-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο στεγνό είναι πολύ καλύτερο. Λίγο πιο σκληρό πλαϊνό επίσης, κάνει διαφορά στις λακκούβες. Στο βρεγμένο δεν ξέρω ακόμα, ο κορσαιρ λέει ότι μπουρδέλα πάλι.Τα Ε3Α μην τα βάλεις πάντως, δεν υπάρχει λόγος να τα προτιμήσεις σε σχέση με τα saver.
Αν θυμάμαι καλά, Ε3Α είναι το πέλμα energy με τα τρία αυλάκια. Το είχα πριν το Β που έχω τώρα. Τώρα saver θα βάλω, απλώς είπα να ρωτήσω για την τιμή των όπλων , να δω που πάω. Για την ακρίβεια, θα τα βάλω κατά τον οκτώβρη, να περάσει η ξηρασία (όχι πως κάνει διαφορά η ζέστη, έτσι να λέμε... )
Πάντως μετά από 55.000 χλμ έχω πέλμα 3mm μπροστά και 4 mm πίσω Έχει αρχίσει και σχίζεται από κάτω σιγά σιγά. Απλώς αν ξέρεις να προφυλάγεσαι, πάει καλά. Όμως χιόνια με αυτά δεν πάω , θα τα αλλάξω Υπάρχει στο πίσω μερος του μυαλού μου μία σκέψη να πάω κατευθείαν σε χιονολάστιχο τον Οκτώβρη και να βάλω saver τον Απρίλη. Διαφορετικά θα δοκιμάσω να ανέβω για σκι με τα νέα saver.
ΥΓ: έχω την υποψία πως δεν βγαίνουν saver σε διαστάσεις 175/65/13.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
δλδ τώρα που θα αλλάξω λάστιχα και σκέφτομαι να βάλω saver, θα δω τρομερή βελτίωση?Πάντως μετά από **55.000 χλμ **έχω πέλμα 3mm μπροστά και 4 mm πίσω Έχει αρχίσει και σχίζεται από κάτω σιγά σιγά. Απλώς αν ξέρεις να προφυλάγεσαι, πάει καλά.
= και ένα κομμάτι καουτσούκ να βάλεις θα δεις θεαματική βελτίωση παντού!
Εσύ μπορεί να πας καλά αν ξέρεις να προφυλάγεσαι, αλλά αν σου πεταχτεί παιδάκι στο δρόμο (που δεν ξέρει) και θα χρειαστεί να φρενάρεις ΤΩΡΑ θα σταματήσεις κάπου μετά το Τιμπουκτού
=> Άλλαξε λάστιχα ΧΘΕΣ!
Βάλε saver, βάλε τα απλά, βάλε ότι σκ@τ@ θέλεις, αλλά για τ' όνομα του θεού, πέτα αυτά που έχεις!
-
Το βάθος του πέλματος είναι επαρκές για στεγνό δρόμο.
Για άλλες συνθήκες...
Όπως λέει κι ο Μάρκος ότι και να βάλεις, το κράτημα θα σου φανεί διαστημικό.Πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο;
Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα μπορείς να βάλεις ένα λάστιχο που φθείρεται γρήγορα αλλά έχει καλό κράτημα στους γλιστερούς ελληνικούς δρόμους. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το βάθος του πέλματος είναι επαρκές για στεγνό δρόμο.
Για άλλες συνθήκες...
Όπως λέει κι ο Μάρκος ότι και να βάλεις, το κράτημα θα σου φανεί διαστημικό.Πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο;
Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα μπορείς να βάλεις ένα λάστιχο που φθείρεται γρήγορα αλλά έχει καλό κράτημα στους γλιστερούς ελληνικούς δρόμους.17.000 χλμ το χρόνο κανω με το πολο.
αυτά τα έχω 3 χρόνια.
Η συμβουλή σου είναι σωστή. Εγώ στο πόλο θα ήθελα να βάλω exalto, όμως σε 13άρες δεν υπάρχει το λάστιχο δυστυχώς. Επομένως αναγκαστικά πηγαίνω στα energy, μιας και δε θέλω να φύγω από τη michelin. Είναι καλά για τη χρήση που κάνω. Βέβαια εχθρός του καλού το καλύτερο, όμως δε ρισκάρω να πάω σε continental eco. Τα sportcontact που έχω στο smart brabus τα θεωρώ πολύ καλά, όμως τα ecocontact δε θα ηθελα να ρισκάρω να τα δοκιμάσω.
Για τα χρήματα δε με ενδιαφέρει, όσο και να κάνουν. Με ενδιαφέρει μόνο να πάρω το λάστιχο που θέλω στη φθηνότερη προσφορά, όχι το φθηνότερο λάστιχο.Ναι, τα λάστιχα θα τα αλλάξω. Έκανα από τον Μάιο 8.000 χλμ και δεν ήθελα να αλλάξω τα λάστιχα μεσα στο κατακαλόκαιρο. Για αυτό έφτασαν τα 55.000 . Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πρόβλημα με το κράτημα γιατί όπως είπα, ξέρω πως να οδηγώ. Πχ στο παράδειγμα του Μάρκου, επειδή ανέφερα πως οδηγώ συνετά και μάλλον δεν κατάλαβε, εννοούσα πως ξέροντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, δεν πηγαίνω στην άκρη του δρόμου δεξιά όταν βλέπω παιδιά, δεν τρέχω τότε, δεν τρέχω όταν βρέχει, πηγαίνω με απόλυτο έλεγχο και το πόδι στο φρένο έτοιμος να φρενάρω ανά πάσα στιγμή. αυτό αναφέρω συνετή οδήγηση.
άλλωστε στα 6 χρόνια οδήγησής μου, μετά από 130.000 χλμ και βάλε, χωρίς abs και με energy δεν έχω τρακάρει ποτέ στον δρόμο και δεν έχω βγει εκτός δρόμου, ακόμα και σε χιόνια Γενικώς έχω καλή οδηγική εμπειρία, ασχέτως αν με αμφισβητούν πολλοί
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
παντως , και για την ιστορια, ηθελα να βαλω ελαστικα σε φιλο....οποιος μου εδωσε τιμη 400 ευρω για toyo t1r 185 55 15...Να το αφησω ασχολιαστο ?
285 τα έχει η toyo με την προσφορά της EKO νομίζω
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Σε 195/50 πάντως βάζεις Exalto2 με 280.
τοσο μου τα δινει κι εμενα ο εν λογω κυριος που πηρα τηλεφωνο
Θα παω σε μερικες ωρες απο εκει με το αυτοκινητο να δουμε αν κανουν οι ζαντες τουΤελικα δεν κανανε οι ζαντες του μικρα
και ηταν και θεοστραβες Μας τις εδειξε ο λαστιχας και τρομαξε το ματι μας
Με τα πολλα , κι αντι να δινουμε 100 για καινουριες σιδερενιες , δωσαμε 150 και πηραμε κατι μεταχειρες 15' αλουμινιου που χωραγανε να μπουνε τα εξαλτονια οπως τα λες (195 50 15)συνολο 430
Μικρο το κακο , μπηκανε ισιες ζαντες + το οτι στην επομενη αλλαγη με την ιδια διασταση θα εχω επιπλεον κερδος απο οτι με 185 55 15 (ενδεικτικα 360 κανανε τα premium contact 2 se 185 55 , 280 σε 195 50)Γυρνωντας στο σπιτι διαπιστωσα φυσιολογικα οτι το μικρα εχει γινει πλεον αλλο αυτοκινητο
Ευχαριστω για τις συμβουλες -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
παντως , και για την ιστορια, ηθελα να βαλω ελαστικα σε φιλο....οποιος μου εδωσε τιμη 400 ευρω για toyo t1r 185 55 15...
Να το αφησω ασχολιαστο ?
285 τα έχει η toyo με την προσφορά της EKO νομίζω
Δεν γνωριζω τι προσφορα εχει η εκο
αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω τοσα λεφτα για τα toyo 185 55 15
Ξερω οτι πανω κατω ειναι στα 300 τα συγκεκριμενα
Ειχα πει μεσα μου αν ειναι 20-30 ευρω (αντε και 350 το πολυ πολυ) επανω οκ , γνωστος , αλλα οχι ετσι -
υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ michelin energy (παλιό λάστιχο) και στη νέα αντικατάστασή του από το michelin energy saver?δλδ τώρα που θα αλλάξω λάστιχα και σκέφτομαι να βάλω saver, θα δω τρομερή βελτίωση?
το πέλμα φαίνεται ίδιο. δε νομίζω να έκαναν αλλαγή ούτε και στη γόμα.
ΥΓ: στο smart εχω 215/40/16 sportconti2 . τα energy σε 175/65/13 είναι βούτυρο μπροστά στα άλλα
Στην βροχή είναι το ίδιο ενώ στο στεγνό πολύ καλύτερα. Λογικά έκαναν αλλαγή στην γόμα αλλά όχι στο σχήμα το πέλματος.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ michelin energy (παλιό λάστιχο) και στη νέα αντικατάστασή του από το michelin energy saver?
δλδ τώρα που θα αλλάξω λάστιχα και σκέφτομαι να βάλω saver, θα δω τρομερή βελτίωση?
ΥΓ: στο smart εχω 215/40/16 sportconti2 . τα energy σε 175/65/13 είναι βούτυρο μπροστά στα άλλα
Στην βροχή είναι το ίδιο ενώ στο στεγνό πολύ καλύτερα. Λογικά έκαναν αλλαγή στην γόμα αλλά όχι στο σχήμα το πέλματος.
Στη βροχή τα Energy ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, τα Saver που υποτίθεται έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές σε μετρήσεις παραμένουν τόσο τραγικά στο βρεγμένο;
Η ελκτική πρόσφυσή τους δεν επαρκούσε για να φρενάρουν τα 1300 κιλά του αμαξιού μου και στο φρενάρισμα πάντα τσούλαγα ακόμα κι αν ο δρόμος ήταν ελάχιστα βρεγμένος! -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ michelin energy (παλιό λάστιχο) και στη νέα αντικατάστασή του από το michelin energy saver?
δλδ τώρα που θα αλλάξω λάστιχα και σκέφτομαι να βάλω saver, θα δω τρομερή βελτίωση?
Στη βροχή τα Energy ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, τα Saver που υποτίθεται έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές σε μετρήσεις παραμένουν τόσο τραγικά στο βρεγμένο;
Η ελκτική πρόσφυσή τους δεν επαρκούσε για να φρενάρουν τα 1300 κιλά του αμαξιού μου και στο φρενάρισμα πάντα τσούλαγα ακόμα κι αν ο δρόμος ήταν ελάχιστα βρεγμένος!Τα saver μόνο μία φορά τα οδήγησα σε βρεγμένο, δεν ξέρω αν βελτιώθηκαν δεν δοκίμασα να οδηγήσω στο όριο πάντως δεν μου έδιναν πολύ εμπιστοσύνη. Στο στεγνό όπως είπα όμως υπάρχει σημαντική διαφορά.
Αν δεις δίπλα δίπλα στο saver με το απλό energy πράγμα που έκανα οι διαφορές στο σχήμα του πέλματος είναι ελάχιστες και είναι μόνο στο κέντρο του ελαστικού στα πλάγια τα αυλάκια για να φεύγει το νερό είναι ακριβώς ίδια γι'αυτό μου φαίνεται λογικό να υπάρχει ελάχιστη ως μηδενική βελτίωση στο βρεγμένο.Κάτι άλλο που παρατήρησα, από τότε που έβαλα τα saver μειώθηκε λίγο η κατανάλωση
-
Στο test της Adac, ενώ σε όλες τις μετρήσεις(κατανάλωση, φθορά, στεγνό, άνεση κλπ) θριαμβεύουν, στο βρεγμένο απλά πατώνουν.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η ελκτική πρόσφυσή τους δεν επαρκούσε για να φρενάρουν τα 1300 κιλά του αμαξιού μου και στο φρενάρισμα πάντα τσούλαγα** ακόμα κι αν ο δρόμος ήταν ελάχιστα βρεγμένος**!εδώ κάνεις ένα σφάλμα. όταν ο δρόμος είναι ελάχιστα βρεγμένος, έχει τη λεγόμενη 'γλίτσα', δλδ σκόνη, λάδια, κτλ, γεγονός που την καθιστά πιο ολισθηρή από την άσφαλτο που έχει βραχεί για τα καλά και έχει καθαρίσει. Εξαίρεση είναι το οδόστρωμα στο οποίο λιμνάζουν νερά, οπού εκεί είναι επικίνδυνα τα πράγματα.
επομένως όταν βρέχει να φοβάσαι περισσότερο αρχικώς, τότε που σιγά σιγά μουσκεύει το οδόστρωμα.
-
Εμένα μου λες για γλίτσα, πέρυσι τέτοιο καιρό παραλίγο να καρφωθώ σε κράσπεδο απ την υποστροφή σε γλίτσα και πήγαινα με 30χλμ
Όχι δεν μιλάω για γλίτσα αλλά για δρόμο μετά από βροχή που έχει αρχίσει να στεγνώνει, ακόμα κι εκεί χαζογλιστράνε πολύ εύκολα. Γενικώς τα Energy σε μεγάλα (μικρομεσαία και πάνω) και βαριά αμάξια (>1250 κιλά) δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν γιατί δεν έχουν καλή πρόσφυση. -
και γω με γλιτσα εχω φαει πεζοδρομιο (χαζευα και ενα γκομενακι σε διπλανο αυτοκινητο )
αν μιλαμε μαλιστα για τη βροχη προχθες, δεν ηταν απλα επικινδυνη επειδη ηταν αρχη της βροχης (που δεν ηταν ), αλλα και γιατι εχει να βρεξει και τοσο πολυ καιρο
φανταστειτε ποση σκονη και λαδιλα και σκουπιδια υπηρχαν γυρω μας και εσκασαν ολα μαζεμενα στη 1η ουσιαστικα για φετος βροχης
και δεν εβρεξε και τοση πολλη ωρα για να πεις οτι καθαρισε και τοσο πολυ ο δρομος, ουτε μια ωρα δε κρατησε
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Tα ecocontrol πχ 270. Όταν με 280 βάζεις exaltoνια γιατί να τα προτιμήσει κανείς;
Δεν διαφωνώ, αλλά αν δεν του ταιριάζουν του ανθρώπου, πρέπει να τα βάλει καλά και σώνει επειδή είναι 'φτηνά' ;
Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση οτι αν ένα λάστιχο είναι καλό σε ένα τομέα τότε πρέπει να είναι κακό κάπου αλλού (σαν τους σούπερ ήρωες που όλοι τους έχουν ένα αδύναμο σημείο ). Ε, λοιπόν, αυτό δέν ισχύει. Υπάρχουν λάστιχα που είναι καλά σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως. Το Exalto ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Και μεγάλη χιλιομετρική απόδωση και πολύ καλά κρατήματα. Γενικά σε σχέση με ένα λάστιχο πόλης τύπου ecocontact υπερτερεί στα πάντα οπότε δέν υπάρχει λόγος να μην προτιμηθεί, πόσο μάλιστα όταν είναι σε αντίστοιχη τιμή.
-
άλλωστε στα 6 χρόνια οδήγησής μου, μετά από 130.000 χλμ και βάλε, χωρίς abs και με energy δεν έχω τρακάρει ποτέ στον δρόμο και δεν έχω βγει εκτός δρόμου, ακόμα και σε χιόνια Γενικώς έχω καλή οδηγική εμπειρία, ασχέτως αν με αμφισβητούν πολλοί
Κακόβουλοι...
Είπαμε, στην επόμενη συνάντηση κερνάς γύρο...
Απλά, το ότι δεν έχεις ατύχημα μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις και αύριο και όχι απαραίτητα με δική σου υπαιτιότητα. Και επαναλαμβάνω, ότι μπορεί εσύ να ξέρεις τι οδηγάς και να προσέχεις, αλλά σε μία έκτακτη ανάγκη, πχ εμπόδιο που θα εμφανιστεί ξαφνικά (παιδάκι πχ ανάμεσα από παρκαρισμένα) τα λάστιχά σου αυτή τη στιγμή θα σφυρίξουν αδιάφορα...
Ναι, μπορεί και με καινούρια λάστιχα να την πάθεις, αλλά καλό δεν είναι να είσαι όσο πιο 'ετοιμοπόλεμος' γίνεται;;;
Πάνε βάλε μία 4άδα saver να βρεις την υγειά σου!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πάνε βάλε μία 4άδα saver να βρεις την υγειά σου!
θα βάλω, αλλά στις διαστάσεις μου δεν έχει saver. μονο energy.
175/65/13
http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0201172403 -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Κι εγώ πρέπει να αλλάξω ελαστικά στην ίδια διάσταση για το Astra 1.4 της συζύγου, κατέληξα στα Continental Premium Contact 2 μιας και τα δίνει σε προσφορά κατάστημα εδώ με 175 ευρώ η 4άδα!
175 ευρώ περασμένα τα PrC2 σε 195/65/15 Η;
Όχι, 175 ευρώ η αγορά (και δυστυχώς είναι V) και άλλα 40 ευρώ η τοποθέτηση αλλά δεν θα τα βάλω εδώ, τα παίρνω για Ελλάδα (συζυγικό Άστρα)...
Καλησπέρα,
Τελικά πριν λίγο αγοράστηκαν τα Bridgestone Turanza ER300 προς 200€ η 4άδα, σε 195/65/15 91Η, μετά από 'πιέσεις' για καλύτερη τιμή (Greek παζάρια )......και τα Continental Premium Contact 2 στην ίδια διάσταση και ίδιο δείκτη ταχύτητας, πάλι τα ίδια κόστιζαν....
Δεν βλέπω και πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή με Ελλάδα να έχουν.....
-
Τα turanza τα πήρες για ελλάδα;
-
Τα premium contact εντω ελλαντα κοστιζουν 350 με περαστικα (μας) σε 195/60/15
Υπαρχει καποιο πιο φτηνο ελαστικο σ'αυτη τη διασταση;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]