-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά!
Ζητάω την γνώμη σας μετά από καιρό, αν και έχω ψιλοκαταλήξει.
Το όχημα είναι Micra K12 (2004-5) 1.4, 88 ps. (Που καταντήσαμε, από τα σαλόνια στα αλώνια )
Η διάσταση 175/65/15 Η.
Χιλιόμετρα που κάνω το χρόνο είναι ελάχιστα, 3-4 χιλιάδες το πολύ.
Αμετανόητος Μισελενάκιας έχω καταλήξει στα Michelin Energy Saver 175/65R15 84H.
Με ενδιαφέρει να έχει σκληρά πλαϊνά και να έχει καλή πληροφόρηση χωρίς απότομες αντιδράσεις, πράγμα που έχουν όλα τα Μισελέν που έχω βάλει στα τετράτροχα και δίτροχα που έιχα και έχω.
Υπάρχει και η επιλογή των Continental ContiPremiumContact 2 175/65R15 84H, αλλά σε Φίατ Πάντα που είχαμε Continental κράταγε και στον πάγο, αλλά δεν είχα καλή πληροφόρηση.
Τώρα φοράω απ' όταν το έχω πάρει μεταχειρισμένο εδώ και τρία χρόνια Barum Brillantis 2 μπροστά και Continental πίσω σε 60 προφίλ.
Και τέλος αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιον για τοποθέτηση στο Νέο Κόσμο Αθήνα. Αλλιώς Καλλιθέα, Δάφνη, Συγγρού, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο κ.λ.π.Αδερφέ μας έστειλες. Βάζεις μισελεν χρόνια τώρα επειδή σου αρέσουν τα σκληρά πλαινα;;;
Τα μισελεν έχουν τα πιο μαλακά πλαϊνά από όλα τα λάστιχα σε όλες τις σειρές και σε όλες τις εποχές, πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Μάλλον κάτι δεν μας λες σωστά η δεν ξέρεις τι θα πει σκληρό πλαϊνό.Ήταν μέχρι που γνωρίσαμε τα conti.........
Αλλά μπαλονολαστιχα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τελος είναι και συνδυασμος αναρτησης-βαρους το θεμα λάστιχα.Πρεπει να συμβαδιζουν μεταξυ τους.Αν με σουπα αναρτηση βαλεις σκληρα λάστιχα ολη την παραμορφωση-βυθιση την παιρνει η αναρτηση ενώ αν γινει το αντιθετο τα παντα πανε στα λάστιχα.
Ιδιαιτέρως σοφό μου φαίνεται και αυτό
Φτου, πάνω που καταλήξαμε. Αυτό το είχα σκεπτεί ανάποδα.
Όντως έχω σούπα ανάρτηση, οπότε με σκληρά ελαστικά θα φτιάχνω φραπεδιές
Σκυλί το Γιαπωνέζικο, αλλά Ευρωπαικά δύο δεκαετιών πίσω πάνε πιο καλά στα στροφιλίκια.
Τέλως πάντων, έτσι κι αλλιώς άλλα χρήματα για αναρτήσεις δεν ρίχνω, γιατί πρέπει να πάρω κανένα άλλο αυτοκίνητο κάποια στιγμή.
Σας ευχαριστώ όλους για την ωραία κουβέντα και το χρόνο σας ! -
Δεν εννοώ ότι η συνολική κλίση - βυθιση θα είναι μεγαλύτερη, αλλά η αίσθηση που αποκομιζεις δεν είναι σωστή. Φυσικά εξαρτάται από το αμαξι, το w202 πλέον έγινε σχεδόν καρτ πλέον αλλά ακόμα και με το 195/65/15 είναι fun to drive αλλά χωρίς τίποτα επικίνδυνο, το αντίθετο θα έλεγα, απλοποιηθηκαν οι αντιδράσεις του.
Πριν βαλω τα eibach με τον τρόπο που έγραψα σε άλλο θέμα, το αμαξι όταν εβαζα τις 17αρες του w203sc κατι δν μ αρεσε ως προς την αίσθηση και μου προκαλουσε ανασφάλεια. -
Πάντως τώρα έχω ανασφάλεια, οπότε πάω για κάπως σκληρά και θα δείξει.
-
Η εμπειρία μου είναι ότι το συνολικό 'πακέτο' ανάρτηση κι ελαστικό καθορίζει πόση χαλαρότητα αισθάνεσαι στις στροφές. Ας πούμε 55άρι PS3 (πάντα με 3psi παραπάνω) έπαψε να με ενοχλεί σε συνδυασμό με αμορτισερ sport Bilstein.
Μια λύση ανάγκης (που αλλάζει ως 3-4% τη διάμετρο του τροχού) είναι να μικρύνει το προφίλ ένα βήμα αυξάνοντας το πλάτος του πέλματος ένα βήμα, ας πούμε από 175/65 σε 185/60. Όσο μικρότερο είναι το προφιλ αυξάνει κι η πιθανότητα για πιο σκληρά πλαϊνά.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Η εμπειρία μου είναι ότι το συνολικό 'πακέτο' ανάρτηση κι ελαστικό καθορίζει πόση χαλαρότητα αισθάνεσαι στις στροφές. Ας πούμε 55άρι PS3 (πάντα με 3psi παραπάνω) έπαψε να με ενοχλεί σε συνδυασμό με αμορτισερ sport Bilstein.Μια λύση ανάγκης (που αλλάζει ως 3-4% τη διάμετρο του τροχού) είναι να μικρύνει το προφίλ ένα βήμα αυξάνοντας το πλάτος του πέλματος ένα βήμα, ας πούμε από 175/65 σε 185/60. Όσο μικρότερο είναι το προφιλ αυξάνει κι η πιθανότητα για πιο σκληρά πλαϊνά.
Για λογαριασε πόσο είναι το 65% του 175 και πόσο το 60% του 185.......... θα δεις ότι ουσιαστικά το προφίλ δεν μεταβάλλεται. Οπότε αυτό που λες δεν ισχύει και είναι θέμα της σειράς ελαστικων του κάθε κατασκευαστή.
-
Αν μεγαλώσει όμως το πλάτος, κρατώντας σταθερη τη διάμετρο, το λάστιχο γεμίζει πιο σωστά την ζαντα κ το βάρος πλέον κατανεμεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια πελματος. Συνήθως κιόλας αλλάζει και ο δείκτης ταχυτητας ή φορτίου αρα κι αλλο όφελος.
Εκτός απο το μαγουλιασμα, επίσης ενοχλητικό είναι κ το φαινόμενο η ζαντα να μετακινείται σε σχέση με το πελμα ολοκληρα εκατοστά, αντε να μιλήσεις μετα για αίσθηση κτλ. -
Λοιπόν παίδες η απόφαση πάρθηκε. Θα αλλάξω λίγο την διάσταση και θα πάω σε 185/60/15 84Η. Οπότε η διάμετρος θα είναι εντάξει.
Νομίζω θα είναι και καλύτερα, γιατί τώρα όταν οδηγεί η γυναίκα, σπινιάρει εύκολα όταν ξεκινάει αγχωμένη.
Αποκλείω τα Φάλκεν λόγω μικρής διαθεσιμότητας και αποφάσισα για τα Bridgestone Turanza T005 τα οποία υπάρχουν παντού, έχουν και ένα χρόνο εγγύηση αντικατάστασης ακόμα και από σφάλμα του οδηγού. Όπου και να ρώτησα όλοι μου τα εκθειάζουν σαν την τελευταία λέξη εξέλιξης και άλλες σάλτσες .
Μάλλον λέω να κάνω πρώτα το σέρβις και μετά να τα βάλω.
Και πάλι σας ευχαριστώ. -
Τα Τ002 είναι εξαιρετικά οπότε σίγουρα και τα Τ005 δε θα απογοητεύσουν.
-
Ο καθένας μας έχει τις δικές του εμπειρίες.
Η Bridgestone είναι premium εταιρεία, αλλά με 'έχασε' από τα Turanza που είχε το νέο μου αυτοκίνητο πριν πολλά χρόνια. Βέβαια μετά πήγα από 195/55 σε 205/50 και sport σειρές ελαστικών ... -
Επειδή τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα 'αγαπούν' τα Γιαπωνέζικα ελαστικά, αποφάσισα και εγώ να το τηρήσω, μην έχουμε τίποτα τσακωμούς!
(Πάντως αρχές της εβδομάδας τα τοποθετώ, οπότε θα λυθούν οι απορίες) -
Νομίζω οτι εδώ ταιριάζει 'γάντι'...
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Νομίζω οτι εδώ ταιριάζει 'γάντι'... [emoji38] [emoji38]
Χαχαχαχα όντως.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Νομίζω οτι εδώ ταιριάζει 'γάντι'...
-
Μας πήραν μυρωδιά!!!!!
-
Έβαλα σήμερα τελικά τα Bridgestone Turanza T005 σε διάσταση 185/60/15 84Η, με γραπτή εγγύηση αντικατάστασης ενός έτους , σε περίπτωση σκισίματος ελαττωματικού κ.λ.π. σε οποιοδήποτε συμβεβλημένο κατάστημα της εταιρείας.
Πρώτη εντύπωση είναι ότι το αυτοκίνητο δείχνει λίγο πιο αργό, πράγμα που σημαίνει ότι το ελαστικό ήδη και με τις κόλλες βεντουζάρει καλά.
Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα, οπότε κατά το τέλος Μαΐου που θα έχω κάνει και ταξίδι, θα έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Εντάξει σε 2-3 χιλιόμετρα που έκανα, ΠΡΟΣΚΥΝΩ!!! -
Καλοτάξιδα!
Μήπως τα είδες ο ίδιος, αν έχουν πράγματι σκληρά πλαϊνά? -
Ευχαριστω. Τα επιασα, και δεν μου φανηκαν σκληρα τα πλαινα, βεβαια εχω 15 χρονια να ασχοληθω, οποτε μπορει να κανω λαθος. Στο δρομο παντως δεν εδειξαν μαλακα. Μολις κανω χιλιομετρα θα εχω πιο ολοκληρωμενη εικονα.
-
Καλημέρα
Διάβασα κάπου (δε θυμάμαι που ομως) ότι πολύς κόσμος επιλέγει χιονολαστιχα αντί των ' all seasons ' λόγω καλύτερου τακουνιου/κρατήματοςΙσχύει;
Σε κατανάλωση και θόρυβο κύλισης τι διαφορά θα έχει; -
Aπό όσο γνώριζα, και περισσότερο θόρυβο κάνουν και φθορά έχουν σε ζεστή άσφαλτο, τώρα η Michelin πατρονάρει τα all season cross climate με καλά χαρακτηριστικά σε κατανάλωση και επίπεδο θορύβου στην διαφήμιση τους, στην πράξη όμως;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]