-
Είναι δηλαδή δοκιμασία για τον έλεγχο ενός μόνο από τα πάρα πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κρίνουν ένα λάδι. Το ποιο είναι το πιο σπουδαίο μετρήσιμο χαρακτηριστικό σαν κριτήριο είναι συζητήσιμο... Κανονικά πρέπει να κρίνεις συνολικά ένα λάδι με όσα πιο πολλά στοιχεία μπορείς. Άντε βρες τα όμως...
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
Γιατί όχι Total 5W-40;
για το λογο οτι ειναι ημισυνθετικο.
To Quartz 9000 5W-40 η Total το δίνει ως συνθετικό, οπότε επαναφέρω την ερώτηση του mirage (δεδομένου ότι τα συνιστά και η Total ως πρώτη επιλογή για το πτωχό 306 μου)
-
εβαλα αυτα http://www.opieoils.co.uk/p-69392-castr ... e-oil.aspx στον BBZ αντι των xcess 5w-40..δε ξερω αν εκανα καλα,παντως στο θορυβο τον ωστηριων(χτυπανε ακομα) δεν ειδα διαφορα αλλα ειδα διαφορα στη οικονομια καυσιμου και στο στροφαρισμα υπερ του Castrol..
-
Παιδες πλησιαζει το σερβις του 1 χρονου στο Ibiza 1.2 tsi που εχω και θα ηθελα να σας ρωτησω, ποιο λαδι προτεινετε για τον 1.2 tsi?
Δε θα ηθελα να ξεφυγω απο το 5w-40 που φοραω ηδη... Δεν εχει καψει ουτε σταγονα μεχρι στιγμης...Θα ηθελα κατι που να ζεσταινεται σχετικα ευκολα γιατι μενω σε μερος με ανηφορο-κατηφορες και πολλες φορες αναγκαζομαι να οδηγησω με υψηλο φορτιο με το καλημερα...
Επισης ειμαι σιγουρος οτι μπορω να βρω κατι πιο οικονομικο και πολυ καλυτερο απο το 5w-40 της Divinol που η αντιπροσωπεια μου το δινει 14 ευρω το λιτρο μαζι με την εκπτωση 18%...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Προστέθηκαν καινούργια δείγματα λιπαντικών ( 3η φουρνιά , στην κυριολεξία) στη γνωστή λίστα . Τα αριστεία αυτή τη φορά δίνονται στα:
magnatec 10W40
και Fuchs Titan GT1 0W20
Το fuchs είναι με μια μυστήρια συνταγή , εστέρες βιοδιασπώμενοι και περιέχει ελάχιστη ποσότητα Ζn .
Με βαση αυτα που (γρήγορα) διαβασα (σε μεταφραση στα Αγγλικά, δεν εμπιστεύομαι τη μεταφραση google στα Ελληνικά) οι τυποι 'τεσταρουν' καθε λαδι 'τηγανιζοντάς το' και μετα βλεποντας πόσοτικά και ποιοτικά τη μαυρίλα που μενει στο 'τηγάνι'. Σωστά?
Ετσι όπως παρουσιάζονται τα δεδομένα, μερικά λαδια (μεταξύ των οποίων και το Castrol Magnatec 10-40) με ταπεινες τιμες αγοράς και επισης ταπεινες προδιαγραφές αφηνουν το τηγάνι ολοκάθαρο, ειδικοτερα σε σύγκριση με τα ποιο 'ποιοτικά', ακριβότερα και με αλλες περγαμηνες λάδια. Να παίρνουμε λοιπόν όλοι Magnatec?
WTF?
Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς?Εργαστήριο στη Ρωσία .
Τεστ λιπαντικών στους 400 C για 1 ώρα και έλεγχος για επικαθίσεις , 'πάχυνση' και πολυμερισμό .
Από περιέργεια σε σχέση με το συγκεκριμένο Test :
Που συναντάμε τέτοιες συνθήκες '400° C επί μια ώρα' κατά την λειτουργία του αυτοκινήτου ?
-
Μεταξυ eneos sustina 5-40 & castrol edge 5-40 τι να επιλεξω;
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Παιδες πλησιαζει το σερβις του 1 χρονου στο Ibiza 1.2 tsi που εχω και θα ηθελα να σας ρωτησω, ποιο λαδι προτεινετε για τον 1.2 tsi?
Δε θα ηθελα να ξεφυγω απο το 5w-40 που φοραω ηδη... Δεν εχει καψει ουτε σταγονα μεχρι στιγμης...Θα ηθελα κατι που να ζεσταινεται σχετικα ευκολα γιατι μενω σε μερος με ανηφορο-κατηφορες και πολλες φορες αναγκαζομαι να οδηγησω με υψηλο φορτιο με το καλημερα...
Επισης ειμαι σιγουρος οτι μπορω να βρω κατι πιο οικονομικο και πολυ καλυτερο απο το 5w-40 της Divinol που η αντιπροσωπεια μου το δινει 14 ευρω το λιτρο μαζι με την εκπτωση 18%...
Δοκιμασμενα απο μενα σε εναν μεγαλυτερο κινητηρα και παρα πολυ αξιολογα και με παρα πολυ καλες τιμες ειναι Aral & Fuchs με τιμη λιτρου τα 10€ αν δεν απατωμαι. Τωρα στην αντι/πεια μου εβαλαν Shell Hellix 5-40
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μεταξυ eneos sustina 5-40 & castrol edge 5-40 τι να επιλεξω;σε τι αυτοκινητο?
προσωπικα μετα απο αρκετη ερευνα στο δικο μου (celica TS) επελεξα το sustina και δεν το εχω μετανιωσει....
-
Τα Eneos και δη τα Sustina,είναι από τα κορυφαία........
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Μεταξυ eneos sustina 5-40 & castrol edge 5-40 τι να επιλεξω;
σε τι αυτοκινητο?
προσωπικα μετα απο αρκετη ερευνα στο δικο μου (celica TS) επελεξα το sustina και δεν το εχω μετανιωσει....
Σε hyundai tucson 2.0. Οι αλλαγες γινονται καθε 15.000κμ.
Και κατι αλλο. Σε μια συζητηση με ενα φιλο μου ειπε οτι το συνεργειο του χρησιμοποιει εκτενως τα ιταλικα ERG και θεωρουνται κορυφαια. Εχετε καμια αποψη για αυτα τα λαδια; γιατι εγω πρωτη φορα τα ακουω..
-
Πασίγνωστα!!!!
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
εβαλα αυτα http://www.opieoils.co.uk/p-69392-castr ... e-oil.aspx στον BBZ αντι των xcess 5w-40..δε ξερω αν εκανα καλα,παντως στο θορυβο τον ωστηριων(χτυπανε ακομα) δεν ειδα διαφορα αλλα ειδα διαφορα στη οικονομια καυσιμου και στο στροφαρισμα υπερ του Castrol..Το Castrol Magnatec που full synthetic μόνο η Castrol τολμάει να το πει (κι εγώ θα το τόλμαγα αν είχα κερδίσει το δικαστήριο εναντίον της Mobil) μοιάζει να είναι λίγο λεπτότερο από το άλλο. Δηλαδή στους 100 το ένα λέει 14 και το άλλο 13,4 ενώ στους 40 το ένα 83,4 και το άλλο 81. Προσωπικά θεωρώ τη διαφορά αυτή πολύ μικρή για να την καταλάβεις και θα έλεγα ότι φταίει κάτι άλλο για την εντύπωση αυτή ή ότι είναι απλώς αυτό, εντύπωση.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Που συναντάμε τέτοιες συνθήκες '400° C επί μια ώρα' κατά την λειτουργία του αυτοκινήτου ?
Προφανώς πουθενά. Το θέμα είναι ότι οι εταιρείες τόσα χρόνια μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για την ανωτερότητα των συνθετικών σε υψηλές θερμοκρασίες και τη σωτηρία της μηχανής σε περίπτωση υπερθέρμανσης . Αυτό το τεστ αποδεικνύει οτι και τα ταπεινά 10W40 και 15W40 τα καταφέρνουν εξίσου καλά ή και καλύτερα.
Οπότε οι διαφορές τους επικεντρώνονται στις χαμηλές θερμοκρασίες και τα μεγάλα διαστήματα service. -
Ερώτηση: Αν βάλω 5 λτ 5-30 και 0,5 λτ 0-40 υπάρχει ρεαλιστικό πρόβλημα;
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Ερώτηση: Αν βάλω 5 λτ 5-30 και 0,5 λτ 0-40 υπάρχει ρεαλιστικό πρόβλημα;Βάλε απλά τα 5 λίτρα 5-30. Το κενό ανάμεσα στο ελάχιστο και το μέγιστο της βέργας είναι ένα λίτρο οπότε η στάθμη σου θα είναι στη μέση.
Αλλιώς θα πρέπει να τα αλλάξεις λίγο πιο νωρίς από ότι θα άλλαζες το 'χειρότερο' από τα δύο λιπαντικά.ΥΓ. Δεν είναι απαραίτητο η στάθμη να είναι στο MAX. Μάλιστα σε αγώνες όπου το λάδι γίνεται σέικερ προτιμούν να μην το γεμίζουν και να το αφήνουν στη μέση ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κινούμενα μέρη και αφρίζει.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
ΥΓ.** Δεν είναι απαραίτητο η στάθμη να είναι στο MA**X. Μάλιστα σε αγώνες όπου το λάδι γίνεται σέικερ προτιμούν να μην το γεμίζουν και να το αφήνουν στη μέση ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κινούμενα μέρη και αφρίζει.
Αυτός είναι χρυσός κανόνας
-
καλημερα
εκτος του λαμπριανιδη που αλλου μπορουμε να βρουμε φτηνα λιπαντικα?
σιγουρα εχουν ποσταριστει παλια αλλα που να ψαχνω τωραευχαριστω
-
Ανοίγεις τον explorer , πληκτρολογείς '10w40 τιμή' ή '5W40 τιμή' και πατάς το enter. Αν είσαι αστέρι στους Η/Υ επιλέγεις να σου βγάζει μόνο σελίδες από Ελλάδα , αλλά δεν είναι απαραίτητο . Τιμή είναι ελληνική λέξη έτσι κι αλλιώς , τα περισσότερα αποτελέσματα που θα σου βγάλει θα είναι από Ελλάδα.
-
ΛΑΣΠΑΣ Παλαμηδίου 81, Αθήνα - Ακαδημία Πλάτωνος, 10441, ΑΤΤΙΚΗΣ 2105228372
έχει τα φθηνότερα ΕΝΕΟS λάδια -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
ΛΑΣΠΑΣ Παλαμηδίου 81, Αθήνα - Ακαδημία Πλάτωνος, 10441, ΑΤΤΙΚΗΣ 2105228372
έχει τα φθηνότερα ΕΝΕΟS λάδιαΠαρατηρω μεγαλες διαφορες στην τιμη στα λαδια sustina eneos αναμεσα στα καταστηματα του εξουσιοδοτημενου δικτυου.http://www.enpo.eu/network_gr.asp?id=104&nomos=1
Μπορεις να μας δωσεις μια τιμη ενδεικτικη απο το καταστημα που αναφερεις(στα λαδια που βαζεις εσυ πχ).Επισης υπαρχει καποια αλλη μαρκα αντιστοιχων προδιαγραφων με τα sustina?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]