-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αντιθέτως εμένα μου φαίνεται λογικότερο ότι αν κάνει λίγα χλμ και άρα κρατάει για χρόνια τα λάστιχα ότι δεν πειράζει να βάλει πιο ακριβό λάστιχο. Αλλο η διαφορά 100€ να είναι μοιρασμένη σε 4-5 χρόνια και άλλο σε 1.
μετά την 3ετία και τα δυο θα είναι ξερά,ιδίως αν παρκάρει στο δρόμο,οπότε θα έχει πετάξει 100€.
Δεν ξέρω κανένα που να πετάει τα λάστιχα προ των 4 ετών (δεν μιλάμε φυσικά για χιλιομετρική φθορά). Αν αγοράζοντας ακριβότερο λάστιχο πετάς λεφτά τότε το τοπικ δεν έχει λόγο ύπαρξης, αγοράζουμε όλοι το φθηνότερο λάστιχο και ξεμπερδευουμε.
Εγω φοραω τα goodyear efficientgrip performance σχεδον 2 χρονια και εχουν 35000χλμ.Δεν τα εκανα μπρος πισω.Βλεπω οτι τα μπροστινα εχουν μικρη διαφορα στους δεικτες φθορας απο τα πισω.Θα τα κρατησω αλλα 5000 χλμ και μετα θα βαλω μια νεα 4 αδα και φυσικα θα ειναι premium μαρκα....
Πλησιάζουν στους δείκτες φθοράς και θα τα αλλάξεις ή άρχισαν να μην κρατάνε;
Δεν φτανουν στους δεικτες φθορας.Οι λογοι ειναι οτι βλεπω καποια εκδορες-σχισμες μεσα στα αυλακια και θελω να εχω παντα φρεσκα λαστιχα στο αυτοκινητο μου.Βεβαια θα δω πως συμπεριφερονται και θα δω αν τα 5000χλμ γινουν 10 αλλα με τιποτα παραπανω.Το περισσοτερο που εχω κρατησει λαστιχα ειναι 450000 χλμ.....
Νικος....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Το περισσοτερο που εχω κρατισει λαστιχα ειναι 450000 χλμ.....Δεν τα λες και λίγα...
-
Ε ναι ηταν απο ατσαλι. Ακου λαστιχα 450000χλμ...Μπα σε καλο μου, 45000χλμ λοιπον το μεγιστο...
-
Προφανώς το κατάλαβα και σε πείραζα.
Όμως μιας και το αναφέραμε ακούστε κάτι σχετικό. Ένας γνωστός του πατέρα μου είχε τη δεκαετία του '70 μια S Class. Την έστειλε λοιπόν στο εργοστάσιο στη Γερμανία για γενικό σέρβις (άλλες εποχές τότε...) και του τηλεφώνησαν οι Φρίτσηδες και του είπαν ότι έπρεπε να αλλαχθούν και οι ζάντες αλουμινίου επειδή έφτασαν στο όριο ζωής τους λόγω χιλιομέτρων!!! Κόπωση μετάλλων κι έτσι. Πόσο μπροστά από άποψη συντήρησης οι άνθρωποι;!
-
Στανταρ ηταν ειναι κ θα ειναι μπροστα.Αυτο που λες μου θυμιζει τα υλικα των Αφων που ειναι Ληξη Οριου Λειτουργειας & Ληξη Οριου Ζωης αλλα εκει μιλαμε για αλλη τεχνολογια κ τεχνογνωσια...
Νικος....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
:lol: Προφανώς το κατάλαβα και σε πείραζα.Όμως μιας και το αναφέραμε ακούστε κάτι σχετικό. Ένας γνωστός του πατέρα μου είχε τη δεκαετία του '70 μια S Class. Την έστειλε λοιπόν στο εργοστάσιο στη Γερμανία για γενικό σέρβις (άλλες εποχές τότε...) και του τηλεφώνησαν οι Φρίτσηδες και του είπαν ότι έπρεπε να αλλαχθούν και οι ζάντες αλουμινίου επειδή έφτασαν στο όριο ζωής τους λόγω χιλιομέτρων!!! Κόπωση μετάλλων κι έτσι. Πόσο μπροστά από άποψη συντήρησης οι άνθρωποι;!
Όντως πολύ μπροστά!!!! Από τότε μας τα μασουλαγαν και λέγαμε και ευχαριστώ;;;;;
Οι λοιποί που ήταν 'πίσω' τι παθαιναν οι ζάντες τους από τα γηρατειά ;;;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
:lol: Προφανώς το κατάλαβα και σε πείραζα.
Όμως μιας και το αναφέραμε ακούστε κάτι σχετικό. Ένας γνωστός του πατέρα μου είχε τη δεκαετία του '70 μια S Class. Την έστειλε λοιπόν στο εργοστάσιο στη Γερμανία για γενικό σέρβις (άλλες εποχές τότε...) και του τηλεφώνησαν οι Φρίτσηδες και του είπαν ότι έπρεπε να αλλαχθούν και οι ζάντες αλουμινίου επειδή έφτασαν στο όριο ζωής τους λόγω χιλιομέτρων!!! Κόπωση μετάλλων κι έτσι. Πόσο μπροστά από άποψη συντήρησης οι άνθρωποι;!
Όντως πολύ μπροστά!!!! Από τότε μας τα μασουλαγαν και λέγαμε και ευχαριστώ;;;;;
Οι λοιποί που ήταν 'πίσω' τι παθαιναν οι ζάντες τους από τα γηρατειά ;;;;;H ζάντα το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να στραβώσει.
-
Δεν είναι έτσι παίδες. Διαβάστε για την κόπωση μετάλλων.
-
Παιδιά καμιά πρόταση για vw polo 2003 με 15αρα ζάντα? δεν με νοιάζει ο θόρυβος, κυρίως θέλω καλό κράτημα σε βρεγμένο..
Επίσης άλλη μια ερώτηση(ίσως χαζή αλλά θα κάνω την προσπάθεια ), μπορεί καποιος να βάλει διαφορετικές μάρκες στα λάστιχα? ίδιες διαστάσεις αλλά άλλη μάρκα μπροστά πχ και άλλη πίσω?
-
Ο χρήστης john_shadow έγραψε:
μπορεί καποιος να βάλει διαφορετικές μάρκες στα λάστιχα? ίδιες διαστάσεις αλλά άλλη μάρκα μπροστά πχ και άλλη πίσω?Φυσικά και μπορεί...ό,τι θέλει μπορεί να κάνει κάποιος. Αλλά δεν συστήνεται και είναι εως και επικίνδυνο.
-
α οκ ευχαριστώ!
κάποια πρόταση από τα παρακάτω(η κάποια δικιά σας) για διάσταση 195/50R15:
Bridgestone Turanza T001 Evo
Continental ContiPremiumContact 5
Goodyear EfficientGrip Performance
Michelin Pilot Sport 3
Dunlop Sport Bluresponse -
Προσωπικά θα έβαζα τα Dunlop ή τα Goodyear.
-
Ο χρήστης john_shadow έγραψε:
α οκ ευχαριστώ!κάποια πρόταση από τα παρακάτω(η κάποια δικιά σας) για διάσταση 195/50R15:
Bridgestone Turanza T001 Evo
Continental ContiPremiumContact 5
Goodyear EfficientGrip Performance
Michelin Pilot Sport 3
Dunlop Sport BluresponseΑπό μένα toyo proxes cf2. Oικονομικο και κορυφαίο. Άψογο κράτημα στο βρεγμένο που θες. Τα φοράω ένα μήνα σε opel corsa σε 15αρα ζάντα ενώ φίλος τα φοράει τρία χρόνια σε yaris οπότε έχω άποψη και για την μακροχρόνια απόδοση τους. Για μένα η καλύτερη πρόταση αυτή την στιγμή στην αγορά.
-
Θα ήθελα βοήθεια στο εξης:
ford c-max 1.6 diesel εχω μοντελο 2012.
Φοράει 215/55/16 χκαι θέλω να πάω σε 205/55/16.
Θα δω μεγάλες διαφορές στη οδηγικη συμπεριφορά εκτός από τις διαφορές που θα δώ στη τσέπη μου;
Επίσης θα ηθελα γνωμεες αν υπαρχουν για
1)Continetal Preniym Contact 5
2) Good Year efficient grip perfomance
3) Michelin primacy 3
4) Brigestone T001 EVO -
να πω τη γνωμη μου, τα barum μετα απο 30.000χλμ εχουν την ιδια ανεση κ κρατηματα οπως τα πρωτοεβαλα πολυ καλο ελαστικο για τα χρηματα του
το kama 2.000χλμ σε βροχη πολη κ παρκαρισματα φαινεται σαν να εχει ενισχυμενα πλαινα, αποδειχτηκε κατι παραπανω απο αξιοπιστο με μηδενικη υδρολισθηση πραγματικα ενα best value for money ελαστικο! -
Το kama ειναι ρωσικο;
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Το kama ειναι ρωσικο;Ναι
-
καλησπέρα, τα συγκεκριμένα τα έχει βάλει κανείς?
https://yokohama.gr/product/1191/
σκέφτομαι να αντικαταστήσω με αυτά τα michelin pilot sport 3 (195/50/15)
ευχαριστώ.
-
Για αντικαταστάτης των πολύ καλών C.Drive 2 μοιάζει, ίσως στο λίγο πιο σπορ.
-
Απ΄ότι διάβασα έχουν Treadwear 300-Traction AA-Temperature A και συγκρίσιμα με τα S.Drive περισσότερο
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]