-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η bringe πανω απο τη michelin;;;;σε παγκοσμια κλιμακα;;;
Ναι. Γιατι εκπλησσεσαι;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
δεν εκπλησομαι,απλα ρωτησα.....
Ναι Γιώργο....πολλά χρόνια τώρα.......
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συνεπώς με μικρότερο δείκτη ταχύτητας μειώνονται και οι επιδόσεις του ελαστικού.
Αυτο απο που προκυπτει;
Μου το είπαν σε κατάστημα. Ουσιαστικά μου εξήγησε ότι όσο πιο ψηλός ο δείκτης ταχύτητας, τόσο πιο ενισχυμένο είναι το πέλμα του ελαστικού (η επιφάνεια δηλαδή που πατάει στο δρόμο).
Ή στα είπαν λάθος ή κατάλαβες λάθος. Ενισχυμένος είναι ο σκελετός ούτως ώστε να αντέχει τις καταπονήσεις που συνεπάγεται η υψηλότερη ταχύτητα. Κατά τα άλλα ο δείκτης φθοράς δεν επηρεάζει την ποιότητα του ελαστικού και δεν έχει καμία σχέση με το κράτημα ή την διάρκεια ζωής του.
Το ίδιο πράγμα λέμε! Το πόσο ενισχυμένος είναι ο σκελετός δεν είναι μέρος της ποιότητας του ελαστικού?
-
Ο σκελετός δεν είναι θέμα ποιότητας. Όλα τα επώνυμα ποιοτικά είναι. Όσο πιο σκληρός είναι (ενισχυμένος) τότε θα διατηρεί πιο σταθερό το πέλμα (μικρότερες παραμορφώσεις, καλύτερο τιμόνι, μικρότερες θερμοκρασίες, χειρότερη άνεση) αλλά αν δεν είναι από εξωτικά υλικά θα είναι και πιο βαρύ που είναι κακό για κατανάλωση, επιβράδυνση και άνεση. Για να επιτρέψει μεγαλύτερες ταχύτητες πρέπει να έχει πιο άκαμπτο σκελετό (οπότε αυτόματα μάλλον σηκώνει και πιο πολύ φορτίο) αλλά υποπτεύομαι ότι πιθανόν αλλάζουν και άλλα πράματα εκτός από την ακαμψία στο σκελετό (δηλαδή ότι και το υλικό για το πέλμα δεν είναι ίδιο).
@ alphani81
Το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο μοντέλο βγαίνει σε πολλές διαστάσεις. Σε κάποιες διαστάσεις θα είναι Η σε άλλες V κοκ. Σε πολύ λίγες διαστάσεις όμως θα προσφέρεται με περισσότερους δείκτες ταχύτητας. Οπότε οι συγκρίσεις είναι σπάνιες (άσε που έτσι κι αλλιώς μπορεί να μην έρχονται στην Ελλάδα και οι δύο δείκτες). Ακόμα και στα λίγα μοντέλα που διατίθενται πρέπει να υπολογίσεις και τον δείκτη φορτίου που αν είναι διαφορετικός, που θα είναι, έχεις έναν ακόμα παράγοντα που σου μπερδεύει και ακυρώνει τη σύγκριση. Και την πίεση αέρα που κανονικά δεν μπορεί να είναι ίδια αν έχεις άλλο σκελετό και αντοχή.... -
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
Συνεπώς με μικρότερο δείκτη ταχύτητας μειώνονται και οι επιδόσεις του ελαστικού.
Αυτο απο που προκυπτει;
Μου το είπαν σε κατάστημα. Ουσιαστικά μου εξήγησε ότι όσο πιο ψηλός ο δείκτης ταχύτητας, τόσο πιο ενισχυμένο είναι το πέλμα του ελαστικού (η επιφάνεια δηλαδή που πατάει στο δρόμο).
Ή στα είπαν λάθος ή κατάλαβες λάθος. Ενισχυμένος είναι ο σκελετός ούτως ώστε να αντέχει τις καταπονήσεις που συνεπάγεται η υψηλότερη ταχύτητα. Κατά τα άλλα ο δείκτης φθοράς δεν επηρεάζει την ποιότητα του ελαστικού και δεν έχει καμία σχέση με το κράτημα ή την διάρκεια ζωής του.
Το ίδιο πράγμα λέμε! Το πόσο ενισχυμένος είναι ο σκελετός δεν είναι μέρος της ποιότητας του ελαστικού?
Όχι! Είναι σαν να λες ότι ένα λάστιχο για φορτηγό είναι πιο ποιοτικό από ένα για Formula 1 επειδή το πρώτο αντέχει μεγαλύτερο βάρος. Καμία σχέση! Απλά το καθένα είναι κατασκευασμένο για διαφορετική χρήση.
Ένα P Zero με δείκτη Y είναι το ίδιο ποιοτικό με ένα με Z. Απλά το Ζ είναι φτιαγμένο για μεγαλύτερες ταχύτητες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι βαρύτερο.
-
Μην γενικεύεις τη συζήτηση. Δε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Μιλάμε για ίδιο τύπο ελαστικού που μπαίνει σε ίδιο τύπο οχημάτων.
-
Εγώ το Μισλέν θα έπαιρνα από τα δύο που έβαλες.
-
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
@REALZEUSΜην γενικεύεις τη συζήτηση. Δε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Μιλάμε για ίδιο τύπο ελαστικού που μπαίνει σε ίδιο τύπο οχημάτων.
Αυτο ειπα κι εγω. Ιδια λαστιχα ειναι.
-
Έχω ένα ford focus 2004 1.6 (MK1) και από την μάνα του φορούσε 195/60/15. Τα έχω αλλάξει εδώ και χρόνια σε διάσταση 205/50/16 και τα λάστιχα που έχω τώρα είναι TOYO PROXES CF1, ενώ είχα περάσει και από τα RE050. Ήρθε η ώρα για αλλαγή και είμαι στο ψάξιμο τι να βάλω. Από την μία ψάχνω για 205/50/16 πάλι και δεν ξέρω τι λάστιχο να βάλω και επειδή είναι και κωλοδιάσταση ανεβαίνει το κοστολόγιο. Από την άλλη σκέφτομαι να αλλάξω διάσταση και να βάλω 205/55/16 που είναι πολύ πιο κινήσιμη και βρίσκω και πολύ καλύτερες τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία. Aυτή η αλλαγή από 50 σε 55 τι προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει? Άλλοι λένε αύξηση κατανάλωσης 10-15%, άλλοι ότι θα τρέμει το αυτοκίνητο ιδίως μετά τα 100, άλλοι ότι η κατανάλωση θα ανέβει λίγο αλλά όχι πάνω από 5% και δεν υφίστατι θέμα τρέμουλου, κοινώς ο καθένας λέει ότι θέλει και εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω. Ζητάω λοιπόν την βοήθεια σας και στην επιλογή που θέλω να κάνω από 50 σε 55 και στην μάρκα του ελαστικού. Οι απαιτήσεις μου πλέον δεν είναι ιδιαίτερες, ούτε τελικές θέλω να πιάνω, ούτε αγώνες δρόμου να κάνω. Ένα όσο το δυνατόν ήσυχο λάστιχο, με καλό πάτημα και σε στεγνό και σε υγρό. Ευχαριστώ πολύ όποιον διάβασε όλο αυτό το μακρυνάρι.
-
Μπορείς να χρησιμοποήσεις την το παρακάτω εργαλείο για να υπολογίσεις την διαφορά στην διάμετρο από την αρχική στην επιθυμητή.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... ions_TyresΤο ιδανικό είναι μέχρι +- 3% από εκεί και πέρα αρχίζουν οι υπερβολές. Όσο μεγαλύτερη διάσταση βάζεις σε φάρδος κερδίζεις σε πάτημα στο στεγνό αλλά ανεβάζεις την κατανάλωση όχι τίποτα τρομερό αλλά ανεβαίνει. Στο βρεγμένο όσο πιο φαρδιά τόσο χειρότερα. Σε σχέση με την ακτίνα αλλάζεις ουσιαστικά την σχέση μετάδοσης, αν ανέβει η διάμετρος μακραίνει η σχέση άρα χάνεις σε επιτάχυνση , μικραίνει η τελική αλλά και edit αυξάνεται η κατανάλωση αφού αναγκαστικά πιέζεις περισσότερο. Το αντίθετο συμβαίνει αν μικρυνεις την συνολική διάμετρο κερδίζεις σε επιτάχυνση αλλά χάνεις σε τελική. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να δεις το βιβλίο του κατασκευαστή ή το ταμπελάκι στην κολώνα του οδηγού ή στο ντουλαπάκι με τις προτεινόμενες διαστάσεις, μιας και όλα τα αυτοκίνητα βγαίνουν με 2 ή ακόμη και 3 διαφορετικές διαστάσεις. Για την κατανάλωση εφόσον κινηθείς σε λογικά πλαίσια πιο πολύ να ανησυχείς από αυξημένη κατανάλωση λόγο χαμηλής πίεσης αέρα αν δεν τα κοιτάς συχνά παρά από την αλλαγή διάστασης. Άλλωστε όπως ανέφερες μια πιο εμπορική διάσταση μπορεί να σου εξοικονομήσει αρκετά χρήματα στην αγορά και να σου δώσει περισσότερες επιλογές να βρεις αυτό που ψάχνεις
-
Οπότε δεδομένου ότι επιλέγω 205/55/16 τι προτάσεις μου δίνεις gakost?
-
http://shop.karlis.gr/p.Elastiko-Fulda- ... 78336.html
τι λες για αυτό?
-
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
Οπότε δεδομένου ότι επιλέγω 205/55/16 τι προτάσεις μου δίνεις gakost?Δεν έχω προσωπική εμπειρία από αυτήν την κατηγορία, αλλά φίλος έβαλε σε golf τα michelin primacy 3 πριν από λίγες μέρες και είναι ευχαριστημένος αν και βρεγμένο ακόμη δεν το έχει δοκιμάσει αλλά είναι ισορροπημένο από όσο λέει. Μάλλον κάποιος που εχει προσωπική εμπειρία από τέτοια κατηγορία θα μπορεσει να σε βοηθήσει
-
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
Οπότε δεδομένου ότι επιλέγω 205/55/16 τι προτάσεις μου δίνεις gakost?Να δώσω μια εγώ?
Hankook k115. -
Από τις γνωστές Bridgestone, Continental, Toyo, Michelin, Pirelli, Dunlop κάποια πρόταση? Θα τσεκάρω και το Hankook K115.
-
εγω προτεινω να μεινεις σε 205/50
γνωστος μου ειχε 205/55/16 στο ιδιο αυτοκινητο επειδη ετσι το πηρε και δεν ανεβαινε ουτε ανηφορα
αλλαξε σε 195/55/15 και ειδε το φωςαν θες να μεινεις σε 16αρα βαλε το 205/50/16..δεν εχουν τεραστια διαφορα σε τιμες..ειναι αισθητες βεβαια αλλα αυτο το αυτοκινητο εχεις και πρεπει να συμβιβαστεις με τη διασταση
οσων αναφορα το ελαστικο πες τι θελεις απο αυτο
πχ τα re050 δεν εχουν καμια σχεση με τα k115 στο χαρακτηρα τους
αν θελεις κατι σαν το re050 εγω θα κοιτουσα re002 η pzero τα οποια θα σου δωσουν οση προσφυση χρειαζεσαι σε γρηγορη οδηγηση σε στεγνοαν θελεις κατι πιο πολιτισμενο τοτε θα κοιτουσα ελαστικα οπως το k115 το conti το michelin κοκ
και εκει το k115 το εχω πολυ ψηλα οπως και το michelin αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Οπότε δεδομένου ότι επιλέγω 205/55/16 τι προτάσεις μου δίνεις gakost?
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από αυτήν την κατηγορία, αλλά φίλος έβαλε σε golf τα michelin primacy 3
Έχω την εντύπωση ότι δεν βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση.
-
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
Οπότε δεδομένου ότι επιλέγω 205/55/16 τι προτάσεις μου δίνεις ?Εβαλα πριν κανα μηνα τα Barum Bravuris 2, εχω κανει κατι παραπανω απο 1000χλμ και αν και ειναι πολυ νωρις ακομα εχω ενθουσιαστει απ το καλο κρατημα και φρενο και απ το γρηγορο ζεσταμα τους. Νομιζω οτι θα βγουν καλα για τα λεφτα τους
-
Οσα Barum εχω δει σε αυτοκινητα που ερχονται,ειναι ολα με πεταμενα κοματια απο γομες ,που σημαινει οτι δεν ειναι και τοσο ανθεκτικα.
Καλοταξιδα να ειναι και απο λαστιχα εχει ο θεος. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Οσα Barum εχω δει σε αυτοκινητα που ερχονται,ειναι ολα με πεταμενα κοματια απο γομες ,που σημαινει οτι δεν ειναι και τοσο ανθεκτικα.
Καλοταξιδα να ειναι και απο λαστιχα εχει ο θεος.αυτό ίσχυε με την 1η σειρά.
Τα Μπαρούμ 2 είναι άλλο πραμα
-
Θα δειξει η πορεια αν θα εχουν την αναλογη αντοχη, παντως μεχρι τωρα αποδεικνυονται ανωτερα των προσδοκιων μου. Πιστευω οτι εκανα καλυτερα που τα προτιμησα εναντι των Maxxis ma-z1 που ηταν η αλλη μου εναλλακτικη
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]