-
Εχω μια corolla 1,6 2003 και εχει καταναλωση λαδιου 1,5λιτρα στα 12000χλμ.
Το λαδι που βαζω ειναι elf sxr 5-30.
Aν του βαλω το ιδιο σε 5-40, θα μειωθει η καταναλωση λαδιου και θα αλλαξει κατι στην λειτουργια του κινητηρα ?
Παλιοτερα στην αντιπροσωπεια του εβαζαν 10-40 και δεν ειχα παρατηρησει καταναλωση λαδιου.
Απο τα 90000χλμ του βαζω τα λαδια που ανεφερα και εχω δει καταναλωση λαδιου σταδιακα αυξανομενη.
Απο τα 0,6 λιτ/ 10000χλμ, εφτασα στο παραπανω νουμερο στα 128Κ χλμ που εχω τωρα.Γνωριζω οτι καταναλωση λαδιου 1λιτ/10Κ χλμ ειναι φυσιολογικη για αυτο το μοτερ, απλα επειδη ειμαι παραπανω απο αυτο τι να κανω μπας και διορθωθει το πραγμα.
-
Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης σε πολλούς κινητήρες μέχρι και 1λτ/1.000χλμ θεωρείται αποδεκτή απώλεια. Οπότε μια χαρά είναι η κατανάλωση, μπορείς αν θέλεις να προσθέτεις μισό λίτρο στα 5000χλμ. Εφόσον βέβαια δεν έχεις πρόβλημα με τη μέτρηση καυσαερίων θα έλεγα να μην πας σε 40άρι. Αν και αυτό που βάζεις είναι καλό προτού πας σε 40 δοκίμασε αν θέλεις κάποιο άλλο 30άρι συχνά η διαφορετική χημεία μπορεί να κάνει διαφορά.
Αν δεν δουλέψει και συνεχίσει να σε ενοχλεί η πτώση της στάθμης κάνε αυτό που λες, 40άρι είτε το ίδιο είτε άλλο. Ίσως να στροφάρει λιγότερο εύκολα και να αυξηθεί η κατανάλωση βενζίνης αλλά αν δεν το ξέρεις μπορεί και να μην πάρεις χαμπάρι τίποτα. -
Ευχαριστω για την απαντηση onyx. Αυτο θα κανω.
Καποιο καλυτερο λαδι απο elf sxr 5-30, για να δοκιμασω ? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καποιο καλυτερο λαδι απο elf sxr 5-30, για να δοκιμασω ?Yacco, βρες την αντιστοιχία του μοτέρ σου.
-
Καποιο καλυτερο λαδι απο elf sxr 5-30, για να δοκιμασω ?Εάν το μοτέρ σου είναι το 3ZZ-FE,σε Yacco βάζεις το LUBE P 5W30.
-
Aν του βαλω το ιδιο σε 5-40, θα μειωθει η καταναλωση λαδιου και θα αλλαξει κατι στην λειτουργια του κινητηρα ?
Παλιοτερα στην αντιπροσωπεια του εβαζαν 10-40 και δεν ειχα παρατηρησει καταναλωση λαδιου.
Απο τα 90000χλμ του βαζω τα λαδια που ανεφερα και εχω δει καταναλωση λαδιου σταδιακα αυξανομενη.
Απο τα 0,6 λιτ/ 10000χλμ, εφτασα στο παραπανω νουμερο στα 128Κ χλμ που εχω τωρα.Γνωριζω οτι καταναλωση λαδιου 1λιτ/10Κ χλμ ειναι φυσιολογικη για αυτο το μοτερ, απλα επειδη ειμαι παραπανω απο αυτο τι να κανω μπας και διορθωθει το πραγμα.
Δοκίμασε να καθαρίσεις ή να αλλάξεις τη βαλβίδα αναθυμιάσεων.
-
Εχεις αλλα συμπτωματα όπως καπνο απο την εξατμιση (ασπρογαλαζο ή μαυρο) ή σταλες στο πατωμε εκει που παρκαρεις?
-
Mέτρα το ανα 1000χλμ για να δεις πότε αρχίζει να το καταναλώνει πιο πολύ.Μπορεί με αλλαγές στα 9000χλμ πχ να μην σου καίει τόσο πολύ.
-
-
Η κατανάλωσή σου είναι φυσιολογική. Θα έλεγα ότι δεν είναι λόγος να αλλάξεις κάτι. Απλά μπορείς ανά 5.000χλμ. για παράδειγμα να ελέγχεις και να συμπληρώνεις.
-
Βρισκω αυτο το λαδι http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=238 στα 60 ευρω τα 4 λιτρα.
Βρισκω και αυτο http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=184 στα 38 ευρω πλεον τα 4 λιτρα (55 στο παρελθον)
Για hyundai tucson με 110.000km στο κοντερ και διαστηματα αλλαγων καθε 13-15 χιλιαδες τι να προτιμησω?
Η αντιπροσωπεια μου λεει οτι ειναι πεταμενα λεφτα τα sustina και ωφελουν μονο πιο πολυστροφους και αποδοτικους κινητηρες.
Μεχρι τωρα εβαζα απο μονος μου τα sustina λογο της ελαχιστης διαφορας της τιμης, αλλα πλεον η διαφορα αυξηθηκε και τα πραγματα σφιγγουν. Αξιζει να παω στο φθηνοτερο?
-
Μπορείς να βάλεις τα απλά Εneos 5w40, δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με αυτά τα λάδια. Η Eneos λέει για διάρκεια ζωής 15-20000 χλμ. και τσεκ κάθε 5-8000χλμ. Να έχει ανάγκη σώνει και καλά από Sustina το Τuscon;
-
Εναλλακτικός τρόπος να βάζεις λάδι στη μηχανή του αυτοκινήτου.
http://25.media.tumblr.com/7f7586ba6289 ... o1_400.gif
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εναλλακτικός τρόπος να βάζεις λάδι στη μηχανή του αυτοκινήτου.http://25.media.tumblr.com/7f7586ba6289 ... o1_400.gif
Έχει μερικές μέρες που εμφανίσθηκε.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2841005#p2841005Τι καλό κορίτσι, βάζει λάδι προσεκτικά παντού για καλή λίπανση.
Πολύ την συμπάθησα. -
Θα έχει ραντεβου μάλλον η κοπελιά μετά! Είναι αυτό που λένε 'Βάλε λάδι κ' έλα βράδυ!'
-
Τι θα μου προτείνατε να βάλω σε ένα subaru justy 10w30 ή 10w40 και τι μάρκα? Στην προηγούμενη αλλαγή του είχα βάλει τα torco fullsynth αλλά έλεγα να πάω σε κάτι πιο φτηνό.
-
Ο χρήστης kws έγραψε:
Τι θα μου προτείνατε να βάλω σε ένα subaru justy 10w30 ή 10w40 και τι μάρκα? Στην προηγούμενη αλλαγή του είχα βάλει τα torco fullsynth αλλά έλεγα να πάω σε κάτι πιο φτηνό. -
Τι λάδια προτείνει το βιβλιαράκι του (τυχόν προδιαγραφές και ιξώδη);
Πόσα έδωσες για αυτά που είχες;
Πόσο δέχεσαι να δώσεις για τα επόμενα;
Δέχεσαι να είναι ημισυνθετικά;
Δέχεσαι όχι τοπ συνθετικά;
Οι απαντήσεις σου θα βοηθήσουν. -
Ο χρήστης kws έγραψε:
Τι θα μου προτείνατε να βάλω σε ένα subaru justy 10w30 ή 10w40 και τι μάρκα? Στην προηγούμενη αλλαγή του είχα βάλει τα torco fullsynth αλλά έλεγα να πάω σε κάτι πιο φτηνό.Ποσα χλμ εχει το αμαξι; Καιει λαδι και ποσο; Τι χρηση του κανεις;
Και ποιο μοντελο ειναι; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι λάδια προτείνει το βιβλιαράκι του (τυχόν προδιαγραφές και ιξώδη);
Πόσα έδωσες για αυτά που είχες;
Πόσο δέχεσαι να δώσεις για τα επόμενα;
Δέχεσαι να είναι ημισυνθετικά;
Δέχεσαι όχι τοπ συνθετικά;
Οι απαντήσεις σου θα βοηθήσουν.Το βιβλιαράκι για τις θερμοκρασίες της χώρας μας προτείνει και τα δύο που ανέφερα
Στην προηγούμενη αλλαγή είχα δώσει για 4 L 52ευρώ
Τώρα θέλω να δώσω μέχρι 35-40ευρώ
Θα ήθελα να βγάζουν 10000-15000 χλμ.Ποσα χλμ εχει το αμαξι; Καιει λαδι και ποσο; Τι χρηση του κανεις;
Και ποιο μοντελο ειναι;Το αμάξι έχει 62000χλμ, δεν καίει καθόλου λάδι και η χρήση του περιορίζεται 100% για την μετακίνηση στην πόλη.
Είναι μοντέλο του 2008.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]