-
Καλημέρα σας,
πριν μερικές ημέρες αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Nissan Micra του 2014 στα 1200cc. Το ελαστικό που φόραγε όταν το πήρα ήταν ένα 'μαρκαμεκαψες' 165/70/14. Θέλω να αλλάξω ελαστικά διότι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Σε ένα getz που είχα πρίν είχα βάλει τα michelin energy saver, και τείνω πάλι στην ίδια κατηγορία. Υπάρχει κάτι καλύτερο που θα προτείνατε? Γενικά δεν κάνω μεγάλες διαδρομές, περι τις 7000 km τον χρόνο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν ανοίγουμε νέο θέμα όταν υπάρχει ήδη παρόμοιο! [Admin]
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
https://www.skroutz.gr/s/7524491/Hankook-Ventus-V12-Evo2-K120-225-45R17-94Y.html
Είχα βάλει τα πρώτα V12 μου άρεσαν (είχαν ένα χαζό θέμα με τη λίγη βροχή) έχω βάλει αυτά εδώ και 2 χρόνια και θα τα ξανά έβαζα. Αρκετά ήσυχα (για όσα έχω δοκιμάσει), καλή πληροφόρηση, δεν έχω νοιώσει να με έχουν προδώσει...
Αμάξι leon1 1.8t, και με ήρεμη οδήγηση και με σβέλτη...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μη μου βάζεις και άλλα στο κεφάλι
Επίσης σε τιμή πλέον δεν ξεπερνούν τα 400€.
370€ τα βρήκα, μια χαρά νομίζω.
Το μόνο που με ανησυχεί ελαφρώς είναι τα κακά σχόλια για την αντοχή τους και ειδικά στα πλαϊνά (για τα GY A3).Για τα T005 μου έδωσαν προσφορά 360€ για τα W και 390€ για τα V. Κανονικά ανάποδα δε θα έπρεπε να είναι;
-
Ο χρήστης supergeorge έγραψε:
Για τα T005 μου έδωσαν προσφορά 360€ για τα W και 390€ για τα V. Κανονικά ανάποδα δε θα έπρεπε να είναι;
εγώ πήρα 390ευρώ τα T005 225/45/17 91Y (δεν ήταν διαθέσιμα τα 91W).
Σε περίπτωση που δεις και εσύ τα 91Υ να προσέξεις ότι υπάρχουν δύο κωδικοί για 91Y,
ο ένας κωδικός έχει δείκτες Β και Α (κατανάλωση και βρεγμένο αντίστοιχα)
ο άλλος κωδικός έχεις δείκτες C και Β. -
Αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη προτιμώ να βάλω κάτι περισσότερο σπορ.
Τσέκαρε και τα PS4 (411€ στην ΕΛΜΑ)
https://www.elma-sa.gr/el/product/�%9 ... 0MICHELIN/ -
Ο χρήστης opc έγραψε:
https://www.skroutz.gr/s/7524491/Hankook-Ventus-V12-Evo2-K120-225-45R17-94Y.html
Είχα βάλει τα πρώτα V12 μου άρεσαν (είχαν ένα χαζό θέμα με τη λίγη βροχή) έχω βάλει αυτά εδώ και 2 χρόνια και θα τα ξανά έβαζα. Αρκετά ήσυχα (για όσα έχω δοκιμάσει), καλή πληροφόρηση, δεν έχω νοιώσει να με έχουν προδώσει...
Αμάξι leon1 1.8t, και με ήρεμη οδήγηση και με σβέλτη...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όντως,από τις κορυφαίες προτάσεις στα σπορ ελαστικά!
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
εγώ πήρα 390ευρώ τα T005 225/45/17 91Y (δεν ήταν διαθέσιμα τα 91W).
Σε περίπτωση που δεις και εσύ τα 91Υ να προσέξεις ότι υπάρχουν δύο κωδικοί για 91Y,
ο ένας κωδικός έχει δείκτες Β και Α (κατανάλωση και βρεγμένο αντίστοιχα)
ο άλλος κωδικός έχεις δείκτες C και Β.V και W μου έδωσαν προσφορά, το Υ δεν το ανέφερε καθόλου.
https://www.elma-sa.gr/el/product/�%9 ... 0MICHELIN/Τους πήρα τηλέφωνο πριν από λίγο. 400€ τα Τ005 και 415€ τα PS4 περασμένα. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ μαλακά τα PS4 και φοβάμαι ότι δε θα κρατήσουν, ειδικά στους ελληνικούς δρόμους.
-
https://www.elma-sa.gr/el/product/�%9 ... 0MICHELIN/Τους πήρα τηλέφωνο πριν από λίγο. 400€ τα Τ005 και 415€ τα PS4 περασμένα. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ μαλακά τα PS4 και φοβάμαι ότι δε θα κρατήσουν, ειδικά στους ελληνικούς δρόμους.
Πολύ πιο σκληρά τα PS4 από τα Primacy και έχουν τον ίδιο δείκτη φθοράς (320) με τα Τ005 !
-
Το θέμα είναι ότι δεν συγκρίνονται οι δείκτες φθοράς μεταξύ διαφορετικών εταιρειών. Αλλά στην Ελλάδα δύσκολα να φας λάστιχο σε δημόσιο δρόμο. Συνήθως σκληραίνουν, παρά τρώγονται.
-
Σε σούπερ μίνι με 7.000 χλμ/έτος ίσως δεν αξίζει να πας πιο πέρα από τα energy saver, εκτός αν του δίνεις και καταλαβαίνει. Περισσότερες προτάσεις οι γνώστες.
-
@REALZEUS
Σχετικά είναι όλα όπως και η βαθμολόγηση στα ταμπελάκια των ελαστικών, τα δε Primacy 3 (ίδια εταιρεία η Michelin) έχουν δείκτη φθοράς 240 άρα πιο μαλακή γόμα από τα PS4.@ supergeorge
Πολύ πιο σκληρά τα PS4 από τα Primacy 4 (αφορά τον σκελετό-πλαϊνά των ελαστικών). -
Δεν έχω δει τα PS4 να έχουν 240. Τόσο είχαν τα 3.
-
Μπέρδεμα, τα Primacy 4 έχουν 340 και τα PS4 320, τα Primacy 3 ναι είχαν 240.
-
Άρα η Michelin έχει κάνει όλα της τα λάστιχα πιο ανθεκτικά στις νέες γενιές τους.
Τα σπορ παραμένουν πιο μαλακά φυσικά. -
Καλησπέρα,
Άλλη μια πρόταση στο τραπέζι από μένα.
Θα σου πρότεινα τα Dunlop StreetResponse . Τα φοράει γνωστός μου σε Panda diesel και είναι απίστευτα.. Μόνο καλά λόγια έχει να πει... -
Σε κάτι dunlop που είχα βάλει έγραφε επάνω στο ελαστικό.Στα crossclimate και σε bridhestone t001 δεν εγραφαν>Ο χρήστης cson έγραψε:
Έχουμε κανένα site που να βρίσκουμε τον δείκτη treadwear γιατί οι λαστιχαδες είναι απίστευτοι, ο ένας σου λέει το λάστιχο βούτυρο μαλακό και ο άλλος το ίδιο λάστιχο πέτρα σκληρό.
Στάλθηκε από το Redmi 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
θα προτεινω τα barum
-
Παιδιά Καλησπέρα θέλω την βοήθεια σας στην επιλογή ελαστικών! Λοιπόν έχω chevrollet lacceti 1400cc 97 αλογάκια καλό οικονομικό σκυλί απτά λίγα δε παθαίνει τίποτα είναι 11 χρόνων το πήρα καινούργιο.Λοιπον τα Πρώτα λάστιχα που φορούσε μαμά ήταν τα Hankook το 2007 φαγώθηκαν και τα άλλαξα έβαλα Michelin τα οποία φαγώθηκανε και ξεράθηκανε πολύ γρήγορα περίπου στα 3 χρόνια τα πλαϊνά τους πετούσαν κομματάκια αλλά όσο ήτανε καλά ήτανε απίστευτα και κρατήματα και αθόρυβα και κατανάλωση.Εδω και 2 χρόνια φοράω τα Falken 914 από τα οποία δεν ειμαι καθόλου ικανοποιημένος πολύ θορυβώδης ειδικά τώρα το καλοκαίρι όταν έχει πάνω από 30 βαθμούς ακούγονται πολύ σε βροχερό όταν χρειάστηκε να φρέναρε πήγε σαν βάρκα και δεν σταμάτησε και μου φενεται από θέμα κατανάλωσης τσιμπάει λίγο έχει 70 db Β στη βροχή κατανάλωση. Λοιπόν θα τα αλλάξω το πήρα απόφαση είμαι μεταξύ
Continental 5 A βροχη C καύσιμο 71db
Turanza 005. Α βροχή Β καυσιμο 70db
Goodyear efficientgrip performance Α βροχή C Καυσιμο 68db
Dunlop Α Βροχή C Καυσιμο 67 db
195 55 15! Ακούω προτάσεις ιδέες θέλω αθόρυβο και καλό στη βροχή και στη κατανάλωση βαριά στα 4 χρόνια τα αλλάζω! Καμία φορά κινούμε σε χωματόδρομο με λίγες πέτρες λόγω δουλειάς μέσω όρο 12.000 το χρόνο σε άσφαλτο! -
Εγώ θα πω Turanza τα οποία όπως έχεις βάλει και τα specs τους υπερέχουν έναντι των άλλων. Σε παρόμοια διάσταση 195 50 15) έχω τα Michelin PS3 αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να σου τα προτείνω. Ήδη με Michelin δεν έμεινες ικανοποιημένος (δεν ξέρω ποια είχες) αλλά δεν ξέρω αν θα σε αφήσουν και αυτά. Είναι γενικά μαλακό και σπορ λάστιχο που αν δε σε ενδιαφέρει η σπορ οδήγηση απλά το αγνοείς. Παρ όλα αυτά είναι πολύ ήσυχο.
-
Το Τ005 είναι όντως καινούργιο ελαστικο με ότι αυτό συνεπάγεται.. εχω διαβασει καλα λογια πσντως.
Από εκεί και πέρα να μην κρίνουμε μια μάρκα από ένα ελαστικό της μόνο... Για μένα τα Energy Saver που φοραγα στο Almera ήταν χαλια. Αντίθετα έχω πάθει πλάκα από τα PS4 που φοράω στο Fiesta.Επίσης θεωρώ ότι όταν μπαίνουν στην εξίσωση σπορ ελαστικά τότε πάντα θα υπερέχουν παντού, εκτός ίσως από την χιλιομετρική τους αντοχή, σε σχεση με τα turing ελαστικα...
Επίσης πες μας αν θέλεις πόσα χιλιόμετρα κανείς το χρόνο, τι στυλ οδήγησης έχεις και ότι άλλο μπορεί να μας βοηθήσει για να σε βοηθήσουμε.
Dunlop ειχα στο Almera , τα Sport Bluresponse συγκεκριμένα, πολυ ικανοποιημένος και ιδιαίτερα στη βροχή...
-
Γύρω στις 12.000 χιλιόμετρα το χρόνο οδήγηση φυσιολογική σπάνια το παταω.Dunlop σκέφτηκα και γω έχουν και τα πιο λίγα. Db 67 αλλά μου είπαν παντού ότι είναι πολυ μαλακά και ευαίσθητα σε χώματοδρομο πέτρες κ. Τ. Λ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]