-
Καλό είναι να του κάνεις καμιά βόλτα που και που, όχι μόνο για τα λάστιχα.
-
Ψάχνουμε λάστιχα για ένα φίλο...225/45/17 είναι η διάσταση που χρειαζόμαστε.
Έχουμε στα υπόψιν:
-Goodyear EfficientGrip Performance
-Dunlop Sport Bluresponseκαι για πιό οικονομικά:
-Toyo CF2και μας πρότειναν και:
-Sava Intensa UHP 2
-Fulda SportControl 2έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω για κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο και αντοχή;
-
Όλα τα λάστιχα έχουν την ευρωπαική ταμπέλα πάνω που θα σου πει θόρυβο, κράτημα στο βρεγμένο και οικονομία καυσίμου.
Το τελευταίο πέρα από σημαντικό (ένα λάστιχο με βαθμολογία Β μάλλον θα σου έρθει σχεδόν δωρεάν λόγω οικονομίας στα καύσιμα συγκριτικά με κάτι με βαθμολογία F) έχει μια σχέση με την αντοχή στα χιλιόμετρα. Όσο μικρότερες οι τριβές κύλισης, τόσο περισσότερο τείνει να αντέξει και το ίδιο το ελαστικό. Δεν είναι απόλυτο αυτό βέβαια αλλά δύσκολα ένα λάστιχο με βαθμολογία F να αντέξει περισσότερα χιλιόμετρα από κάτι με βαθμολογία Β.Στο στεγνό, πρακτικά όλα κρατάνε και δεν θα έπρεπε να είναι παράγοντας στην αγορά.
-
Εγω πάντως μόλις φαω αυτά που εχω θα βάλω τα sava uhp2. Πολυ καλες κριτικές , βαθμολογίες, επιπεδα θορυβου, και εχω την εντύπωση ότι εχουν πιο πολυ πραγματικο πλατος.Θα τα δω και απο κοντα. Το μονο που με απασχολεί είναι αν ο δείκτης XL είναι απαραίτητος.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Στο στεγνό, πρακτικά όλα κρατάνε και δεν θα έπρεπε να είναι παράγοντας στην αγορά.Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Η χώρα έχει τα 2/3 του χρόνου ηλιοφάνεια. Το κράτημα στο στεγνό είναι το πιο σημαντικό και φυσικά δεν κρατάνε όλα το ίδιο.
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Ψάχνουμε λάστιχα για ένα φίλο...225/45/17 είναι η διάσταση που χρειαζόμαστε.Έχουμε στα υπόψιν:
-Goodyear EfficientGrip Performance
-Dunlop Sport Bluresponseκαι για πιό οικονομικά:
-Toyo CF2και μας πρότειναν και:
-Sava Intensa UHP 2
-Fulda SportControl 2έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω για κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο και αντοχή;
Διάβασε λίγο πιο πάνω τα γραφόμενα μου για τα CF2 που φοράω στη διάσταση που ψάχνεις.
-
Εχει βαλει κανεις τα Michelin primacy 4 ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλό είναι να του κάνεις καμιά βόλτα που και που, όχι μόνο για τα λάστιχα.Πράγματι Αλέξανδρε...Θα το κάνω κανένα βραδάκι με την δροσούλα....Ευχαριστώ!
-
Μπηκανε 185/60/14 Falken Sincera SN832 και μετα απο παροτρυνση του μελους cson οτι ειναι πολυ ελαστικο και φυσικα το επιβαβαιωνω αυτο . Φορουσα πριν rainexpert 3 και η διαφορα η μεγαλη που καταλαβα ηταν στο θορυβο μεσα στην καμπινα και στην απορροφηση κραδασμων του Falken. Λιγο καλυτερη πληροφορηση στο τιμονι και καλο δαγκωμα στο φρεναρισμα. Made in Thailand ειναι αυτα που παρελαβα .
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Μπηκανε 185/60/14 Falken Sincera SN832 και μετα απο παροτρυνση του μελους cson οτι ειναι πολυ ελαστικο και φυσικα το επιβαβαιωνω αυτο . Φορουσα πριν rainexpert 3 και η διαφορα η μεγαλη που καταλαβα ηταν στο θορυβο μεσα στην καμπινα και στην απορροφηση κραδασμων του Falken. Λιγο καλυτερη πληροφορηση στο τιμονι και καλο δαγκωμα στο φρεναρισμα. Made in Thailand ειναι αυτα που παρελαβα . -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στο στεγνό, πρακτικά όλα κρατάνε και δεν θα έπρεπε να είναι παράγοντας στην αγορά.
Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Η χώρα έχει τα 2/3 του χρόνου ηλιοφάνεια. Το κράτημα στο στεγνό είναι το πιο σημαντικό και φυσικά δεν κρατάνε όλα το ίδιο.
Ναι αλλά δεν συμβαίνουν τότε τα ατυχήματα.
Ένα ασφαλές λάστιχο κρατάει καλά στο βρεγμένο και έχει μικρή διαφορά πρόσφυσης ανάμεσα σε στεγνό και βρεγμένο.Ένα σλικ για παράδειγμα (για να πάω στο άκρο και να γίνω εύκολα κατανοητός) έχει άριστη πρόσφυση στο στεγνό αλλά είναι άκρως επικίνδυνο ελαστικό για νορμάλ χρήση δρόμου. Για αυτό απαγορεύεται άλλωστε. Η πρόσφυση που προσφέρει έχει τεράστια διακύμανση και αυτό το κάνει επικίνδυνο.
-
Τα ατυχήματα συμβαίνουν πάντοτε, και κυρίως στο στεγνό γιατί τότε ξεθαρρεύουν περισσότερο οι οδηγοί. Ένα βροχολάστιχο έχει πολύ χειρότερες επιδόσεις στο στεγνό σε σύγκριση με ένα τυπικό θερινό. Δεν είναι τυχαίο ότι ελάχιστες εταιρείες ασχολούνται με αμιγώς βρόχινα ελαστικά. Το να δίνουμε στην Ελλάδα μεγαλύτερη βαρύτητα στο βρεγμένο είναι σαν να τρέχουμε στίβο με γαλότσες, μήπως και βρέξει...
-
Τα περισσότερα ατυχήματα στην πολη μας γινονται οταν βρέχει.Οι λογοι πολλοι οπως χαλια δρομοι,φθαρμενα ελαστικα και απροσεξια οδηγων.Θελω να πω και το βροχολαστιχο δεν ειναι εντελως λαθος επιλογη.Λαθος επιλογη ειναι τα φθαρμενα ελαστικα και η υπερτίμηση των δυνατοτητων μας....
-
Πολλές φορές μπερδεύουμε τη βροχή με την ψιχάλα και τη γλίτσα που δημιουργείται. Στη βροχή θέλουμε 'βροχο-λάστιχο' για ταχύτερη απορροή του νερού από το πέλμα. Στην ψιχάλα και τη γλίτσα θέλουμε μυαλό και σύνεση γιατί ότι και να έχουμε γλιστράει, από λίγο έως πάρα πολύ.
Περιστατικό, καλοκαίρι Αύγουστος ζέστη και παραλία στην Πρέβεζα. Φεύγουμε για Γιάννενα το μεσημέρι και φτάνουμε με καταρρακτώδη βροχή και υαλοκαθαριστήρες στο φουλ. Όχι δεν είναι ένα το περιστατικό γιατί μιλάμε για το Λονδίνο της Ελλάδας.
Εκεί το απλό θερινό ίσως δε ζοριστεί,
αλλά το επιθετικό θερινό .
Ενώ εδώ είναι η κατεύθυνση για βροχή
Θυμάστε τους χιμπατζήδες της Uniroyal;
Μιλάω για ένα τυπικό μεσαίο-οικογενειακό με 205/55/16
Εγώ για παράδειγμα, βασιζόμενος σε έναν τέτοιο χάρτη θα επέλεγα αν θα βάλω βρόχινα ή όχι.Υπάρχουν όμως και 1002 άλλοι παράγοντες, οδηγός, πλάτος πέλματος (που επηρεάζει αρνητικά σε βροχή και χιόνι) κλπ
-
Δεν θα έβαζα βροχολαστιχο επειδή 1-2 μέρες του Αυγούστου έβρεξε, έστω και καταρρακτώδεις. Βάλε και 3-4 μήνες ο χειμώνας. Τους υπόλοιπους 8 μήνες θα έχω χειρότερα λάστιχα για τις μετακινήσεις μου.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν θα έβαζα βροχολαστιχο επειδή 1-2 μέρες του Αυγούστου έβρεξε, έστω και καταρρακτώδεις. Βάλε και 3-4 μήνες ο χειμώνας. Τους υπόλοιπους 8 μήνες θα έχω χειρότερα λάστιχα για τις μετακινήσεις μου.Τα αυτονόητα λέμε...
-
Προσωπικά στη βροχη είτε νέα είτε μη ελαστικα κοβω αρκετά σε σχέση με το στεγνο. Μονο χειμώνα με τα conti ts860 νιωθω σαν να κινουμαι στο στεγνο. Στο βρεγμένο μονο καμία μ@@@κια κανω υπο ελεγχόμενες συνθηκες. Δυστυχώς ο Έλληνας νομίζει οτι στη βροχη πας όπως στο στεγνο.
Θέλω ενα λάστιχο με καλη αίσθηση πλαινων, καλο κρατημα στο στεγνο και αξιοπρεπες στο βρεγμένο, μονο επικίνδυνο να μην είναι.Υ. Γ. Οδηγηση σε βροχη μονο με τα conti ts860 ευχαριστιεμαι, σαν να οδηγας σε στεγνο.
-
Εχει καποιος γνωμη για τα Goodyear Eagle F1 assymetric 3 ?
Ειναι για τοποθετηση σε BMW Z4 με 18αρες ζαντες. -
Ωραίο, σχετικά μαλακό λάστιχο. Όχι πολύ σπορ, όπως το P Zero 4 ή το Pilot Sport 4, αλλά καλό all rounder για κάθε μέρα.
-
Μαλακο εννοεις σαν σκελετος ή το πελμα του?
Γενικα θελω κατι λιγο πιο ανετο απο τα Bridgestone potenza run-flat που φοραω τωρα.Με τα Bridgestone ειχα εξαιρετικο κρατημα, αλλα απο ανεση με εχουν κουρασει λιγο, οπως επισης δεν διωχνουν καθολου καλα το νερο. Επισης αποδειχθηκαν πολυ ανθεκτικα σε χτυπηματα σε λακουβες και αυτο ειναι που φοβαμαι περισσοτερο στα Goodyear αν θα εχω προβλημα με το πολυ χαμηλο προφιλ γιατι σκεφτομαι να μην βαλω και run-flat.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]