-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Τα κανονικά του λάστιχα είναι 195/70/15 με τον κινητήρα με τα 105 άλογα και 205/60/16 με τα 120 άλογα.Και στις 2 διαστάσεις υπάρχει πλέον πληθώρα επιλογών,ανάλογα τη χρήση που θες να κάνεις.Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι με τα 105 άλογα και έχω 15άρα ζάντα. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο.
Η χρήση είναι σχετικά περιορισμένη. Λίγα ταξίδια βασικά. Τα 10.000 χλμ δεν τα κάνει τον χρόνο.
Κυρίως άσφαλτο και κάποιες λίγες φορές που πηγαίνει στο βουνό. -
Εφόσον σε ενδιαφέρει ασφαλτος και χιόνι κοίτα και τα michelin crossclimate. Ειναι καινούργια και πιθανόν οι περισσότεροι λαστιχάδες να μην τα ξέρουν ακόμη. Νομίζω θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο. Αν σε ενδιαφέρουν περίμενέ τα. Ολόκληρο χειμώνα έβγαλες, στην άνοιξη θα κολήσεις?
-
Αφού κάνεις λίγα χιλιόμετρα το χρόνο θα σου πρότεινα κάποιο με μαλακή γόμα,για να μην ξεραθεί εύκολα.Μισελεν,κοντινενταλ ή ντανλοπ.Αν δεν βρεις στη δική σου διάσταση,γιατί μόλις είδα ότι είναι λίγο δύσκολη,μπορείς άφοβα να πας στη 205/60/16 όπου έχεις περισσότερες επιλογές.Μόνο που θα χρειαστείς και ζάντες.
-
Ο βαθμός του δείκτη οικονομιας στο λάστιχο 'δείχνει' ποσο μαλακο είναι;
Δηλαδη το βαθμολογημένο με 'Ε' είναι πιο μαλακο απο ενα 'Β' ή 'C';
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ο βαθμός του δείκτη οικονομιας στο λάστιχο 'δείχνει' ποσο μαλακο είναι;Δηλαδη το βαθμολογημένο με 'Ε' είναι πιο μαλακο απο ενα 'Β' ή 'C';
Όχι, καμία σχέση. Όταν λες μαλακό όμως, εννοείς γόμα ή σκελετό; Αν εννοείς γόμα, το treadwear rating δίνει μια ιδέα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο βαθμός του δείκτη οικονομιας στο λάστιχο 'δείχνει' ποσο μαλακο είναι;
Δηλαδη το βαθμολογημένο με 'Ε' είναι πιο μαλακο απο ενα 'Β' ή 'C';
Όχι, καμία σχέση. Όταν λες μαλακό όμως, εννοείς γόμα ή σκελετό; Αν εννοείς γόμα, το treadwear rating δίνει μια ιδέα.
Την γομα εννοουσα
-
Σε κάποιο βαθμό πάνε μαζί αυτά νομίζω. Δηλαδή τα οικονομικά σε κατανάλωση λάστιχα τείνουν να βγάζουν και πολλά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σε κάποιο βαθμό πάνε μαζί αυτά νομίζω. Δηλαδή τα οικονομικά σε κατανάλωση λάστιχα τείνουν να βγάζουν και πολλά χιλιόμετρα.γιατί το λες αυτό;;;
-
Επειδή είναι πιο σκληρά. Τα Saver για παράδειγμα έχουν treadwear 400...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σε κάποιο βαθμό πάνε μαζί αυτά νομίζω. Δηλαδή τα οικονομικά σε κατανάλωση λάστιχα τείνουν να βγάζουν και πολλά χιλιόμετρα.αν πιστεψω review καταναλωτων μαλλον συμβαινει το εντελως αντιθετο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδή είναι πιο σκληρά. Τα Saver για παράδειγμα έχουν treadwear 400...γι'αυτό κάνουν πατινάζ;;;να τη βράσω την οικονομία.......
-
Να επιστρέψω μετά από 20κ χλμ που έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη για τα uniroyal rainsport 3.
Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση τους στο βρεγμένο. Και σε κράτημα αλλά και σε φρενάρισμα. Στο στεγνό δεν το πιέζω πια το αυτοκίνητο σε στροφές αλλά μπορώ να πω ότι δεν υστερούν. Φυσικά όμως και το ατού τους είναι το νερό.
Τα πλαινά ενώ θεωρούσα ότι είναι μαλακα, δοκιμάστηκαν και άντεξαν. Ανέβηκε η σύζυγος πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να στραβώσει λίγο η σιδερένια ζάντα χωρίς να πάθει κάτι το λάστιχο.Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι το λάστιχο είναι μαλακό και απορρόφησε όλη την ενέργεια. Δηλαδή αν ήταν σκληρό αν δεν θα στράβωνε λίγο αλλά θα σκίζονταν το πλαινό.
Θόρυβο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και το αυτοκίνητο δεν έχει την καλύτερη ηχομόνωση. Θα ανεβάσω και φωτογραφία με το πέλμα για να φανεί η φθορά αλλά και θα μετρήσω και το ύψος από το τακούνι.
Εννοείται πως θα τα ξαναβάλω.
-
Μια ερώτηση , για πιο λογο κάποιος να προτιμήσει λαστιχα με κατεύθυνση το βρεγμενο και οχι το στεγνό στην Ελλάδα ?
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Μια ερώτηση , για πιο λογο κάποιος να προτιμήσει λαστιχα με κατεύθυνση το βρεγμενο και οχι το στεγνό στην Ελλάδα ?ειδικα για το τελευταιο δωδεκαμηνο δεν πρεπει να εχεις αυτη την απορια.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Μια ερώτηση , για πιο λογο κάποιος να προτιμήσει λαστιχα με κατεύθυνση το βρεγμενο και οχι το στεγνό στην Ελλάδα ?
ειδικα για το τελευταιο δωδεκαμηνο δεν πρεπει να εχεις αυτη την απορια.
Σιγα τις βροχες,ηταν λιγο παραπανω απο αλλες φορες.........μια χαρα τα πανε στη χωρα μας τα θερινα!
-
Γιατί τα ατυχήματα σε μεγάλο βαθμό γίνονται στο βρεγμένο.
...και όσο μεγαλύτερη διαφορά πρόσφυσης έχει ένα ελαστικό ανάμεσα σε στεγνό και βρεγμένο, τόσο πιο επικίνδυνο είναι για τον μη υποψιασμένο. -
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Μια ερώτηση , για πιο λογο κάποιος να προτιμήσει λαστιχα με κατεύθυνση το βρεγμενο και οχι το στεγνό στην Ελλάδα ?Εγώ σύμφωνα με αυτή την κατάταξη τα έβαλα όταν έψαχνα τον Ιούλιο.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2014-AMS-Summer-Tyre-Test-205-55-R16.htm
Το ότι τα πάνε πολύ καλά στο βρεγμένο δεν σημαίνει ότι υστερούν στο στεγνό.
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Να επιστρέψω μετά από 20κ χλμ που έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη για τα uniroyal rainsport 3.Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση τους στο βρεγμένο. Και σε κράτημα αλλά και σε φρενάρισμα. Στο στεγνό δεν το πιέζω πια το αυτοκίνητο σε στροφές αλλά μπορώ να πω ότι δεν υστερούν. Φυσικά όμως και το ατού τους είναι το νερό.
Τα πλαινά ενώ θεωρούσα ότι είναι μαλακα, δοκιμάστηκαν και άντεξαν. Ανέβηκε η σύζυγος πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να στραβώσει λίγο η σιδερένια ζάντα χωρίς να πάθει κάτι το λάστιχο.Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι το λάστιχο είναι μαλακό και απορρόφησε όλη την ενέργεια. Δηλαδή αν ήταν σκληρό αν δεν θα στράβωνε λίγο αλλά θα σκίζονταν το πλαινό.
Θόρυβο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και το αυτοκίνητο δεν έχει την καλύτερη ηχομόνωση. Θα ανεβάσω και φωτογραφία με το πέλμα για να φανεί η φθορά αλλά και θα μετρήσω και το ύψος από το τακούνι.
Εννοείται πως θα τα ξαναβάλω.
Για μαλακο λαστιχα για τα uniroyal rainsport 3 ακουγονται τα καλυτερα , διαφορετικα θα πηγαινα σε vredestein sportpack 5 σκληρα πλαινα βρεγμενο,στεγνο αριστο ισως οχι τοσο σκληρο πελμα εαν ηθελα και επιπλεον χιλιομετρα να βγαλει toyo proxes cf2 θα επελεγα.
-
Σε γενικές γραμμές, τα λάστιχα με προσανατολισμό την βροχή υστερούν στο στεγνό και το αντίστροφο ισχύει για αυτά με προσανατολισμό στο στεγνό. Τα μεν βρόχινα είναι πιο μαλακά και με περισσότερα αυλάκια με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται και να υπερθερμαίνονται στο στεγνό, δίνοντας κακή αίσθηση και χαμηλή πρόσφυση. Τα δε στεγνά έχουν αραιή χάραξη που δεν αποβάλει τόσο νερό και πιο σκληρή γόμα που δεν ευνοεί την πρόσφυση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
-
Απο την άλλη βέβαια η διαφορα μεταξύ κορυφαίου και μέτριου ελαστικου στο στεγνό ειναι μικρή ενώ αντίστοιχα στο βρεγμένο ειναι αβυσσαλέα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]