-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
εγω προτεινω να μεινεις σε 205/50
γνωστος μου ειχε 205/55/16 στο ιδιο αυτοκινητο επειδη ετσι το πηρε και δεν ανεβαινε ουτε ανηφορα
αλλαξε σε 195/55/15 και ειδε το φωςαν θες να μεινεις σε 16αρα βαλε το 205/50/16..δεν εχουν τεραστια διαφορα σε τιμες..ειναι αισθητες βεβαια αλλα αυτο το αυτοκινητο εχεις και πρεπει να συμβιβαστεις με τη διασταση
οσων αναφορα το ελαστικο πες τι θελεις απο αυτο
πχ τα re050 δεν εχουν καμια σχεση με τα k115 στο χαρακτηρα τους
αν θελεις κατι σαν το re050 εγω θα κοιτουσα re002 η pzero τα οποια θα σου δωσουν οση προσφυση χρειαζεσαι σε γρηγορη οδηγηση σε στεγνοαν θελεις κατι πιο πολιτισμενο τοτε θα κοιτουσα ελαστικα οπως το k115 το conti το michelin κοκ
και εκει το k115 το εχω πολυ ψηλα οπως και το michelin αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψηΑπό conti και michelin τι προτείνεις? Το K115 το βλέπω πολύ καλό αλλά τι να πω, τόσο ξέρω τόσο λέω. Θέλω ένα πολιτισμένο λάστιχο που θα μου βγάλει άνετα 35000-40000χλμ, περάσανε τα χρόνια που έτρεχα σαν παλαβός, τώρα οικονομικά!! Κάποτε έκανα Θεσσαλονίκη-Βόλο σε 1 1/2 ώρα, τώρα χαλαρά 2 ωρίτσες.
-
γνωστος μου ειχε 205/55/16 στο ιδιο αυτοκινητο επειδη ετσι το πηρε και δεν ανεβαινε ουτε ανηφορα
αλλαξε σε 195/55/15 και ειδε το φωςαν θες να μεινεις σε 16αρα βαλε το 205/50/16..δεν εχουν τεραστια διαφορα σε τιμες..ειναι αισθητες βεβαια αλλα αυτο το αυτοκινητο εχεις και πρεπει να συμβιβαστεις με τη διασταση
αν θελεις κατι σαν το re050 εγω θα κοιτουσα re002 η pzero τα οποια θα σου δωσουν οση προσφυση χρειαζεσαι σε γρηγορη οδηγηση σε στεγνοαν θελεις κατι πιο πολιτισμενο τοτε θα κοιτουσα ελαστικα οπως το k115 το conti το michelin κοκ
και εκει το k115 το εχω πολυ ψηλα οπως και το michelin αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψηΚαι άλλαξε όλο το στήσιμο του αυτοκινήτου. Διαφορά πάνω από 6%...
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
και εκει το k115 το εχω πολυ ψηλα οπως και το michelin αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψηΚαι άλλαξε όλο το στήσιμο του αυτοκινήτου. Διαφορά πάνω από 6%...
Εδώ άλλοι κυκλοφορούν με τελειωμένα ελαστικά. Αυτό είναι το λιγότερο. Το αποδεκτό είναι 3% και ο φίλος το διπλασίασε προς το χειρότερο. Sweet...
-
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
Έχω ένα ford focus 2004 1.6 (MK1) και από την μάνα του φορούσε 195/60/15. Τα έχω αλλάξει εδώ και χρόνια σε διάσταση 205/50/16 και τα λάστιχα που έχω τώρα είναι TOYO PROXES CF1, ενώ είχα περάσει και από τα RE050. Ήρθε η ώρα για αλλαγή και είμαι στο ψάξιμο τι να βάλω. Από την μία ψάχνω για 205/50/16 πάλι και δεν ξέρω τι λάστιχο να βάλω και επειδή είναι και κωλοδιάσταση ανεβαίνει το κοστολόγιο. Από την άλλη σκέφτομαι να αλλάξω διάσταση και να βάλω 205/55/16 που είναι πολύ πιο κινήσιμη και βρίσκω και πολύ καλύτερες τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία. Aυτή η αλλαγή από 50 σε 55 τι προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει? Άλλοι λένε αύξηση κατανάλωσης 10-15%, άλλοι ότι θα τρέμει το αυτοκίνητο ιδίως μετά τα 100, άλλοι ότι η κατανάλωση θα ανέβει λίγο αλλά όχι πάνω από 5% και δεν υφίστατι θέμα τρέμουλου, κοινώς ο καθένας λέει ότι θέλει και εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω. Ζητάω λοιπόν την βοήθεια σας και στην επιλογή που θέλω να κάνω από 50 σε 55 και στην μάρκα του ελαστικού. Οι απαιτήσεις μου πλέον δεν είναι ιδιαίτερες, ούτε τελικές θέλω να πιάνω, ούτε αγώνες δρόμου να κάνω. Ένα όσο το δυνατόν ήσυχο λάστιχο, με καλό πάτημα και σε στεγνό και σε υγρό. Ευχαριστώ πολύ όποιον διάβασε όλο αυτό το μακρυνάρι.Cinturato P7......με κλειστά μάτια!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Έχω ένα ford focus 2004 1.6 (MK1) και από την μάνα του φορούσε 195/60/15. Τα έχω αλλάξει εδώ και χρόνια σε διάσταση 205/50/16 και τα λάστιχα που έχω τώρα είναι TOYO PROXES CF1, ενώ είχα περάσει και από τα RE050. Ήρθε η ώρα για αλλαγή και είμαι στο ψάξιμο τι να βάλω. Από την μία ψάχνω για 205/50/16 πάλι και δεν ξέρω τι λάστιχο να βάλω και επειδή είναι και κωλοδιάσταση ανεβαίνει το κοστολόγιο. Από την άλλη σκέφτομαι να αλλάξω διάσταση και να βάλω 205/55/16 που είναι πολύ πιο κινήσιμη και βρίσκω και πολύ καλύτερες τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία. Aυτή η αλλαγή από 50 σε 55 τι προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει? Άλλοι λένε αύξηση κατανάλωσης 10-15%, άλλοι ότι θα τρέμει το αυτοκίνητο ιδίως μετά τα 100, άλλοι ότι η κατανάλωση θα ανέβει λίγο αλλά όχι πάνω από 5% και δεν υφίστατι θέμα τρέμουλου, κοινώς ο καθένας λέει ότι θέλει και εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω. Ζητάω λοιπόν την βοήθεια σας και στην επιλογή που θέλω να κάνω από 50 σε 55 και στην μάρκα του ελαστικού. Οι απαιτήσεις μου πλέον δεν είναι ιδιαίτερες, ούτε τελικές θέλω να πιάνω, ούτε αγώνες δρόμου να κάνω. Ένα όσο το δυνατόν ήσυχο λάστιχο, με καλό πάτημα και σε στεγνό και σε υγρό. Ευχαριστώ πολύ όποιον διάβασε όλο αυτό το μακρυνάρι.
Cinturato P7......με κλειστά μάτια!!!
Επίσης το νέο Michelin Primacy HP λένε πως είναι καλό και Conti PC2 - PC5
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εδώ άλλοι κυκλοφορούν με τελειωμένα ελαστικά. Αυτό είναι το λιγότερο. Το αποδεκτό είναι 3% και ο φίλος το διπλασίασε προς το χειρότερο. Sweet...
Δεν αντιλέγω. Εδώ κάνουν ταξίδια με λάστιχα πίτα...
Αρχές του μήνα πήγαινα με ξάδελφό μου Λευκάδα. Πριν την Κόρινθο, ήταν ένας τύπος με Α3 πρώτης γενιάς, ο οποίος έκανε και σφήνες. Λίγο αργότερα πρόσεξα ότι το λάστιχό του ήταν πίτα. Σφυρίξαμε, ανάψαμε φώτα, κουνήσαμε χέρια, ο τύπος στην αριστερή και γκάζωσε στα για να 160 για να μην τον περάσουμε. Τελικά διαλύθηκε το λάστιχο και έμεινε με τη ζάντα. Το ESP πάντως τον κράτησε και ίσα-ίσα που πετάχτηκε στη μεσαία (βέβαια, ήταν τυχερός που είχε κενό εκεί που πήγε-και εμείς που δεν έπεσε πάνω μας).
Δέκα λεπτά μετά, μεσήλικη κυρία με Picanto πήγαινε στη μεσαία με λάστιχο που θα πρέπει να είχε 10 πίεση. Ούτε αυτή πήρε χαμπάρι από νοήματα και κορναρίσματα, συνέχισε ακάθεκτη οπότε γκαζώσαμε για να απομακρυνθούμε.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Για το 6% σε τι αναφέρεσε? Γιατί από την μαμά διάσταση 195/60/15 η διαφορά είναι 2,6%.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
..... Σε σχέση με την ακτίνα αλλάζεις ουσιαστικά την σχέση μετάδοσης, αν ανέβει η διάμετρος μακραίνει η σχέση άρα χάνεις σε επιτάχυνση , μικραίνει η τελική αλλά και edit αυξάνεται η κατανάλωση αφού αναγκαστικά πιέζεις περισσότερο. Το αντίθετο συμβαίνει αν μικρυνεις την συνολική διάμετρο κερδίζεις σε επιτάχυνση αλλά χάνεις σε τελική. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να δεις το βιβλίο του κατασκευαστή ή το ταμπελάκι στην κολώνα του οδηγού ή στο ντουλαπάκι με τις προτεινόμενες διαστάσεις, μιας και όλα τα αυτοκίνητα βγαίνουν με 2 ή ακόμη και 3 διαφορετικές διαστάσεις. Για την κατανάλωση εφόσον κινηθείς σε λογικά πλαίσια πιο πολύ να ανησυχείς από αυξημένη κατανάλωση λόγο χαμηλής πίεσης αέρα αν δεν τα κοιτάς συχνά παρά από την αλλαγή διάστασης. Άλλωστε όπως ανέφερες μια πιο εμπορική διάσταση μπορεί να σου εξοικονομήσει αρκετά χρήματα στην αγορά και να σου δώσει περισσότερες επιλογές να βρεις αυτό που ψάχνειςΤο θέμα σηκώνει συζήτηση. Μακραίνεις τις σχέσεις. Θεωρητικά έτσι χάνεις σε επιτάχυνση είσαι πιο οικονομικός έτσι αφού με ίδιες στροφές θα πιάνεις πιο πολλά χλμ. Στην πράξη όμως μπορεί να μην ισχύει αν πρέπει να κατεβάζεις συχνά ταχύτητα. Οπότε έχει σημασία τι θα σου τύχει. Αν είναι ήδη μακριές οι σχέσεις θα ισχύσει το δεύτερο.
Η κάθε σχέση θα ανέβει σε τελική (αν και στο κοντέρ τα ίδια θα βλέπεις). Το αν θα ανέβει η τελική του αυτοκινήτου εξαρτάται... αν την έπιανε με 4η (σε 5τάχυτο) στον κόφτη μάλλον ναι αλλιώς μπορεί και να χάσει.
Το μεγαλύτερο προφίλ θα μειώσει την ακρίβεια του τιμονιού και θα χειροτερέψει το φρενάρισμα.
Ο μεγαλύτερης διαμέτρου τροχός μάλλον θα είναι βαρύτερος με το βάρος πιο μακριά από το κέντρο οπότε μεγαλύτερη αδράνεια που σημαίνει χειρότερη επιτάχυνση και επιβράδυνση και κατανάλωση. Και χειρότερη άνεση (αύξηση μη αναρτημένης μάζας) και μεγαλύτερες κλίσεις (ανύψωση κέντρου βάρους).
Οπότε γενικά χάνεις σε επίδοση (διάμετρος, βάρος), άνεση, φρενάρισμα (αδράνεια, προφίλ) και μάλλον και σε κατανάλωση (μακρύ μεν αδρανές δε).
Προσοχή την ένδειξη κοντέρ. Αν στα 100 χλμ ένδειξης πήγαινες με 98 τώρα θα βλέπεις 100 και θα πηγαίνεις 101.... Μικραίνεις το περιθώριο συνειδητής παρανομίας!
Επίσης πρέπει να σκεφτείς μήπως βολεύει να πας σε 195 πλάτος με το κατάλληλο προφίλ. -
Φιλος πηγε απο διασταση 175/70/13 σε 195/50/15. Ποσο χειροτερεψε το αμαξι του? Βεβαια τον ενοιαζε καθαρα μονο η εμφανιση. Περα απο ολα τα αρνητικα, υπαρχει κατι θετικο σε μια τετοια αλλαγη διαστασης?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φιλος πηγε απο διασταση 175/70/13 σε 195/50/15. Ποσο χειροτερεψε το αμαξι του? Βεβαια τον ενοιαζε καθαρα μονο η εμφανιση. Περα απο ολα τα αρνητικα, υπαρχει κατι θετικο σε μια τετοια αλλαγη διαστασης?Έχει χάσει σε επιδόσεις, κατανάλωση, άνεση.
Η διάμετρος είναι πρακτικά ίδια οπότε από εκεί δεν υπάρχει θέμα.
Υπό προϋποθέσεις έχει χάσει και σε οδηκή συμπεριφορά λόγω αύξησης με αναρτώμενου βάρους και μεγαλύτερου πέλματος.
-
απο 185/55/15 σε 195/50/15 υπαρχει μεγαλη διαφορα?θα κοψει το αμαξι σε επιδοσεις?θα κοπαναει περοσσοτερο?
-
Με πήραν από εκεί που είχα παραγγείλει τα Michelin Energy Saver 195/55/16 Τ και μου είπαν πως η εταιρεία τους έστειλε λάστιχα του '11.
Τα έστειλαν πίσω από μόνοι τους. Με ενημέρωσαν πως με δείκτη Τ έχουν μόνο του '11 και με δείκτη Η του '12.
Τι να πεις... -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φιλος πηγε απο διασταση 175/70/13 σε 195/50/15. υπαρχει κατι θετικο σε μια τετοια αλλαγη διαστασης?Ναι, απέκτησε τιμόνι!
-
Έβαλα σήμερα τα hankook vp2 στο corsa. Κανονίστε να μην βγουν καλά να σας κυνηγάω!!!
εμενα να κυνηγησεις!!!
αντε καλοφαγωτα..μεγεια!thanks.
-
Hankook K425, K115, YOKOHAMA CDRIVE 2, CONTI PREMIUM CONTACT 5, Pirelli P7 Cinturato
Ποιο από αυτά προτείνεται για Focus 2004?
-
Κ115....
-
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
Hankook K425, K115, YOKOHAMA CDRIVE 2, CONTI PREMIUM CONTACT 5, Pirelli P7 CinturatoΠοιο από αυτά προτείνεται για Focus 2004?
Κ 115 αν είσαι στριφτερός,Κ 425 αν είσαι touring.
-
k425 δε βγαινει σε 205/50/16 οποτε μην το σκεφτεσαι
το p7 ισως ειναι το πιο ανθεκτικο και συγχρονως καλο λαστιχο
απ'την αλλη ομως k115 και premium contact 5 υποσχονται καλυτερες επιδοσεις και σιγουρα ειναι μαλακοτερα
το k115 γενικοτερα και καλο σκελετο εχει και κορυφαια συμπεριφορα παντουαπ'την αλλη αποψη μου ειναι πως με το p7 θα βγαλεις περισσοτερα χιλιομετρα και θα το ευχαριστηθεις και αυτο
το k115 ειναι σιγουρα καλυτερο αλλα μην περιμενεις τα ιδια χιλιομετρα παρα το σχετικα τυπικο treadwear 300εγω θα ημουν κυριως αναμεσα σε αυτα τα 2 και λογω τιμης και επιδοσεων και θα επελεγα αναλογα με το κριτηριο που θα εθετα
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Hankook K425, K115, YOKOHAMA CDRIVE 2, CONTI PREMIUM CONTACT 5, Pirelli P7 Cinturato
Ποιο από αυτά προτείνεται για Focus 2004?
Κ 115 αν είσαι στριφτερός,Κ 425 αν είσαι touring.
Conti2 αν θες το πιο ισορροπημένο με πολύ καλά κρατήματα
Conti5 αν θέλεις και οικονομία καυσίμου -
έχω toyota avensis 1600 έτους 2008 .φοράω 205/55/r16 .Μου είπαν για τα barum brauvaris 2 στα 320 ευρώ .ξέρει κανείς αν είναι καλά ελαστικά ? Να σημειώσω πως γενικά είμαι συνετός στην οδήγηση και κατά κύριο λόγο κινούμαι σε άσφαλτο ,μικρές αποστάσεις περίπου 30 km καθημερινά μια φορά τη βδομάδα μπαίνω σε πόλη Θεσσαλονίκη .Έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο ελαστικό σε αυτή την κατηγορία ?(τιμή από 300 -400 η τετράδα )
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]