-
Καλημέρα στην παρέα!
Από δεπαπενθήμερο μάλλον θα αλλαχτούν τα λάστιχα στο αυτοκίνητο ατόμου από το στενό μου περιβάλλον Peugeot 207 1.4. Αυτή τη στιγμή έχει την εργοστασιακή του διάσταση 185/65/15 88T. Σκεφτόμουν να κάνουμε μετάβαση σε 195/60/15 με απώτερο σκοπό να βελτιωθούν τα κρατήματα και το φρένο όπως συνέβη και στο δικό μου που από 215 πήγα σε 225 και απλά μεταμορφώθηκε το αυτοκίνητο.
Η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή 1% σε διάμετρο και 3 χιλιοστά σε ύψος. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να ταιριάξει στην ζάντα που έχει τώρα το 195. Σύμφωνα με πρόχειρη αναζήτηση που έκανα οι ζάντες που φοράει από το εργοστάσιο πρέπει να είναι διάστασης 6Jx15 ET23. Μπορούν να πάρουν 195? Σε ένα ειδικό tool που έχει το opponeo μου λέει ότι ταιριάζει και μάλιστα θεωρεί ιδανική διάσταση ζάντας για το 195 την 6J ενώ για το 185 που φοράει από το εργοστάσιο το θεωρεί ιδανικό για 5,5J ζάντα.
Άρα; Πάμε σε 195/60/15 χωρίς θέμα;
-
ακριβως οπως το εγραψες
να ενημερωσω πως μπηκαν τα kama ελαστικα θερινα σε 175/70R14, μεγαλη εντυπωση μου εκανε οτι παντα στον αυτοκινητοδρομο παλιοτερα επρεπε να κανω μικρες διορθωσεις για να μεινει στη λωριδα, αλλα τωρα παει καρφι ευθεια με αυτα τα ελαστικα χωρις θορυβους
πολυ καλο φρεναρισμα χωρις να μπλοκαρουν οι τροχοι στεγνο κ βρεγμενο
εχω την εντυπωση οτι η γομα ειναι μετρια προς σκληρη κ θα βγαλει αρκετες χιλιαδες χιλιομετρα! -
Οταν κάποιος ανεβαίνει πεζοδρόμιο, ο σκελετός του ελαστικού μπορεί να έχει με τον καιρό θέματα που θα κάνουν το ελαστικό ακατάλληλο και ας είναι η γόμα του σε πολύ καλή κατάσταση; Το ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω λεπτομέρειες τεχνικές σχετικά με τα ελαστικά. Επίσης είχα διαβάσει σε μία έρευνα ότι το 80% των μεταχειρισμένων ελαστικών είναι ακατάλληλα, λόγω του ταλαιπωρημένου σκελετού τους και ας η γόμα τους είναι σε καλή κατάσταση. Δηλαδή τι έκαναν; Ταλαιπωρήθηκε ο σκελετός από λακκούβες, πεζοδρόμια και τα λοιπά;
-
Καλησπέρα σε όλους.
Εχω ενα Ford Fiesta 1.4 automatic του 2008 και θελω να αλλάξω τα Continental 195/50/15 που φοράει πριν αρχίσουν οι βροχές, γιατί εχουν φθαρεί από πολυκαιρία όχι από πολλά χιλιόμετρα, αφού κάνω μολις +/-5000 χλμ. σε νησί του ΝΑ Αιγαίου με πολύ ζεστη το καλοκαιρι και λίγες βροχές τον χειμωνα. Η οδηγηση που κανω ειναι ηρεμη και κυριως μεσα σε πόλη και λίγο σε επαρχιακές οδούς.
Τελος παντων, πήγα κι εκανα και σημερα μια βολτα στους λαστιχαδες και αυτά είναι ό,τι βρήκα.Δειτε μάρκες/μοντέλα και τιμές (195/50/15)
Κινεζικα (δεν θυμάμαι μαρκες και μοντελα γιατί τα απέκλεισα) 230-240-250 € (από 3-4 διάφορους)
Matador 230-250-260 € (από 3 διαφορετικούς)
Falken ΖΕ914 EcoRun 270 €
Pirelli P1 Verde 280 €
Toyo 280 €
Yokohama 280-320 €
Bridgestone 320 €
Cooper 320 €Σημειωστε ότι τα Toyo, Yokohama, Bridgestone, Cooper δεν ηταν ετοιμοπαραδοτα, ήθελαν παραγγελία, επομένως δεν υπήρχαν για να τα δω ποια ήταν...!!
Μεταξύ Matador, Falken & Pirelli που ειναι ετοιμοπαραδοτα, τι λέτε? Να παω σε ενα από αυτά ή να παραγγείλω καποιο από τα άλλα των 280 €??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Οταν κάποιος ανεβαίνει πεζοδρόμιο, ο σκελετός του ελαστικού μπορεί να έχει με τον καιρό θέματα που θα κάνουν το ελαστικό ακατάλληλο και ας είναι η γόμα του σε πολύ καλή κατάσταση;Υπάρχει περίπτωση να στραβώσουν από την χρήση, κάτι που φαίνεται στην ζυγοστάθμιση κατά την τοποθέτηση. Συνήθως από πτώση σε λακκούβες με μεγάλη ταχύτητα.
Μεταξύ Matador, Falken & Pirelli που ειναι ετοιμοπαραδοτα, τι λέτε? Να παω σε ενα από αυτά ή να παραγγείλω καποιο από τα άλλα των 280 €??
Από αυτά ή Pirelli ή Falken. Τα υπόλοιπα ποια μοντέλα είναι;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από αυτά ή Pirelli ή Falken. Τα υπόλοιπα ποια μ
Το Matador ήταν το MP47 (μάλλον... )
Τα Toyo, Yokohama, Bridgestone, Cooper δεν ηταν ετοιμοπαραδοτα, ήθελαν παραγγελία, επομένως δεν υπήρχαν για να τα δω ποια είναι, ούτε μου διευκρίνησαν...!! -
Πάντως αν σε ενδιαφέρουν πρέπει να μάθεις ποια μοντέλα είναι.
Αλλιώς μια χαρά είναι και τα ετοιμοπαράδοτα Pirelli και Falken.
-
Ναι, φυσικά!
Όταν μαθω και ειμαι στην τελική επιλογή θα επανελθω.
Ευχαριστώ πολύ! -
τα πηρα τα Michelin CrossClimate 215/70-16 Κυλιση: C, Βρεγμενο: Β θορυβος:69
M+S ειναι
εχουν πιστοποιηση και ειδικο σημα χειμερινων ελαστικων και μπορεις να περασεις χωρις αλυσιδες σε χιονι πανευρωπαικα. Μου δωσαν και ειδικη καρτα για κανενα μπλοκο χιονιου, που σας φωτογραφησαεπισης ειναι το μοναδικο που ειναι ΚΑΙ θερινο ελαστικο! Ολα αυτα τα γραφει στην καρτα
μου εκανε εντυπωση που πηγα να τα καθαρισω με βρεμένη μικροινα και κόλλαγε πανω και δυσκολευονταν να γλιστρήσει το πανι! Πρωτη φορα το ειδα αυτο, αρα αναμενω εξαιρετικο κρατημα στο βρεγμενο
τα εβαλα στον Κυριαζη σε τρομερη τιμη 490 ευρω με αποδειξη νεες βαλβιδες τελεια ζυγοσταθμιση -
παντως τα προηγουμενα Michelin Lantitude Tour HP μετα απο 4 χρονια και 2 μηνες και 85.000 χλμ κραταγαν τελεια στο βρεγμενο και στεγνο και δεν καναν θορυβο. Ομως ειχαν ελαχιστα ψωριάσει τα πλαγια και είχαν ομως ρωγμές στο πελμα και φευγαν κομματια. Στο φορουμ εδω το λενε αυτο οτι ειναι χαρακτηριστικο των Michelin στα 3 χρονια και παρολο το ψωριασμα παλι κρατανε καταπληκτικα! Εμενα το εκανε στα 4 χρονια αφου πλενω μονος το αυτοκινητο με ηπια και σωστα καθαριστικα και βαζω ειδικο ακριβο συντηρητικο ελαστικων στα πλαγια. Επιβεβαιωνω λοιπον την πολλη σωστη παρατήρηση του συνφορουμιτη
-
Εβαλες τα CrossClimate 2, το νεο μοοντελο.
Σε σχεση με τα προηγουμενα εχει Β στο φρεναρισμα σε βρεγμενο αντι για Α, δεν θυμαμαι την κυλιση αν αλλαξε.
Αλλαξε ομως (συμφωνα με τη Michellin) η αντοχή τους, αυτα βγαζουν περισσοτερα χιλιομετρα.Φοραω τα προηγουμενα για 1,5 χρονο και περιπου 33000 χιλιομετρα, σε προηγουμενες σελιδες αναφερω τις εντυπωσεις μου κατα διαστηματα.
Περιμενουμε να μας πεις κι εσυ για τα 'καινουρια'
-
Ο χρήστης ilias-g έγραψε:
Ναι, φυσικά!Όταν μαθω και ειμαι στην τελική επιλογή θα επανελθω.
Ευχαριστώ πολύ!Μου προτειναν τα Toyo DBR.
Τα ξερετε? Τι γνωμη εχετε?
-
Toyo DRB και είναι ανάμεσα στα ταξίδιαρικα cf2 και τα σπορ t1r
Aν δεν έχεις σπορ ανησυχίες μη τα προτιμήσεις έναντι των cf2 -
Ο λαστιχάς που ειχε και τα DRB και τα Cf2 και μαλιστα με τιμές 240 & 300 αντιστοιχα, μου ειπε ότι για το δικό μου αυτοκινητο Ford Fiesta δεν προτεινει τα CF2 γιατί δεν θα πατανε καλά γιατί ειναι πιο σκληρά και ειναι για πιο βαριά αυτοκινητα, συγκεκριμένα μου είπε ότι τα cf2 τα δινει σε tαχι, το δικό μου ειναι ελαφρυ και αν τα βαλω θα γλιστράνε....
-
Ο λαστιχάς που ειχε και τα DRB και τα Cf2 και μαλιστα με τιμές 240 & 300 αντιστοιχα, μου ειπε ότι για το δικό μου αυτοκινητο Ford Fiesta δεν προτεινει τα CF2 γιατί δεν θα πατανε καλά γιατί ειναι πιο σκληρά και ειναι για πιο βαριά αυτοκινητα, συγκεκριμένα μου είπε ότι τα cf2 τα δινει σε tαχι, το δικό μου ειναι ελαφρυ και αν τα βαλω θα γλιστράνε....Άβυσσος οι γνώσεις του λαστιχεμπορ!!!!
-
Ο λαστιχάς που ειχε και τα DRB και τα Cf2 και μαλιστα με τιμές 240 & 300 αντιστοιχα, μου ειπε ότι για το δικό μου αυτοκινητο Ford Fiesta δεν προτεινει τα CF2 γιατί δεν θα πατανε καλά γιατί ειναι πιο σκληρά και ειναι για πιο βαριά αυτοκινητα, συγκεκριμένα μου είπε ότι τα cf2 τα δινει σε tαχι, το δικό μου ειναι ελαφρυ και αν τα βαλω θα γλιστράνε....Μαλακίες στο τετράγωνο.
-
Το συγκεκριμενο DRB Toyo απο τους δεικτες που εχει και μονο ειναι απονθαρυντικο , εκτος απο αυτο η Toyo το εχει σε μια κατηγορια μονο του ...απο προσωπικη εμπειρια σε Toyo T1-R το φορεσα 2 φορες και πραγματικα μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις , οπτικα φαινεται πως δεν 'παταει' ομως δεν θα σε προδωσει ... νομιζω ομως στην διασταση σου πως μπορεις να βρεις καλυτερο ελαστικο κατ εμεν
-
Εννοείς τα CF2 ?
-
Καλησπερα παιδια. Εχω ενα Ford Fiesta του 2014 και ετοιμαζομαι να αλλαξω λάστιχα για πρωτη φορα. Επειδη δεν ειμαι πολυ σχετικός με το θεμα θελω τη βοήθεια σας για το ποιον κατασκευαστή να επιλέξω
-
https://photos.app.goo.gl/m1zenFdnomQ7xr403
απο εμφανιση φαινονται σα να ειναι πιο στενα απο τα προηγουμενα Michelin Lantitude Tour ΗΡ στην ιδια διασταση που ειχα. Οπως στα λαστιχα χιονιου στο ραλλυ που φαινονται στενα και για αυτο σας εβαλα το συνδεσμο με τις φωτο. Δεν ειναι ομως ασχημα, μαλλον ομορφα.η τριβη κυλισης ειναι μικροτερη απο τα ΗΡ παρολο που ειναι και στα δυο C, ρολαρει το αυτοκινητο οταν αφηνεις το γκαζι αβιαστα
Το αμαξι στις ανωμαλιες μαλακωσε. Ποσο μαλλον που τα ΗΡ ηταν ειδικα για να αυξανουν την ανεση!
κρατημα φαινεται πολυ καλο και σε βρεγμενα κομματια του δρομου, εδω η βρεγμενη μικροινα δεν γλιστραγε να καθαρισω το πλαινο του ελαστικου
εντελως αθορυβο στο δρομο πιο ησυχα απο τα παλια ΗΡ
σιγουρα στο χιονι θα ειναι εξαιρετικα ικανα ως χιονολαστιχα που εχουν το ειδικο σημα για να περνανε απο μπλοκο χιονιου χωρις να φορεσουν αλυσιδες
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]