-
Τα οποία απλά θα ενεργοποιούν το ABS, καθώς τα λάστιχα θα γλιστράνε.
-
Τα διαφορά ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι για φλωρους, ο σωστός οδηγός τα απενεργοποιεί όλα
-
Εγώ πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλω 'green-saver-eco' λάστιχα. Αμελητέα διαφορά στο καύσιμο σε σχέση με τα mid-range Primacy, ενώ η διαφορά στο πάτημα και το φρενάρισμα είναι χαώδης.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άρα όσοι δεν βάζετε ελαστικά με χαμηλή αντίσταση δεν θα βάζατε ούτε τα Τ005 ούτε το primacy 4 ,ούτε το P7 ούτε το ecocontact 6 ούτε το premium contact 6 ούτε το Κ125.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάνεις ένα λογικό άλμα. Ένα καλό λάστιχο μπορεί να έχει (σχετικά) χαμηλό δείκτη κατανάλωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός είναι ο λόγος που θα το επιλέξουμε. Τα Κ125 τα επέλεξα διότι ήταν ό,τι καλύτερο για την τιμή τους (υπήρχαν καλύτερα αλλά ακριβότερα) από άποψη πρόσφυσης, σύμφωνα με τις διάφορες δοκιμές. Ούτε καν είδα τον δείκτη κατανάλωσης και δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αν θες να κάνεις οικονομία, ο καλύτερος τρόπος είναι να αλλάξει τρόπος οδήγησης.
ΥΓ: Έτσι από περιέργεια μπήκα σε ένα site και είδα τον δείκτη των Κ125. C είναι, δεν είναι και Α. Αλλά για μένα δεν είναι κριτήριο, για αυτό δεν ήξερα καν την βαθμολογία αυτή, θα τα έβαζα και F να ήταν.
-
Είδα ότι κάποια μαγαζιά έχουν φέρει τα eagle asymmetric 5.Έχει κάνεις άποψή επί του θέματος; ειδικά σε σχέση με τα ps4.
-
Ζευς αυτό που λέω είναι ότι κάποιος μπορεί να ψάχνει να βάλει ένα λάστιχο με χαμηλό δείκτη κατανάλωσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δει και τα υπόλοιπα στοιχεία. Αυτό που εγώ θεωρώ απαράδεκτο είναι που βλέπω αυτοκίνητα, ακόμα και ακριβά, με λάστιχα αμφιβόλου προελεύσεως και ικανοτήτων κυριως από Κίνα μεριά...
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Επίσης σε mitsubishi colt 1,3 95HP πήγα από 205/45/16 όπου ζορίζανταν πολύ σε 175/65/15 καικερδίζω αρκετά χλμ σε κάθε γέμισμα εάν αυτό είναι το ζητούμενο. Βέβαι στην 2η περίπτωση μάκραίνει πολυ το σαζμάν και πέφτουν οι επιδόσεις.
Σου βγάζει μεγαλύτερο σφάλμα το κοντέρ και ο χιλιομετρητής τώρα;
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προφανώς αλλάζοντας το βήμα, θα υπάρχει και απόκλιση στο οδόμετρο και το ταχύμετρο. Συγκεκριμένα μεγάλωσε κατά 3% η διάμετρος, που είναι το μέγιστο όριο που προτείνουν οι κατασκευαστές. Επειδή όμως όλα τα ταχύμετρα 'κλέβουν' λίγο (δεν είναι λάθος, επίτηδες είναι έτσι ρυθμισμένα), δείχνει πιο κοντά στην πραγματική ταχύτητα τώρα (το πόσο ακριβώς θα φανεί με το GPS). Ο χιλιομετρητής όμως που δεν 'κλέβει' θα δείχνει λίγο λιγότερο από την πραγματική απόσταση.
-
Χαιρετώ. Όχημα passat 1,4 tsi 2008. Αρχικά ελαστικά Dunlop sp sport 01, 215/55/16 97w. Στην πορεία για λόγους κόστους, για να παραμείνω όμως σε επώνυμα , έβαλα 205/55/16 91V Dunlop sport bluresponse και Continental sport contact 5. Το ερώτημα είναι:
Αν αξίζει να γυρίσω στην αρχική διάσταση βάζοντας π.χ. Hankook Ventus Prime 3, Falken Ziex ZE310 Ecorun,κάτι αντίστοιχο
Ή καλύτερα να παραμείνω στη μικρότερη διάσταση βάζοντας π.χ. Michelin Pilot Sport 4 που βγαίνει σε αυτή την διάσταση σχετικά οικονομικό.
Μου αρέσει να αλλάζω μάρκες ελαστικών από αλλαγή σε αλλαγή.
Αν αντιμετώπισε κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα διάστασης σε συνδυασμό με την επιλογή μάρκας, ας βοηθήσει. -
Φοράω τα Ventus Prime 3 σε 215-55-16, σε αυτοκίνητο 195 ίππων και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το Pilot Sport 4 όμως είναι θεωρητικά ανώτερο.
-
Ο χρήστης aegean32 έγραψε:
Χαιρετώ. Όχημα passat 1,4 tsi 2008. Αρχικά ελαστικά Dunlop sp sport 01, 215/55/16 97w. Στην πορεία για λόγους κόστους, για να παραμείνω όμως σε επώνυμα , έβαλα 205/55/16 91V Dunlop sport bluresponse και Continental sport contact 5. Το ερώτημα είναι:
Αν αξίζει να γυρίσω στην αρχική διάσταση βάζοντας π.χ. Hankook Ventus Prime 3, Falken Ziex ZE310 Ecorun,κάτι αντίστοιχο
Ή καλύτερα να παραμείνω στη μικρότερη διάσταση βάζοντας π.χ. Michelin Pilot Sport 4 που βγαίνει σε αυτή την διάσταση σχετικά οικονομικό.
Μου αρέσει να αλλάζω μάρκες ελαστικών από αλλαγή σε αλλαγή.
Αν αντιμετώπισε κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα διάστασης σε συνδυασμό με την επιλογή μάρκας, ας βοηθήσει.Και έτσι και αλλιώς μια χαρά θα είσαι. Για κάνε μια σύγκριση Dunlop vs continental.
-
Τα ps4 μήπως είναι υπερβολικά σπορ για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα ps4 μήπως είναι υπερβολικά σπορ για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου;Δεν θα το ελεγα. Χαρακτηριζονται οντως σπορ αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι τα σπορ ελαστικα υπερτερουν σε ολους τους τομεις εναντι των turing εκτος μονο απο την χιλιομετρικη αποδοση & τιμη.
Εχω 29.000 χλμ με τα PS4 αυτη τη στιγμη και εχουν ακομα ψωμι και απο αποδοση κρατανε ακομα πολυυ καλα... Κορυφαια ελαστικα. Θα ξαναμπουν.....
-
Dunlop 3 χρόνια 40000 χλμ. Ισορροπημένο μεχρι το τέλος σχεδόν.
Continental επίσης 3 χρόνια, ίδια χλμ έως σήμερα. Δεν πάει παραπάνω, προσέχω πολύ πια.
Αίσθηση τιμονιού, γνώμη μου, λίγο καλύτερη το Dunlop, αλλά ίσως γιατί από το continental είχα σαφώς περισσοτερες προσδοκίες στο θέμα αυτό. Κρατούσε όμως.
Για τη φθορά ανέφερα πριν.
Πήρα σήμερα μια τιμή για το Falken, 380 €, αύριο από το Michelin. Θα δούμε.
Το αυτοκίνητο σαφώς έχει οικογενειακό χαρακτήρα αλλά δέχεται πίεση, είναι άψογα διατηρημένο, ας έχει καλά ελαστικά. -
Γράφετε και μοντέλο ελαστικού...η μάρκα μόνη της δεν λέει τιποτα...
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Γράφετε και μοντέλο ελαστικού...η μάρκα μόνη της δεν λέει τιποτα...Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να κοιτάξεις λίγο παραπάνω στην σελίδα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
η ζωή μας όταν οδηγαμε κρέμεται πάνω από όλα από αυτό που υπάρχει ανάμεσα από τα αυτιά μας
Αν πεταχτεί κάποιος μπροστά μας, ας ζητήσουμε από τη δύναμη του μυαλού να σταματήσει το αυτοκίνητο. Μπορεί το μυαλό να είναι πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να βελτιστοποιούμε και τους άλλους παράγοντες ασφαλείας.
Πρόσεχε τι ζητάς Αλέξανδρε...
-
Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά το autotriti έκανε mega test ελαστικών χθες.
Απ' ότι ακούγεται, στον Adac έμειναν άυπνοι χθες βράδυ. -
Οκ συχνά στο autotriti γράφουν κοτσάνες αλλά τελευταία έχουν κάνει κάποια αξιόλογα συγκριτικά όπως με την πραγματική χωρητικότητα πορτπαγκαζ χατσμπακ, απόδοση φώτων suv και τώρα με τα ελαστικά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]