-
Γεια σας. Έχω ένα megane 1.6 του 2005 και θέλω να ρωτήσω αν τα λάδια TITAN SYN MC SAE 10W–40 είναι καλά ή το ίδιο καλά με τα αντίστοιχα castrol edge(?). Δεν ξέρω και πολλά απο λάδια, απλά θέλω να ξέρω αν τα titan κρατάνε το ίδιο πολύ όσο τα castrol. Ευχαριστώ.
-
Ποια θεωρείς αντίστοιχα, πες ακριβώς μοντέλο.
Γενικά καλές μάρκες και οι δύο και τα καλά τους λάδια είναι πολύ καλά.
Το πόσο κρατάει ένα λάδι σε ένα αυτοκίνητο όμως είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς...
Και ξεκινάμε ξεκαθαρίζοντας τι εννοείς κρατάνε...σε χλμ; Και πώς κρίνεις ότι έπαψαν να κρατάνε; Ή μήπως εννοείς σε κατανάλωση; -
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Γεια σας. Έχω ένα megane 1.6 του 2005 και θέλω να ρωτήσω αν τα λάδια TITAN SYN MC SAE 10W–40 είναι καλά ή το ίδιο καλά με τα αντίστοιχα castrol edge(?). Δεν ξέρω και πολλά απο λάδια, απλά θέλω να ξέρω αν τα titan κρατάνε το ίδιο πολύ όσο τα castrol. Ευχαριστώ.δεν υπαρχει castrol edge σε 10/40..
παντως τα 10/40 καλο ειναι αλλαζονται το πολυ καθε 8-9000χλμ -
Τα καλά πλήρως συνθετικά 10-40 θα κρατήσουν και παραπάνω...
Μήπως όμως να εκσυγχρονιστεί και να βάλει κανένα 5-40 ή και 5-30 αν το προβλέπει ο κατασκευαστής;;
Τι χρήση επιτελεί το αυτοκίνητο, πόσο πιέζεται, πόσο συχνά, πως οδηγείται κλπ κλπ; -
Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις! Εννοώ αν είναι καλύτερα ή το ίδιο καλά με αυτά που βάζουν στο επίσημο service της renault και νομίζω οτι είναι κάποια castrol. Και αν κρατάνε το λέω γιατί έχω δει πολλούς στο forum που λένε οτι αλλάζουν λάδια κάθε 7000 χλμ και οτι αν βάζουν πιο φθηνά ακόμα νωρίτερα... ενώ εγώ ποτέ δεν εχει χρειαστει να κανω κατι τετοιο, απλα τα αλλαζουν στο service καθε 15000 χλμ ή και παραπανω. Αρα λογικα σε καταναλωση...
Το αυτοκινητο ειναι για περισσοτερο πολη αλλα και αρκετα συχνα και εθνικη, καθημερινη χρηση και normal οδηγηση. Απλα περισσοτερο θελω να μην πρεπει να ξαναλλαξω πριν απο αλλες 15-20000 χλμ. Και απ'οτι ειδα στο google ειναι ημισυνθετικα? Αν και δεν ξερω τι διαφορα εχει! -
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις! Εννοώ αν είναι καλύτερα ή το ίδιο καλά με αυτά που βάζουν στο επίσημο service της renault και νομίζω οτι είναι κάποια castrol. Και αν κρατάνε το λέω γιατί έχω δει πολλούς στο forum που λένε οτι αλλάζουν λάδια κάθε 7000 χλμ και οτι αν βάζουν πιο φθηνά ακόμα νωρίτερα... ενώ εγώ ποτέ δεν εχει χρειαστει να κανω κατι τετοιο, απλα τα αλλαζουν στο service καθε 15000 χλμ ή και παραπανω. Αρα λογικα σε καταναλωση...
Το αυτοκινητο ειναι για περισσοτερο πολη αλλα και αρκετα συχνα και εθνικη, καθημερινη χρηση και normal οδηγηση. Απλα περισσοτερο θελω να μην πρεπει να ξαναλλαξω πριν απο αλλες 15-20000 χλμ. Και απ'οτι ειδα στο google ειναι ημισυνθετικα? Αν και δεν ξερω τι διαφορα εχει!Αν ξεκινήσουμε από αυτό: δεν ξέρεις τι είναι ημισυνθετικό..... σου λέω ότι είναι το μεσαίο ανάμεσα στο ορυκτέλαιο και το συνθετικό. Δηλαδή σου λένε είναι μίγμα των άλλων δύο. Η δυσκολία είναι να ξεχωρίσεις τα συνθετικά από τα συνθετικά.... μερικά είναι απλά καλά και μερικά είναι πολύ καλά και πολύ διαφορετικά σε κατασκευή και ικανότητες από τα άλλα. Δυστυχώς και η ονοματολογία τους δεν είναι ξεκάθαρη. Γενικά πάντως αν αγαπάς το αυτοκίνητό σου και αν θέλεις να κάνεις 15-20000χλμ θέλεις συνθετικά και μάλιστα αξιοπρεπή.
Φυσικά και δεν ξέρουμε τι μπορεί να σου βάζουν στο επίσημο σέρβις της Ρενώ και το κάποια Castrol δεν είναι επαρκής περιγραφή....
Τα λάδια θέλουμε να τα αλλάξουμε είτε γιατί θεωρούμε ότι κοντεύουν να χάσουν τις λιπαντικές κλπ ιδιότητές τους είτε γιατί έχουν καταναλωθεί (καεί, φαγωθεί, διαρρεύσει) και κρίνουμε ότι δεν αξίζει να αναπληρώσουμε είτε συνδυασμός των προηγουμένων. Το ότι 'δεν έχει χρειαστεί' ομως δε σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν γιατί αν κρατούσες ημισυνθετικά για 15000+χλμ με αρκετή πόλη μέσα σου λέω ότι μάλλον χρειαζόταν... Αν κάνεις αρκετή πόλη τότε τα 15-20000 καλό θα ήταν αν το αποφύγεις. Με ημισυνθετικά ούτε να το σκέφτεσαι. Για πολλούς και τα 10000 με ημισυνθετικά είναι ήδη πολλά.
Για αυτό που θέλεις θα πρέπει να σκεφτείς κάποια longlife λάδια (συνήθως είναι αρκετά ή πλήρως συνθετικά 5-30) εφόσον τα υποστηρίζει η Ρενώ για το μοντέλο σου μόνο που καλό είναι να κοιτάς και τη βέργα του λαδιού κάθε 1-2 μήνες μην τυχόν έχουν καταναλωθεί. Η κατανάλωση δεν σημαίνει απαραίτητα πρόβλημα και μάλιστα θεωρείται απόλυτα αποδεκτό σε λάδια που θα κάνουν πολλά χλμ να πρέπει να προσθέσεις και μισό λίτρο 2-3 φορές μέχρι την επόμενη αλλαγή. -
Αχά.. οκ αρα καλο είναι οτι και να βαλω να το τσεκαρω ας πουμε στο εξαμηνο μηπως θελει κανα συμπληρωμα? Στην οθονουλα που εχει το αυτοκινητο βγαζει oil level ok ή οτι θελει αλλαγη, να το εμπιστευομαι!?
Και το βασικο: δεν μπορω να βαζω οτι λαδια να 'ναι ετσι? Ξερετε που μπορω να δω τι απ'ολα μπορω να βαζω?
Ντάξει δεν σας πρήζω άλλο, τελευταίες ερωτήσεις! -
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Ξερετε που μπορω να δω τι απ'ολα μπορω να βαζω?
Ντάξει δεν σας πρήζω άλλο, τελευταίες ερωτήσεις!Το κύριο μέρος να κοιτάξεις είναι το βιβλίο του αυτοκινήτου σου. Αν δεν το έχεις όλες οι εταιρείες λιπαντικών έχουν εργαλεία στο site τους ώστε να βρεις τα κατάλληλα λάδια για το αυτοκίνητο σου. Τέλος υπάρχουν πολυκαταστήματα ειδών αυτοκινήτου που έχουν την ίδια εφαρμογή και σου προτείνουν λάδια διαφόρων κατασκευαστών από αυτούς που συνεργάζονται.
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stor ... langId_-1#
-
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Αχά.. οκ αρα καλο είναι οτι και να βαλω να το τσεκαρω ας πουμε στο εξαμηνο μηπως θελει κανα συμπληρωμα? Στην οθονουλα που εχει το αυτοκινητο βγαζει oil level ok ή οτι θελει αλλαγη, να το εμπιστευομαι!?
Και το βασικο: δεν μπορω να βαζω οτι λαδια να 'ναι ετσι? Ξερετε που μπορω να δω τι απ'ολα μπορω να βαζω?
Ντάξει δεν σας πρήζω άλλο, τελευταίες ερωτήσεις!Καλύτερα να το τσεκάρεις και λίγο πιο συχνά....
Να το εμπιστεύεσαι αλλά να το τσεκάρεις και στη βέργα... (ζεστούτσικο, κάμποση ώρα μετά από διαδρομή).
Ε όχι, δεν μπορείς να βάζεις ό,τι λάδι θέλεις.... και το ξέρεις αλλιώς δεν θα ρώταγες εδώ μέσα! Και οι διαφορές δεν είναι μόνο το συνθετικό κλπ, ούτε το ιξώδες 10-40 κλπ αλλά και αρκετές άλλες προδιαγραφές που μερικές φορές θέλει ο κατασκευαστής σου και πρέπει να κοιτάς στο λάδι που θέλεις να αγοράσεις.
Δεν μας πρήζεις, ρώτα όσο θέλεις.... όταν μας τα πρήξεις είτε θα στο πούμε είτε απλά δε θα σου απαντήσουμε! -
…..και αναρτιέμαι είναι σπουδαίο μια φορά τον μήνα, (εάν δεν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα) να ελέγχουμε λάδια νερά ψυκτικό υγρά φρένων?.
Διότι εάν κάνουμε δυο χιλιάδες την εβδομάδα, πρέπει να τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα!.
Α. -
Ωραια αρα θα δω στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου και βλεπουμε... ευχαριστώ!
-
Μου ηρθαν δυο ερωτησεις ακομα..! Μπορω αν τα λαδια που εχει ειναι συνθετικα να συμπληρωσω ημισυνθετικα? Και καθε 15000 χλμ ή 30000 χλμ απλα συμπληρωνονται οσα λαδια εχουν καταναλωθει ή τα αδειαζουν τελειως και το γεμιζουν παλι? (και αν ναι, τοτε στα 15000 ή στα 30000?)
-
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Μου ηρθαν δυο ερωτησεις ακομα..! Μπορω αν τα λαδια που εχει ειναι συνθετικα να συμπληρωσω ημισυνθετικα? Και καθε 15000 χλμ ή 30000 χλμ απλα συμπληρωνονται οσα λαδια εχουν καταναλωθει ή τα αδειαζουν τελειως και το γεμιζουν παλι? (και αν ναι, τοτε στα 15000 ή στα 30000?)Τα λαδια τα αλλαζεις ολα στα προγραμματισμενα διαστηματα,ενδιαμεσα αν εχει πεσει η σταθμη προσθετεις.
Δεν γεμιζουν με λαδι την μηχανη,βαζουν την ποσοτητα που πρεπει -
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Μου ηρθαν δυο ερωτησεις ακομα..! Μπορω αν τα λαδια που εχει ειναι συνθετικα να συμπληρωσω ημισυνθετικα? Και καθε 15000 χλμ ή 30000 χλμ απλα συμπληρωνονται οσα λαδια εχουν καταναλωθει ή τα αδειαζουν τελειως και το γεμιζουν παλι? (και αν ναι, τοτε στα 15000 ή στα 30000?)Συμπληρώνοντας αυτά που λέει ο Bill33 δεν αναμιγνύουμε πότε διαφορετικούς τύπους λαδιών.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μου ηρθαν δυο ερωτησεις ακομα..! Μπορω αν τα λαδια που εχει ειναι συνθετικα να συμπληρωσω ημισυνθετικα? Και καθε 15000 χλμ ή 30000 χλμ απλα συμπληρωνονται οσα λαδια εχουν καταναλωθει ή τα αδειαζουν τελειως και το γεμιζουν παλι? (και αν ναι, τοτε στα 15000 ή στα 30000?)
Συμπληρώνοντας αυτά που λέει ο Bill33 δεν αναμιγνύουμε πότε διαφορετικούς τύπους λαδιών.
Αν πρέπει να προσθέσεις λάδι βέβαια, σαφώς θα προσθέσεις ό,τι έχεις. Αλλά θα κάνεις πιο σύντομα την επόμενη αλλαγή λαδιών, ειδικά αν τα λάδια που πρόσθεσες δεν έχουν το ιξώδες που απαιτεί ο κινητήρας σου.
Για τα διαστήματα αλλαγής των λαδιών δες το βιβλίο του αυτοκινήτου σου. -
Οφείλεις να αλλάζεις τα λάδια στο προβλεπόμενα διαστήματα. Και οφείλεις να αλλάζεις και το φίλτρο κάθε φορά (και όχι φορά παρά φορά όπυως κάνουν μερικοί). Η ιδέα είναι ότι θέλεις το παλιό λάδι (και φίλτρο) να φύγει με όσα ρινίσματα κουβαλάει και να μπει φρέσκο καθαρό.
Αντίθετα με παλιότερα πλέον τα περισσότερα λάδια δέχονται να αναμιχτούν με άλλα... δεν είναι όμως καλή ιδέα. Θα έλεγα ότι αν προσθέσεις άλλο τύπο λαδιού να θεωρήσεις ότι όλο το λάδι έχει τις ιδιότητες του χειρότερου και τα χλμ του παλαιότερου...
Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι συνταγή καταστροφής του κινητήρα. Το έκανα κι εγώ αλλά μόνο σε τελειωμένο κινητήρα που τα έκαιγε με ρυθμό μεγαλύτερο από όσο προλάβαινα να προσθέτω.... Σε κάθε βενζινάδικο έβαζα και λάδι... κράτησε κανένα μήνα μέχρι να κάνει μπραφ! -
Δηλαδη τωρα εγω που θα το παω σε αλλο συνεργειο για το μικρο service, θα αδειασουν τα λαδια και θα το γεμισουν με τα δικα τους ή θα συμπληρώσουν? Γιατι ειναι castrol αυτα που εχει και θα βαλουν κατι titan.
-
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Δηλαδη τωρα εγω που θα το παω σε αλλο συνεργειο για το μικρο service, θα αδειασουν τα λαδια και θα το γεμισουν με τα δικα τους ή θα συμπληρώσουν? Γιατι ειναι castrol αυτα που εχει και θα βαλουν κατι titan.Θα βγαλουν τα παλια και θα βαλουν την ποσοτητα που πρεπει απο νεα λαδια.Δεν θα γεμισουν την μηχανη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δηλαδη τωρα εγω που θα το παω σε αλλο συνεργειο για το μικρο service, θα αδειασουν τα λαδια και θα το γεμισουν με τα δικα τους ή θα συμπληρώσουν? Γιατι ειναι castrol αυτα που εχει και θα βαλουν κατι titan.
Θα βγαλουν τα παλια και θα βαλουν την ποσοτητα που πρεπει απο νεα λαδια.Δεν θα γεμισουν την μηχανη.
Όπως και να γίνει η αλλαγή στο κύκλωμα θα παραμένει ποσότητα σχεδόν 1-1.5 λίτρα ή και παραπάνω αναλόγως τον κινητήρα από τα παλιά λάδια τα οποία θα αναμιχθούν με τα όποια καινούρια βάλουν.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Θα βγαλουν τα παλια και θα βαλουν την ποσοτητα που πρεπει απο νεα λαδια.Δεν θα γεμισουν την μηχανη.
Όπως και να γίνει η αλλαγή στο κύκλωμα θα παραμένει ποσότητα σχεδόν 1-1.5 λίτρα ή και παραπάνω αναλόγως τον κινητήρα από τα παλιά λάδια τα οποία θα αναμιχθούν με τα όποια καινούρια βάλουν.
Eγω το ξερω,ο φιλος ομως ποσο σχετικος σου φαινεται με το αντικειμενο;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]