-
ρε παιδια τι λετε;
ειναι λαστιχο για απλη σπορ οδηγηση οχι για αγωνες και πολλαααααα γκαζια
-
Καμιά σχέση τα ER300 με τα premium contact2 . Έβαλα τα δεύτερα μετά από δύο χρόνια σχέση με τα πρώτα και χαμογέλασα.
Τα Turanza ήταν καλά το καλοκαίρι μόνο. Σε κρύο και βροχερές συνθήκες με απογοήτευαν συνεχώς.
Edit: οι πρώτες/δεύτερες θεσεις στα διάφορα τεστς μάλλον εξαρτώνται από την ποιότητα της ασφάλτου, εκεί που τα δοκιμάζουν. Σε κανονικές συνθήκες δρόμου δεν είχα ποτέ την εντύπωση ενός καλού ελαστικού και το ABS έμπαινε πανεύκολα. -
Θα συμφωνήσω για τα συγκεκριμένα Bridge και κατ' επέκταση και για κάποια Dunlop σε σχέση με τα Conti. Είναι μάλλον θέμα φιλοσοφίας των εταιρειών. Τόσο το ER300 που είχα στο Colt όσο και το SP3000 που είχα στο ΙΜΑ είναι καλά ελαστικά αλλά στην Ελληνική άσφαλτο ζεσταίνονται δύσκολα. Τα PC2 που είχα στο GOLF σε αντικατάσταση των Turanza μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις αν και η αλλαγή διαστάσεων δεν μου επιτρέπει να κάνω συγκρίσεις.
Για τα ES που έχω αυτή τη στιγμή στο ΙΜΑ απλά ζεσταίνονται πολύ πιο εύκολα από τα SP3000 και στην οδήγηση που ασκώ δεν έχω ακόμα δει το VSA να επεμβαίνει ακόμα και όταν το παρακάνω (σε περιπτώσεις που τα σχετικά σκληρά από πλευράς γόμας SP3000 έθεταν το VSA σε λειτουργία).
Προς αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρω ότι τα Maxx της Dunlop έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές και στην Ελλάδα όσο και τα 050Α της Bridge.
-
Πέρασα σήμερα από έναν λαστιχά που μου έχει δώσει την καλύτερη τιμή για 2-3 σετ που θέλουμε και τον ρώτησα ανάμεσα σε π ζέρο νέρο και PE2 και μου είπε ότι και τα 2 είναι κορυφαία λάστιχα και όποιο και να πάρω δεν θα έχω πρόβλημα, ,ειδικά στο βρεγμένο. Επίσης του είπα για τα πιρέλλι ότι είναι Υ και μου είπε αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένος ο σκελετός για να σηκώσουν πολλά χλμ και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ζεσταίνονται. (1η φορά μου λέει λαστιχάς τέτοιο πράγμα ). Μου είπε ότι σχετικά με το ζέσταμα έχει σχέση μόνο η γόμα και το πιρέλλι είναι μία μέση περίπτωση χωρίς να είναι πολύ σκληρά. Ο άνθρωπος δεν ήταν ο κλασσικός μουτζούρης 'λέω ότι να ναι' και μου φάνηκε σωστός...
(ούτε μου είπε μην πάρεις αυτό, εκείνο κλπ. Ότι τον ρώτησα μόνο. )
-
Πολύ ακριβά βρε παιδί μου τα PE2 και τα P Zero Nero, πρέπει να φεύγουν πάνω από 400αρού στην διάσταση 205/55/16.
Δεν θα πήγαινα και για Wanli ή Syron, αλλά κάτι σε Toyo T1R, Kuhmo KU31, Falken F452, Vredestein Sportrac 3, Uniroyal Rainsport 2 ή BFGoodrich gForce Profiler 2 αν υπάρχει Ελλάδα.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Πολύ ακριβά βρε παιδί μου τα PE2 και τα P Zero Nero, πρέπει να φεύγουν πάνω από 400αρού στην διάσταση 205/55/16.Σε 50άρι προφίλ να δεις! (530-680ε)
Δεν θα πήγαινα και για Wanli ή Syron, αλλά κάτι σε Toyo T1R, Kuhmo KU31, Falken F452, Vredestein Sportrac 3, Uniroyal Rainsport 2 ή BFGoodrich gForce Profiler 2 αν υπάρχει Ελλάδα.
Η γνώμη μου είναι ότι τα λάστιχα παίζουν σημαντικό ρόλο και επειδή δεν τα αλλάζουμε πολύ συχνά, πρέπει να είναι καλά. Συμφωνώ για Τ1Ρ (αν και παντού δαβάζω ότι είναι μαλακά) αλλά για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δεν γνωρίζω κάποιους που να τα δοκίμασαν. (και χρειάζονται αρκετοι για κάτι τέτοιο). Όπως επίσης και για τα dunlop έχω ακούσει καλά πράγματα (έχει και ο θείος μου στο έβο κάτι περίεργα τέτοια) αλλά οι περισσότεροι λαστιχάδες δεν τα έχουν καν. Γι αυτό θέλω να πάω σε κάτι καλό και επώνυμο που έχουν δοκιμάσει πολλοί. Αν είχα 195/50/15 δεν θα με ένοιαζε, αλλά η διάσταση μου είναι χρυσάφι!
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Πολύ ακριβά βρε παιδί μου τα PE2 και τα P Zero Nero, πρέπει να φεύγουν πάνω από 400αρού στην διάσταση** 205/55/16**.σε αυτή τη διάσταση θα πρότεινα ανεπιφύλακτα Pzero Rosso, αλλά η τιμή τους ξεφεύγει.
Ψάξε πάντως για τιμές.Σε 205/45/16 (που είναι πιο ακριβή διάσταση) βρήκα (βρήκε ο αδερφός μου για την ακρίβεια) για ΡΕ2 σε τιμή 400€ παρά κάτι ψιλά (380? 390? κάπου εκεί πάντως).
(αν είσαι και επαγγελματίας και τα κόψεις τιμολόγιο βγαίνουν ακόμα πιο πολλά τα 'παρά κάτι' ) -
Δεν νομίζω να πάρω ποτέ Michelin Κάβουρας, τα Energy μου έχουν αφήσει μερικές άσχημες εντυπώσεις στην βροχή και ειδικά σε κάτι ταλαντώσεις που κάνουν με >160km/h που είναι σαν να σφάζεις γουρούνι.
Οκ μπορεί να κρατάνε 1 εκατομύριο χιλιόμετρα το πέλμα τους, αλλά δεν είναι αυτή η δική μου νοοτροπία.Θα μου πεις καμιά σχέση το E3A με το PE2, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι έχω μια διστακτικότητα. Θα προτιμήσω κάτι που φαγώνεται πιο εύκολα, ούτως άλλως ατμόσφαιρα έχω δεν θα το σκίσω στις ρεπρίζ, ίσως λίγο τα πλαινά μόνο
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Πολύ ακριβά βρε παιδί μου τα PE2 και τα P Zero Nero, πρέπει να φεύγουν πάνω από 400αρού στην διάσταση 205/55/16......Τα Pirelli P-Zero Nero είναι κορυφαία και με πάρα πολύ καλή απόδοση σε ΚΜ.......σε 225/45/17 94W κόστιζαν 350€ στη Γερμανία πριν 3 μήνες.....και τα πήρα για το μέλλον...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έτσι, η γερμανίδα φόρεσε τις νέες γιαπωνέζικες μπαλαρίνες της :
Σε τι δείκτη? Τα έχει φίλος σε V και είναι πάρα πολύ μαλακά.
Σόρυ για την καθυστερημένη απάντηση!
Είναι με 91 (615 κιλά) W(270χλμ/ωρα) δείκτη. Όταν λες 'μαλακά' εννοείς σε ποιο τομέα. Εμένα π.χ. δεν μου έχουν δώσει το τιμόνι διαβήτη που είχα με τα 070 και είναι ένα κλικ (ένα κλικ όμως έτσι ? ) πιο άνετα. Συνφορουμίστας μου είπε να παίξω λίγο με τις πιέσεις πέρα από αυτές που λέει το αυτοκίνητο αλλά να πω την αλήθεια δεν το έχω κάνει ακόμη. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πολύ ακριβά βρε παιδί μου τα PE2 και τα P Zero Nero, πρέπει να φεύγουν πάνω από 400αρού στην διάσταση 205/55/16......
Τα Pirelli P-Zero Nero είναι κορυφαία και με πάρα πολύ καλή απόδοση σε ΚΜ.......σε 225/45/17 94W κόστιζαν 350€ στη Γερμανία πριν 3 μήνες.....και τα πήρα για το μέλλον...
Εντυπώσεις σε βροχή? 350????
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην Ελλάδα δεν... Το ER30 απλά καθόλου, το ER300 λίγο καλύτερο, αλλά και πάλι...Καμιά σχέση τα ER300 με τα premium contact2 . Έβαλα τα δεύτερα μετά από δύο χρόνια σχέση με τα πρώτα και χαμογέλασα.
Τα Turanza ήταν καλά το καλοκαίρι μόνο. Σε κρύο και βροχερές συνθήκες με απογοήτευαν συνεχώς.
Edit: οι πρώτες/δεύτερες θεσεις στα διάφορα τεστς μάλλον εξαρτώνται από την ποιότητα της ασφάλτου, εκεί που τα δοκιμάζουν. Σε κανονικές συνθήκες δρόμου δεν είχα ποτέ την εντύπωση ενός καλού ελαστικού και το ABS έμπαινε πανεύκολα.Συμφωνώ απόλυτα, τα ER30/300 δεν συγκρίνονται με τα ContiPC2 ή τα αντίστοιχα Michelin (Primacy HP ή Exalto). Ειδικά στα ζέσταμα και στο θόρυβο που παράγουν
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πολύ ακριβά βρε παιδί μου τα PE2 και τα P Zero Nero, πρέπει να φεύγουν πάνω από 400αρού στην διάσταση 205/55/16......
Τα Pirelli P-Zero Nero είναι κορυφαία και με πάρα πολύ καλή απόδοση σε ΚΜ.......σε 225/45/17 94W κόστιζαν 350€ στη Γερμανία πριν 3 μήνες.....και τα πήρα για το μέλλον...
Εντυπώσεις σε βροχή? 350????
Με BMW E46 325i και με 18άρες, ήταν απίστευτα σταθερά τα Pirelli P-Zero Neroσε βρεγμένο Γερμανικό δρόμο.......ξαναλέω πως για ελαστικό επιδόσεων, η διάρκειά του ήταν εξαιρετικά μεγάλη (με 24.000ΚΜ είχε χάσει μόλις 2mm πέλματος)....
Όσο για την τιμή που σου έγραψα, φαντάσου κέρδος οι λαστιχάδες εδώ......
-
Καλημερα!
Για Fiat Punto του 2005, τι λαστιχακι να βαλουμε?
Δεν υπαρχει καμμια απαιτηση για στριφτερες διαδρομες.. Κινηση σχεδον αποκλειστικα στην πολη και κανενα ταξιδακι παντα προβλεπομενα!Σας μερσω!
-
Αν το αμάξι κάνει λίγα χιλιόμετρα βάλε κάτι που φθείρεται γρήγορα. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζεις λάστιχα με καλό πέλμα στην πενταετία.
-
Όσο περισσότερο το ψάχνω το θέμα των ελαστικών, τόσο περισσότερο μπερδεύομαι!
Στα διάφορα φόρα οι χρήστες λένε τα πάντα για κάθε λάστιχο. Από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο το βγάζουν το κάθε ένα. Ακόμα και στα 'τεστ' που προσπαθώ να βρω, υποτίθεται ψαγμένα και με ωραία κριτήρια, βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα. Πχ στο tyretest.com έχει ως καλύτερο το
ΡΕ2 βαθμός: 2.0 (1.4/1.9) (στεγνό/βρεγμένο - άριστα=1)
T1R βαθμός: 2.3 (1.5/2.3)
SC2 βαθμός: 2.4 (1.6/2.3)
p zero nero βαθμός: 2.9 (2.1/2.,ενώ πχ στο άρθρο αυτό στο οποίο διαβάζω:
Δεύτερο σε ικανότητες σε βρεγμένη άσφαλτο και με μικρή διαφορά από το Ηankook είναι το λάστιχο της Ρirelli, με το οποίο ακινητοποιείται το VW Golf σε 40,4 μ.
Ακόμα, εδώ φαίνεται μέτριο το πιρέλλι.
Πραγματικά δεν βγαίνει συμπέρασμα αν δεν οδηγήσεις το αυτοκίνητο με κάθε λάστιχο, κάτι που είναι ανέφικτο. Άκρη δεν βγάζω...
-
Ναι φίλε, δεν πρόκειται να βγάλεις συμπέρασμα για λάστιχα από διαφορετικούς χρήστες σε διαφορετικές διαστάσεις με διαφορετικούς δείκτες σε διαφορετικά αυτοκίνητα. Άσε που καθένας έχει διαφορετικές προσδοκίες και εμπειρίες από άλλα λάστιχα, οπότε κάθε γνώμη είναι σχεδόν τελείως υποκειμενική. Περισσότερο δώσε βάρος σε τι λένε άνθρωποι με το ίδιο αμάξι με το δικό σου. Δεν 'κάθονται' καλά εξ'άλλου όλα τα λάστιχα σε όλα τα αυτοκίνητα.
Άσε που υπάρχει πάντοτε σε δοκιμές η υποψία να 'προμοτάρονται' επίτηδες κάποια λάστιχα.
Ασφαλείς επιλογές πάντως είναι σίγουρα τα Exalto, SC2 & 3 και τα P Zero Nero που μέσες-άκρες ξέρουμε ότι είναι καλά όπου κι αν δοκιμάστηκαν.
Από κει και πέρα, random κατάσταση -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ασφαλείς επιλογές πάντως είναι σίγουρα τα Exalto, SC2 & 3 και τα P Zero Nero που μέσες-άκρες ξέρουμε ότι είναι καλά όπου κι αν δοκιμάστηκαν.
Από κει και πέρα, random κατάστασηΜα και για τα πιρέλλι αν δεις σε αυτό που γράφω παραπάνω μερικοί το βγάζουν πολύ καλό στο βρεγμένο, μερικοί χάλια.
Τα εξάλτο δε, έπρεπε να τα πουλάνε σε κοσμηματοπωλεία.
-
Εγώ για τα P Zero μόνο καλά λόγια έχω ακούσει πάντως όσον αφορά απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο. Οι γνώμες όμως ξέρεις σαν τι είναι, καθένας έχει κι από μία
Μιας και έχεις 205/50/16 αν θες μπορείς να ψάξεις εντυπώσεις και για τα Falken FK 452
Είναι αρκετά φτηνότερα του ανταγωνισμού και οι γνώμες που υπάρχουν στο interwebs τα βγάζουν εξαιρετικά, ειδικά για τα λεφτά τους κορυφαία. Και κάποιος γνωστός που είχε προσωπική εμπειρία με αυτά μου είπε τα καλύτερα. Τα σκέφτομαι πολύ σοβαράMichelin είναι πανάκριβα λόγω ονόματος..
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ για τα P Zero μόνο καλά λόγια έχω ακούσει πάντως όσον αφορά απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο. Οι γνώμες όμως ξέρεις σαν τι είναι, καθένας έχει κι από μίαΜιας και έχεις 205/50/16 αν θες μπορείς να ψάξεις εντυπώσεις και για τα Falken FK 452
Είναι αρκετά φτηνότερα του ανταγωνισμού και οι γνώμες που υπάρχουν στο interwebs τα βγάζουν εξαιρετικά, ειδικά για τα λεφτά τους κορυφαία. Και κάποιος γνωστός που είχε προσωπική εμπειρία με αυτά μου είπε τα καλύτερα. Τα σκέφτομαι πολύ σοβαράMichelin είναι πανάκριβα λόγω ονόματος..
Τα συγκεκριμένα(fk 452) τα φοράω εδώ και 25.000 περίπου χλμ σε διάσταση 225/45/17.
Η αλήθεια είναι πως για το κόστος τους ανταποκρίνονται αρκετά καλά.
Στην μέχρι τώρα εμπειρία στο στεγνό απεδείχθησαν άριστα, στο δε βρεγμένο μέτρια προς καλά.
Δεν ξέρω τι αντοχή θα έχουν στην μετέπειτα πορεία τους.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]