-
Ο χρήστης Ascoeh έγραψε:
Για ένα VW Vento μοντέλο 1993, 1400 κυβικά, ποιό μοντέλο θα μου προτείνατε(φοράει αν δεν κάνω λάθος 185/60/R14); Είμαι συνταξιούχος, κάνω ταξίδια σε εθνική οδό μέχρι 200 χλμ μάξιμουμ, και ποτέ η ταχύτητα στο κοντέρ δεν θα υπερβεί τα 120-130 χλμ/ώρα. Με ενδιαφέρει τα ελαστικά να είναι από επώνυμη εταιρία, και όσο πιο value for money επιλογή γίνεται, καθώς δεν πήραμε και δώρο φέτος... Το Νο1 κριτήριο αγοράς θα είναι δηλαδή να μη χρειαστεί να τα αλλάξω πολύ σύντομα, εννοώ να κρατήσει η απόδοσή τους κάποια χρόνια μιας και δεν κάνω περισσότερα από 7.000 χλμ το χρόνο. Ευχαριστώ για τις όποιες συμβουλές εκ των προτέρων.Αν δεν βρω τα Conti premium contact2 που μου πρότεινε φίλος, που αλλού να καταλήξω;
Εγώ πιστεύω πως σου ταιριάζουν καλύτερα τα Bridgestone Turanza ER300 γιατί είναι πιό σκληρά και θα βγάλουν πιό πολλά χλμ. Τα PremiumContact2 θα τα βρεις σίγουρα γιατί είναι πολύ εμπορικό λάστιχο. Εναλλακτικά να βάλεις Michelin Energy
-
Ο χρήστης Ascoeh έγραψε:
Αν δεν βρω τα Conti premium contact2 που μου πρότεινε φίλος, που αλλού να καταλήξω;Την ιδια διασταση φοραω και εγω σε Yaris Μκ1.
Τα Michelin Pilot Exalto 2 αμα συνεχιζουν να βγαινουν σε αυτη τη διασταση ειναι πολυ καλα αρκει να μην ξεφευγουν σε τιμη απο τα Continental.
Προσωπικα εχω δοκιμασει στο μαξι μου τα Bridgestone ER300 και τα Michelin Pilot Exalto 2. Αμα δεν δεν εχετε ιδιαιτερες σπορ ανησυχιες (που δεν νομιζω να εχετε) τα Bridgestone ER300 και τα Michelin Energy Saver εχουν χειροτερο κρατημα απο τα Contintental και τα Pilot Exalto 2 αλλα για τη χρηση που τα θελετε δεν θα εχετε προβλημα. -
Καλησπέρα,
Τι ελαστικό θα προτείνατε για ένα MX-5 MK3 σε διάσταση 205/45/17; Τώρα φοράει τα μαμά bridgestone potenza τα οποία μετά απο 25Κ άρχισαν να εμφανίζουν σημαντικά σημάδια φθοράς. Με δεδομένο πάντα την χρήση που τους κάνω(τελικιάσματα/με το πλάι, με την πρώτη ευκαιρία ) ψάχνω κάποιο ελαστικό πιο αξιόπιστο που να αντέξει λίγο περισσότερο(λίγα δεν είναι τα 25Κ χλμ; ). Σκέφτομαι για τα michelin pilot sport 3 αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλή επιλογή. Καμιά ιδέα; -
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Τι ελαστικό θα προτείνατε για ένα MX-5 MK3 σε διάσταση 205/45/17; Τώρα φοράει τα μαμά bridgestone potenza τα οποία μετά απο 25Κ άρχισαν να εμφανίζουν σημαντικά σημάδια φθοράς. Με δεδομένο πάντα την χρήση που τους κάνω(τελικιάσματα/με το πλάι, με την πρώτη ευκαιρία ) ψάχνω κάποιο ελαστικό πιο αξιόπιστο που να αντέξει λίγο περισσότερο(λίγα δεν είναι τα 25Κ χλμ; ). Σκέφτομαι για τα michelin pilot sport 3 αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλή επιλογή. Καμιά ιδέα;Όχι δεν είναι λίγα αν το πας όπως υποπτεύομαι.... Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τις προτεραιότητές σου. Αν δεν είναι το κύριο αυτοκίνητο δηλαδή έχεις άλλο για ταξίδια κλπ και αυτό είναι για βόλτες και χαρά του παιδιού τότε βάλε κάτι είτε πολύ φτηνό ώστε να το αλλάζεις συχνά και να μην σε νοιάζει είτε κάτι με σκληρό πέλμα και που να μην ζεσταίνεται εύκολα. Αλλιώς αν θέλεις καλό λάστιχο τότε θα το πληρώνεις και θα το τρώς και δεν θα παραπονιέσαι! Θα συμφωνούσα να δοκιμάσεις τα PS3 και αν μπορείς να συγκρατηθείς και λιγάκι καλό θα ήταν. Ίσως να σε βοηθήσει και το λάστιχο... (αν ζεσταίνεται γρήγορα και κρατάει καλύτερα)
-
Αν κατάφερες να λιώσεις τα θεόσκληρα Bridgestone μέσα σε 25.000 χλμ, όλα τα άλλα θα είναι για πέταμα στα 15.000 χλμ...
-
ποιά potenza φοράς ?? αν είναι τα 050Α, νομίζω ότι είναι πολύ μαλακά.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ποιά potenza φοράς ?? αν είναι τα 050Α, νομίζω ότι είναι πολύ μαλακά.Ta 050A έχουν σκληρά πλαινά αλλά σχετικά μαλακή γώμα.
-
καλημέρα μια ερώτηση κι απο εμένα. Τι λέτε για τα νέα Πιρέλι Scorpion Verde για SUV τα οποία είναι κυρίως ασφάλτινα(90-10) και ειδικότερα σε σχέση με τα καταξιωμένα Michelin TOUR ή DIAMARIS αλλά και Continental 4x4 contact ή τα dunlop SP ?
Προβληματίζομαι για να αλλάξω τα scorpion str σε κάποιο απο τα παραπάνω -
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Καλησπέρα,
Τι ελαστικό θα προτείνατε για ένα MX-5 MK3 σε διάσταση 205/45/17; Τώρα φοράει τα μαμά bridgestone potenza τα οποία μετά απο 25Κ άρχισαν να εμφανίζουν σημαντικά σημάδια φθοράς. Με δεδομένο πάντα την χρήση που τους κάνω(τελικιάσματα/με το πλάι, με την πρώτη ευκαιρία ) ψάχνω κάποιο ελαστικό πιο αξιόπιστο που να αντέξει λίγο περισσότερο(λίγα δεν είναι τα 25Κ χλμ; ). Σκέφτομαι για τα michelin pilot sport 3 αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλή επιλογή. Καμιά ιδέα;Φοράς τα μαμά 050Α... Μάπα λάστιχο.
Τα είχα αλλάξει με conti SC3 και βρήκα την υγειά μου. Λίγο ακριβό σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλα βεντούζα. Μετά από 1,5 χρόνο έχουν αρχίσει και δεν κρατάνε όπως πριν.
Ασύγκριτα πιο ήσυχο από τα potenza, και ζεσταίνεται πιο γρήγορα.
Μιλάμε για το ίδιο αμάξι, οπότε τα συνιστώ με 1000. -
Ε ρε καφέδες που θα πίνω τζάμπα το καλοκαίρι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ε ρε καφέδες που θα πίνω τζάμπα το καλοκαίριΣε ευχαριστώ ξανά, τιτανοτεράστιε μοντ. Ημίθεος και βάλε είσαι
Χρωστάω καφεδάκια είπαμε... Αρκεί να έρθεις, όχι όπως φέτος...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ε ρε καφέδες που θα πίνω τζάμπα το καλοκαίρι
Σε ευχαριστώ ξανά, τιτανοτεράστιε μοντ. Ημίθεος και βάλε είσαι
Χρωστάω καφεδάκια είπαμε... Αρκεί να έρθεις, όχι όπως φέτος...
Και γλυκάκια
Θα στο κλεισω το μαγαζί πρόσεχε τι εύχεσαι γιατι θα πραγματοποιηθεί -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι ελαστικό θα προτείνατε για ένα MX-5 MK3 σε διάσταση 205/45/17; Τώρα φοράει τα μαμά bridgestone potenza τα οποία μετά απο 25Κ άρχισαν να εμφανίζουν σημαντικά σημάδια φθοράς. Με δεδομένο πάντα την χρήση που τους κάνω(τελικιάσματα/με το πλάι, με την πρώτη ευκαιρία ) ψάχνω κάποιο ελαστικό πιο αξιόπιστο που να αντέξει λίγο περισσότερο(λίγα δεν είναι τα 25Κ χλμ; ). Σκέφτομαι για τα michelin pilot sport 3 αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλή επιλογή. Καμιά ιδέα;
Όχι δεν είναι λίγα αν το πας όπως υποπτεύομαι.... Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τις προτεραιότητές σου. Αν δεν είναι το κύριο αυτοκίνητο δηλαδή έχεις άλλο για ταξίδια κλπ και αυτό είναι για βόλτες και χαρά του παιδιού τότε βάλε κάτι είτε πολύ φτηνό ώστε να το αλλάζεις συχνά και να μην σε νοιάζει είτε κάτι με σκληρό πέλμα και που να μην ζεσταίνεται εύκολα. Αλλιώς αν θέλεις καλό λάστιχο τότε θα το πληρώνεις και θα το τρώς και δεν θα παραπονιέσαι! Θα συμφωνούσα να δοκιμάσεις τα PS3 και αν μπορείς να συγκρατηθείς και λιγάκι καλό θα ήταν. Ίσως να σε βοηθήσει και το λάστιχο... (αν ζεσταίνεται γρήγορα και κρατάει καλύτερα)
Χμμ απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ με κάποια πράγματα αν θέλω να το πηγαίνω έτσι το αμάξι... Οπότε καταλήγω ότι θέλω ένα σκληρό ποιοτικό λάστιχο. Το pilot sport 3 ανήκει σε αυτήν την κατηγορία;
ΥΓ. Σήμερα που ρώτησα κάποιους λαστικάδες για τα PS3, όλοι μου είπαν κάπου στα €780. Είναι καλή τιμη άραγε;
Φοράς τα μαμά 050Α... Μάπα λάστιχο.
Τα είχα αλλάξει με conti SC3 και βρήκα την υγειά μου. Λίγο ακριβό σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλα βεντούζα. Μετά από 1,5 χρόνο έχουν αρχίσει και δεν κρατάνε όπως πριν.
Ασύγκριτα πιο ήσυχο από τα potenza, και ζεσταίνεται πιο γρήγορα.
Μιλάμε για το ίδιο αμάξι, οπότε τα συνιστώ με 1000.Είσαι ευχαριστημένος στην βροχή; Συγκριτικά πάντα με τα μαμά λάστιχα.
-
Σε σχέση με τα μαμά είναι καλύτερα παντού.
Για το χειμώνα πάντως θα έβαζα χειμερινά στα 16άρια...
-
feedback από 3 ετών και 21.000χλμ Sport Contact 2:
Επεισόδιο 'Το σκ@τό στην κάλτσα'
Εκεί που οδηγείς χαλαρά με γνωστά χλμ σε γνωστή καμπή μια συνηθισμένη μέρα αρχίζει να ανοίγει το πίσω μέρος και να τσουλάς προς τη διπλανή λωρίδα.
Τα σημάδια λοιπόν ότι το λάστιχο έχει ξεραθεί είναι πλέον εμφανή και στην καθημερινή τους συμπεριφορά και όχι μόνο υπό πίεση. Επιπλέον στο φρενάρισμα έχει χαθεί η αίσθηση εμπιστοσύνης καθώς αισθάνομαι μικροτσουλήματα.
Παίζει να διανύουν τα τελευταία 5.000χλμ 'ασφαλούς' συμπεριφοράς τους.
Next time, κάτι που να αντέχει περισσότερο στον χρόνο. -
Δυστυχως οτι λαστιχο και να εχεις στην Ελλαδα αμα 'φαει' 3 καλοκαιρια οσα χιλιομετρα και να του εχεις κανει ειναι για πεταμα.
-
sad but true
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
2 ελαστικα continental premium 2 195/50/15 Η στα 125 με τοποθετηση ειναι καλη τιμη?
τα αλλα 2 ειχαν αλλαχτει πρν 2 μηνες λογω χτυπηματος σε λακουβα καναν βυζι125€ το ζευγάρι καινούρια και τοποθετημένα, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τιμή.
Πες και το κατάστημα, να το μάθουμε και οι υπόλοιποι.
Πάντως, σε κάτι τέτοια φαίνεται το πλεονέκτημα της εγγύησης στα ελαστικά, όπως δίνει η Pirelli, θα στο άλλαζαν δωρεάν. Επίσης, αντίστοιχη εγγύηση έδινε κάποτε και η Goodyear/Dunlop , δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη όμως.
τα ελαστικα που κανανε βυζι ηταν ηδη αρκετα ταλαιπωρημενα 40.000 και κατι και ειχαν ξεπερασει τα 2 χρονια
ειχα πεσει σε κατι λακουβαρες στο δρομο προς διδυμοτειχο και ειχαν αλλαχτει μονο τα 2 γιατι οι εκει λαστιχαδες πουλουσαν πολυ ακριβα
τα 2 ελαστικα που αλλαξε σε ενα λαστιχα στην ορεστιαδα,μου τα εδωσε 150 Ε τιμη φιλικη επειδη ημουν φανταρος
Εκει δεν ειχα επιλογες επρεπε να τα αλλαξω αμεσαΚαλπακης λεγεται το καταστημα,στην Θεσσαλονικη,κοντα στα διυλιστηρια
-
Από τον ίδιο πήρα μια τετράδα στην ίδια διάσταση με 250.
-
ειχα 16αρες ζαντες με 205 55 16 στο astra
εβαλα 17 αρες οι οποιες ειχαν επανω 2 pilot sport κ 2 yokohama s drive ολα διαστασης 225 45 17τα pilot sport μου φανηκαν πολυ ωραιο λαστιχο και παρολο που ειναι του 2006 κρατανε καλα αλλα ειναι ξεραμενα .τα yokohama ειναι του 2005 ξεραμενα επισης αλλα το ενα εχει ενα μικρο καρουμπαλακι οποτε πρεπει να το αλλαξω τουλαχιστον τα 2 για να εχω το κεφαλι μου ησυχο .
ελεγα για pilot sport αλλα οταν ρωτησα μου ειπαν τετραδα 580 και ο λαστιχας μου προτεινε dunlop sport maxx tt στα 460
ενας φιλος παλι μπορει να μου κανονισει να βαλω pirelli σε καλη τιμη .περιπου 100 ευρω κατω .διαβασα στις προηγουμενες σελιδες για καποια εγγυηση της pirelli .τι ακριβως εγγυηση ειναι αυτη ; τα dunlop θα εχουν κρατημα ;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]