούρμπο που έχει 304.000, και δεν καίει τίποτα, και το μοτέρ ξυρίζει.
-
ποσο κοστιζουν ρε παιδια αυτα τα λαδια?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ποσο κοστιζουν ρε παιδια αυτα τα λαδια?για να λενε lidl, φτηνα!
-
Κανενα 18αρι ευρω το 5 λιτρο.
Νομιζω ειναι λαδια της GM (τοσο εχουν και αυτα στο εμποριο).
Πολλοι τα βαζουν και δεν εχω ακουσει κανενα αρνητικο. Μια χαρα για 5-6000κμ! -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κανενα 18αρι ευρω το 5 λιτρο.
Νομιζω ειναι λαδια της GM (τοσο εχουν και αυτα στο εμποριο).
Πολλοι τα βαζουν και δεν εχω ακουσει κανενα αρνητικο. Μια χαρα για 5-6000κμ!Eίναι της Γερμανικής Penasol.
http://www.pennasol.de/pen/content/blog ... 7/lang,en/
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]