-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δηλαδη τωρα εγω που θα το παω σε αλλο συνεργειο για το μικρο service, θα αδειασουν τα λαδια και θα το γεμισουν με τα δικα τους ή θα συμπληρώσουν? Γιατι ειναι castrol αυτα που εχει και θα βαλουν κατι titan.
Θα βγαλουν τα παλια και θα βαλουν την ποσοτητα που πρεπει απο νεα λαδια.Δεν θα γεμισουν την μηχανη.
Όπως και να γίνει η αλλαγή στο κύκλωμα θα παραμένει ποσότητα σχεδόν 1-1.5 λίτρα ή και παραπάνω αναλόγως τον κινητήρα από τα παλιά λάδια τα οποία θα αναμιχθούν με τα όποια καινούρια βάλουν.
Eγω το ξερω,ο φιλος ομως ποσο σχετικος σου φαινεται με το αντικειμενο;
Όσο μαθαίνει τόσο λιγότερο άσχετος γίνεται με το αντικείμενο ….
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Δηλαδη τωρα εγω που θα το παω σε αλλο συνεργειο για το μικρο service, θα αδειασουν τα λαδια και θα το γεμισουν με τα δικα τους ή θα συμπληρώσουν? Γιατι ειναι castrol αυτα που εχει και θα βαλουν κατι titan.
Θα βγαλουν τα παλια και θα βαλουν την ποσοτητα που πρεπει απο νεα λαδια.Δεν θα γεμισουν την μηχανη.
Όπως και να γίνει η αλλαγή στο κύκλωμα θα παραμένει ποσότητα σχεδόν 1-1.5 λίτρα ή και παραπάνω αναλόγως τον κινητήρα από τα παλιά λάδια τα οποία θα αναμιχθούν με τα όποια καινούρια βάλουν.
Μερικες λεπτομεριες ομως και να μην τις μαθει απο την αρχη δεν θα εχει καποιο προβλημα.Ας μαθει τα βασικα
-
δηλαδη οταν στο αμαξι μου κανω αλλαγη λαδιων και βαζω 4.5 λιτρα μεσα στο κυκλωμα εχει μεινει τουλαχιστον 1 λιτρο?
αρα συνολικη ποσοτητα λαδιου τουλαχιστον 5.5 λιτρα? -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
δηλαδη οταν στο αμαξι μου κανω αλλαγη λαδιων και βαζω 4.5 λιτρα μεσα στο κυκλωμα εχει μεινει τουλαχιστον 1 λιτρο?
αρα συνολικη ποσοτητα λαδιου τουλαχιστον 5.5 λιτρα?Aν ειχες λυσει , πλυνει και ξαναδεσει την μηχανη θα χρειαζοταν παραπανω λαδι απο την ποσοτητα που λεει για την στανταρ αλλαγη με φιλτρο λαδιου.
Σε δικια μου περιπτωση απο τα 5 λιτρα με το φιλτρο λαδιου εφτασε τα 8!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μερικες λεπτομεριες ομως και να μην τις μαθει απο την αρχη δεν θα εχει καποιο προβλημα.Ας μαθει τα βασικα
Για αυτό και το ανέφερα.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
αρα συνολικη ποσοτητα λαδιου τουλαχιστον 5.5 λιτρα?Ναι, αν γυρίσεις το αμάξι ανάποδα κανα δυο φορές, μπορεί να αλλάξεις όλο το λάδι.
Στα κλασσικά αυτόματα σασμάν (μετατροπέας ροπής) η αλλαγή λαδιού είναι περίπου το μισό λάδι που έχει μέσα.
-
Η δική μου ανάλυση έδειξε πως τα 10,000 χλμ είναι κάπως πολλά ακόμα και για πλήρως συνθετικά λάδια. Πόσο μάλλον για GroupI, GroupII, GroupII που κατά 90% βάζουν τα συνεργεία. Τώρα αν η χρήση είναι περισσότερο σε ανοιχτό δρόμο και τα λάδια Long life GroupIV/V λογικά και τα 15,000 μάλλον είναι οκ.
ΥΓ
Χαιρετισμούς σε όλους -
Πάντως εγώ περίμενα ότι θα έμενε κάπου 0,5-1 λίτρο και όχι τόσο πολύ που λέτε...
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στα κλασσικά αυτόματα σασμάν (μετατροπέας ροπής) η αλλαγή λαδιού είναι περίπου το μισό λάδι που έχει μέσα.Ναι γιατί βγαίνει μόνο το λάδι στο κιβώτιο και όχι όσο είναι στον μετατροπέα ροπής. Αν όμως θέλεις και είσαι σωστός υπάρχουν τρόποι να το βγάλεις όλο. Μάλλον όμως θέλει να συνδεθεί και να ανοιγοκλείσουν τρόμπες και βαλβίδες κλπ.
-
Γεια σας παιδια προσφατα εκανα αλλαγη λαδιων για 15.000 χλμ. σε εναν ιδιωτη, ο οποιος δεν μου ανεφερε καν οτι πρεπει να αλλαξω και φιλτρο λαδιου.....δεν ειναι αναγκαια η αλλαγη του σε καθε καινουργια αλλαγη λαδιων;
παρεπιπτοντως αλλαξα φιλτρο λαδιου πριν απο 10.000 χλμ. , δηλαδη στην προηγουμενη αλλαγη λαδιων σε καποιον αλλον ιδιωτη.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως εγώ περίμενα ότι θα έμενε κάπου 0,5-1 λίτρο και όχι τόσο πολύ που λέτε...Στα κλασσικά αυτόματα σασμάν (μετατροπέας ροπής) η αλλαγή λαδιού είναι περίπου το μισό λάδι που έχει μέσα.
Ναι γιατί βγαίνει μόνο το λάδι στο κιβώτιο και όχι όσο είναι στον μετατροπέα ροπής. Αν όμως θέλεις και είσαι σωστός υπάρχουν τρόποι να το βγάλεις όλο. Μάλλον όμως θέλει να συνδεθεί και να ανοιγοκλείσουν τρόμπες και βαλβίδες κλπ.
Λίγη περισσότερη υπομονή θέλει και μερικά παραπανίσια λίτρα απόσο απαιτείται κανονικά στο κύκλωμα!
Ακόμα πολλές χύτρες έχουν πάνω τους και τάπα για το άδεισμα!
Εγώ έχω κάνει μια μικρή πατέντα ώστε ταυτόχρονα να τροφοδοτώ με φρέσκο λάδι και από την επιστροφή μαζεύω σε δοχείο όλο το παλιό! Για το ψυγείο, λίγη πίεση θέλει και βγαίνουν σχετικά εύκολα τα παλιά! Και αυτό μετά από άδεισμα του παλιού από το κάρτερ και την χύτρα! -
καλημερα παιδια
σε hyundai accent του 2002 ποιο καλο λαδι μου προτεινετε?
ελεγα για καποιο της shell..... -
Εγω στο δικο μου (ετος 2001, 1.500cc) βάζω χρονια Castrol 10-40 ημισυνθετικο. Δεν ξερω αν ειναι 'καλό', αλλα δεν εχει ανατιναχτει ακόμα
Καποια στιγμη το έπινε με τρέλλα και αλλαξα τσιμουχάκια βαλβίδων και επανήλθε.Εβαλα και ~1 χρονο πριν Divinol 10-30, συνθετικό νομίζω, διαφορά εμφανή δεν κατάλαβα.Καποια στιγμη που έβαλα GM 10-40, μου φάνηκε οτι δεν πήγαινε μία.
Καποια στιγμη για πλάκα θα βάλω συνθετικο (ας πούμε το Castrol Edge) να δώ τι θα κάνει. Εχει 196.000 χλμ πλέον, ότι και να του βάλω μαλλον δεν θα έχει σημασία...
Αν βρεις κατι που να σου φαίνεται καλό, ας το ακούσουμε ή όποιος άλλος έχει αποψη ας την πεί.
-
Σε Vectra C 1800 τι λάδι θα προτείνατε; Το manual γράφει διάφορους τύπους και μέχρι τώρα δεν ξέρω τι έβαζε η εκάστοτε αντιπροσωπεία που το πήγαινε ο κάτοχος για service. Το αυτοκίνητο έχει 100000 χλμ και χρησιμοποείται τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε ταξίδια (ως επί το πλείστον Αθήνα - Άρτα).
-
Ο χρήστης billakos megane έγραψε:
Γεια σας παιδια προσφατα εκανα αλλαγη λαδιων για 15.000 χλμ. σε εναν ιδιωτη, ο οποιος δεν μου ανεφερε καν οτι πρεπει να αλλαξω και φιλτρο λαδιου.....δεν ειναι αναγκαια η αλλαγη του σε καθε καινουργια αλλαγη λαδιων;Πάντα αλλάζουμε φίλτρο μαζί με τα λάδια
Σε Vectra C 1800 τι λάδι θα προτείνατε; Το manual γράφει διάφορους τύπους και μέχρι τώρα δεν ξέρω τι έβαζε η εκάστοτε αντιπροσωπεία που το πήγαινε ο κάτοχος για service. Το αυτοκίνητο έχει 100000 χλμ και χρησιμοποείται τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε ταξίδια (ως επί το πλείστον Αθήνα - Άρτα).
Τί τύπους λέει ; Προφανώς με ένα καλό 5/40 θα είσαι ok
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σε Vectra C 1800 τι λάδι θα προτείνατε; Το manual γράφει διάφορους τύπους και μέχρι τώρα δεν ξέρω τι έβαζε η εκάστοτε αντιπροσωπεία που το πήγαινε ο κάτοχος για service. Το αυτοκίνητο έχει 100000 χλμ και χρησιμοποείται τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε ταξίδια (ως επί το πλείστον Αθήνα - Άρτα).GM 5W30 Dexos 2. ...και αλλαγές όποτε το πάτε για σέρβις, όχι πιο νωρίς.
-
αναμεσα σε total 5w-40 και aral 5w-40,ποιο θα προτιμουσατε?
και μια περιεργη ερωτηση,ποιο απο τα 2 πιστευετε θα 'καιγετε' πιο ευκολα? -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
αναμεσα σε total 5w-40 και aral 5w-40,ποιο θα προτιμουσατε?
και μια περιεργη ερωτηση,ποιο απο τα 2 πιστευετε θα 'καιγετε' πιο ευκολα?προσθεστε και το fuchs 5w-40,και τα 3 τα βρισκω στην ιδια τιμη
-
Οι πληροφορίες που αναφέρεις είναι ανεπαρκείς. Πρέπει να αναφέρεις και συγκεκριμένο μοντέλο, η μάρκα μόνο δε φτάνει. Θα ήταν άδικο πχ να συγκρίνεις ένα φτηνιάρικο ορυκτέλαιο 5-40 με ένα κορυφαίο συνθετικό 5-40...
Σε αντίστοιχο πάντως μοντέλο και για ίδια τιμή μάλλον θα διάλεγα Total.
Το ποιο θα καίγεται πιο εύκολα μπορείς καμιά φορά να το υποπτευθείς από τα λεπτομερή στοιχεία κάθε λαδιού (πχ NOACK κ.ά.) αλλά υπάρχει και ο άγνωστος μυστικός παράγοντας που διαπιστώνεται εμπειρικά οπότε συμφέρει να ρωτήσεις σε κλαμπ αυτοκινήτων που ειδικεύεται στη μάρκα σου. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι πληροφορίες που αναφέρεις είναι ανεπαρκείς. Πρέπει να αναφέρεις και συγκεκριμένο μοντέλο, η μάρκα μόνο δε φτάνει. Θα ήταν άδικο πχ να συγκρίνεις ένα φτηνιάρικο ορυκτέλαιο 5-40 με ένα κορυφαίο συνθετικό 5-40...
Σε αντίστοιχο πάντως μοντέλο και για ίδια τιμή μάλλον θα διάλεγα Total.
Το ποιο θα καίγεται πιο εύκολα μπορείς καμιά φορά να το υποπτευθείς από τα λεπτομερή στοιχεία κάθε λαδιού (πχ NOACK κ.ά.) αλλά υπάρχει και ο άγνωστος μυστικός παράγοντας που διαπιστώνεται εμπειρικά οπότε συμφέρει να ρωτήσεις σε κλαμπ αυτοκινήτων που ειδικεύεται στη μάρκα σου.βαζω λινκ
Total http://www.total-lub.ca/Pages/content/NT000087F6.pdf*FUCHS TITAN SUPERSYN SL 5W40 = 7.97cSt - 14.1cSt - 84.9cSt - 549.78cSt
HTHS 3.7cP / PP -39C / FP 225C / VI 171Aral http://www.wsjh.ilc.edu.tw/goodsite/Fil ... c5W-40.pdf
ποιο φαινεται απο τα χαρακτηριστικα στο να ειναι πιο ¨χοντρο να το πω'.? -
Μου μοιάζει ότι το πιο παχύ στους 100 βαθμούς είναι το Τοτάλ 14,7 έναντι 14,1 Φουκς και 13,7-13,95 το Αράλ (φαίνεται υπάρχουν περισσότερες υπο-εκδόσεις). Η τοτάλ έχει και το μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών -45 και 230 (καλό).
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω όλα όσα στοιχεία θα ήθελα. Πχ τον NOACK που δείχνει εξάτμιση σε υψηλές θερμοκρασίες.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]