-
Στο tyrereviews πάντως δεν τα πήγε καλά στο ένα τεστ στο οποίο είχε πάρει μέρος (19ο απο 43).
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Στο tyrereviews πάντως δεν τα πήγε καλά στο ένα τεστ στο οποίο είχε πάρει μέρος (19ο απο 43).Παράξενα πράγματα, σε επίπεδο...Τσου Λου ή του ύψους ή του βάθους!
https://www.tyres-pneus-online.co.uk/ca ... -v701-test -
Πέρασε ένας μήνας με τα Toyo Nanoenergy 3.
Εντάξει. Καλό στο φρενάρισμα, καλό στη βροχή, νορμάλ λαστιχάκι. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη.Όμως διαπιστώνω κάτι που μου κάνει πολύ εντύπωση. Θόρυβος κύλισης.
Πολύ μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με τα Continental. Καλά τα Conti ήταν εντελώς αθόρυβα.Τόσο μεγάλη αύξηση που όταν περνώ από 'άγρια' άσφαλτο το εσωτερικό του αυτοκινήτου συντονίζει με το θόρυβο κύλισης.
Δεν ξέρω τι θα γίνει όσο περνούν τα χιλιόμετρα, αλλά αν κάποιος θέλει αθόρυβο λάστιχο ας έχει το νου του το θέμα αυτό.
Φυσικά εμένα λίγο με απασχολεί ο θόρυβος κύλισης για τους γνωστούς λόγους.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εντάξει. Καλό στο φρενάρισμα, καλό στη βροχή, νορμάλ λαστιχάκι. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη.Όμως διαπιστώνω κάτι που μου κάνει πολύ εντύπωση. Θόρυβος κύλισης.
Πολύ μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με τα Continental. Καλά τα Conti ήταν εντελώς αθόρυβα.Τόσο μεγάλη αύξηση που όταν περνώ από 'άγρια' άσφαλτο το εσωτερικό του αυτοκινήτου συντονίζει με το θόρυβο κύλισης.
Δεν ξέρω τι θα γίνει όσο περνούν τα χιλιόμετρα, αλλά αν κάποιος θέλει αθόρυβο λάστιχο ας έχει το νου του το θέμα αυτό.
Θυμασαι αν οντως στο ταμπελακι εγραφε παραπανω θορυβο απο τα conti?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δες λίγο την πίεση,μήπως είναι τουμπανιασμενα.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Θυμασαι αν οντως στο ταμπελακι εγραφε παραπανω θορυβο απο τα conti?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΣτο ίντερνετ βλέπω ότι τα Toyo έχουν θόρυβο 69db ενώ τα Continental 155/80/13 EcoContact 3 έχουν θόρυβο 70db...
Τα δικά μου Conti ήταν τα εργοστασιακά, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.Δες λίγο την πίεση,μήπως είναι τουμπανιασμενα.
Σωστό και αυτό. Δεν έχω μπει σε διαδικασία να ελέγξω την πίεση. Θα το κάνω.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Απ΄ότι διάβασα έχουν Treadwear 300-Traction AA-Temperature A και συγκρίσιμα με τα S.Drive περισσότεροναι ετσι διαβασα και εγω αν δεις και το σχημα του πελματος ειναι σχεδον ιδιο με το s drive.απο πλαινα δεν μπορω να βρω κριτιτικες αν ειναι σκληρα ή μαλακα οπως τα continental premium contact 5.
-
Καλημέρα,
σε renault clio diesel 1.5dci με 105 ίππους, φοράω λάστιχα με διαστάσεις 195/50/R16 88V. Ποιά λάστιχα θα μου προτείνατε? Μέχρι τώρα έχω τα Michelin Energy Saver, αλλά μου είχε σκάσει το ένα πέρυσι και δεν θέλω να ξαναφορέσω τα ίδια.Ευχαριστώ,
εκ των προτέρων -
Ο χρήστης john_shadow έγραψε:
α οκ ευχαριστώ!κάποια πρόταση από τα παρακάτω(η κάποια δικιά σας) για διάσταση 195/50R15:
Bridgestone Turanza T001 Evo
Continental ContiPremiumContact 5
Goodyear EfficientGrip Performance
Michelin Pilot Sport 3
Dunlop Sport Bluresponseεγω θα εβαζα τα michelin pilot sport 3 47.000χλμ εχω κανει με αυτα σε αυτη τη διασταση ομως βγαινουν σε δεικτη ταχυτητας V,ειναι πολυ καλα και στη βροχη αλλα και στο στεγνο, εχουν νυχι για προαστασια ζαντας,εχπυν πλαινο προς το σκληρο. το μονο αρνητικο που εχω βρει μετα τον 1 χρονο κανουν θορυβο κυλησης τα λαστιχα.
εχω δοκιμασει και τα continental premium contact 5.δεν θα το ξαναεβαζα ποτε αυτο το λαστιχο εχουν πολυ μαλακα πλαινα σκελετο με αποτελεσμα στα πολλα χιλιομετρα 120x/h να τρεμει το αμαξι ενω με αυξηση πιεσης του αερα σταματαγε το τρεμουλο.γενικα η αισθηση του τιμονιου ηταν τελειως αποκομενη απο τον οδηγο.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
ναι ετσι διαβασα και εγω αν δεις και το σχημα του πελματος ειναι σχεδον ιδιο με το s drive.απο πλαινα δεν μπορω να βρω κριτιτικες αν ειναι σκληρα ή μαλακα οπως τα continental premium contact 5.
Για Υoko μάλλον σκληρά και μερικά σχετικά με τα ελαστικά, 'Η ανάπτυξη για το ελαστικό ήταν περίπου τρία χρόνια, με συγκριτική αξιολόγηση σε σχέση με τα ανταγωνιστικά ελαστικά όπως τα Bridgestone Potenza Adrenlin RE003 και Dunlop Direzza DZ102' http://www.tiretechnologyinternational.com/news.php?NewsID=79134
-
Καλησπέρα στην κοινότητα, θέλω σας παρακαλώ τα φώτα σας γιατί θα χτυπήσω το κεφάλι στο τοίχο και θα κάνω ζημιά .... στον τοίχο. Προτιθεμαι να αλλάξω λάστιχα σε Suzuki Vitara 1.6 2002, μέχρι τώρα φορούσα τα hankook AM09 για 8 χρόνια χωρίς θέματα αλλά γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Προσανατολιζομαι για λάστιχο 70/30, δηλαδή θελω περισσότερο για δρόμο. Ένας έμπορος μου πρότεινε σαν ένα τέτοιο το TOYO A/T PLUS , ξέχασα η διάσταση είναι 195/80/15 που φορούσε μαμά και η άλλη που μου πρότεινε 205/70/15 επειδή η πρώτη διάσταση έχει καταργηθεί. Θα μου πείτε γιατί δεν βάζω πάλι τα ίδια? Είπα να βάλω κάτι πιο επώνυμο.
Σας παρακαλώ πεστε μου κάτι, το Α/Τ plus είναι όντως 70/30 ή 50/50?Kαι επίσης πεστε μου τι αναλογία έχει το TOYO Η/Τ. Κάνα άλλο επωνυμο σε 205/70/15 και 70/30 ή 80/20?
Ευχαριστώ και πιστεύω να έγινα κατανοητός.Στάλθηκε από το MI 4S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το σωστότερο θα ήταν 205-75-15 ή 225-70-15 αλλά στην τελευταία περίπτωση φαρδαίνει πολύ το πέλμα και προβλέπω να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του το αυτοκινητάκι. Το 205-70-15 είναι οριακά εκτός του ορίου του 3% στην αλλαγή διαμέτρου, αλλά δεν είναι και τραγικά μεγάλη η διαφορά.
Τα δε ποσοστά on-off είναι εν πολλοίς αυθαίρετα. Προσωπικά θα έβαζα Yokohama Geolander σε αυτές τις διαστάσεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το σωστότερο θα ήταν 205-75-15 ή 225-70-15 αλλά στην τελευταία περίπτωση φαρδαίνει πολύ το πέλμα και βλέπω να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του το αυτοκινητάκι. Το 205-70-15 είναι οριακά εκτός του ορίου του 3% στην αλλαγή διαμέτρου, αλλά δεν είναι και τραγικά μεγάλη η διαφορά.Τα δε ποσοστά on-off είναι εν πολλοίς αυθαίρετα. Προσωπικά θα έβαζα Yokohama Geolander σε αυτές τις διαστάσεις.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, θα περιμένω και άλλες απόψεις.
Στάλθηκε από το MI 4S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης steliosgiatrelli έγραψε:
Το σωστότερο θα ήταν 205-75-15 ή 225-70-15 αλλά στην τελευταία περίπτωση φαρδαίνει πολύ το πέλμα και βλέπω να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του το αυτοκινητάκι. Το 205-70-15 είναι οριακά εκτός του ορίου του 3% στην αλλαγή διαμέτρου, αλλά δεν είναι και τραγικά μεγάλη η διαφορά.
Τα δε ποσοστά on-off είναι εν πολλοίς αυθαίρετα. Προσωπικά θα έβαζα Yokohama Geolander σε αυτές τις διαστάσεις.
Καταρχήν δεν βάζεις κάτι άλλο από 205/75/15........
Το Toyo που σου προτάθηκε είναι καλή και οικονομική λύση όμως αν η χρήση είναι περισσότερο ασφάλτινη προτίμησε τα Η/Τ . Αν θες αποκλειστικά ασφάλτινα τότε τα cf2 suv είναι εξαιρετικη επιλογή. Δες http://www.toyotire.gr -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Το σωστότερο θα ήταν 205-75-15 ή 225-70-15 αλλά στην τελευταία περίπτωση φαρδαίνει πολύ το πέλμα και βλέπω να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του το αυτοκινητάκι. Το 205-70-15 είναι οριακά εκτός του ορίου του 3% στην αλλαγή διαμέτρου, αλλά δεν είναι και τραγικά μεγάλη η διαφορά.
Καταρχήν δεν βάζεις κάτι άλλο από 205/75/15........
Το Toyo που σου προτάθηκε είναι καλή και οικονομική λύση όμως αν η χρήση είναι περισσότερο ασφάλτινη προτίμησε τα Η/Τ . Αν θες αποκλειστικά ασφάλτινα τότε τα cf2 suv είναι εξαιρετικη επιλογή. Δες http://www.toyotire.grΘα έλεγες δηλαδή ότι τα Α/Τ είναι 65/35 και τα Η/Τ είναι 80/20?
-
Ο λόγος που είπα πριν ότι τα ποσοστά είναι αυθαίρετα είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες δεν τα χρησιμοποιούν και δεν κατηγοριοποιούν τα λάστιχά τους με αυτόν τον τρόπο. Η κατηγοριοποίηση είναι η εξής: http://www.yokohamatire.ph/news-and-fea ... t-a-t-m-t/
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αν η χρήση είναι περισσότερο ασφάλτινη προτίμησε τα Η/ΤΑναφέρεσαι στα Yoko?
-
Ο λόγος που είπα πριν ότι τα ποσοστά είναι αυθαίρετα είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες δεν τα χρησιμοποιούν και δεν κατηγοριοποιούν τα λάστιχά τους με αυτόν τον τρόπο. Η κατηγοριοποίηση είναι η εξής: http://www.yokohamatire.ph/news-and-fea ... t-a-t-m-t/αν η χρήση είναι περισσότερο ασφάλτινη προτίμησε τα Η/Τ
Αναφέρεσαι στα Yoko?
Όχι φίλε μου , τα Η/Τ είναι της TOYO.
-
Ο λόγος που είπα πριν ότι τα ποσοστά είναι αυθαίρετα είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες δεν τα χρησιμοποιούν και δεν κατηγοριοποιούν τα λάστιχά τους με αυτόν τον τρόπο. Η κατηγοριοποίηση είναι η εξής: http://www.yokohamatire.ph/news-and-fea ... t-a-t-m-t/αν η χρήση είναι περισσότερο ασφάλτινη προτίμησε τα Η/Τ
Αναφέρεσαι στα Yoko?
Όχι,στην γκάμα της toyo....
Τα geolander μάλλον για αυτούς που θέλουν περισσότερη χρήση στα βουνά και στα λαγκάδια,μια σταθερή αξία.... -
Κυριοι που ειστε γνωστες θα ηθελα τα φωτα σας.Σημερα ειδα στο αυτοκινητο του πεθερου μου τα χειμερινα λαστιχα που του εβαλε ο λαστιχας του και εχουν ημερομηνια παραγωγης 4413, δεν θυμαται ποσους χειμωνες τα φοραει.Η ερωτηση μου ειναι αν η ημερομ. παραγωγης παιζει στα χειμερινα τον ιδιο ρολο μετα θερινα και αν ναι που μου φαινεται λογικο γιατι του εβαλε λαστιχα 4 ετων.........
-
Του έβαλε σήμερα-τώρα, λάστιχα 4ετίας ? Είτε θερινά, είτε χειμερινά, είτε σεληνιακά, τα λάστιχα θεωρητικά αντέχουν 4-5 χρόνια, αν και εφόσον αποθηκευτούν σε άριστες συνθήκες. Κάτι το οποίο θεωρώ απολύτως απίθανο να έχει συμβεί, ειδικά στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε δεν έχει DOT εντός τουλάχιστον της τρέχουσας χρονιάς, θεωρείται εκ προοιμίου εξαιρετικά ύποπτο....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]