-
Τα PC2 δεν θέλουν ζέσταμα.
Βέβαια δεν θέλουν να τα πιέζεις πολύ. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό οφείλεται στο λάστιχο, όχι στον δείκτη ταχύτητάς του. Αν το κατάλαβες, καλώς, αν όχι, σταματά να ρωτάς το ίδιο πράγμα εκατό φορές, δεν θα πάρεις διαφορετική απάντηση.Sent from my GNex using smoke signals.
τι να καταλαβα; τοση ωρα εγω αυτο ελεγα ξερω οτι οφελιεται και στο λαστιχο αλλα ενα λαστιοχ με Η ηθελε Ζεσταμα πολυ γιαυτο παω ασε μαλακοτερα λαστιχα σε αταιριες με μαλακη γομα οκ; αλλα αυτες βγαζουνβσε V και W τι αλλο να πω ρε παιδια; τοση ωρα αυτο λεω εσεις μου λετε να παω σε V σε 240 χωρις να υπαρχει λογος
-
Όχι, εσύ λες ότι σχετίζεται άμεσα ο δείκτης ταχύτητας με το ζέσταμα.
-
Για να μη λέμε κι ό,τι θέμε, εγώ αυτό είπα:
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα με V σε 1.4.Όποιος το ισχυρίζεται είναι άσχετος.
-
Ο χρήστης giannis76 έγραψε:
μα ακριβως αυτο ψαχνω κι εγω να βαλω λιγο μεγαλυτερο οχι στο οριο με τελικη δηλαδη 180 που ετσι κι αλλιως ποτε δεν παω να εχω 210 δηλαδη δεικτη ταχυτητας Η αλλα οταν ολα τα λαστιχα στην διασταση 205/50/16 τα βγαζουν σε V και W εγω τετοιους δεικτες δεν τους βαζω για να μαι οκ. μονο αν ανακγαστω και δνε βρω. πλεον το ζητημα εχει εξελιχθει αλλιως: η βαζω καλυτερο λαστιχο με δεικτη V h W η αναφγκαστικα παω σε χειροτερο λαστιχο ενδεχομενως μια μαρκα που δνε θα θελαμε δειτκη Η μονο και μονο λογω του δεικτη. Εγω θα σας πω παιδια ενα μονο με τα Turanza σε δεικτη Η δεν ζεσταινονταν πριν μιση ωρα; και καινουργια το αμαξι γλυστηρσε και εφυγε σεκφτειτε με V τι θα γινετε αυτο θελω να αποφυγωΑν κατάλαβα καλά ζητάς να αγοράσεις κάτι που δεν υπάρχει (συγκεκριμένο μοντέλο Michelin) γιατί έχει καταργηθεί και αν τελικά δεν βρεις που λογικά δεν θα βρεις αν είναι όπως λες, θα πας πάλι στην ίδια εταιρεία αλλά σε μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας που λες ότι δεν κάνει γιατί δεν θα ζεσταίνονται . Σε ξαναρωτάω γιατί δεν κοιτάς και σε άλλες εταιρείες που βγάζουν λάστιχα όπως τα θες. Το ότι είχες κακή εμπειρία με κάποιο μέτριο άλλο λάστιχο δεν σημαίνει ότι όλα τα άλλα εκτός από αυτά που ψάχνεις είναι μάπα.
Ερώτηση για σκέψη: Αν ο μόνο δείκτης ταχύτητας καθορίζει αν ζεσταίνονται τα λάστιχα ή όχι γιατί δεν ζεσταίνονται όλα τα λάστιχα με τον ίδιο δείκτη ταχύτητας το ίδιο γρήγορα ή αργά; Ακόμη και στην ίδια μάρκα με τον ίδιο δείκτη ταχύτητας αλλά διαφορετικό μοντέλο δεν ζεσταίνονται το ίδιο γρήγορα ή αργά.
Κι εγώ αυτό λέω να μη το παρακάνεις αλλά αν ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου αναφέρει συγκεκριμένες διαστάσεις ο δείκτης ταχύτητας δεν θα είναι πρόβλημα. -
συφμωνω σε αυτο απο αμρκα σε μαρκα αλαλζουν αλλα λιγο που εψαξα γνωμες σε φορουμ και απο οσα εχω ακουσει ολες οι αλλες εκτος απο δυο τρεις εχουν σκληρη γομα αλλα θα ναι μια απο τα ιδια με αυτο που εχω τωρα πανω και γλυστερο.........και θελλω να τις αποφυγω . οι δυο τρεςι που λεω δεν βγαζουν σε Η η Michelin μονο βγαζει Saver Energy σε Η αυτο δεν εχει καταργηεθι απλα για εννα ανεξηγητο λογω δεν το βρισκει κανεις λαστιχας το βρισκω μονο σε ε-σοπ και δεν εμπιστευομαι να πω την αληθεια.αρκετα μην κουραζω αλλο το φορουμ τοση ωρα αυτο λεω και λιγοι το καταλαβαν επειδη επικεντρωθηκαμε κακως στον δεικτη ταχυτητας
-
Ιωάννη,
καλα το ψυλλιάστηκα οτι ετσι πιστευες... Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως της όποιας συζήτησης περι ζεστάματος:
ο Δεικτης Ταχύτητας αφορά το μέγιστο ΟΡΙΟ της αντοχής του ελαστικού, οχι την ΠΕΡΙΟΧΗ της μέγιστης απόδοσής του. Αυτή ποικίλλει αναλογα με το σχεδιασμό του ελαστικου.
Αν λοιπον έχουμε ένα ελαστικο Η τοτε μπορουμε να το δουλευουμε πχ απο 0-190 χλμ, με μεγιστη αποδοση απο 60-150 χλμ (τα νουμερα ειναι απο το κεφάλι μου) και μπορουμε να το φτάσουμε ΜΕΧΡΙ τα 210 , όχι να το κρατάμε εκει.
Υποθέτω ξερεις τον ορισμό του όριου.
Πχ, Το πεζοδρόμιο ειναι το ΟΡΙΟ του δρόμου, ΔΕΝ ειναι δρόμος.
Το κάτώφλι της πόρτας μου ειναι το ΟΡΙΟ του σπιτιού μου, δεν ειναι το ΣΠΙΤΙ μου. Το σπίτι μου ειναι μια ΠΕΡΙΟΧΗ λιγο ΠΡΙΝ φτάσω το κατώφλι. -
Και μην ξεχναμε οτι δεικτης ταχυτητας -δεικτης φορτιου πανε μαζι ,σκεφτητε να τρεχετε με 180 με ενα λαστιχο που εχει δεικτες μικροτερους απο τις προδιαγραφες του κατασκευαστη,σε μια λακουβα με αυτην την ταχυτητα το κλαταρισμα του ελαστικου ειναι πιο ευκολο καθως δεν θα αντεξει το φορτιο,αλλωστε γνωριζουμε οτι η ταχυτητα αυξανει την δυναμη με την οποια το ελαστικο θα πεσειστην λακουβα.
Οσον αφορα την γομα ,αυτη δεν εχει καμια σχεση με αυτους τους παραπανω δεικτες και εχει να κανει με τις προδιαγραφες που δινει ο κατασκευαστης ελαστικων,αλλος επιλεγει πιο μαλακη γομα αλλος πιο σκληρη κτλ.
Τα καινουρια οικολογικα ελαστικα ,εχουν πυριτιο αντι για καουτσουκ ,σε μεγαλο βαθμο και γιαυτον τον λογο εχουν μεγαλο
TREADWARE ,θα βγαλουν παρα πολλα χλμ αλλα μετα απο τρια το πολυ χρονια δεν κρατανε στον δρομο και ας εχουν ακομα αρκετη γομα απανω τους,προσφερουν ομως οικονομιαστα καυσιμα και αυτο για καποιον που κινειται μεσα στην πολη διανυοντας αρκετα χλμ ειναι θετικο. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Και μην ξεχναμε οτι δεικτης ταχυτητας -δεικτης φορτιου πανε μαζι ,σκεφτητε να τρεχετε με 180 με ενα λαστιχο που εχει δεικτες μικροτερους απο τις προδιαγραφες του κατασκευαστη,σε μια λακουβα με αυτην την ταχυτητα το κλαταρισμα του ελαστικου ειναι πιο ευκολο καθως δεν θα αντεξει το φορτιο,αλλωστε γνωριζουμε οτι η ταχυτητα αυξανει την δυναμη με την οποια το ελαστικο θα πεσειστην λακουβα.Σωστο ειναι αυτο, ισχυει ομως για τους δεικτες μεχρι τα 210 χλμ (H) στα επιβατικα, μεχρι εκει τα πραγματα ειναι καπως ξεκαθαρα για τους κατασκευαστες ελαστικων αφου τα πιο μικρα αυτοκινητα ειναι συνηθως πιο αδυναμα σε επιδωσεις.
Μετα τα 210 χλμ γινεται πανικος γιατι τα αυτοκινητα αυτα εχουν μεγαλυτερους κινητηρες σε επιδωσεις χωρις ομως να εχουν μεγαλυτερο βαρος και χωρις να θελουν να φορτωθουν με το επιπλεων βαρος των ελαστικων, αλλο ελαστικο θα χρειαστει ενα βαρυ sierra cosworth και αλλο ενα παναλαφρο Caterham και τα δυο ομως χρειαζονται τον ιδιο δεικτη ταχυτητας.
Στα SUV τα πραγματα διαφερουν, αφου χρειαζομαστε συνηθως ελαστικα με μεγαλυτερο δεικτη φορτιου και μικροτερο δεικτη ταχυτητας.
Στα φορτηγα τα πραγματα ειναι πλεων ξεκαθαρα, μικροι δεικτες ταχυτητας ,μεγαλοι δεικτες φορτιου. -
επομενως Γιωργο τι πρεπει να προσεξω εγω στην αγορα ελαστικου; το να ειναι σιγουρα μεχρι Η το εξασφαλισαμε; η μπορω και V; ανεξαρτητως δειτκη φορτιου η να τον κοιταω κι αυτον; και κατι αλλο.......αφου κατα γενικη ομολογια λενε οτι τα φαρδυτερα λαστιχα αργουν να ζεσταθουν σε σχεση με τα στενοτερα γιατ ιβαζουν σε διασταση 205/50/16 δεικτη V (που μερικοι λενε οτι δεν εχει αμεση σχεση εγω λεω οτι εχει μικρη η μεγαλη) και σε μερικα 195/55/16 η και 195/60/15 βαζουν τα βγαζουν εννοω με δεικτη Η; τελικα τι λες εσυ να το παρω σε Η αν βρω η και V μπορω; γιατι δεν μπορω να πω οτι το ξεκαθαρισα ακομα μεσα μου
επισης κανω copy paste αλλο φοορυμ τα λογια ενος ελαστιχα απο ενα αλλο παιδια που τα δημοσιευσε..εχει δικιο τι λετες ακουω γνωμες
Ο δείκτης ταχύτητας μας δείχνει το θερμικό όριο αντοχής του ελαστικού καθότι σε υψηλότερες ταχύτητες έχουμε υψηλότερο ρυθμο περιστροφής του ελαστικού και άρα υψηλότερες θερμοκρασίες.Ο βασικότερος λόγος φθοράς του ελαστικού είναι η θερμοκρασία (που αναπτύσσεται λόγω τριβής).Άρα όταν ένα λάστιχο εχει δείκτη Η=210κμ/ωρα βρίσκετε περισσότερες ώρες κοντά στο 50% του όριου θερμικής αντοχής του απ'οτι ενα με δείκτη V αρα θα βγάλει και πιο λίγα χιλιόμετρα,άρα ειναι πιο ανθεκτικό στο χρονο αυτό που έχει δείκτη V.Επίσης λόγω του οτι τα michelin έχουν αρκετα πιο μαλακή γόμα ενα michelin με δείκτη V αντιστοιχεί σε ένα touranza με δείκτη H
-
ανωτάτη μπακαλική=fail
-
Επίσης λόγω του οτι τα michelin έχουν αρκετα πιο μαλακή γόμα ενα michelin με δείκτη V αντιστοιχεί σε ένα touranza με δείκτη H
Αυτο μπερδευει ακομα περισσοτερο τα πραματα .
Απτην στιγμη που οπως λεει ο τυπος ,ενα michelin με δείκτη V αντιστοιχεί σε ένα turanza με δείκτη H ,τοτε ρωτω εγω,γιατι να μην μπορει να τρεξει αυτος με το turanza μεχρι 240 χλμ;
Αρα ο τυπος ειναι ακυρος. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ανωτάτη μπακαλικήhttp://opel-club.gr/vbulletin/archive/i ... -1875.html
-
Πςςς... σοβαρή επιχειρηματολογία για επιλογή ελαστικών:
Ο χρήστης ~astraxan~ έγραψε:
auto me to prostateutiko xeilos me endiaferei.. thelo nikel zantes oi opoies exoun 1500 euro k giauto kolona.. gia ta pezodromia.. -
Φίλτατε Γιάννη,βάλε όποια μάρκα γουστάρεις ΣΥΜΦΩΝΑ με τα στοιχεία που γράφει το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου(ή στη πόρτα του οδηγού). Δεν υπάρχει λόγως να μπερδεύεσαι,γιατί κουράζεσαι και κουράζεις και τους άλλους.....
ΥΓ.Ο κατασκευάζων...πάντα γνωρίζει καλύτερα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ανωτάτη μπακαλική=failEpic κιολας!
-
Υπάρχουν exalto σε 195/60/15? Κόστος περίπου?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Υπάρχουν exalto σε 195/60/15? Κόστος περίπου?Σε τι δεικτη ταχυτητας;
-
Όχι, δεν υπάρχει.
-
Ο χρήστης giannis76 έγραψε:
επομενως Γιωργο τι πρεπει να προσεξω εγω στην αγορα ελαστικου; .......Δεν θελω να μπω στην διαδικασια να πρωτεινω κατι οταν δεν γνωριζω τον τροπο οδηγησης τις ικανοτητες και τις απαιτησεις καποιου.
Το οτι πηρα θεση στην συζητηση εγινε γιατι αυτα που εγραψα νομιζω οτι ειμαι σε θεση να τα γνωριζω (οπως και αλλοι 10.000.000 Ελληνες) επισης οπως εγραψα καποιες φορες αν και επρεπε να εχω βαλει λαστιχα με δεικτη Η εγω εβαλα V,
αλλα αυτο ηταν συνειδητη επιλογη γνωριζοντας ολα τα υπερ και τα κατα.....Επίσης λόγω του οτι τα michelin έχουν αρκετα πιο μαλακή γόμα ενα michelin με δείκτη V αντιστοιχεί σε ένα touranza με δείκτη H[/b][/i]
Με αυτο το χαζο τα εκανε μανταρα τελειως.
Υπάρχουν exalto σε 195/60/15? Κόστος περίπου?
Σε τι δεικτη ταχυτητας;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]