-
Για w209 184ps τι λάδι θεωρείται καλύτερο; Προδιαγραφές φαντάζομαι 229.5. Μάρκα;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για w209 184ps τι λάδι θεωρείται καλύτερο; Προδιαγραφές φαντάζομαι 229.5. Μάρκα;Καλησπέρα! Mobil 1 New Life 0w40
-
Ευχαριστώ. Στην αντιπροσωπεία βέβαια μου είχαν πει για 5w-40 (fuchs βάζουν αυτοί... δεν ξέρω αν είναι καλά).
-
Εντάξει επειδή δε φάνηκα πολύ αντικειμενικός ορίστε μια λίστα με ενημέρωση 25/4/2013.
-
EKO MEGATRON SYNTHETIC 5W-30
-
Έχει δοκιμάσει κανείς δαύτο σε twin spark;
-
Εγώ σκοπεύω να αγοράσω αυτο:
Cyclon F1 10W40
API SM/CF, ACEA A3/B3/B4,
VW 502.00/505.00,
Renault RN 700,
Daimler MB-Approval 229.3 -
Ο χρήστης pandaros έγραψε:
Ειμαι στην αναζητηση ενος καλου λιπαντικου για εναν κινητηρα vw group τον 1.8Τ 20vt.
Εχει γυρω στα 165.000 χιλιομετρα στα οποια οδηγειται ουτε σκληρα ουτε πολυ χαλαρα , κανονικα θα ελεγα. Τοσα χρονια του βαζαμε 0-40 και 5-40 αλλαγες καθε 15.000χλμ χωρις να καψει ποτε λαδι.
Εχετε να μου προτεινεται κανενα καταλληλο και δοκιμασμενο λαδι για τον κινητηρα αυτον??.
Αξιζει να παω σε 30αρι λαδι???Καταληγω προς το mobil1 0-40. Τι αποψεις εχετε για αυτο το λαδι??
-
Ειμαι στην αναζητηση ενος καλου λιπαντικου για εναν κινητηρα vw group τον 1.8Τ 20vt.
Εχει γυρω στα 165.000 χιλιομετρα στα οποια οδηγειται ουτε σκληρα ουτε πολυ χαλαρα , κανονικα θα ελεγα. Τοσα χρονια του βαζαμε 0-40 και 5-40 αλλαγες καθε 15.000χλμ χωρις να καψει ποτε λαδι.
Εχετε να μου προτεινεται κανενα καταλληλο και δοκιμασμενο λαδι για τον κινητηρα αυτον??.
Αξιζει να παω σε 30αρι λαδι???Καταληγω προς το mobil1 0-40. Τι αποψεις εχετε για αυτο το λαδι??
Γρήγορη απάντηση: Οι απόψεις των περισσότερων για το mobil 1 0-40 είναι οι καλύτερες και με βάση το προφίλ χρήστη που αναφέρεις μια πολύ εγγυημένη λύση.
Πιο εκτεταμένο μπλα μπλα: Το πιο σημαντικό όπως ίσως υποπτεύτηκες δεν είναι τόσο το ιξώδες αλλά και κάποια άλλα πράματα. Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αυτές έχουν προτεραιότητα και μετά ακολουθούν το ιξώδες, τα κατά API, κατά ACEA κλπ όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, ότι λέει το εγχειρίδιο.
Τα σύγχρονα συνθετικά 0-5W-30 είναι κατάλληλα για όλο το χρόνο στη Σουηδία αλλά και στο Μαρόκο.
Είπες πιο πριν ότι το 30άρι θα είναι συνθετικό. Ε λοιπόν όχι απαραίτητα. Άλλωστε και τα 40άρια μπορεί να είναι συνθετικά. Οπότε καλύτερα να συγκρίνεις ομοειδή πράματα. Αυτά που έβαζες τι ήταν συνθετικά ή ημισυνθετικά ή..... ;;
Πάντως βάζοντάς του καλό συνθετικό που να καλύπτει τις προδιαγραφές του θα του κάνεις καλό.
Δεν χάνεις και πολλά να δοκιμάσεις να του βάλεις και κάποιο ανάλογο καλό 30άρι, μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα. Αν όχι ξανά πίσω. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γρήγορη απάντηση: Οι απόψεις των περισσότερων για το mobil 1 0-40 είναι οι καλύτερες και με βάση το προφίλ χρήστη που αναφέρεις μια πολύ εγγυημένη λύση.
Πιο εκτεταμένο μπλα μπλα: Το πιο σημαντικό όπως ίσως υποπτεύτηκες δεν είναι τόσο το ιξώδες αλλά και κάποια άλλα πράματα. Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αυτές έχουν προτεραιότητα και μετά ακολουθούν το ιξώδες, τα κατά API, κατά ACEA κλπ όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, ότι λέει το εγχειρίδιο.
Τα σύγχρονα συνθετικά 0-5W-30 είναι κατάλληλα για όλο το χρόνο στη Σουηδία αλλά και στο Μαρόκο.
Είπες πιο πριν ότι το 30άρι θα είναι συνθετικό. Ε λοιπόν όχι απαραίτητα. Άλλωστε και τα 40άρια μπορεί να είναι συνθετικά. Οπότε καλύτερα να συγκρίνεις ομοειδή πράματα. Αυτά που έβαζες τι ήταν συνθετικά ή ημισυνθετικά ή..... ;;
Πάντως βάζοντάς του καλό συνθετικό που να καλύπτει τις προδιαγραφές του θα του κάνεις καλό.
Δεν χάνεις και πολλά να δοκιμάσεις να του βάλεις και κάποιο ανάλογο καλό 30άρι, μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα. Αν όχι ξανά πίσω.aral και castrol εμπαιναν απο την αρχη. Για αυτουσ τουσ λογους λεω να δοκιμασω 30αρι αλλα ειναι λιγο ρισκο.
-
κατ'εμε κωλοτρυβεσαι.............χωρις λογο
-
Ποια είναι η γνώμη σας για την πρώτη αλλαγή λαδιών σε bmw 116 d? Έχω κλείσει 2 μήνες έχοντας γράψει ήδη 6.600 χλμ, τα περισσότερα στην εθνική με υψηλές μουαγιέν. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάψει σχεδόν καθόλου λάδι το μοτέρ (η ένδειξη είναι λίγο κάτω από το max). Να περιμένω να πατήσει τα 10.000 χλμ ή να πάω τώρα?
-
Η BMW τι λέει; Αν δε λέει κάτι, εγώ στα 10 θα πήγαινα.
-
Η bmw λέει τα δικά της, δηλαδή στα 30.000 χλμ ή στα 2 χρόνια. Ο υπολογιστής του αυτοκινήτου πάλι λέει να πάω για service σε 21.000 χλμ. Η λογική λέει αλλαγή λαδιών κάθε 10.000, άντε βαριά 15.000 χλμ με καλό συνθετικό λάδι (αυτό έκανα μέχρι τώρα σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα). Απλά για την πρώτη αλλαγή κάποιοι πάνε πολύ νωρίς (καλώς, κακώς δεν ξέρω).
-
Σιγουρα δε λεει στα 10 ?
Ρωτησες σε επισημο? -
Στο επίσημο μου είπαν ότι η bmw προτείνει κάθε 30.000 χλμ ή κάθε 2 χρόνια (και επιβεβαιώνεται αν κρίνω από τις ενδείξεις του υπολογιστή του αυτοκινήτου). Αλλά ένας μηχανικός με τον οποία είχα μια κουβέντα κατά την αγορά μου είπε ότι καλό θα ήταν να μην αφήνω το λάδι για περισσότερα από 15.000 χλμ. Προσωπικά θεωρώ ότι αλλαγές ανά 10.000 χλμ είναι μια χαρά (το αυτοκίνητο κινείται κυρίως στην εθνική και δεν ταλαιπωρείται το λάδι στην κίνηση της πόλης).
-
Το λάδι ταλαιπωρείται από πολλά πράματα αλλά διαφορετικά στην κίνηση της πόλης (κυρίως κρύες εκκινήσεις) από ότι στην εθνική (ίσως υψηλά φορτία και στροφές).
Εγώ θα πρότεινα 10000χλμ για την πρώτη αλλαγή και μετά αν συνεχίζεις να γράφεις πολλά χλμ εθνική όσο σου βγάζει το μηχανάκι ή αν σε πόλη ανά χρόνο. Και μην περιμένεις να σου βγάλει 30000χλμ το πιθανότερο είναι πολύ λιγότερα. -
Εκείνη η καλή ιστοσελίδα που συγκρίνει τα λιπαντικά (αντοχή κτλ) θυμάστε ποια είναι?
Επίσης τα 5w-40 πχ της motul είναι φουλ συνθετικά (έτσι τα ονομάζει η εταιρία) όπως τα 5w-30 της castrol?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εκείνη η καλή ιστοσελίδα που συγκρίνει τα λιπαντικά (αντοχή κτλ) θυμάστε ποια είναι?
Επίσης τα 5w-40 πχ της motul είναι φουλ συνθετικά (έτσι τα ονομάζει η εταιρία) όπως τα 5w-30 της castrol?Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις λιπαντικά.... Αν όμως εννοείς να συγκρίνει προδιαγραφές: http://origin-qps.onstreammedia.com/ori ... index.html
Η Motul έχει πολλά μοντέλα σε 5-40. Τα 8100 X-excess πάντως εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι όσο συνθετικά ήταν παλιότερα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επίσης τα 5w-40 πχ της motul είναι φουλ συνθετικά (έτσι τα ονομάζει η εταιρία) όπως τα 5w-30 της castrol?Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις λιπαντικά.... Αν όμως εννοείς να συγκρίνει προδιαγραφές: http://origin-qps.onstreammedia.com/ori ... index.html
Η Motul έχει πολλά μοντέλα σε 5-40. Τα 8100 X-excess πάντως εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι όσο συνθετικά ήταν παλιότερα.
ευχαριστώ πολύ onyx, αυτό εννοούσα με το γράφημα.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]