-
Τα έχουμε ξαναπεί. Η ίδια η Michelin (που την συμφέρει να αλλάζουμε λάστιχα κάθε μήνα!!!) λέει ότι τα λάστιχα αντέχουν μέχρι και 10 χρόνια, υπό προϋποθέσεις φυσικά. Αν νιώθουμε ότι το λάστιχο γλιστράει, φυσικά και το αλλάζουμε. Αλλά να βάζουμε δικά μας αυθαίρετα όρια δεν είναι και πολύ λογικό.
-
Και εμενα στα 3 χρονια τα νιωθω να ξεκινουν να χανουν την αποδοση τους. Αν πηγαινω πολυ προσεκτικα σιγουρα μπορω να τα κρατησω αλλα 2 χρονια, αλλα μικρα παιδια βαζω μεσα, προτιμω να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
-
PZ3 σε Focus 1.6. Δεν κανω ιδιαιτερη σπορ οδηγηση αλλα εψαχνα κατ΄αρχας σκληρο πλαϊνο και κατευθυντικοτητα. Οι σπορ γομες έχουν τα γνωστα +/- σε σχεση με τα τουριστικα ελαστικα. Εντυπωσεις οταν φορεθουν και περπατηθουν.
-
Το focus είναι της φωτογραφίας?
Μαμά φόραγε 17αρια? -
Κάποιοι ξέρουν τα λάστιχα καλύτερα από michelin,continental, goodyear τα λιπαντικά καλύτερα από την red line, amsoil, motul , Κάποιοι είναι οι κλασσικοί ξερόλες που γυρνοβολάνε στα forum και λένε στους ιδιοκτήτες με 220.000 με υγραέριο ότι κάνανε λάθος που κάποιοι είναι οι ξερόλες του ελληνικού γίγνεσθαι και έχουμε την τιμή να έχουμε έναν τέτοιον στην παρέα μας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα έχουμε ξαναπεί. Η ίδια η Michelin (που την συμφέρει να αλλάζουμε λάστιχα κάθε μήνα!!!) λέει ότι τα λάστιχα αντέχουν μέχρι και 10 χρόνια, υπό προϋποθέσεις φυσικά. Αν νιώθουμε ότι το λάστιχο γλιστράει, φυσικά και το αλλάζουμε. Αλλά να βάζουμε δικά μας αυθαίρετα όρια δεν είναι και πολύ λογικό.Ένας μόνο νιώθει το αυτοκίνητο και τα λάστιχα στο forum. Οι υπόλοιποι είναι άσχετοι και δεν το ξέρουν χαχα.
Μια χαρά τα λέει η michelin. Goodyear ultra grip 7+ του 2010 φορεμένα για 9νατη χρονιά (μόνο 2 μήνες τον χειμώνα ανά έτος) ανεβαίνουν τα ορεινά για πλάκα , δεν έχουν κάνει ραγάδες δεν ξεράθηκαν και είναι απολύτως ασφαλή σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα (εκτός από τα χιόνια που τα πηγαίνουν άριστα).
Τα goodyear eficient grip compact σε διάσταση 175/65/15 υπηρετούν για 5 χρονιά το colt έχουν 4χιλ τακούνι και πολύ καλή απόδοση σε βρεγμένο στεγνό . -
Εξαρτώνται βέβαια και οι συνθήκες στις οποίες εκτίθεται ένα λάστιχο.
Αλλιώς είναι να περνάει ένα καλοκαίρι στη Νάουσα και αλλιώς στη Θεσσαλία.
Αλλιώς είναι να βρίσκεται σε αυτοκίνητο που στεγάζεται όταν δεν κινείται και αλλιώς όταν παρκάρει σε δρόμο.Πάντως μια 5ετια άνετα βγάζει ένα καλό ελαστικο και εννοείται ότι μετά τον 3ο χρόνο δε θα έχει την αρχική απόδοση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακατάλληλο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ένα λάστιχο που τις 16 ώρες βρίσκεται στην σκιά ενός πυλωτή , κάνει 10.000χλμ το χρόνο στον αστικό ιστό επαρχιακής πόλης μπορεί άνετα να βγάλει και 6ετία με την απόδοση να πέφτει κλιμακωτά αλλά να διατηρεί την απαραίτητη ασφάλεια.
Ιδιαίτερα τα ελαστικά της κατηγορίας touring έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής σε αντίθεση με τα αμιγώς σπορ ελαστικά τα οποία μπορεί να έχουν πιο άκαμπτα πλευρά αλλά το πέλμα φαγώνεται πιο γρήγορα διότι απαιτούν πιο ισχυρό grip. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τα γούστα του. Η goodyear τα τελευταία χρόνια κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι σειρές της eficient grip perfomance και η asymetric 3 έχουν κορυφαία λάστιχα όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει και από τα reviews του tyrereviwes.co.en
Παρόλα αυτά οι διαφορές σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν όσον αφορά στην απόδοση σε καθημερινές καταστάσεις . Σίγουρα υπάρχουν και τα μέτρια λάστιχα αλλά οι περιπτώσεις αποτυχημένου ελαστικού είναι μικρές και αφορούν επιμέρους τομείς (πχ θόρυβος) και όχι τις απαιτήσεις μας για ένα καθημερινό ελαστικό. Ακόμα και οι Κινέζοι βελτίωσαν θεαματικά τα ελαστικά τους. Καλά δεν τον συζητώ για τα κορεάτικα που κάποτε ήταν σημείο αναφοράς για την χαμηλή ποιότητά τους.
Γενικά όπου ακούτε αφορισμούς και οι γενικεύσεις να ξέρετε ότι ανήκουν στους άσχετους και τους επικίνδυνα ηλίθιους.
ΥΓ. Ποτέ δεν τα βάζουμε με έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας.
-
Ελαστικό 6ετίας και να έχει αξιοπρεπή απόδοση και ασφάλεια; Χλωμό το κόβω. Και μιλάω από προσωπική εμπειρεία και:
-επώνυμο λάστιχο
-πάρκιγνκ σε σπίτι/δουλειά
-~10κ χλμ/χρόνοΚαι μόνο που το abs χτυπάει υπερωρίες, σταματάει να εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν πάλι πηγαίνεις σαν την κότα για να μην...
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον κόσμο που βάζει μέσα και τις επιπτώσεις. Το 1, 2, 3μ που θα γλιτώσεις ίσως είναι το τρακάρισμα που ΔΕΝ έγινε. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και εμενα στα 3 χρονια τα νιωθω να ξεκινουν να χανουν την αποδοση τους. Αν πηγαινω πολυ προσεκτικα σιγουρα μπορω να τα κρατησω αλλα 2 χρονια, αλλα μικρα παιδια βαζω μεσα, προτιμω να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Αυτό ακριβώς φίλε μου λέω και εγώ!!!!!!
Κάθε φορά οι ίδιες απαντήσεις για μισελεν, δεκαετίες, είναι ασφαλές και λοιπές
Η ίδια πτώση απόδοσης σε 4-5 διαφορετικές μάρκες που έχω βάλει,σε 4 διαφορετικά αυτοκίνητα,σε 4 διαφορετικές διαστάσεις!!!!
Εντάξει με πείσατε..........οι ελέφαντες πετάνε -
Αφορισμοί και γενικεύσεις μόνο οι ηλίθιοι.
Οι υπολοιποι μελετάμε τα γραφάς, κοινώς τις συνθήκες τις εμπειρίες μας τις εμπειρίες των άλλων κλπ.
Έχω κάνει 1.000.000 με 5 διαφορετικά αυτοκίνητα. Τα μοναδικά που γλυστούσαν μετά από 3 χρόνια τα TOYO T1R . Ακόμα και τα 2-3 των μεγάλων μια χαρά αποδίδουν εάν δεν ξεραθούν από τον ήλιο ή δεν πάνε γαμιώντας . Εάν το ελαστικό δεν ξεραθεί και έχει πέλμα είναι στην κρίση του οδηγού να καταλάβει πότε θέλει αλλαγή γιατί έχει άμεση σχέση και με το οδηγικό στυλ. Αλλιώς το καλύτερο το ξέρω δεν θα μου το πει κανένας φωστήρας, τα αλλάζω κάθε 6 μήνες και είμαι ασφαλής.... (και καλός φίλος των λαστιχάδων επίσης - με χτυπούν και στην πλάτη με κερνούν και καφέ)
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το focus είναι της φωτογραφίας?
Μαμά φόραγε 17αρια?Οχι δεν εχω το Focus της φωτογραφιας. Εχω το Focus MkII και απο τη μανα του ειχε 205/55/16 και πηγα σε 224/45/17.
-
Continental premium contact 2 μέχρι να καραφλιασει και να αρχίσει να βγάζει αλλη γομα απο κατω στο βρεγμένο κρατουσε όπως την πρώτη μέρα.
Ακυρο. Πήγα σε λιωμενο χιόνι που παγωσε το βράδυ στο δρόμο(μαυρος παγος) κοντεψα να μεινω με ανεπαισθητη κλίση. (βέβαια τα χω παραφουσκωμενα τα conti ts860 2,4-2,8).Πάντως υποτυπωδες φρενο ειχα.
-
Το ιδιο λαστιχο εχω,στα 25.000 τα μπροστινα του και πλαινο πελμα τα contact 2 ειναι φθαρμενα και κομματιασμενα,με μολις 7-8 μηνες σε δρομους επαρχιακους-νησι κλπ.Και τα 6 μου ειπαν 500 κατοσταρικα για τη διασταση μου.
-
Δν ειχα τέτοια θέματα. Απλά δν εβαζα παραπανω πίεση τότε και στον δομοκο ακουμπουσε μέχρι και το πλαινο 1,5+εκ. στην ασφαλτο. Απλά φαγωθηκαν εξωτερικά. Μου βγαλαν δε γυρω στις 40.000-50.000 χιλιόμετρα, ακριβώς δν θυμάμαι επειδή εχασα τις σημειώσεις.
Τώρα εχω τα conti sport contact 5(σε αλλη διάσταση) ελπίζω να βγουν σαν τα premium contact 2. Προς το παρόν με πολυ υψηλες πιεσεις εχω καλύτερο grip απο τα Bridgestone re002. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Continental premium contact 2 μέχρι να καραφλιασει και να αρχίσει να βγάζει αλλη γομα απο κατω στο βρεγμένο κρατουσε όπως την πρώτη μέρα.
.Αυτά τα λάστιχα ήταν η αιτία να μην ξαναφορέσω continental σε κανένα αυτοκίνητό μου. Ηταν εργοστασιακή τοποθέτηση σε Clio. Καλά στο βρεγμένο, αλλά γενικά πολύ μαλακά και με γρήγορη φθορά. Μαλακό τιμόνι, πλαδαρά σε καμπές και στο περίπου σε γρήγορες στροφοδιαδρομές. Το καλοκαίρι υπερωρίες το abs. Αρχισαν να διαλύονται από το δεύτερο χρόνο-25000 χλμ. Και αναίτια πανάκριβα.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
.Αυτά τα λάστιχα ήταν η αιτία να μην ξαναφορέσω continental σε κανένα αυτοκίνητό μου. Ηταν εργοστασιακή τοποθέτηση σε Clio. Καλά στο βρεγμένο, αλλά γενικά πολύ μαλακά και με γρήγορη φθορά. Μαλακό τιμόνι, πλαδαρά σε καμπές και στο περίπου σε γρήγορες στροφοδιαδρομές. Το καλοκαίρι υπερωρίες το abs. Αρχισαν να διαλύονται από το δεύτερο χρόνο-25000 χλμ. Και αναίτια πανάκριβα.
Αυτα τα λάστιχα ήταν η αιτία να αλλάξω ολη την ανάρτηση δύο φορές αλλά προσωπικά εμεινα ικανοποιημενος στο κομμάτι προσφυση και φθορα. Ίσως επειδή το αμαξι είναι πισωκινητο η φθορα ηταν ισορροπημένη σε μένα.
Τοση προσφυση μονο στα κοντι εχω δει. Είναι τα μονα λαστιχα που σε αναστροφη γρήγορη (κόβει πολυ το τιμονι του μερκ) δν γλιστρανε, ολα τα αλλα μετα τον 2χρονο στο συγκεκριμένο πραγμα γλυστρανε με ποικιλους και τρομακτικους τρόπους -
Δεν ξερω αν ενα ελαστικο εχει ιδια φθορα σε διαφορετικες διαστασεις,σε διαφορετικο αυτοκινητο,προφανως παιζει ρολο σε τι δρομους κυκλοφορει,ομως οταν υπαρχουν συχνες αναφορες οτι τα συγκεκριμενα λαστιχα τελειωνουν στις 20-25 χιλ,ποιος δινει 450-500 ευρω για καθε 25 χιλ,αντε και να τα αλλαζεις μπρος-πισω,που δεν ξερω αν γινεται,δλδ αν ειναι κατευθυντικα,ασυμετρα,παλι η σχεση τιμης/φθορας δεν ειναι θετικη. Τα ιδια πανω κατω ισχιουν και για αλλα λαστιχα επωνυμα,energy saver,κλπ.
-
Τα energy saver υπάρχει κάποιος που να έχει πει ότι δεν βγάζουν πολλά χλμ? Ακριβώς το αντίθετο έχω ακούσει, άλλο τώρα αν δεν λένε και τίποτα το ιδιαίτερο από δυναμικά χαρακτηριστικά.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αυτα τα λάστιχα ήταν η αιτία να αλλάξω ολη την ανάρτηση δύο φορές αλλά προσωπικά εμεινα ικανοποιημενος στο κομμάτι προσφυση και φθορα. Ίσως επειδή το αμαξι είναι πισωκινητο η φθορα ηταν ισορροπημένη σε μένα.
Τοση προσφυση μονο στα κοντι εχω δει. Είναι τα μονα λαστιχα που σε αναστροφη γρήγορη (κόβει πολυ το τιμονι του μερκ) δν γλιστρανε, ολα τα αλλα μετα τον 2χρονο στο συγκεκριμένο πραγμα γλυστρανε με ποικιλους και τρομακτικους τρόπουςΕίναι μαλακά και για αυτό δίνουν πρόσφυση ακόμα και κρύα, αλλά υπό πίεση απλά τα φτύνουν και πηγαίνουν βάρκα-γυαλό!!! Ούτε στον εχθρό μου Κόντι!!!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]