-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Φοράω λάστιχα 195/50R15 οι τιμές στα μαγαζια φαντάζομαι ειναι με τοποθέτηση η όχι?
ποσα λεφτά περίπου να υπολογίζω? το φτηνότερο επώνυμο..Κατά 99% είναι με τοποθέτηση ζυγοστάθμιση κλπ
Για λεφτά, μάρκες κλπ κοίτα στο link
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/m/5802_5794_5805_3322_1974_5811_5801_5331_5813_5806_5160_1934_5807_5799_5803/BFGoodrich_or_Barum_or_Bridgestone_or_Continental_or_Dunlop_or_Falken_or_Fulda_or_Goodyear_or_Hankook_or_Kumho_or_Michelin_or_Pirelli_or_Toyo_or_Uniroyal_or_Yokohama/f/560126_567917/Επιβατικό-Θερινά.html?custom_range[716][max]=195&custom_range[716][min]=195&custom_range[717][max]=50&custom_range[717][min]=50&custom_range[718][max]=15&custom_range[718][min]=15 -
Φοράω λάστιχα 195/50R15 οι τιμές στα μαγαζια φαντάζομαι ειναι με τοποθέτηση η όχι?
ποσα λεφτά περίπου να υπολογίζω? το φτηνότερο επώνυμο..Εβαλε την προηγουμενη εβδομαδα συγγενης μου,στη διασταση σου,τα Falken 914 στα 210€,ζυγισμενα,περασμενα.......ετσι για να εχεις ενα μπουσουλα!!!
-
Ναι ομος τι λάστιχα να βάλω..χειμερινα θερινα? καλοκαιρι παω συχνα παραλια και στη λαρισα βράζει ο τόπος και χειμώνα επισκεπτομαι συχνα χιονοδρομικα...
-
Ναι ομος τι λάστιχα να βάλω..χειμερινα θερινα? καλοκαιρι παω συχνα παραλια και στη λαρισα βράζει ο τόπος και χειμώνα επισκεπτομαι συχνα χιονοδρομικα...Αυτο εσυ θα το αποφασισεις........,εγω παντως δεν θα εβαζα χειμερινα,εκτος και αν εμενα μονιμα σε υψομετρο.
Αρκετοι εχουν, 2 4αδες λαστιχα για αυτες τις περιπτωσεις. -
επηδή που και που 1 φορά το μήν η το 2μηνο θα κατεβαίνω Αθήνα μπορώ να κάνω εκεί την αλλαγγή αν συμφέρει οικονομικά οποτε οποιαδήποτε προταση δεκτήΜη διανοηθεις να βαλεις kormoran μονο σ αυτη τη διασταση κι ας τα δινουν και 150e. Απερριγραπτα σκληρο λαστιχο...
-
Χειμερινά καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν γίνεται. Θα καταστραφούν αμέσως και είναι κρίμα (και θα είναι και επικίνδυνα μέχρι καταστραφούν). Όσοι ασχολούνται με χειμερινά σπορ έχουν συχνά μια άλλη 4άδα με χειμερινά που τους βγάζουν και αρκετές σεζόν.
Πιο πίσω είδα γράφατε για χειμερινά μόνο εμπρός. Το έχω κάνει και το αποτέλεσμα είναι πολύ ακραίο. Το τετ-α-κε δεν είναι ενδεχόμενο αλλά βεβαιότητα. Στον πάγο στην ορεινή φουρκέτα, θα βρεθείς να κοιτάζεις ξαφνικά το δρόμο ανάποδα όσο προσεκτικός και να είσαι. Είναι σαν το φρενάρισμα με το αριστερό την πρώτη φορά...όσο και να προσέχεις, θα το τσαρουχώσεις.
-
4 εποχών? κάνουν?
η καλύτερη λύση είναι 2 ζευγάρια αλλά... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τσεκαρετε το τεστ.....ή η Μισελιν λαδωσε ή τα crossclimate πυροβολανε.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmΓιατι να λαδωσε; Αναμενόμενο να ειναι καλύτερο των χειμερινών σε συνθήκες μη χιονιού η μονη έκπληξη οτι πήγε μέτρια και όχι κακά στο χιόνι.
Στο χιονι βγηκαν εφάμιλλα των vredestein.
Θα ειχε ενδιαφερον να γνωρίζαμε τις θερμοκρασίες στις οποιες γινονται οι δοκιμες φρεναρίσματος.Νομιζω πως είναι υψηλες και δεν ευννοουνται τα χειμωνιάτικα.
Γνωριζει κανεις?Στο χιόνι 12ο απο τα 14 βγήκε στο review. Πέρασε 2 κινεζικά και ήρθε σχεδόν ισοπαλία με τα verdestein.
Συνολικα το βαθμολόγησαν 4ο αναμεσα σε 14 λάστιχα, σε χειμερινο τεστ ενάντια σε χειμερινα λάστιχα!!!
Αν σκεφτει κανείς οτι στο στεγνο σταματαει 4 μετρα (οσο ενα ΙΧ) πριν απο το αμέσως επομενο (το 1ο Continental), στη βροχή παει πολυ καλα (ιδιο φρεναρισμα με το 1ο) και στο χιονι αξιοπρεπως, είναι μια χαρα λάστιχο για οποιον δεν κινειται συχνα σε συνθηκες παγωμενου δρόμου.
Αν σε όλα αυτα προσθεσουμε και την πολυ καλη συμπεριφορα που εχει τον υπολοιπο χρονο, απλα δεν εχει αντιπαλο για all wether λαστιχο
Για όποιον δεν κινείται σε συνθηκες παγωμένου δρόμου τα θερινά ειναι τότε δυο χαρες
-
4 εποχών? κάνουν?
η καλύτερη λύση είναι 2 ζευγάρια αλλά...Αν θες να κανεις τέτοιο συμβιβασμό μόνο τα Michelin cross climate εχουν νόημα.
-
4 εποχών? κάνουν?
η καλύτερη λύση είναι 2 ζευγάρια αλλά...περυσι που εψαχνα λαστιχα για το Outback μου προτειναν αυτα:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falke ... -AS200.htm
πολυ καλες επιδοσεις στα τεστ σε χειμερινες συνθηκες, αρκετα καλα στο στεγνο.
Η ενσταση μου ήταν το κατα ποσο θα αντεχαν στο Ελληνικο καλοκαιρι κυριως λογω της χαραξης τους.
Τελικα δεν αλλαξα λαστιχα, οποτε δεν το εψαξα παραπανω.
Γκουγκλαρε τα να τα δεις σε τεστκαι αυτο, αλλα δεν ξερω πως πανε απο τιμες
Αν θες να κανεις τέτοιο συμβιβασμό μόνο τα Michelin cross climate εχουν νόημα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmΓιατι να λαδωσε; Αναμενόμενο να ειναι καλύτερο των χειμερινών σε συνθήκες μη χιονιού η μονη έκπληξη οτι πήγε μέτρια και όχι κακά στο χιόνι.
Θα ειχε ενδιαφερον να γνωρίζαμε τις θερμοκρασίες στις οποιες γινονται οι δοκιμες φρεναρίσματος.Νομιζω πως είναι υψηλες και δεν ευννοουνται τα χειμωνιάτικα.
Γνωριζει κανεις?Στο χιόνι 12ο απο τα 14 βγήκε στο review. Πέρασε 2 κινεζικά και ήρθε σχεδόν ισοπαλία με τα verdestein.
Συνολικα το βαθμολόγησαν 4ο αναμεσα σε 14 λάστιχα, σε χειμερινο τεστ ενάντια σε χειμερινα λάστιχα!!!
Αν σκεφτει κανείς οτι στο στεγνο σταματαει 4 μετρα (οσο ενα ΙΧ) πριν απο το αμέσως επομενο (το 1ο Continental), στη βροχή παει πολυ καλα (ιδιο φρεναρισμα με το 1ο) και στο χιονι αξιοπρεπως, είναι μια χαρα λάστιχο για οποιον δεν κινειται συχνα σε συνθηκες παγωμενου δρόμου.
Αν σε όλα αυτα προσθεσουμε και την πολυ καλη συμπεριφορα που εχει τον υπολοιπο χρονο, απλα δεν εχει αντιπαλο για all wether λαστιχο
Για όποιον δεν κινείται σε συνθηκες παγωμένου δρόμου τα θερινά ειναι τότε δυο χαρες
εχεις δει καποιο τεστ με καλοκαιρινο λαστιχο 'εναντιον' χειμερινων σε συνθηκες χειμερινές;
Απλά καμια σχέση.
Το crossclimate παει καλα παντου, στον παγο εχεις προβλημα και με πολλα χειμερινα.Αν μου κρατησει 3 χρονια θα τα ξαναβαλω, ειναι πολυ καλα (για τα γουστα μου) στα πρωτα 10000 χιλιομετρα που εκανα, ενω σημερα με πολυ βροχη επισης δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα.
Για να πω την αληθεια ομως και με τα προγουμενα λαστιχα - Nokian WR3- δεν αντιμετωπισα προβλημα σε πολυ νερο και στα χιονια, αλλα τα Νοκιαν εκαναν φασαρια στο δρομο και ειχα και λιγο αυξημενη καταναλωση. -
Απο την μακρινή Σουηδία μας ποσταρεις;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχεις δει καποιο τεστ με καλοκαιρινο λαστιχο 'εναντιον' χειμερινων σε συνθηκες χειμερινές;
Απλά καμια σχέση.
Το crossclimate παει καλα παντου, στον παγο εχεις προβλημα και με πολλα χειμερινα.Αν μου κρατησει 3 χρονια θα τα ξαναβαλω, ειναι πολυ καλα (για τα γουστα μου) στα πρωτα 10000 χιλιομετρα που εκανα, ενω σημερα με πολυ βροχη επισης δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα.
Για να πω την αληθεια ομως και με τα προγουμενα λαστιχα - Nokian WR3- δεν αντιμετωπισα προβλημα σε πολυ νερο και στα χιονια, αλλα τα Νοκιαν εκαναν φασαρια στο δρομο και ειχα και λιγο αυξημενη καταναλωση.Φαινεται οντως πολύ καλο το crossclimate.Μονη μου ενσταση η θερμοκρασια πραγματοποίησης των τεστ.
Υποτίθεται ότι τα χειμερινα κατω από τους 7 βαθμούς είναι εξισου καλα σε φρεναρισμα με τα καλοκαιρινα ανω των 7. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Απο την μακρινή Σουηδία μας ποσταρεις;οχι, απλα μου αρεσουν κι εμενα τα...χιονια
επειδη πλεον δεν παω καθε εβδομαδα εβαλα τα 'κανω λιγο απ'ολα', αν ημασταν στις καλες εποχες θα χρησιμοποιουσα 2 τετραδες.Αν υποθεσουμε οτι τα CrossClimate και τα Νοκιαν WR3 all weather ανηκουν στην ιδια κατηγορια, τοτε η Μισελιν εκανε καλη δουλεια στη γομα, τα Νοκιαν ηταν οντως για τα καλοκαιρια της Φινλανδίας
-
Τα crossclimate στην διάσταση 205 55 16 έχουν δείκτη φορτίου 94 αντί για 91 που είναι το συνηθέστερο, αυτό σημαίνει ότι θα είναι και λιγότερο άνετα;
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Τα crossclimate στην διάσταση 205 55 16 έχουν δείκτη φορτίου 94 αντί για 91 που είναι το συνηθέστερο, αυτό σημαίνει ότι θα είναι και λιγότερο άνετα;Κανεις δν μπορει να σου απαντησει.σε βιντεακι της μισελιν νομιζω λεει πως εχει ενισχυμενους ωμους για το καλοκαιρι και πιο 'μαλακο' κεντρο για το χειμωνα για τα χιονια?Μονο ο bebes ισως μπορει να σου πει αλλα και παλι είναι λαθος η συγκριση με τα παλια σκληρα λογω 4ετιας λαστιχα
-
Bebes το καλοκαίρι που πέρασε τα crossclimate σε τι θερμοκρασίες δοκιμαστηκαν;
Γιατι αλλο καλοκαίρι εχει η Πίνδος κ αλλο η Ρόδος...
Σε γρήγορη οδήγηση ειναι αξιοπρεπής η συμπεριφορα τους; -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Bebes το καλοκαίρι που πέρασε τα crossclimate σε τι θερμοκρασίες δοκιμαστηκαν;
Γιατι αλλο καλοκαίρι εχει η Πίνδος κ αλλο η Ρόδος...
Σε γρήγορη οδήγηση ειναι αξιοπρεπής η συμπεριφορα τους;22/6 τα εβαλα, η 'εδρα' ειναι Λάρισα, οποτε καταλαβαινεις...
Εφαγαν μερικες καλες ζεστες, διενυσαν περιπου 10000 χιλιομετρα, τα περισσοτερα σε αυτοκινητοδρομους (καλο οδοστροωμα που ομως φθείρει περισσοτερο τα λαστιχα)
Πιεση ιδιαιτερη μαλλον οχι, μια φορα περασα τις στροφες του Παντελεημονα με 'πoλλα' (δεν ειχα τα παιδια μεσα) και πηγαν καλα.
Επισης σε καποια κοματια Οτοστρατας που οι λωριδες ηταν στενες και οι ταχυτητες μου μεγαλες μου φανηκε οτι ειχαν καλη κατευθυντικοτητα (για να ειμαι ειλικρινης ομως δεν ειχα ποτε προβλημα σε τετοιες περιπτωσεις με τα προηγουμενα λαστιχα, εκτος ισως απο μια 'ασαφεια' στο φρεναρισμα με τα εργοστασιακα ΥΟΚΟΗΑΜΑ)Ενας κολλητος μου ψαχνει λαστιχα για φορεστερ (215-65-16)
Δοκιμασε λιγο τα δικα μου και θελει να βαλει ιδια παροτι του προτεινω διαφορα αλλα που να ειναι '4Χ4'
Του αρεσαν πολυ απο αποψη θορυβου και 'μαλακοτητας', τι να πεις γουστα ειναι αυτα.
Απλα αυτος εχει 65 προφιν (εγω 55) και ισως να μαγουλιαζουν αν ειναι πολυ μαλακα τα πλαϊνα, παροτι εχουν ενισχυμενα πλαϊνα (XL)
(Eγω παντως του προτεινα τα Latitude Cross ) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εφαγαν μερικες καλες ζεστες, διενυσαν περιπου 10000 χιλιομετρα, τα περισσοτερα σε αυτοκινητοδρομους (καλο οδοστροωμα που ομως φθείρει περισσοτερο τα λαστιχα)
Πιεση ιδιαιτερη μαλλον οχι, μια φορα περασα τις στροφες του Παντελεημονα με 'πoλλα' (δεν ειχα τα παιδια μεσα) και πηγαν καλα.
Επισης σε καποια κοματια Οτοστρατας που οι λωριδες ηταν στενες και οι ταχυτητες μου μεγαλες μου φανηκε οτι ειχαν καλη κατευθυντικοτητα (για να ειμαι ειλικρινης ομως δεν ειχα ποτε προβλημα σε τετοιες περιπτωσεις με τα προηγουμενα λαστιχα, εκτος ισως απο μια 'ασαφεια' στο φρεναρισμα με τα εργοστασιακα ΥΟΚΟΗΑΜΑ)Ενας κολλητος μου ψαχνει λαστιχα για φορεστερ (215-65-16)
Δοκιμασε λιγο τα δικα μου και θελει να βαλει ιδια παροτι του προτεινω διαφορα αλλα που να ειναι '4Χ4'
Του αρεσαν πολυ απο αποψη θορυβου και 'μαλακοτητας', τι να πεις γουστα ειναι αυτα.
Απλα αυτος εχει 65 προφιν (εγω 55) και ισως να μαγουλιαζουν αν ειναι πολυ μαλακα τα πλαϊνα, παροτι εχουν ενισχυμενα πλαϊνα (XL)
(Eγω παντως του προτεινα τα Latitude Cross )Αφού η έδρα είναι Λάρισα, φάγανε 'καλο' καλοκαίρι με 40αρια...Κ είναι ενθαρρυντικό ότι μετά από τοσα κμ δεν εχουν φθορες σημαντικες.
Μένει να μας πεις και στα χιόνια πως τα πάνε κι αν 'γλιτώνεις' τις αλυσίδες με αυτά (γιατί για εμένα αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα αγοράς τους).
Μαγούλιασμα στα δικά σου έχεις παρατηρήσει;
-
Καλησπέρα σε όλους.Θέλω να αγοράσω χειμερινά λάστιχα Μου πρότειναν τα Nexen Winguard Snow G WH2 σε διάσταση 215.65.16 και τα βρήκα σε πολύ καλη τιμη στο elastikaleader.gr.Έχει αγοράσει κάποιος απο εδω?
Το μπάτζετ μπορεί να φτάσει μέχρι 350 οπότε οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.Πρόκειται να τοποθετηθούν σε qashqai
Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]