-
18 μηνες 15000χιλ σε σενταν 1.8 φιλου.
-
[quote=otokomae]
Προτείνω στους αγαπητούς συνφορουμιτες όταν κάνουν αλλαγές διάστασης ελαστικων να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τα περιθώρια που υπάρχουν. Επί παραδείγματι σε 1 7αρα ζάντα το ελάχιστο είναι 195 το ιδανικό 205 η 215 και το ανώτερο 225. Εγώ πάντως το 225 δεν θα το έβαζα. Το 235 που πάλι μπαίνει κρίνεται έως και επικίνδυνο. Τα λέω αυτά πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες σέβονται τον εαυτό τους και θα προτείνουν το πρέπων, υπάρχουν και αυτοί που πουλάνε φύκια αν πιάσουν. Ένας τέτοιος μου έτυχε πέρυσι όταν πήγα να βάλω χειμερινά ο οποίος ήθελε σώνει και καλά να στειλει τις 3 ζάντες μου για ισιωμα. Ήθελε δηλαδή 75€ για να μου ισιωσει τις ολόισιες ζάντες. Τον έκανα με τα κρεμμυδάκια. Περιοχή ΕΡΤ Θεσσαλονίκη Προσοχή!!!! Να τα λέμε και αυτά ε;
[Δεν έχουν όλες οι 17'' ζαντες το ίδιο φάρδος για να θεωρείς το 225 οριακό και το 235 επικίνδυνο!Αυτό ισχύει σε όλες τις ίντσες ζαντών.]
-
Δύο καθαρά χειμερινά ελαστικά Mishelin alpine 5 και alpine 6 έχουν διαφορετικό πέλμα , το 5 θημηζει το CrossClimate στην χάραξη και 6 δείχνει με ποιο χοντροκομενα τακούνια στο κέντρο.
Ποια η ουσιαστική διαφορά των δύο ελαστικών;
-
Ξαναδιάβασε το πιο προσεκτικά έγραψα σε 7αρα ζάντα δηλαδή φάρδος. Το 1 έχει διάστημα από το 7.
-
Επιτέλους μετά από αρκετές αναβολές σήμερα άλλαξα ελαστικά.Τοποθετήθηκαν τα Falken ZE Ziex 310 σε διάσταση 195/50/15 37η εβδομάδα του 19 με κόστος 230 και 10 ευρώ η ευθυγράμμιση.
Ακολουθεί στρώσιμο και θα επανέλθω αργότερα για εντυπώσεις.
-
Εχω ενα mazda 6 1.8. Tι ελαστικό να προτιμήσω για διάσταση 205/55/16? Eνδιαφέρομαι για σπορ ελαστικό ,αλλά να ζεσταίνεται γρήγορα.
Continental premium contact 6. Εχω κάποιους ενδοιασμους ,γιατί είχα αγοράσει τα premium contact 5 για ενα hyundai getz και ήταν μέτρια, αλλά απ'οτι διαβάζω το contact 6 είναι διαφορετικό ελαστικό. Nα προτιμήσω τον H δείκτη ή τον V? Να ζεσταίνεται γρήγορα ,αλλα να μην φθείρονται κιολας
Μichelin pilot sport 4. Θα τα προτιμούσα αν έβγαιναν με V δείκτη ,αλλα βγαίνουν σε W. Φοβάμαι οτι θα αργουν να ζεσταθούν. Το αμάξι είναι βαρυ (1300+ κιλά) οπότε ισως αυτο βοηθάει στο να ζεσταθουν γρήγορα...
-
otokomae wrote:
Μουφα είναι. Στο χιόνι είναι λίγο καλύτερα από από θερινά στη βροχή όχι καλύτερο από πολλά θερινά το καλοκαίρι σαπουνιαζει. Άντε και 1 θετικό ζεστενεται πιο γρήγορα το χειμώνα. Εν κατακλείδι είναι πιο μέτριο από τη μετριότητα.
Ποσο καιρο τα εχεις φιλε μου και ποσα χλμ. εχεις κανει?
Τα έχει φίλος σε panda με 40.000 χλμ. Είναι πολύ μαλακά λάστιχα, χωρίς κάτι εντυπωσιακό αλλά ούτε και επικίνδυνα. Το μόνο ότι τώρα πλέον βγάζουν και αρκετό θόρυβο στη καμπίνα στην εθνική οδό.
-
Εχω ενα mazda 6 1.8. Tι ελαστικό να προτιμήσω για διάσταση 205/55/16? Eνδιαφέρομαι για σπορ ελαστικό ,αλλά να ζεσταίνεται γρήγορα.
Continental premium contact 6. Εχω κάποιους ενδοιασμους ,γιατί είχα αγοράσει τα premium contact 5 για ενα hyundai getz και ήταν μέτρια, αλλά απ'οτι διαβάζω το contact 6 είναι διαφορετικό ελαστικό. Nα προτιμήσω τον H δείκτη ή τον V? Να ζεσταίνεται γρήγορα ,αλλα να μην φθείρονται κιολας
Μichelin pilot sport 4. Θα τα προτιμούσα αν έβγαιναν με V δείκτη ,αλλα βγαίνουν σε W. Φοβάμαι οτι θα αργουν να ζεσταθούν. Το αμάξι είναι βαρυ (1300+ κιλά) οπότε ισως αυτο βοηθάει στο να ζεσταθουν γρήγορα...
Δεν υφισταται ζεσταμα στα ελαστικα αυτα πλεον.
-
Ο δείκτης ταχύτητας δεν επηρεάζει το ζέσταμα έτσι κι αλλιώς. Εξαιρετικό λάστιχο το Pilot Sport 4 και μαζί με το Dunlop SportMaxx τα δύο πιο σπορ σε αυτήν την διάσταση. Επίσης το Pirelli P Zero Rosso, αν το βρεις όμως γιατί είναι παλιότερο μοντέλο.
-
Τι λάστιχα έχεις τώρα;
-
Καλησπερα και χρονια πολλα. Εφτασε η ωρα να αλλαξω λαστιχα. Εχω διαλεξει ενα λαστιχο sport το οποιο εχει δεικτη 91Υ αλλα εχει δεικτη καυσιμου Ε. Μου ειπε ο λαστιχας οτι το ιδιο λαστιχο με δεικτη 94Υ εχει καταναλωση C . Θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω δεικτη 94 και κατα ποσο ειναι ασφαλες. Ο λαστιχας μου ειπε οτι δεν εχει διαφορα σαν λαστιχο αλλα εχει πιο σκληρα πλαινα.Θα ηθελα να μου πειτε τις γνωμη σας .
Ευχαριστω.
-
Τα εργοστασιακα λαστιχα τι δεικτη ειχαν? Αν δεν ξερεις, μαλλον το γραφει εκει που λεει για τις πιεσεις, στην πορτα συνηθως
-
Καλησπερα και χρονια πολλα. Εφτασε η ωρα να αλλαξω λαστιχα. Εχω διαλεξει ενα λαστιχο sport το οποιο εχει δεικτη 91Υ αλλα εχει δεικτη καυσιμου Ε. Μου ειπε ο λαστιχας οτι το ιδιο λαστιχο με δεικτη 94Υ εχει καταναλωση C . Θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω δεικτη 94 και κατα ποσο ειναι ασφαλες. Ο λαστιχας μου ειπε οτι δεν εχει διαφορα σαν λαστιχο αλλα εχει πιο σκληρα πλαινα.Θα ηθελα να μου πειτε τις γνωμη σας .
Ευχαριστω.
Σωστά τα λέει ο λαστιχάς, Μεγαλύτερο δείκτη μπορείς άνετα να βάλεις σε όλα (ταχύτητα, βάρος), μικρότερο από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου δεν πρέπει να βάλεις.
-
nilasgr wrote:
Ευχαριστω.
Σωστά τα λέει ο λαστιχάς, Μεγαλύτερο δείκτη μπορείς άνετα να βάλεις σε όλα (ταχύτητα, βάρος), μικρότερο από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου δεν πρέπει να βάλεις.
με θεμα ζεσταματος θα υπαρχει προβλημα? Γενικα επειδη διαβαζω πολλα οσο αναφορα τον δεικτη ταχυτητας και το δεικτη βαρους εχω προβληματιστει τι λαστιχο να βαλω .
-
Όχι, δεν τίθεται θέμα ζεστάματος. Ο δείκτης βάρους αφορά τον σκελετό του ελαστικού, όχι την γόμα και άρα το ζέσταμα.
-
Όχι, δεν τίθεται θέμα ζεστάματος. Ο δείκτης βάρους αφορά τον σκελετό του ελαστικού, όχι την γόμα και άρα το ζέσταμα.
Αυτο που λεει στην τελευταια παραγραφο στο παρακατω κειμενο για ασταθεια ειναι μονο για χαμηλοτερο δεικτη φορτιου η και για μεγαλυτερο?
Δείκτης φορτίου
Τα ελαστικά που θα τοποθετήσουμε στο όχημά μας θα πρέπει να έχουν δείκτη φορτίου τέτοιο ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί το μεικτό βάρος του οχήματος. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο δείκτης φορτίου αφορά στο μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά ελαστικό. Συνεπώς για να επιλέξουμε το κατάλληλο δείκτη φορτίου θα πρέπει να διαιρέσουμε το μέγιστο μικτό βάρος του οχήματος δια 4 και το αποτέλεσμα της διαίρεσης να το συγκρίνουμε με τις αντιστοιχίες που παρουσιάζονται στο σχετικό πίνακα (βλ Παράρτημα - Ενότητα Δείκτης Φορτίου). Σε αντίθετη περίπτωση είναι δυνατή η παρουσίαση φαινομένων αστάθειας του οχήματος ακόμα και αστοχίας των ελαστικών.
-
Προφανως για μικρότερο. Ο μεγαλύτερος δείκτης σημαίνει ότι το λάστιχο είναι περισσοτερο ανθεκτικό στο βάρος.
-
Το Α4 μου 1,8 φοράει 195/65/15 και είχα σκοπό να έβλεπα για extra ακόμη ένα σετ 4αδα ζαντες 15αρες μεταχειρισμένες, για να έχω 1 σετ θερινά και 1 σετ χειμερινά και μου βρεθικε μια ευκερια από γνωστό μου που δείνει ζαντολαστιχα χειμερινά κομπλέ με ζάντες (1σεζον χρήση) σε σούπερ τιμή αλλά σε 16 ζάντα διλαδη με λαστηχα 205/55/16..
Σκευτικα να δουλέψω 1-2 σεζόν ακόμη τα χειμερινά του και μετά να έχω στις 16αρες ζαντες θερινά 205/55/16 και στα μανισια 15αρια να φορέσω μόνιμα χειμερινά 195/65/15.
Έχω δει ότι τα θερινά ελαστικά 205/55/16 δεν έχουν μεγάλη διαφορά στο ελαστικό σε σχέση με ένα 195/65/15 (περίπου 10€ στο λάστιχο) τι λέτε;; αξίζει τον κόπο ή να δω για δεύτερη 4αδα ζαντες σε 15' όπως τα δικά του;
ΥΓ) Υπόψιν πως κάνω 60000 τον χρόνο και θα θέλω λάστιχα σχεδων κάθε χρόνο
ΥΓ2) νορμάλ οδηγιση( 90-110) σε εθνική και σπάνιος ξεπερνάω τα 130 για πολύ λίγο .
-
To 205-55-16 έχει ελάχιστη διαφορά στην συνολική διάμετρο σε σχέση με το 195-65-15 (-0,4%) και άρα μπορείς άφοβα να το επιλέξεις, αρκεί φυσικά να ταιριάζει το καρέ της ζάντας στις πλήμνες σου.
-
To 205-55-16 έχει ελάχιστη διαφορά στην συνολική διάμετρο σε σχέση με το 195-65-15 (-0,4%) και άρα μπορείς άφοβα να το επιλέξεις, αρκεί φυσικά να ταιριάζει το καρέ της ζάντας στις πλήμνες σου.
Οπότε το μόνο μειωνεκτιμα είναι πως θα έχω μια ακρηβοτερη τετράδα χονδρικά 40€ ( στο ίδιο τύπο μάρκα λάστιχου) σε σχέση με τα 15'; και πλεονέκτημα 1cm επιπλέων πρόσφυση;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]