-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Λοιπόν, μετά απο 13.000 χλμ με τα ένερτζυ ακόμα και σε κακά οδοστρώματα και με αμάξι χωρίς αμορτισέρ έχω να πώ ότι το λάστιχο είναι υπερτίμιο. Στο βρεγμένο είναι μια χαρά, το μόνο θέμα που είχα είναι με υδρολίσθηση αλλά γι αυτό πρέπει κατα κύριο λόγο να φταίνε τα αμορτισέρ.Μάρτυς ο σαρμαδάκος που ξαφνιάστηκε με το κράτημα
τα έγραφα κάποτε για το energy αυτά, ότι είναι τίμιο ελαστιχάκι, κ μου λέγατε πως έλεγα μπαρούφες
τελικά όλοι στα λόγια μου έρχεστε -
Στους περισσότερούς ελληνικούς δρόμους ΕΙΝΑΙ μπαρουφες.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
τα energy τα φοράω εδώ και 100.000+ χλμ
Τιμιότατο λάστιχο, αλλά το προηγούμενο για ελλάδα ήταν οριακά ανεκτό, θεωρώ ότι το καινούργιο ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε είναι μια πολύ σοβαρή πρόταση για μη γκαζοφονιάδες
ντίνε, θεωρώ ότι υπερβάλεις, ειδικά για το καινούργιο -
Το λάστιχο θέλει άσφαλτο για να δουλέψει. Σε βρεγμένο δε είναι εως και επικίνδυνο. Αυτό για τους γκαζοφονιαδες κλπ είναι επίπεδου τρωκτικού ως επιχείρημα. Η μάνα μου έχεις ίδιες ή και παραπάνω πιθανότητες να βρεθεί σε δύσκολή κατάσταση που θα την σώσει ένα καλό φρενάρισμα με ενα σωστό λάστιχο.
Σε ελληνικές συνθήκες, είναι χαζομάρα να διαλέξεις ένα οικολογικό λάστιχο έναντι ενός κανονικου, αν δεν σε ενδιαφέρει η αντοχή για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Το τελευταίο είναι το 'Energy Saver', ε;
Γι' αυτό δεν έχω άποψη, αλλά για το τελευταίο 'σκέτο' Energy, θα συμφωνήσω με το Ντίνο.
Φίλος τα είχε σε Almera Ν15 και ήταν κλασικό λάστιχο 'δε φθείρομαι-δεν κρατάω'. Στην αλλαγή με Turanza το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε. Πιθανώς να δουλεύει καλύτερα με κάποιες γεωμετρίες/κατανομές και κάποια βάρη/μεγέθη, δεν ξέρω.
-
Ερώτημα σελ. 347 3ο από το τέλος
καμιά πρόταση ?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ερώτημα σελ. 347 3ο από το τέλοςκαμιά πρόταση ?
viewtopic.php?f=6&t=35915&start=5190#p2270017
και το λινκ για πιο ευκολια -
Υπερβολικό το W πάντως...
-
Αυτό είχε αυτό βάζω . Άλλωστε δεν κρατάνε πάνω από 30-35,000 χιλιόμετρα με τίποτα.
Υπερβολή είναι ότι στα 1,6Τ - 1,8Τ με τα 150 άλογα βάζουν W τα γερμανικά εργοστάσια.Πρόβλημα να τα φέρω σε θερμοκρασία δεν είχα ποτέ .
Αλλά πες ότι βάζω V , δεν θα τα φάω πιο εύκολα ?
όπως γράφω , αν αλλάξω διάσταση είναι σωστό ότι πρέπει να πάω σε 225/50/16 :?: με 7άρα ζάντα θα έχω πρόβλημα , θα μαγουλιάζει ? Κερδίζω τίποτα ή τζάμπα μάγκας ?
Κάποιος που να έχει εμπειρία από το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης ?
-
Τα εργοστάσια βάζουν πάνω μια συγκεκριμένη διάσταση/δείκτη ταχύτητας που καλύπτει όλη την γκάμα, ούτως ώστε να πετύχουν οικονομίες κλίμακος. Επίσης είναι θέμα συμφωνίας με την κατασκευάστρια του ελαστικού (π.χ. λόγω στοκ μπορεί το W να το δίνει φθηνότερα από το V εκείνη την χρονική στιγμή).
Θέμα φθοράς ή ταχύτητας θέρμανσης δεν τίθεται καθώς ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει τον σκελετό του ελαστικού και όχι το μείγμα της γόμας. Ένα W σε σχέση με ένα V έχει απλά πιο ενισχυμένο σκελετό και άρα είναι βαρύτερο. Βάζοντας λοιπόν W σε αυτοκίνητο που ΥΠΕΡ-καλύπτεται από το V (το δικό σου - 1.8 αν θυμάμαι σωστά - θα μπορούσε άνετα να πάρει και Η!!!), βάζεις ένα βαρύτερο (με ό,τι συνέπεια έχει αυτό στην μη αναρτώμενη μάζα) και ακριβότερο λάστιχο (κατά κανόνα, στην λιανική ο μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας σημαίνει ακριβότερο λάστιχο σε σχέση με το ίδιο μοντέλο με μικρότερο δείκτη) από όσο πραγματικά χρειάζεται!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
... (το δικό σου - 1.8 αν θυμάμαι σωστά - θα μπορούσε άνετα να πάρει και Η!!!) ...Για αυτό που θυμάσαι δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, αλλά δεν είμαι 1,8 125hp
Είμαι 1450 + 90 κιλά ... 2,0Τ 225hp , 33.5 ροπή , FWD
μακάρι με τα νέα τέλη και την έκτακτη εισφορα . . . να ήταν 1,8
κοντά στα 1200 θα πάει το κουστούμι φέτος, -
Α πουλάκι μου... είσαι γλήγορος! Το είχα ξεχάσει ότι άλλαξες αυτοκίνητο. Οπότε σε V κάτι χρειάζεσαι.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Λοιπόν, μετά απο 13.000 χλμ με τα ένερτζυ ακόμα και σε κακά οδοστρώματα και με αμάξι χωρίς αμορτισέρ έχω να πώ ότι το λάστιχο είναι υπερτίμιο. Στο βρεγμένο είναι μια χαρά, το μόνο θέμα που είχα είναι με υδρολίσθηση αλλά γι αυτό πρέπει κατα κύριο λόγο να φταίνε τα αμορτισέρ.
Μάρτυς ο σαρμαδάκος που ξαφνιάστηκε με το κράτημα
τα έγραφα κάποτε για το energy αυτά, ότι είναι τίμιο ελαστιχάκι, κ μου λέγατε πως έλεγα μπαρούφες
τελικά όλοι στα λόγια μου έρχεστεΒασικά είχε τύχει όταν τα λάστιχα είχαν περίπου 3000 χιλιόμετρα να βρέξει πολύ.Ε σε κάπια σημεία στην κιφησιά πάταγα φρένο και το αυτίκινητο δεν σταμάταγε .Επίσης όταν έπεφτε σε πολύ νερό έκανες βαρκάδα πολύ γρήγορα.Με είχε τρομάξει ( ) αρκετές φορές.
Στο στεγνό πάντως όπως ξανα είπα ήταν -
viewtopic.php?f=6&t=35915&start=5190#p2270017
Ψάχνοντας για την αλλαγή διάστασης βρήκα αυτά τα αποτελέσματα
από εδώ http://www.rimsntires.com/specs.jspΤι λέτε θα μαγουλιάζει με RIM SIZE 7,0 το 225 ? ή θα είναι καλό ?
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Λοιπόν, μετά απο 13.000 χλμ με τα ένερτζυ ακόμα και σε κακά οδοστρώματα και με αμάξι χωρίς αμορτισέρ έχω να πώ ότι το λάστιχο είναι υπερτίμιο. Στο βρεγμένο είναι μια χαρά, το μόνο θέμα που είχα είναι με υδρολίσθηση αλλά γι αυτό πρέπει κατα κύριο λόγο να φταίνε τα αμορτισέρ.
Μάρτυς ο σαρμαδάκος που ξαφνιάστηκε με το κράτημα
τελικά όλοι στα λόγια μου έρχεστεΒασικά είχε τύχει όταν τα λάστιχα είχαν περίπου 3000 χιλιόμετρα να βρέξει πολύ.Ε σε κάπια σημεία στην κιφησιά πάταγα φρένο και το αυτίκινητο δεν σταμάταγε .Επίσης όταν έπεφτε σε πολύ νερό έκανες βαρκάδα πολύ γρήγορα.Με είχε τρομάξει ( ) αρκετές φορές.
Στο στεγνό πάντως όπως ξανα είπα ήτανΤί να πω...
Εγώ με το energy ανέβηκα σε χιονοδρομικά πολλές φορές κ πχ στο χιονισμένο Νυμφαίο με χιόνια μέχρι την κεντρική πλατεία του χωριού. Εκεί ανέβηκαν από την παρέα μόνο αυτοκίνητα με χιονολάστιχα ή 4Χ4... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εγώ με το energy ανέβηκα σε χιονοδρομικά πολλές φορές κ πχ στο χιονισμένο Νυμφαίο με χιόνια μέχρι την κεντρική πλατεία του χωριού. Εκεί ανέβηκαν από την παρέα μόνο αυτοκίνητα με χιονολάστιχα ή 4Χ4...
θαύμα-θαύμα, μου μυρίζει αυτό
έχοντας κυκλοφορήσει πολύ με χιονολάτιχο φέτος (σε χιόνι, όχι αστεία), θα λεγα ότι μου φαίνεται πολύ περίεργο
αλλά για να το λες..
-
Έχει κάποιος εμπειρία με Goodyear vector 4 all season (http://www.goodyear.eu/gr_el/tires/vect ... tyrefinder)
-
Να ρωτήσω το κατιτίς μου...
Λόγω (έγινε παραγγελία για Conti PC2 και ήρθαν κάτι Uniroyal Rain Xeseme) βρίσκομαι στο εξής τρίλημα:
Conti PC2 @ 265 ευρώ
Michelin Pilot Exalto 3 @ 270 ευρώ
Dunlop SP Sport @ 270 ευρώΣε διάσταση 195-50-15.
Με βασικά κριτήρια την προοδευτικότητα, το φρενάρισμα και την αντοχή στο χρόνο + το ότι τα Conti είναι δοκιμασμένα (από εμένα σε όλες τις πιθανές και απίθανες συνθήκες με το 206... ) με εξαιρετικά αποτελέσματα, αξίζει να δοκιμάσω τα Michelin ή τα Dunlop;;; Αύριο θα τα βάλω...
Επίσης, οι τιμές είναι καλές;;;; Γιατί σαν να μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες...
-
Για τι διάσταση μιλάμε; Επίσης τα Κόντι, σε αντίθεση με τα άλλα δυο είναι μια κατηγορία κάτω, ή μάλλον άλλη κατηγορία. Καθαρά σπορ τα άλλα δυο, περισσότερο 'τουρινγκοειδή' τα Κόντι.
-
Αν θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο, Εξάλτο από μένα, τα διάφορα sp sport δεν με έχουν εντυπωσιάσει.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]