-
Φίλος έκανε παραγγελία πριν κάποιους μήνες κάποια τα οποία θα τα έφερναν απ’έξω γιατί δεν είχαν στοκ εδώ και του έφεραν του 2016! Πάλι καλά το πρόσεξε και τα γύρισε πίσω... Οπότε όλα παίζουν!
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
του έφεραν του 2016!Αν ήταν σωστά αποθηκευμένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
-
Τα λάστιχα μπαίνουν στο αμάξι αφού κάτσουν τουλάχιστον 6μηνες, αυτό δν ειναι εφικτο. Αλλοι τα στρωνουν αλλοι οχι. Το αποτέλεσμα? Το ίδιο λάστιχο κρατάει μέχρι να τελειωσει σε καποιους και σε καποιους άλλους υπάρχουν παραπονα μετά τον 1-2ο χρόνο.
-
Και πως θα μπορεί να το γνωρίζει αυτό; Και μιλάμε τώρα για ακριβά ελαστικά...όχι της σειράς!
-
Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι, αλλά αν είναι σοβαρή εταιρεία (εισαγωγέας ή μεγαλέμπορος), οι πιθανότητες είναι καλές, ειδικά για ακριβά λάστιχα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι, αλλά αν είναι σοβαρή εταιρεία (εισαγωγέας ή μεγαλέμπορος), οι πιθανότητες είναι καλές, ειδικά για ακριβά λάστιχα.Αν μη τι άλλο, είσαι η χαρά του λαστιχα!!!!
Όλοι είναι σοβαροί και επαγγελματίες μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. -
Χαιρετώ παιδια..ως νέος στο φόρουμ αλλά και γενικά στο χώρο του αυτοκινήτου έχω διάφορες απορίες.
Οπότε στα του θέματος,το αμάξι μου Fiat Bravo 2001 μοντέλο φοράει 195/50/15R κάποια λάστιχα matador(?) .
Πρέπει να αλλάξουν όμως και λόγω χιλιομέτρων αλλά και λόγω ηλικίας.
Γενικά δε τρέχω 80-100 σταθερή ταχύτητα με λίγη αύξηση στις εθνικές.
Δε κάνω καφριλικια οδηγώ αμυντικά και πάντα προσπαθώ να διευκολύνω τους πίσω (αν και πολύ βλέπουν τον Νικολάκη και εξαγριώνονται).
Όπως και να χει ,αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι:
Προτείνεται να αλλάξω λάστιχα με τις ίδιες διαστάσεις ή να πάω π.χ 195/65.
Ποια μάρκα και μοντέλο ελαστικών προτείνεται για το τρόπο οδήγησης μου?
Με ενδιαφέρει κυρίως η ασφάλεια σε βρεγμένο αλλά και στεγνό οδόστρωμα. -
Βάζεις τη διάσταση που λέει ο κατασκευαστής....... ξεκάθαρο! Δες το ταμπελακι στην πόρτα σου,στο ντουλάπι του συνοδηγού ή στο μανουαλι.
Για μένα τα Toyo CF2 θα σε υπερκαλυπταν για πολλές χιλιάδες χλμ. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι, αλλά αν είναι σοβαρή εταιρεία (εισαγωγέας ή μεγαλέμπορος), οι πιθανότητες είναι καλές, ειδικά για ακριβά λάστιχα.
Αν μη τι άλλο, είσαι η χαρά του λαστιχα!!!!
Όλοι είναι σοβαροί και επαγγελματίες μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.Ούτε η χαρά του είμαι, ούτε η κατάρα του. Πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται απλά, για να μην γίνεσαι ούτε πρόβατο επί σφαγή, ούτε ανίδεος-ειδικός σπασαρχίδης, προς τον πωλητή (ισχύει για όλα τα προϊόντα).
-
Εσύ βάζεις 2-3 ετών λάστιχα,που σου πασάρει ο λαστιχέμπορ,για να μη του σπας τα παπάκια του;;;;
Στο είχα πει σχετικά πρόσφατα............όταν γράφεις μια πατάτα,το κάνεις χειρότερα, γράφοντας και μια δεύτερη για να σώσεις την πρώτη! Φιλικά στο γράφω, απλά δεν γίνεται να λες δεν τρέχει τίποτα,αν τα λάστιχα είναι μπλα μπλα κτλ. -
Άκου κάτι GGAB, εγώ έβαλα λάστιχα ενός έτους στα τέλη του 2017 (χρονολογίας τελών του '16), γιατί ήξερα ότι ήταν σε αποθήκη στην Γερμανία. 225/40/18 μπρος, 255/35/18 πίσω, σε αυτοκίνητο 272 ίππων με 0-100 σε 6'' και 250 χ.α.ω. τελική και φυσικά ήταν άψογα!!! Όποιοι με γνωρίζουν προσωπικά εδώ μέσα, και είναι πολλοί, ξέρουν πως οδηγάω και αν έχω χέρια και αν καταλαβαίνω τι μου γίνεται στον δρόμο...
Τώρα για τις πατάτες που λες δεν ξέρω. Αυτά τα αφήνω στους σεφ...
-
Ποιο προβλημα εχουν τα 2 ή 3 ετων σωστα αποθηκευμενα λαστιχα εκτος του οτι μπορει να εχει βγαλει νεοτερη σειρα η εταιρεια?
-
@REALZEUS:
Αν έχεις προμηθευτή της εμπιστοσύνης σου πάω πάσο...
Ο φίλος πάντως δεν ήταν διατεθημένος να δίνει 800€ και να παίζει με πιθανότητες.
Και να σου πω την αλήθεια και εγώ μαζί του είμαι, εφόσον ο λαστιχάς δεν είναι δικός μας άνθρωπος.ΥΓ. Πάντως όλοι οι λαστιχάδες όταν σου παρουσιάζουν πολυκαιρισμένο λάστιχο οτι ήταν σε ειδικές αποθήκες λένε...τι πέριμενες δηλαδή να λένε...οτι κάπου πρέπει να τα δώσουν;
-
Λαστιχο που καθοταν στον ηλιο και στην ζεστη καφετιαζει εξωτερικα.Επισης η ταμπελα του θα είναι ξεχρωμιασμενη.Εφοσον το λαστιχο δεν εχει κατι από αυτά το μονο που θα με απασχολουσε θα ηταν να μην ηταν αποθηκευμενο σε βουλκανιζατέρ πατωντας πανω σε δυο δοκους.Τα λάστιχα πρεπει να μενουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 μηνες σε αποθηκη και μετα μπορουν να τοποθετηθουν.Αν μπουν νωρίτερα πανω θελουν στρώσιμο.
Αυτό το πραγμα να κυνηγάμε τις ημερομηνίες μην τυχον το λαστιχο είναι πανω από 3μηνες και είναι 'αχρηστο' είναι απιστευτο.Μακαρι να εβρισκα λάστιχα 1-2 χρονων.Υ.Γ. Αυτά δεν τα εχω κατεβασει εγω από το κεφαλι μου,εχουν ειπωθεί από μεγαλα στελεχη κατασκευαστων ελαστικων.(Ουτε marketing ,ουτε τιποτα,στεκουν και από πλευρας χημείας)
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Λαστιχο που καθοταν στον ηλιο και στην ζεστη καφετιαζει εξωτερικα.Επισης η ταμπελα του θα είναι ξεχρωμιασμενη.Εφοσον το λαστιχο δεν εχει κατι από αυτά το μονο που θα με απασχολουσε θα ηταν να μην ηταν αποθηκευμενο σε βουλκανιζατέρ πατωντας πανω σε δυο δοκους.Τα λάστιχα πρεπει να μενουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 μηνες σε αποθηκη και μετα μπορουν να τοποθετηθουν.Αν μπουν νωρίτερα πανω θελουν στρώσιμο.
Αυτό το πραγμα να κυνηγάμε τις ημερομηνίες μην τυχον το λαστιχο είναι πανω από 3μηνες και είναι 'αχρηστο' είναι απιστευτο. Μακαρι να εβρισκα λάστιχα 1-2 χρονων.Υ.Γ. Αυτά δεν τα εχω κατεβασει εγω από το κεφαλι μου,εχουν ειπωθεί από μεγαλα στελεχη κατασκευαστων ελαστικων.(Ουτε marketing ,ουτε τιποτα,στεκουν και από πλευρας χημείας)
Πείτε ότι μου κάνετε πλακιτσα!!!!!
Και εσύ δεν θες να ζαλίζεις το λαστιχεμπορο;;;; -
Τι να πω ρε παιδιά...πρώτη φορά ακούω οτι το καλό λάστιχο πρέπει μεστώσει για τόσο μεγάλο διάστημα...
Να πω την αλήθεια μου φαίνεται περίεργο!
Και από την άλλη ο λαστιχάς βλέπει την ημερομηνία παραγωγής και μου λέει αν θέλω αλλάγη. Δεν θυμάμαι να με έχει ρωτήσει πότε τα φόρεσα κλπ.
Οπότε μου φαίνεται οτι η πρακτική της αγοράς είναι να σου πλασάρει πολυκαιρισμένο για καλό όταν είναι να το αγοράσεις και μετά το πολυκαιρισμένο να είναι λόγος σύντομότερης αλλαγής (αν φυσικά δεν το χεις λιώσει στα χλμ)...Αν φυσικά τα λάστιχα τα λιώνετε σε λιγότερο από 4-ετία δεν έχει νόημα να κοιτάτε και πότε φτιάχνονται!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αυτό το πραγμα να κυνηγάμε τις ημερομηνίες μην τυχον το λαστιχο είναι πανω από 3μηνες και είναι 'αχρηστο' είναι απιστευτο. Μακαρι να εβρισκα λάστιχα 1-2 χρονων.Υ.Γ. Αυτά δεν τα εχω κατεβασει εγω από το κεφαλι μου,εχουν ειπωθεί από μεγαλα στελεχη κατασκευαστων ελαστικων.(Ουτε marketing ,ουτε τιποτα,στεκουν και από πλευρας χημείας)
Πείτε ότι μου κάνετε πλακιτσα!!!!!
Και εσύ δεν θες να ζαλίζεις το λαστιχεμπορο;;;;Οχι εγω δεν θέλω να κάθομαι να τα στρωνω κανα διμηνο σε μικρες πολυ ηρεμες διαδρομές. Επιπλέον μέχρι και το πλαινο του ελαστικου μετα το στρώσιμο προσφέρει διαφορετικη πιο σκληρή αίσθηση στις στροφές. Η δε γόμα το πρώτο διμηνο είναι σαν τσιχλοφουσκα. Ο λόγος που δν θέλουμε φρέσκο λάστιχο είναι ότι το λάστιχο μετά την παραγωγη του ακόμα πολυμεριζεται και δεν έχει σταθεροποιηθει. Όταν το βάζεις φρεσκο φρεσκο πανω, μετα καταληγεις να γκρινιαζεις στα δύο χρόνια οτι γλυστραει, 'οι εταιρείες ελαστικών μας ξεγελανε και βαζουν αλλη γόμα απο μεσα' και αλλες ομορφες θεωρίες.
Δεν γίνεται τα κοντι π.χ. Να εχουν την φημη οτι κρατανε το ίδιο μέχρι να γινουν σλικ και να βρίσκονται για το ίδιο λάστιχο άνθρωποι να λενε το αντίθετο οτι στα δύο χρόνια γλυστρανε. Το λάστιχο το καψαν απο μια πρωτοποριακή ελληνική συνήθεια.
Οσα λαστιχα εχω αλλάξει θερινα χειμερινα μετα το διμηνο με στρωσιμο χάνεται η αίσθηση τσιχλοφουσκας. -
Την αίσθηση τσιχλόφουσκας την επιβεβαιώνω και εγώ. Όταν έβαλα 18άρια με 40αρι προφιλ ένιωσα ότι το λάστιχο ήταν υπέρ του δέοντος μαλακό. Μετά έστρωσε και απέκτησε αίσθηση καλύτερη. Αυτό όμως δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει στην αποθήκη.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Την αίσθηση τσιχλόφουσκας την επιβεβαιώνω και εγώ. Όταν έβαλα 18άρια με 40αρι προφιλ ένιωσα ότι το λάστιχο ήταν υπέρ του δέοντος μαλακό. Μετά έστρωσε και απέκτησε αίσθηση καλύτερη. Αυτό όμως δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει στην αποθήκη.Στην αποθηκη απαιτει παραπανω χρονο αλλα γινεται πιο σωστα.Στον δρομο το στρώσιμο γινεται στο περιπου(βαση κρισης του καθενα) ή δεν γινεται καθολου και μετα μας φταινε τα λάστιχα.
-
Τελικά ο Κυριαζής, μεγάλος απατεώνας!!!! Είχε μια μεγάλη αφίσα στο μαγαζί του που έλεγε ότι 3 μήνες το λάστιχο στην αποθήκη=με 1μηνα στο δρόμο............. πείτε του να σας βάζει χρονιαρικα μεταχειρισμένα, στρωμένα, έτοιμα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]