-
Ο χρήστης petran88 έγραψε:
Γύρω στις 12.000 χιλιόμετρα το χρόνο οδήγηση φυσιολογική σπάνια το παταω.Dunlop σκέφτηκα και γω έχουν και τα πιο λίγα. Db 67 αλλά μου είπαν παντού ότι είναι πολυ μαλακά και ευαίσθητα σε χώματοδρομο πέτρες κ. Τ. Λ.Dunlop (street responce 2) σε fiat panda, ασε τι λεει ο καθενας, τα εχω πατησει σε σκληρους χωματοδρομους με πέτρες στα αγραφα ουτε λαστιχο δεν επαθα. Παλι αυτα θα βαλω.
-
Είχα dunlop τα fast response σε 195/65/15.Καλό ελαστικό αλλά όταν ζεσταινόταν.Μέχρι να ζεσταθεί παναγιά μου βόηθα...Τα είχα κρατήσει κάπου 4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος,με 48000χλμ.Μετά έβαλα Bridgestone T001 το κράτησα κάπου 5 χρόνια και είχε σίγουρα κανά χρόνο ακόμα,αλλά δε μου άρεσε.Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη από το πρώτο χλμ.Αλλά μιας και δεν είχα λεφτά να αλλάξω ξανά,τα κράτησα.Εδώ και δύο χρόνια έχω Michelin Crossclimate.Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο ελαστικό!Έχει φοβερό κράτημα σε οποιεσδήποτε συνθήκες,επίσης φοβερό φρενάρισμα και δεν ακούγονται.Έχω κάπου 25000χλμ τώρα και τα λάστιχα είναι σαν καινούρια.Σε χώμα κι εγώ κινούμε τακτικά.Αλλά τα χρησιμοποιώ περισσότερο στην Αττική Οδό και στην Εθνική για Μεσσηνία.Στην Αθήνα πρέπει να έχω κάνει 5-6% των χιλιομέτρων.Πάντως στο μέγεθος που ζητάς,λόγω προφίλ προφανώς,είναι πανάκριβα τα ελαστικά.Σε 195/65/15 έχουν 280€
-
Περίεργο αυτό που λες για τα falken, αλλά οκ δεν ταιριάζουν όλα τα λάστιχα στο κάθε αμάξι και στον τρόπο οδήγησης του καθενός.
Μια πρόταση για άμεσα. Βάλε πίεση γύρω στα 38 να δεις αν η αλλαγή στην συμπεριφορά του βελτιώνεται για σένα.
Αν πατάς χώμα με πέτρες τα continental μπορεί να σκάσουν, εδώ σκάνε σε λακούβες στην άσφαλτο.
Θα έλεγα για τα T005, έχουν βάλει κάποιοι εδώ στο φόρουμ και δεν έχω ακούσει παράπονα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ναι φίλε καθόλου ευχαριστημένος απο Falken!Οτι δίνεις πάιρνεις φίλε αλλο 250 η τετράδα και άλλο 400!Ξανα μόνο επώνυμα που ναι είναι καλύτερα απο κάτι made in thailand κ.τ.λ!Για το Dunlop λες ε?Για τα goodyear effiensiegrip κ.τ.λ?
-
Το μέγεθος απο μαμά είναι 195/55/15 ένα φεγγάρι έιχα βάλει 195/50/15 φενότανε πολύ άσχημα είχε μεγάλο κενο!Αν το γυρίσω σε 195/60/15 λέτε να χω κανένα θέμα να βρίσκει η να καιει παραπάνω?
-
Ναι φίλε καθόλου ευχαριστημένος απο Falken![color=#FF0040]Οτι δίνεις πάιρνεις [/color]φίλε αλλο 250 η τετράδα και άλλο 400!Ξανα μόνο επώνυμα που ναι είναι καλύτερα απο κάτι made in thailand κ.τ.λ!Για το Dunlop λες ε?Για τα goodyear effiensiegrip κ.τ.λ?διαφωνώ με το σκεπτικό σου,συμφωνώ με τη δική σου εμπειρία.
για εμένα απο τα καλύτερα που δοκίμασα -
Καλησπερα εχουμε γνωμη για τα sava intensa uhp 2 μου τα προτειναν σαν μια καλη και οικονομικη λυση για alfa romeo mito σε διαστασεις 215/45/17 .
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ναι φίλε καθόλου ευχαριστημένος απο Falken![color=#FF0040]Οτι δίνεις πάιρνεις [/color]φίλε αλλο 250 η τετράδα και άλλο 400!Ξανα μόνο επώνυμα που ναι είναι καλύτερα απο κάτι made in thailand κ.τ.λ!Για το Dunlop λες ε?Για τα goodyear effiensiegrip κ.τ.λ?
διαφωνώ με το σκεπτικό σου,συμφωνώ με τη δική σου εμπειρία.
για εμένα απο τα καλύτερα που δοκίμασαΚαι εγώ μετά από τα review του ggab, έβαλα τα falken 914 στο auris, και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Αλλά είπαμε δεν ταιριάζουν όλα τα λάστιχα σε όλα τα αμάξια.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Μακρυά από falken το μόνο καλό είναι ότι είναι σκληρά και δεν φαγωνονται γρήγορα από ήλιο πεζοδρόμια Πέτρες χώμα.Ειναι βαριά λάστιχα και η κατανάλωση του αυτοκινήτου μεγαλώνει! Απλά είναι οικονομικά!
-
-
Μακρυά από falken το μόνο καλό είναι ότι είναι σκληρά και δεν φαγωνονται γρήγορα από ήλιο πεζοδρόμια Πέτρες χώμα.Ειναι βαριά λάστιχα και η κατανάλωση του αυτοκινήτου μεγαλώνει! Απλά είναι οικονομικά!Καλύτερα να εγραφες οτι ίσως δεν ταιριαξανε σε σένα , γιατι με το ύφος που γραφεις δεν παίρνει και κάποιος σοβαρά την άποψη σου για τα λάστιχα γενικότερα.
Τα falken είναι απο τα κορυφαία , απλα σε κάποια στυλ οδηγων και αυτοκίνητα δεν ταιριάζουν, το ίδιο ισχυει σε όλα τα ελαστικά. -
Καλησπερα εχουμε γνωμη για τα sava intensa uhp 2 μου τα προτειναν σαν μια καλη και οικονομικη λυση για alfa romeo mito σε διαστασεις 215/45/17 .
Καλησπερα, ειχα το προηγούμενο μοντελο σε διασταση 235/45/17, και εβαλα τωρα το uhp 2 δεν εχω κανει πολλα χλμ αλλα ειναι ενα καλο turing οχι σπορ ελαστικο με μετριο θορυβο καλα φρενα πολυ καλο στο στεγνο, στο βρεγμενο δε το δοκιμασα. Το προηγουμενο ηταν φανταστικο στην αντοχη.
-
Δηλαδή το uhp2 είναι χάλια απο πλαινα?
-
'Λάστιχα: Όσο φαρδύτερα τόσο καλύτερα;
Προαιώνιο το ερώτημα – και η απάντηση, μετά από πολλαπλές δοκιμές, είναι όχι.'
https://www.drive.gr/news/lasticha-oso-phardytera-toso-kalytera-video -
Για μένα μια χαρά είναι ούτως η άλλως δεν ήθελα σκληρό λάστιχο άλλα δεν είναι bridgestone, είναι σαφώς πιο σκληρά από τα primacy 4 που έχω στο άλλο μου αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης lazaros aridea έγραψε:
Για μένα μια χαρά είναι ούτως η άλλως δεν ήθελα σκληρό λάστιχο άλλα δεν είναι bridgestone, είναι σαφώς πιο σκληρά από τα primacy 4 που έχω στο άλλο μου αυτοκίνητο.
Στην είσοδο απο στροφες(χαλαρα έως γρήγορα, οχι πιο τραβηγμένα) σ δινουν αίσθηση αστάθειας ή ότι αργεί να στριψει κτλ? Νυχι προστασίας δεν πρέπει να εχουν, βγαίνουν πιο εξω απο τη ζαντα?
Θόρυβο υποτίθεται ότι είναι τοπ, αλλα στα σχόλια αλλοι λενε οτι ειναι πολυ ησυχα και αλλοι όπως και εσυ τα χαρακτηριζουν μέτρια.
Πάντως στα τεστ βγαίνει αμέσως μετά απο τα επώνυμα με μικρη διαφορά. -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
'Λάστιχα: Όσο φαρδύτερα τόσο καλύτερα;
Προαιώνιο το ερώτημα – και η απάντηση, μετά από πολλαπλές δοκιμές, είναι όχι.'
[url]https://www.drive.gr/news/lasticha-oso-phardytera-toso-kalytera-video[/url]Εγώ το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι τα λίγο μεγαλύτερα ελαστικά (ανάλογα το αμάξι) είναι ασφαλέστερα γενικά με μια εξαίρεση στην υδρολίσθηση.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στην είσοδο απο στροφες(χαλαρα έως γρήγορα, οχι πιο τραβηγμένα) σ δινουν αίσθηση αστάθειας ή ότι αργεί να στριψει κτλ? Νυχι προστασίας δεν πρέπει να εχουν, βγαίνουν πιο εξω απο τη ζαντα?
Θόρυβο υποτίθεται ότι είναι τοπ, αλλα στα σχόλια αλλοι λενε οτι ειναι πολυ ησυχα και αλλοι όπως και εσυ τα χαρακτηριζουν μέτρια.
Πάντως στα τεστ βγαίνει αμέσως μετά απο τα επώνυμα με μικρη διαφορά.Τα λάστιχα κάνουν καλά τη δουλειά τους χωρίς να σου δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας, μια μικρή καθυστέρηση στο στρίψιμο υπάρχει αλλά συνηθίζεται, νύχι προστασίας έχουν. Είναι πολύ νωρίς για να τα κρίνω αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένα καλό λάστιχο . Ο θόρυβος δεν είναι πολύς αλλά η χροιά του δεν είναι ευχάριστη, σε άγριο οδόστρωμα κάνουν πολύ θόρυβο αλλιώς είναι οκ.
-
Σήμερα παρατήρησα ότι τα t001 (το εμπρός δεξιά) στο εσωτερικό του πελματος δίπλα απο το τελευταίο αυλακι σχιστηκε-αποκοληθηκε η γομα 4εκ. Μήκος, 1εκ πλατος. Δεν φαίνεται να επιρρεαζει τον σκελετό αλλά μου φαίνεται απαράδεκτο μιας και μιλαμε για λαστιχα 3ετιας και μάλιστα στο εσωτερικό του πελματος. Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται
-
Δεν είναι δύσκολο να το έφαγες σε καμιά κοφτερή πέτρα ή κάτι τέτοιο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]