-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Κανα πιο φθηνο δεν εβρισκες;
Χαχαχαχα το ξερω, το ξερω... Τι να κανω αυτη ειναι η μαμα διασταση, και δε την αλλαζω. Η εναλλακτικη του 205/50/16 κι αυτη ακριβη ειναι, δεν αξιζει τα 50-60 ευρω διαφορα...
Η χρηματικη διαφορά ειναι αρκετά παραπανω βεβαια + πολλες επιλογες περισσοτερες
Απο τις τιμες που ξέρουμε έχει και παραπανω απο 100 κατω σε 205-50 (και δεν μιλαω για μπατζετ μαρκες)
Αλλα οκ -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Χαχαχαχα το ξερω, το ξερω... Τι να κανω αυτη ειναι η μαμα διασταση, και δε την αλλαζω. Η εναλλακτικη του 205/50/16 κι αυτη ακριβη ειναι, δεν αξιζει τα 50-60 ευρω διαφορα...
Απο τις τιμες που ξέρουμε έχει και παραπανω απο 100 κατω σε 205-50 (και δεν μιλαω για μπατζετ μαρκες)
Αλλα οκΚαλα εγω συγκρινω με τις προσφορες που μου εχουν κανει που ηταν γυρω στα 550 πριν μερικους μηνες...
Γιατι οι προσφορες ποικιλουν... Απο 680 μεχρι 500λιγο μου εχουν πει... εχει γελιο!! -
Αλλα το ελαστικο εχει ρυτιδιασει οπου υπαρχει γωνια... Νομιζω φαινεται κιολας.
αφου ο λαστιχας λεει αντεχουν αλλο τοσο.......τι ξερεις εσυ;;;;;
με λιγο botox θα φυγουν και οι ρυτιδες...... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το tradeware σου δείχνει το ρυθμό φθοράς του ελαστικού και τίποτε άλλο. Άρα ξέρεις ότι αν έχεις ελαστικό με tradeware 250 και πάρεις ένα με tradeware 200, ξέρεις ότι θα σου κρατήσει περίπου 20% λιγότερο άρα τα 50.000χλμ για να φαγωθεί θα γίνουν 40.000χλμ (τυχαία νούμερα).
Έχει ελάχιστη έως καμία σχέση με το είδος της γόμας και πως αυτή συμπεριφέρεται κρύα και πολύ ζεστή. Πχ. τα Yokohama S drive ήταν ξύλινα έως επικίνδυνα κρύα. Έχω μια κατηφορική γλυστερή διασταύρωση 200 μέτρα από το σπίτι μου και κάθε φορά το φρενάρισμα με αυτά ήταν εμπειρία. Αντίθετα τα Michelin Exalto δε μου δημιούργησαν ποτέ τέτοιο πρόβλημα.Προσωπικά έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τα S-Drive για 4+ χρόνια, σε 205/40R17, και σκέφτομαι να τα ξαναβάλω. Κοιτάζω όμως κι εναλλακτικές. Το treadware τους (300, σε σχέση με το 160 που είχαν τα Pirelli μου) απεδείχθει σχεδόν ιδανικό για τα χλμ που κάνω και το ζόρι που τρώνε (ούτε 'τελείωσε' το πέλμα προτού ξεραθεί η γόμα, ούτε το αντίστροφο) και το ότι αργούν λιγάκι να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσής τους σε σχέση με κάποια με πιο μαλακά πλαϊνά (όπως τα PE2) ποτέ δε με προβλημάτισε (το 'ξύλινα έως επικίνδυνα' στο δικό μου, που ομολογουμένως δεν το πιέζω και τόσο τα πρώτα 10-15 λεπτά που κάνει να ζεσταθεί κι ο κινητήρας του το χειμώνα, το βρίσκω υπερβολικό). Από θόρυβο κύλισης πάντως ειδικά τώρα που έχει ξεραθεί αισθητά η γόμα τους έχουν μπόλικο, και σίγουρα θα μου κάνει πολύ θετική εντύπωση αν πάω σε π.χ. Pilot Sport 3.
-
Αντεχει αλλα τοσα χλμ.
Κι αν εχει μηδενικη προσφυση?
Δεν ειπε κανεις οτι ειναι τελειωμενα... Πελμα εχουν αλλο τοσο οντως. Απλα για μενα ειναι πλεον αχρηστα. Δεν δουλευουν.
Σκιστα γερα σε μια μεγαλη στριφοδιαδρομη με αγρια ασφαλτο η ακομα καλυτερα σε πιστα για να φυγει η γυαλαδα και θα δεις πως θα ξανανιωσουνε...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Αλλα οκΚαλα εγω συγκρινω με τις προσφορες που μου εχουν κανει που ηταν γυρω στα 550 πριν μερικους μηνες...
Γιατι οι προσφορες ποικιλουν... Απο 680 μεχρι 500λιγο μου εχουν πει... εχει γελιο!!Πολύ θα ήθελα να ήμουν παρών στις συζητήσεις πριν την απόφαση να βάλουν 215 λάστιχο στο Ibiza 1.2 σου
και στο καπάκι σε αυτές στις οποίες αποφασίστηκε να βάλουν 205 στο νέο Clio RS 200... -
Simple rules of marketing.
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Simple rules of marketing.ναι αλλα δεν σου δινουν δικαιωμα επιλογης,ουτε για την μαρκα των ελαστικων σου,ουτε για την διασταση που επιθυμεις!!!
ανετα θα μπορουσαν να εχουν μια γκαμα αναμεσα σε 2-3 ελαστικα και 2-3 διαστασεις..... -
QUIZ:
Αν το 205 το κάνω 215 με ίδιο νούμερο προφίλ και διάσταση ζάντας και στις 2 περιπτώσεις (π.χ. 40 και 17 αν πάρουμε το δικό μου) δε θα αυξηθεί με το ίδιο μοντέλο ελαστικού η κατανάλωση στο ταξίδι? Ή το 'κέρδος' που θα έχουμε στα 'km/h ανά 1000 rpm' από το ελάχιστο που θα μεγαλώσει η ακτίνα τους (1.3%, δηλ. εκεί που έδειχνε 101.3 km/h θα πρέπει να δείχνει 100 km/h) και άρα που θα μειωθούν οι στροφές του κινητήρα για να ταξιδεύουμε με π.χ. 130 θα είναι μικρότερο από τις αρνητικές συνέπειες (αντίσταση κύλισης κλπ) που θα έχουν λόγω του μεγαλύτερου κατά 1cm φάρδους τους? -
Μετά από καιρό αναμονής και οικονομίας ήρθε η μεγάλη μέρα που άλλαξα λάστιχα
Τα παραγωγής 7/2007 Sport Contact 2 με 32.000χλμ στην πλάτη τους (ξεραμένα και με φθορές ειδικά τα μπροστινά) αντικαταστάθηκαν από Premium Contact 5 παραγωγής 1/2013 προς 370 ευρώ. 205/55/16 91V
Verdict: ως προς την άνεση το αυτοκίνητο έγινε ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ Τα υπόλοιπα εν καιρώ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σκιστα γερα σε μια μεγαλη στριφοδιαδρομη με αγρια ασφαλτο η ακομα καλυτερα σε πιστα για να φυγει η γυαλαδα και θα δεις πως θα ξανανιωσουνε...
Tα στριβω πια μια φορα το μηνα, ελαχιστη η διαφορα και κραταει για 4-5 μερες...
Πολύ θα ήθελα να ήμουν παρών στις συζητήσεις πριν την απόφαση να βάλουν 215 λάστιχο στο Ibiza 1.2 σου
και στο καπάκι σε αυτές στις οποίες αποφασίστηκε να βάλουν 205 στο νέο Clio RS 200...Δε το βρισκω λαθος. Κακο δε κανεις πουθενα, το αμαξι κανει αστειες καταναλωσεις και η οποια αυξηση λογω της αυξημενης επιφανειας επαφης ειναι αμελητεα.
Επισης εχει αρκετη ροπη για να τα γυρισει, κι αν λαβεις υποψην οτι γραφω μεχρι τα 110 (με τα ελαστικα που φοραω απο μαμα), δε θελω να φανταστω πως θα ηταν με 205 ή 195...
Επισης κερδιζεις ελαχιστα σε ανεση, πραγμα που το θελω καθοτι ειναι αρκετα σφιχτο. Το αμαξι σιδερωνει περισσοτερο τις μικροανωμαλιες το δρομου δηλαδη με το μεγαλυτερο πελμα.
Κι επισης κερδιζεις σε προσφυση, πραγμα που το χρειαζεσαι, γιατι το στησιμο μου χρησιμοποιει αρκετα την προσφυση των ελαστικων, παρα το πλαισιο κλπ...Τωρα γιατι οι γαλλικες εταιριες επιμενουν στο 205 ακομα και στους πυραυλους εδαφους-εδαφους που βγαζουν, πανε ρωτα τους... Κατι θα ξερουν λογικα?!
-
Καλησπέρα παιδιά,
επίκειται αλλαγή ελαστικών σε μια BMW E46 316i που φοράει Pirelli P7 205/55/R16 91H.
Μπορείτε να μου πείτε ποια από τα παρακάτω να προτιμήσω?[list:39jf7lh1]Dunlop Sport BluResponse
Pirelli CINTURATO P1
Pirelli CINTURATO P7
Continental Premium Contact 5
Goodyear Efficient Grip Performance[/list:u:39jf7lh1]Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
-
πριν λιγο αλλαξα λαστιχα στην συζηγου το παντακι,175-70-13 ,εβαλα τα barum brillantis 2 στα 170 ευρω τοποθετημενα -ζυγοσταθμισμενα,και με αλλα 20 ευρακια αλλαξα και τα λαδακια του με aral 10-40 tronic semi.Not bad.
το 2015 τα επομενα λεφτα. αν και με τους Ιταλιανους δεν εισαι ποτε σιγουρος -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πςςςςς...!!!!
Πάτησες πρόκα;
Ρε συ Bill,η πρόκα κάνειΦςςς...... όσο για το αμάξι σου georgetz...δε το απαξιώνω βέβαια...ίσα ίσα!!Άλλο post αφορούσε......
υγ.δε θα ασχοληθώ προφέσορα,άλλωστε με τις γνώσεις σου τά'χουμε δεί όλα..... -
Ο χρήστης diosak έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,επίκειται αλλαγή ελαστικών σε μια BMW E46 316i που φοράει Pirelli P7 205/55/R16 91H.
Μπορείτε να μου πείτε ποια από τα παρακάτω να προτιμήσω?[list:3lg9ywal]Dunlop Sport BluResponse
Pirelli CINTURATO P1
Pirelli CINTURATO P7
Continental Premium Contact 5
Goodyear Efficient Grip Performance[/list:u:3lg9ywal]Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Από τα της λίστας το Cinturato P7 βέβαια...μακράν!!(Το φοράω ενάμιση χρόνο τώρα)....Εκτός λίστας,θα σου πρότεινα το T001 της Bridgestone.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν ο έμπορος ζητάει 250 την τετράδα πόσο περίπου την παίρνει χονδρικός;
Κανα 50 ρικο στην καλυτερη,απο οτι λενε οι ιδιοι...
και άλλα 4 λάστιχα δώρο
Μαλλον εννοει 50 κερδος στο σετ.
Δεν είναι και άσχημα. Βέβαια έχουν τον χρόνο εναντίον τους, καθώς σκληραίνει η γόμα...
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
και άλλα 4 λάστιχα δώρο
Δεν είναι και άσχημα. Βέβαια έχουν τον χρόνο εναντίον τους, καθώς σκληραίνει η γόμα...
Γιατι, τα έχουν ετοιμοπαραδοτα? Συνήθως σου λένε να πας την επόμενη η μεθεπόμενη μέρα, ώστε να τους τα έχει φέρει ο προμηθευτής τους.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
και άλλα 4 λάστιχα δώρο
Γιατι, τα έχουν ετοιμοπαραδοτα? Συνήθως σου λένε να πας την επόμενη η μεθεπόμενη μέρα, ώστε να τους τα έχει φέρει ο προμηθευτής τους.
Sent from my Neo V using Tapatalk
αναλογα το βουλκανιζατερ,την διασταση....
το κερδος δεν ειναι ιδιο για ολους,παιζει ρολο εαν εχεις αγορασει τα ελαστικα σε προσφορα(ολες οι εταιριες εχουν μηνιαιες καμπανιες με εξτρα ποσοστα εκπτωσης σε διαφορες διαστασεις,συνηθως κινησιμες) τον τροπο που πληρωνει κλπ.
Το μετρητοις ειναι συνηθως +3 εως +5 που στα 400-500-700 ευρω κανει διαφορα σε συγκριση με καποιον αλλο που δεν πληρωνει μετρητοις.
Τωρα εαν εχειπαρει και την καμπανια του μηνα(πχ στο 175-70-13 στα 40 τεμαχια +8%) ενω ο αλλος δεν την εχει παρει και απλα θα σου πει ελα αυριο να τα παραγγειλω, παλι θα εχει διαφορα. -
Info από βόλτα 100χλμ με τα Premium Contact 5:
Απίστευτα αθόρυβα (για τα δεδομένα που έχω συνηθίσει), δεν μεταφέρουν καθόλου κραδασμούς στο τιμόνι και γενικά στην καμπίνα.
Κορυφαίο φρένο, ABS δεν μπήκε παρά στα τελευταία 4-5 μέτρα όσο απότομα κι αν το τερμάτισα το φρένο για δοκιμή.
Πληροφορία στο τιμόνι σε σχέση με τα Sport, πολύ λίγη. Με τα άλλα 'διάβαζες' το δρόμο μέσω των κραδασμών που μετέδιδαν. Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί γι αυτό το θέμα. Πορωμένοι με την αίσθηση ίσως το βρουν αρνητικό.
Από κράτημα δε μπορώ να πω γιατί δεν τα τσίτωσα σε στροφές, πάντως στρίβεις με σιγουριά.Σε βρεγμένο δεν έχω δοκιμάσει.
Μ αρέσουν, απ όσο τα έζησα ως τώρα είναι ακριβώς όπως τα ήθελα, αλλά είναι πολύ μαλακά και φοβάμαι ότι θα λιώνουν για πλάκα.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Info από βόλτα 100χλμ με τα Premium Contact 5:Απίστευτα αθόρυβα (για τα δεδομένα που έχω συνηθίσει), δεν μεταφέρουν καθόλου κραδασμούς στο τιμόνι και γενικά στην καμπίνα.
Κορυφαίο φρένο, ABS δεν μπήκε παρά στα τελευταία 4-5 μέτρα όσο απότομα κι αν το τερμάτισα το φρένο για δοκιμή.
Πληροφορία στο τιμόνι σε σχέση με τα Sport, πολύ λίγη. Με τα άλλα 'διάβαζες' το δρόμο μέσω των κραδασμών που μετέδιδαν. Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί γι αυτό το θέμα. Πορωμένοι με την αίσθηση ίσως το βρουν αρνητικό.
Από κράτημα δε μπορώ να πω γιατί δεν τα τσίτωσα σε στροφές, πάντως στρίβεις με σιγουριά.Σε βρεγμένο δεν έχω δοκιμάσει.
Μ αρέσουν, απ όσο τα έζησα ως τώρα είναι ακριβώς όπως τα ήθελα, αλλά είναι πολύ μαλακά και φοβάμαι ότι θα λιώνουν για πλάκα.
Σε βρεγμένο πολύ καλά... Καλό κράτημα στις στροφές.... Μικρή πληροφόρηση στο τιμόνι... στα 30.000 - 35.000 χμ (εκτός αν οδηγάς χαλαρά) ετοιμάσου να τα αλλάξεις....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]