-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
δεν θα μπορούν να ζεσταθούν γιατί έχουν δείκτη Υ και θα γλιστράνεΑπό τις μεγαλύτερες μπαρούφες που διαιωνίζουν οι 'γνώστες'!!!
Από τη νέα γενιά δες με την σειρά Michelin PS4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, Dunlop SportMaxx RT2, Pirelli P Zero. Νομίζω ότι καλύτερα βγαίνουν τα Michelin στα περισσότερα test
Τα καλύτερα είναι τα νέα P Zero (4) που πετυχαίνουν σταθερά ταχύτερους χρόνους σε όλα τα τεστ. Βέβαια και τα υπόλοιπα είναι πολύ καλά λάστιχα, το καθένα με εξειδίκευση σε διαφορετικό τομέα.
-
Έκλεισε , και στο yaris (2014) βγάζω τα GOODYEAR DURAGRIP 175/70R14 84S απο τα οποία ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος
https://www.allopneus.com/GOODYEAR-DURA ... 76113.html
και μετά από 'πιέσεις' αλλά και εξαιρετική τιμή θα μπεί το BRIDGESTONE TURANZA ER300 185/60R14 82 H
https://www.allopneus.com/BRIDGESTONE-T ... .html#tab2
Για την αλλαγή διάστασης κανένας λαστιχάς δεν μου έθεσε το παραμικρό ζήτημα.
Μετα από λίγο καιρό οδήγησης θα δώσω πιο ασφαλή συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Έκλεισε , και στο yaris (2014) βγάζω τα GOODYEAR DURAGRIP 175/70R14 84S απο τα οποία ήμουν απόλυτα ευχαριστημένοςhttps://www.allopneus.com/GOODYEAR-DURA ... 76113.html
και μετά από 'πιέσεις' αλλά και εξαιρετική τιμή θα μπεί το BRIDGESTONE TURANZA ER300 185/60R14 82 H
Η διαφορά στην διάμετρο είναι -3.83%, άρα πάνω από το μέγιστο συνιστώμενο όριο (3%). Οπότε θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις. Πιο σωστές διαστάσεις είναι οι εξής:
205/60/14 (διαφορά 0,41%)
195/65/14 (διαφορά 1,7%)
195/60/14 (διαφορά -1,7%)
185/65/14 (διαφορά -1,84%)
185/70/14 (διαφορά 2,5%)
175/65/14 (διαφορά -2,5%)Επίσης είναι προτιμότερο το νέο Turanza T001, σε σχέση με το παλιότερο ER300.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έκλεισε , και στο yaris (2014) βγάζω τα GOODYEAR DURAGRIP 175/70R14 84S απο τα οποία ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος
Η διαφορά στην διάμετρο είναι -3.83%, άρα πάνω από το μέγιστο συνιστώμενο όριο (3%). Οπότε θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις. Πιο σωστές διαστάσεις είναι οι εξής:
205/60/14 (διαφορά 0,41%)
195/65/14 (διαφορά 1,7%)
195/60/14 (διαφορά -1,7%)
185/65/14 (διαφορά -1,84%)
185/70/14 (διαφορά 2,5%)
175/65/14 (διαφορά -2,5%)Επίσης είναι προτιμότερο το νέο Turanza T001, σε σχέση με το παλιότερο ER300.
Έχεις δίκιο REALZEUS και σε ευχαριστώ ....
έκανα λαθος... αλλα εννοούσα 185/65/14....
-
Ποιο ελαστικό θεωρειται το καλυτερο all weather,το αυτοκινητο κινειται στην βορεια ελλαδα και σε χιονι αλλα μεσα στην πολη,οι διαστασεις ειναι 185/60/15
Τα 4 Seasons είναι χρυσές μετριότητες. Καλύτερα να έχεις 2 τετράδες (θερινά και χειμερινά) και να τα εναλλάσσεις.
ισως κανω αυτο ,χειμερινο alpin?
-
έκανα λαθος... αλλα εννοούσα 185/65/14....Εντάξει τότε.
χειμερινο alpin?
Οποιοδήποτε επώνυμο θα κάνει καλά την δουλειά του.
-
οκ ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.. μπηκα και στο λινκ κ μου εβγαλε επιλογες..
παρεπιπτοντως ειδα σ'ενα αλλο να φοραει 175/50/13 και τις ζαχαρωσα να σας πω!!
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou.html?from=catspan&keyphrase=175%2F50%2F13 -
Έκλεισε , και στο yaris (2014) βγάζω τα GOODYEAR DURAGRIP 175/70R14 84S απο τα οποία ήμουν απόλυτα ευχαριστημένοςhttps://www.allopneus.com/GOODYEAR-DURA ... 76113.html
Το bridgestone er300 είναι μακράν το χειρότερο λάστιχο. Κανένας από όσους το έβαλαν δεν εμειναν ευχαριστημένοι. Πας σε bridgestone t001 evo που είναι πολύ καλύτερο. Επίσης το er300 είχα την εντυπωση ότι σταμάτησε να βγαίνει αφού ο αντικαταστάτης του είναι το t001.
-
Το t001 είναι εξαιρετικό σε κράτημα τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο ενώ η φθορά του είναι πολύ μικρή. Αργεί λίγο βέβαια να ζεσταθεί.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Το bridgestone er300 είναι μακράν το χειρότερο λάστιχο. Κανένας από όσους το έβαλαν δεν εμειναν ευχαριστημένοι. Πας σε bridgestone t001 evo που είναι πολύ καλύτερο. Επίσης το er300 είχα την εντυπωση ότι σταμάτησε να βγαίνει αφού ο αντικαταστάτης του είναι το t001.
Σκληρό για τα δικά μου τουλάχιστον δεδομένα. Έβγαζε βέβαια αρκετά χιλιόμετρα, όμως προσωπικά δεν θα το προτιμούσα για λόγους άνεσης (δεν με προβλημάτισαν στο κράτημα γιατί δεν τα πίεζα). Και εγώ έχω την εντύπωση ότι έχει σταματήσει η παραγωγή του και έχει αντικατασταθεί από τα t001.
-
Καλημέρα παιδιά ,σε μια συζήτηση που είχα παλιότερα μου πρότειναν τα Dunlop blue response,οι διαστάσεις που φοράει το αμάξι μου είναι 185/65/15 αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη γλυστρανε να μην ακούγονται να είναι οικονομικά στη κατανάλωση και να κρατήσουν 3 χρόνια .υπάρχει κάτι καλύτερο φέτος ;
Ξέχασα να πω ότι οδηγάω αργά δε τα πιέζω ποτέ ,σε πεζοδρόμιο ακουμπάω σπάνια ,κάνω 20.000 χλμ το χρόνο και αυτά σε άσφαλτο με 70% Αττική οδό και 30% Αθήνα.
-
Καλημερα. Ποσα χιλιομετρα κανεις το χρονο?
-
Το γραφει, 20.000χλμ.
Για να μην κανει θορυβο ενα ελαστικο και να ειναι οικονομικο πρεπει να ειναι μαλακο. Μαλακο ομως λαστιχο δυσκολο να βγαζει τοσα πολλα χλμ που θες. Ενας τροπος να τα κρατησεις οσο το δυνατο περισσοτερο ειναι να τα αλλαζεις μπρος-πισω καθε 10.000χλμ λογω της ανομοιόμορφης φθορας μπρος-πισω. Ετσι θα εχεις ομοιομορφη φθορα και συνεπως περισσότερα χλμ. ζωής.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
Καλημέρα παιδιά ,σε μια συζήτηση που είχα παλιότερα μου πρότειναν τα Dunlop blue response,οι διαστάσεις που φοράει το αμάξι μου είναι 185/65/15 αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη γλυστρανε να μην ακούγονται να είναι οικονομικά στη κατανάλωση και να κρατήσουν 3 χρόνια .υπάρχει κάτι καλύτερο φέτος ;Ξέχασα να πω ότι οδηγάω αργά δε τα πιέζω ποτέ ,σε πεζοδρόμιο ακουμπάω σπάνια ,κάνω 20.000 χλμ το χρόνο και αυτά σε άσφαλτο με 70% Αττική οδό και 30% Αθήνα.
Για την χρήση και τον τρόπο οδήγησής σου μια χαρά είναι τα Dunlop.
-
Καλημέρα παιδιά ,σε μια συζήτηση που είχα παλιότερα μου πρότειναν τα Dunlop blue response,οι διαστάσεις που φοράει το αμάξι μου είναι 185/65/15 αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη γλυστρανε να μην ακούγονται να είναι οικονομικά στη κατανάλωση και να κρατήσουν 3 χρόνια .υπάρχει κάτι καλύτερο φέτος ;
Ξέχασα να πω ότι οδηγάω αργά δε τα πιέζω ποτέ ,σε πεζοδρόμιο ακουμπάω σπάνια ,κάνω 20.000 χλμ το χρόνο και αυτά σε άσφαλτο με 70% Αττική οδό και 30% Αθήνα.
Για την χρήση και τον τρόπο οδήγησής σου μια χαρά είναι τα Dunlop.
Μιας και τα φοραω τα συγκεκριμενα σε διασταση 185/60/14, τα εχω 2 χρονια τωρα με 40.000 χλμ και θεωρω οτι εχουν ακομα 10-15.000χλμ ομως τωρα δεν κρατανε οπως στην αρχη στο φρεναρισμα και στο ξεκινημα (σπινιαρουν δλδ). Στις στροφες ειναι ακομα εξαιρετικα σε προσφυση. Αλλα εγω τα οδηγω σε επαρχια με στροφες και τα πιεζω λιγο... Τωρα πλεον τα οδηγω πιο προσεκτικα αποτι στην αρχη.
Οποτε για την χρηση που τα θελεις και με το τροπο οδηγησης που αναφερεις θα σε βγαλουν μια χαρα! Θα εντυπωσιαστεις θεωρω.
-
καλησπερα στο forum. εχω ενα lancia y 1.2 με λαστιχα μαμισια 185.55.15. και το βιβλιο δινει εναλλακτικα 195.50.15.σε ζαντα 6j.απο την ερευνα που εχω κανει διαπιστωσα οτι τα 185 ειναι πιο ακριβα .ειμαι μεταξυ των toyocf2 -dunlop kai too1evo. για αποκλειστικη χρηση πολης τι προτεινετε? ευχαριστω για τις απαντησεις.
-
Καλημέρα και πάλι ,πήγα και ρώτησα τιμές στην αγία Παρασκευή και έμαθα πως τα Dunlop blue response κοστίζουν 290 ευρώ στις διαστάσεις που θέλω ,δεν υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα όμως και θα μου τα βάλουν 30/10 ,ο ίδιος μου είπε να κοιτάξω και τα τα street responseστα 240 ευρώ ,μιας και το αμάξι μου δεν είναι γρήγορο .
Θέλω λοιπόν τις απόψεις σας για τα street response καθώς και κάποιον άλλο μαγαζί για να ρωτήσω τιμές και διαθεσιμότητα. -
Ο χρήστης greg2 έγραψε:
καλησπερα στο forum. εχω ενα lancia y 1.2 με λαστιχα μαμισια 185.55.15. και το βιβλιο δινει εναλλακτικα 195.50.15.σε ζαντα 6j.απο την ερευνα που εχω κανει διαπιστωσα οτι τα 185 ειναι πιο ακριβα .ειμαι μεταξυ των toyocf2 -dunlop kai too1evo. για αποκλειστικη χρηση πολης τι προτεινετε? ευχαριστω για τις απαντησεις.Toyo proxes cf2. Τα φόρεσα σε 185/55/15 82Η σε opel corsa c και είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα continental premium contact 5 που φόραγε και πολύ πιο οικονομικό.
-
Μετά από 3000χλμ με τα Good-Year Efficientgrip Performance οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Βασικά όπως είχα γράψει, δεν πιέζω το αυτοκίνητο ειδικά στις στροφές. Το πίεσα όμως λιγάκι έτσι για να δω τη συμπεριφορά τους. Opel Corsa D έχω με 195/50/15 διάσταση. Δίνουν σιγουριά, δεν αισθάνθηκα το αμάξι να αλαφραίνει, έτοιμο να γλιστρήσει. Στην ευθεία και εκεί μου δίνουν την αίσθηση της σιγουριάς. Είναι θα έλεγα αθόρυβα. Το αρνητικό λόγω του αργού κάπως συστήματος διεύθυνσης είναι ότι δεν τα χάρηκα σε απότομες μεταβολές της διεύθυνσης κίνησης. Σε fiesta με ίδιες διαστάσεις που τα έχω δοκιμάσει, όταν έκοβα απότομα το τιμόνι είχα πολύ καλή κατευθυντικότητα. Νομίζω το fiesta έχει ποιο κοφτερό τιμόνι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ελαστικά, μπορεί να μην είναι τόσο καλά όσο μου φαίνονται. Επίσης είναι μαλακά και δεν κουράζουν σε ανωμαλίες του δρόμου. Από εμπειρία που είχα με Bridgestone ER είχα αγανακτήσει. Σαν να είχα βάλει κούτσουρο στις ζάντες αισθανόμουν. Νομίζω ότι αξίζουν τα χρήματά τους.
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
Καλημέρα και πάλι ,πήγα και ρώτησα τιμές στην αγία Παρασκευή και έμαθα πως τα Dunlop blue response κοστίζουν 290 ευρώ στις διαστάσεις που θέλω ,δεν υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα όμως και θα μου τα βάλουν 30/10 ,ο ίδιος μου είπε να κοιτάξω και τα τα street responseστα 240 ευρώ ,μιας και το αμάξι μου δεν είναι γρήγορο .
Θέλω λοιπόν τις απόψεις σας για τα street response καθώς και κάποιον άλλο μαγαζί για να ρωτήσω τιμές και διαθεσιμότητα.σε μικρο αυτοκινητο Suzuki WagonR 1.3 εχω βαλει: Michellin energy (2 φορες), Brigestone (μια φτηνη σειρα, δε θυμαμαι ονομα), Pirelli P3 (μακραν τα χειροτερα ), Dunlop sr (1 και τωρα τα ΙΙ), Nexen.
Aπο ολα τα παραπανω τα καλυτερα ηταν τα Dunlop sr I (και τα ΙΙ ειναι καλα, αλλα νομιζω τα προηγουμενα κρατησαν και παραπανω)
Για μεσα στην πολη και χωρις σπορ ανησηχιες ειναι οτι πρεπει
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]