-
Κοιταξε να δεις το lidlολαδο ισως να κανει για το ATOS σου για το focus μου μπα... Επισης εχουν θεματα κινητηριακα οποτε οσο να ειναι πρεπει να το προσεχω καμποσο να βγαλει καναν χρονο παραπανω.
@onyx λες της total?Ειναι φουλ συνθετικο αυτο γιατι δεν εχω καταλαβει!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Κοιταξε να δεις το lidlολαδο ισως να κανει για το ATOS σου για το focus μου μπα... Επισης εχουν θεματα κινητηριακα οποτε οσο να ειναι πρεπει να το προσεχω καμποσο να βγαλει καναν χρονο παραπανω.@onyx λες της total?Ειναι φουλ συνθετικο αυτο γιατι δεν εχω καταλαβει!
τα κατασκευαστικα θεματα δεν λυνονται βαζοντας οτι καλυτερο (θεωρητικα) λιπαντικο υπαρχει.......
και τα δυο που λες ειναι αξιολογοτατα αλλα μηπως και πεταμενα λεφτα;;;; -
Το λαδι παιζει ζωτικο ρολο στον κινητηρα και νομιζω το ξερεις. Τωρα ενταξει αμα ειναι να δινω ενα 10ρικο παραπανω και να βαζω καλυτερο μεσα και συνθετικο λαδι, κατα τη γνωμη μου δε παει χαμενο!
-
για ενα δεκαρικο δεν γινεται λογος αλλα με ενα 10w/40 semi ο κινητηρας σου δεν την παλευει;;;;εκει θα εχεις πολυ μεγαλυτερη χρηματικη οικονομια.......
-
Με 10w40 θα εχω θεματα.Νομιζω αμα εβαζα και αν υπηρχε 10w30(λεμε τωρα) δε θα ειχα θεματα επειδη δεν αλλαζω το νουμερο οταν ζεσταθει το λαδι αλλα μονο το κρυο.Επισης απο οτι εχω διαβασει αμα το κανεις αυτο, το λαδι δε θα μπορει να μπαινει σε ολες τις διοδους του κινητηρα οποτε θα αφηνει σημεια χωρις λαδι το οποιο ειναι κακο.
-
10w/30 fullsynth αν ενδιαφερεσαι εχει παντως η divinol......
μου εβαλαν σε εξειδικευμενο συνεργειο τετοιο στο ατος......τρομαρα του! -
To θέμα είναι πως το 10-40 δεν κάνει γι αυτό το αυτοκίνητο εκτός αν ξέρεις κάποιο που να τηρεί τις Α1/B1 & A5/B5 & FORD WSS-M2C-913-B. Για το Divinol σου δεν ξέρω εσύ το πρότεινες εσύ θα μας πείς
-
Οχι δεν αλλαζω ακομα viscocity στο λαδι αμα ειναι και καιει παρα πολυ λαδι (δε καει πανω απο μισο λιτρο στα 10.000χλμ) μπορει να αλλαξω αργοτερα.
@GGAB Δεν ηξερα οτι υπηρχε 10w30! Και παλι δε το αλλαζω αργοτερα αμα λαχει οπως προειπα!Αλλα για ποιο απο τα 2 λαδια να παω?Το 5λιτρο το castrol παει κανα 40ρι και το αλλο κανα 35ρι!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Οχι δεν αλλαζω ακομα viscocity στο λαδι αμα ειναι και καιει παρα πολυ λαδι (δε καει πανω απο μισο λιτρο στα 10.000χλμ) μπορει να αλλαξω αργοτερα.@GGAB Δεν ηξερα οτι υπηρχε 10w30! Και παλι δε το αλλαζω αργοτερα αμα λαχει οπως προειπα!Αλλα για ποιο απο τα 2 λαδια να παω?Το 5λιτρο το castrol παει κανα 40ρι και το αλλο κανα 35ρι!
ουτε εγω το ηξερα!μεχρι που το ειδα.......
απο μενα βαλε το οικονομικοτερο εκ των δυο που λες -
Ειμαι στην αναζητηση ενος καλου λιπαντικου για εναν κινητηρα vw group τον 1.8Τ 20vt.
Εχει γυρω στα 165.000 χιλιομετρα στα οποια οδηγειται ουτε σκληρα ουτε πολυ χαλαρα , κανονικα θα ελεγα. Τοσα χρονια του βαζαμε 0-40 και 5-40 αλλαγες καθε 15.000χλμ χωρις να καψει ποτε λαδι.
Εχετε να μου προτεινεται κανενα καταλληλο και δοκιμασμενο λαδι για τον κινητηρα αυτον??.
Αξιζει να παω σε 30αρι λαδι??? -
Ο χρήστης pandaros έγραψε:
Ειμαι στην αναζητηση ενος καλου λιπαντικου για εναν κινητηρα vw group τον 1.8Τ 20vt.
Εχει γυρω στα 165.000 χιλιομετρα στα οποια οδηγειται ουτε σκληρα ουτε πολυ χαλαρα , κανονικα θα ελεγα. Τοσα χρονια του βαζαμε 0-40 και 5-40 αλλαγες καθε 15.000χλμ χωρις να καψει ποτε λαδι.
Εχετε να μου προτεινεται κανενα καταλληλο και δοκιμασμενο λαδι για τον κινητηρα αυτον??.
Αξιζει να παω σε 30αρι λαδι???και γιατι να αλλαξεις τωρα στα γεραματα?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αξιζει να παω σε 30αρι λαδι???και γιατι να αλλαξεις τωρα στα γεραματα?
ψαχνω να βρω την καλυτερη λυση για αυτο
-
Αφου 'Τοσα χρονια του βαζαμε 0-40 και 5-40 αλλαγες καθε 15.000χλμ χωρις να καψει ποτε λαδι' την εχεις ηδη την καλυτερη λυση νομιζω.
Ειδικα αν αυτο που εβαζες ειναι αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αφου 'Τοσα χρονια του βαζαμε 0-40 και 5-40 αλλαγες καθε 15.000χλμ χωρις να καψει ποτε λαδι' την εχεις ηδη την καλυτερη λυση νομιζω.Ειδικα αν αυτο που εβαζες ειναι αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης.
ναι ο κατασκευαστης προτεινει αυτα αλλα προτεινει και 5-30 για αυτο ρωταω. Το ξερω οτι αμα συνεχισω με αυτα δεν θα εχω προβλημα αλλα τα 5-30 ειναι φουλ συνθετικα.Και εδω ειναι η απορια μου συμφερει να κατεβω σε 30αρι ή θα μου το καψει??? .Αλλος με 20vt και να βαζει 30αρι???
-
Ο χρήστης pandaros έγραψε:
Αφου 'Τοσα χρονια του βαζαμε 0-40 και 5-40 αλλαγες καθε 15.000χλμ χωρις να καψει ποτε λαδι' την εχεις ηδη την καλυτερη λυση νομιζω.
Ειδικα αν αυτο που εβαζες ειναι αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης.
ναι ο κατασκευαστης προτεινει αυτα αλλα προτεινει και 5-30 για αυτο ρωταω. Το ξερω οτι αμα συνεχισω με αυτα δεν θα εχω προβλημα αλλα τα 5-30 ειναι φουλ συνθετικα.Και εδω ειναι η απορια μου συμφερει να κατεβω σε 30αρι ή θα μου το καψει??? .Αλλος με 20vt και να βαζει 30αρι???
μεινε στο ιδιο και ασε τα πειραματα
-
ο κατασκευαστης το προτινει στο βιβλιο manual μαζι και με αλλους τυπους λαδιων ισως ,
και αυτο επιδη δεν ξερει σε ποιο γεωγραφικο πλατος θα κινηται το αμαξι για τον ιδιο κινητηρα αλλο ειναι το Βest λαδι για την Γριλανδια - Σουηδια και αλλογια την Τυνισια - Μαροκο
το ιδιο το αμαξι σου εδιξε οτι του βαζεις το καλυτερο για την περιοχη σου λαδακι
καλη συνεχια μην το πλυγωσεις το αμαξακι βαζοντας το κατι αλλο!
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
ο κατασκευαστης το προτινει στο βιβλιο manual μαζι και με αλλους τυπους λαδιων ισως ,και αυτο επιδη δεν ξερει σε ποιο γεωγραφικο πλατος θα κινηται το αμαξι για τον ιδιο κινητηρα αλλο ειναι το Βest λαδι για την Γριλανδια - Σουηδια και αλλογια την Τυνισια - Μαροκο
το ιδιο το αμαξι σου εδιξε οτι του βαζεις το καλυτερο για την περιοχη σου λαδακι
Αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα ο κατασκευαστής θα το ανέφερε στο manual λέγοντας χώρες η εύρος θερμοκρασιών για διαφορετικούς τύπους λαδιων. Για την ακρίβεια ακόμη μπορει να δει κανεις τέτοιους πίνακες σε κάποια manual, συνήθως όμως το 5W-30 για παράδειγμα καλύπτει τα πάντα απο πλευράς θερμοκρασίας.
Βάλε λάδι που να καλύπτει την τελευταία VW προδιαγραφη για τον κινητήρα σου και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα! Αντίθετα θα δεις και μια μικρη μείωση κατανάλωσης + αύξηση ιπποδυναμης σε σχέση με τα 40ρια. -
Τι διαφορά έχουν τα castrol magnatec και edge (5w30 πάντα) ; στα magnatec βλέπω ότι έχουν API SL ενώ τα edge κανένα API
http://magnatec.castrol.com/en/oil-rang ... a3/b4.html
http://www.opieoils.co.uk/p-713-castrol ... e-oil.aspx -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
ο κατασκευαστης το προτινει στο βιβλιο manual μαζι και με αλλους τυπους λαδιων ισως ,
και αυτο επιδη δεν ξερει σε ποιο γεωγραφικο πλατος θα κινηται το αμαξι για τον ιδιο κινητηρα αλλο ειναι το Βest λαδι για την Γριλανδια - Σουηδια και αλλογια την Τυνισια - Μαροκο
Αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα ο κατασκευαστής θα το ανέφερε στο manual λέγοντας χώρες η εύρος θερμοκρασιών για διαφορετικούς τύπους λαδιων. Για την ακρίβεια ακόμη μπορει να δει κανεις τέτοιους πίνακες σε κάποια manual, συνήθως όμως το 5W-30 για παράδειγμα καλύπτει τα πάντα απο πλευράς θερμοκρασίας.
Βάλε λάδι που να καλύπτει την τελευταία VW προδιαγραφη για τον κινητήρα σου και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα! Αντίθετα θα δεις και μια μικρη μείωση κατανάλωσης + αύξηση ιπποδυναμης σε σχέση με τα 40ρια.αμα ηταν να βλεπαμε ετσι απλα να πεφτουν οι καταναλωσεις και να ανεβαινει η ιπποδυναμη............να σκισουν τα πτυχια τους οι κατασκευαστες!!!
-
Διαφορά στη δύναμη δε ξέρω αν υπάρχει, αλλα στην κατανάλωση υπάρχει μεταξύ 5w30 και 5w40 που έχω δοκιμάσει. Στο ρελαντί βλέπω περίπου 0.05l/h παραπάνω (παίζει μεταξύ 0.5 και 0.6, ενώ πριν ήταν κολλημένο στο 0.5)
Επίσης, οι προδιαγραφές για κάθε κινητήρα μπορεί να καλύπτονται και από λάδια με διαφορετικό ιξώδες για διαφορετικές συνήθηκες. πχ σε εμένα στην ίδια προδιαγραφή έχει και 5w40 και 5w30 (καθώς και άλλα) και λέει ανάλογα με τις συνθήκες.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]