-
Ε ευτυχως εισαι και σε κατι ανοιχτομυαλος
-
Oσο κι αν εψαξα στο συγκεκριμενο θεμα,δεν βρηκα κατι αναλογο,γι αυτο θετω το ερωτημα:
Εστω οτι καποιος χρειαζεται να αλλαξει λαστιχα στο αυτοκινητο του,αλλα εχει να διαθεσει ενα περιορισμενο χρηματικο ποσο(της ταξεως των 50-60 ευρω δηλαδη).Σε αυτη την περιπτωση,μπορει να βαλει μια τετραδα μεταχειρισμενα ελαστικα(5ετιας ας πουμε),με οτι αυτο συνεπαγεται οσον αφορα τη χρηση τους απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη...
Η..
...μπορει να βαλει μια τετραδα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αμεταχειριστα ελαστικα,απο στοκ,με αρκετα παλαιο DOT(10ετιας δηλαδη).
Τι απο τα δυο κατα τη γνωμη σας ειναι προτιμοτερο;
Και για να μιλησουμε πιο συγκεκριμενα,προκειται για αυτοκινητο που κανει το πολυ 2500 χλμ το χρονο,σπανια σε βροχη,σχεδον ποτε δεν οδηγειται σε ταχυτητες ανω των 80 χλμ και ουσιαστικα ποτε δεν βγαινει σε εθνικη οδο η αυτοκινητοδρομο,τα δε λαστιχα χρειαζονται κυριως..για να περασει ΚΤΕΟ.Γνωριζω οτι με αυτο μου το ποστ θα επισυρω την μηνιν ορισμενων απο εδω μεσα..παρ ολα αυτα,σας ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Προφανώς τα αμεταχείριστα!
Καλό θα ήταν βέβαια να ήταν αποθηκευμένα σε σκιά,αλλά και πάλι είναι καλύτερα από τα μεταχειρισμένα.
-
Αν ειναι να βαλεις λαστιχα 5ετιας. Βγαλε τα λαστιχα που φορας και κυκλοφορα το με τις ζαντες σκετες πιο ασφαλης θα εισαι εσυ και το κυριοτερο εμεις. Το σκεπτικο σου οτι κανεις λιγα χιλιομετρα, κινησε με χαμηλη ταχυτητα και σε αστικους δρομους οποτε και δεν χρειαζεσαι καινουρια ελαστικα με αφηνει αναυδο και δεν μπορω να το σχολιασω. Υποψιν βαση στατιστικων τα περισοτερα ατυχηματα γινονται σε αστικους δρομους με χαμηλες ταχυτητες. Στις πολεις μεσα θςλουμε καλα ελαστκα λογω το τυχαίων και αποτομων φρεναρισματων που μπορει να αναγκαστουμε να κάνουμε. Ακομη και το πιο φτηνο λαστιχο ειναι καλυτερο απο τα παλια και φθαρμενα που θελεις να βαλεις. Τα ελαστικα τα αλλαζουμε για να ειμαστε εμεις ασφαλης και οχι για να περναει το οχημα τον ελεγγχο του ΚΤΕΟ. Αν δεν μπορεις να βρεις 150-180€ για να βαλεις καινουρια καλυτερα να παραδοσεις πινακιδες και να το αποσυρεις για να γλιτωσουμε γιατι το αυτοκινητο σου ή μαλλον εσυ και το σκεπτικο σου ειναι ακρως επικινδυνο.
ΥΓ1 Λογικο ειναι να μην βρισκεις παρομοιο θεμα στο φορουμ , εδω συχναζουν ατομα που αγαπουν το αυτοκινητο και την ζωη τοτς και με λογικη.
ΥΓ2 Οπως βρισκεις τα χρηματα για τελη κυκλοφοριας και την ασφαλεια ετσι θα βρεις και τα χρηματα για τα ελαστικα. Εκτος και αν και για αυτα εχεις το ιδιο σκεπτικο και κυκλοφορεις ανασφαλιστος, για το αν πληρωνεις τελη δεν μας ενδιαφερει καθολου. Μας ενδιαφερει να κυκλοφορεις ενα ασφαλες αυτοκινητο και να μην βρεθεις πανω μας επειδη δεν εχεις λάστιχα, δεν εχεις φρενα και γενικα εχεις ενα κακοσυντηριμενο και ακρως επικινδυνο αυτοκινητο.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προφανώς τα αμεταχείριστα!Καλό θα ήταν βέβαια να ήταν αποθηκευμένα σε σκιά,αλλά και πάλι είναι καλύτερα από τα μεταχειρισμένα.
Υπαρχει και η φθορα του χρονου, μπορει εξωτερικα να φαινονται καλα αλλα η ανθεκτικοτητα εχει μειωθει. Αν σημερα βαλει 10ετιας και καθως δεν κανει πολλα χιλιόμετρα θα τα κρατησει για τουλαχιστον 5 χρονια τα οποια θα ειναι εκτεθειμενα στις καιρικες συνθηκες, θα αισθανεσαι ασφαλης με καποιον να κυκλοφορει γυρω σου με 15ετιας ελαστικα; Και η πορσε με 10ετιας ελαστικα ηταν και ηταν παρκαρισμενη σε γκαραζ οπου δεν τα έτρωγε το κρυο και η ζεστη και ειδαμε την καταληξη. Επισης αμφιβαλω ακομη και αμεταχειριστα να ειναι αυτα που του προτειναν να παρει να εχουν αποθηκευτει σωστα και συμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστων. Φιλε πες μας σε ποια περιοχή εισαι να αποφευγουμαι να κυκλοφορουμαι.
Επισης μην δινεται αλλοθι σε τετοια σκεπτικα γιατι αμα καποιος σου λεει οτι διαθετει μεχρι 50-60 για ελαστικα την ιδια λογικη σκεπτικο εχει και για τα υπολοιπα πραγματα που χρειαζεται ενα αυτοκινητο. Καθως το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να περναει κτεο και οχι η ασφαλεια που του παρεχεται. Με αυτο σκεπτικο και να φαγωθουν τα τακακια θα σου πει κανεις εεε τι πειραζει και αμα εφυγε η παστα θα φρεναρει με τα σιδερα ετσι και αλλιως δεν τρεχω πολυ αργα παω και ειμαι προσεκτικος. Τι και αν το νυχι απο τις δισκοπλακες ειναι πανω απο 1 χιλιοστο αφου εχει τοσο ακομη παχος η δισκοπλακα κριμα να τις αλλαξω αφου δεν τρεχω και δεν παταω απιτομα φρενο αφου ειμαι προσεκτικος οδηγος.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Tedd......ο φιλος ειπε οτι μπορει να διαθεσει ενα συγκεκριμενο μικρο χρηματικο ποσο και ρωταει ποιο ειναι πιο σωστο. Προφανως ξερει το ιδανικο οπως και εσυ και ολοι μας!
Απο εμενα τα καινουρια παλιας παραγωγης........ -
Ναι ωραια και επειδη δεν κανει πολλα χιλιομετρα και δεν φαγονεται η γομα θα μπορει να τα κρατησει για καμμια 10αρια χρονια . εεε σιγα 20χρονο λαστιχο σιγα το πραμα. Αν δεν εχει το χρημα, περιμενει, κανει οικονομια και αγοραζει το σωστο και ενδεδειγμενο με 150-180 ευρω βρισκει σιγουρα κατι. Και εγω διαθετω 20€ τι μου προτεινεται για φρενα (δισκοπλακες-τακακια).???
Επισης αναρωτιεμαι τι σοι λαστιχα ειναι αυτα που ξεμειναν στον λαστιχα 10χρονια και δεν καταφερε τοσα χρονια να τα δωσει πουθενα και σε υψηλότερη τιμη??
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Τα καινουργια της 10ετιας απο αυτες τις 2 επιλογες που δινεις.
τωρα το παραδειγμα με τα λαστιχα της πορσε απλα αστοχο και ατοπο στη συγκεκριμενη περιπτωση και με τα δεδομενα που εχει δωσει ο ανθρωπος. -
Επισης αστοχο να μην αναφερεται οτι θα πρεπει να δωθει μεγαλη προσοχη στην κατασταση που βρισκονται και υπο ποιες συνθηκες εχουν αποθηκευτεί. Και ως γνωστης των αυτοκινητων και τις πιατσας λογω επαγγελματος να μην σας προβληματιζει πως ενα τοσο παλιο λαστιχο ειναι διαθεσιμο και δεν το εχει αρπαξει κανεις αλλος καθως ως τιμη προκειτε για κελεπουρι.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μη λέτε ό,τι σας κατέβει.
Η Μισλεν λέει ότι ΦΟΡΕΜΕΝΑ λάστιχα αντέχουν μέχρι 10 χρόνια. Για τα αφόρετα ΔΕΝ υπάρχει όριο ζωής και προφανώς είναι καλύτερα από φορεμένα 5 ετών!!!
Το παράδειγμα της Πόρσε εντελώς άστοχο και δείχνει παντελή άγνοια. Το θέμα εκεί ήταν ότι τα λάστιχα ήταν χειμερινά με δείκτη ταχύτητας V (240) και το αυτοκίνητο πήγαινε με 300, οπότε απλά διαλύθηκαν.
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
................. Και ως γνωστης των αυτοκινητων και τις πιατσας λογω επαγγελματος να μην σας προβληματιζει πως ενα τοσο παλιο λαστιχο ειναι διαθεσιμο και δεν το εχει αρπαξει κανεις αλλος καθως ως τιμη προκειτε για κελεπουρι.Ειναι η ιδια γνωση με τους τους γνωστες που οταν δουν λαστιχο το οποιο εχει ημερομηνια παραγωγης 2 ετη πριν, το απορριπτουν γιατι εχει μπαγιατεψει.
-
καμια απο τις 2 περιπτωσεις, μπαινει ρισκο χωρις λογο, το πιο απλο με σκασιμο του λαστιχου στα καλα καθουμενα κ ψαχνεσαι
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
καμια απο τις 2 περιπτωσεις, μπαινει ρισκο χωρις λογο, το πιο απλο με σκασιμο του λαστιχου στα καλα καθουμενα κ ψαχνεσαιΟ λογος που θα σκασει?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
καμια απο τις 2 περιπτωσεις, μπαινει ρισκο χωρις λογο, το πιο απλο με σκασιμο του λαστιχου στα καλα καθουμενα κ ψαχνεσαι
Ο λογος που θα σκασει?
Έλα ντε...
-
Καλησπέρα σε όλους. Αυτό είναι το πρώτο μου ποστάρισμα στο forum! Είμαι νέος οδηγός κι ακριβώς επειδή δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία, θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα hyundai atos prime με διαστάσεις ελαστικών 155/70/13. Τώρα έχει πάνω τα Cooper CS2 τα οποία είναι σχεδόν 5 χρόνια πάνω στο αυτοκίνητο και χρήζουν αντικατάστασης. Ποια ελαστικά να επιλέξω; Έχω δει τα dunlop streetresponse 2, τα toyo NanoEnergy3, τα goodyear efficientgrip compact και τα nokian iLine σαν υποψήφια. Είναι κάποιο από αυτά τα σετάκια καλύτερο από τα άλλα; Υπάρχουν άλλα σετ καλύτερα που δεν έχω υπόψην; Please heeelp!
-
Ο χρήστης gp7 έγραψε:
Έχω δει τα dunlop streetresponse 2, τα toyo NanoEnergy3, τα goodyear efficientgrip compact και τα nokian iLine σαν υποψήφια. Είναι κάποιο από αυτά τα σετάκια καλύτερο από τα άλλα; Υπάρχουν άλλα σετ καλύτερα που δεν έχω υπόψην; Please heeelp!Φοράω τα Dunlop σε παρόμοια διάσταση (155/80/13) σε ένα Fiat Panda και πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία αυτής της διάστασης. Σαφώς καλύτερα από τα 'αδελφά' Goodyear (τα οποία τα είχα σε ένα Mini). Για τ Toyo δεν έχω άποψη.
-
Οπότε βγαίνουν εκτός λίστας τα goodyear.. Πρέπει να βγουν δύο ακόμα
-
Από αυτά που έγραψες, κι εγώ τα Dunlop θα έβαζα.
Δες, αν υπάρχει η δυνατότητα, και τα 'Falken SINCERA SN832 ECORUN'. Βγαίνουν στη διάστασή σου, τα πηγαίνουν πολύ καλά σε τεστ του εξωτερικού, ενώ και κάποια μέλη που τα έβαλαν έγραψαν θετικά σχόλια.
http://www.falken-europe.de/383612f5acfdcd2f -
Ο χρήστης sp14 έγραψε:
Από αυτά που έγραψες, κι εγώ τα Dunlop θα έβαζα.
Δες, αν υπάρχει η δυνατότητα, και τα 'Falken SINCERA SN832 ECORUN'. Βγαίνουν στη διάστασή σου, τα πηγαίνουν πολύ καλά σε τεστ του εξωτερικού, ενώ και κάποια μέλη που τα έβαλαν έγραψαν θετικά σχόλια.
http://www.falken-europe.de/383612f5acfdcd2f+1
-
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες!! Φιλος εχει σε Panda τα Dunlop που αναφερεις και ειναι υπερευχαριστημενος... Μονο καλα λογια εχει να πει..
Πηγαινε αφοβα.. Δεν χρειαζεται να αποκλεισεις τα αλλα δυο.. απλα επελεξε τα Dunlop...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]