-
Η falken είναι γιαπωνέζικη εταιρία. Και φυσικά οι κινέζοι κάποια στιγμη θα βγάλουν καλό λάστιχο.
-
Τα Falken φαινονται καλά
ΣΕ έρευνα για λάστιχα στα μικρά μας C1 σε νούμερο 155/65/14 είναι τα μόνα οικονομικά με δείκτη Α στη βροχή
-
Καλησπερίζω.
Έκλεισα 2 χρόνια και 42κ χλμ με τα uniroyal rainsport 3. Έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένος με τα λάστιχα όπως είχα γράψει και νομίζω 10κ μετά την τοποθέτηση.
Το μόνο που παρατήρησα και είναι και ο λόγος που θέλω την άποψή σας είναι ότι με τα συγκεκριμένα παρατήρησα ότι η απόδοσή τους για φρενάρισμα στο στεγνό έχει πέσει νομίζω περισσότερο από άλλα λάστιχα που είχα βάλει. Δηλαδή με αυτά κατάλαβα πιο γρήγορα διαφορά.
Στα υπέρ είναι η απόδοση στο βρεγμένο και ειδικά η υδρολίσθηση που δεν υπάρχει πια. Στο άλλο αυτοκίνητο yaris με efficientgrip performance τα οποία παρόλου που έχουν και αυτά Α στο βρεγμένο, υπάρχει υδρολίσθηση ακόμα και σε διάσταση 185 ενώ τα rainsport σε 195.
Για να μην κουράσω άλλο, έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος που τα έβαλε κάτι αντίστοιχο; Το θεωρείτε σημαντικό ώστε να μην τα προτιμήσω ξανά;
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Καλησπερίζω.
Έκλεισα 2 χρόνια και 42κ χλμ με τα uniroyal rainsport 3. Έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένος με τα λάστιχα όπως είχα γράψει και νομίζω 10κ μετά την τοποθέτηση.
Το μόνο που παρατήρησα και είναι και ο λόγος που θέλω την άποψή σας είναι ότι με τα συγκεκριμένα παρατήρησα ότι η απόδοσή τους για φρενάρισμα στο στεγνό έχει πέσει νομίζω περισσότερο από άλλα λάστιχα που είχα βάλει. Δηλαδή με αυτά κατάλαβα πιο γρήγορα διαφορά.
Στα υπέρ είναι η απόδοση στο βρεγμένο και ειδικά η υδρολίσθηση που δεν υπάρχει πια. Στο άλλο αυτοκίνητο yaris με efficientgrip performance τα οποία παρόλου που έχουν και αυτά Α στο βρεγμένο, υπάρχει υδρολίσθηση ακόμα και σε διάσταση 185 ενώ τα rainsport σε 195.
Για να μην κουράσω άλλο, έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος που τα έβαλε κάτι αντίστοιχο; Το θεωρείτε σημαντικό ώστε να μην τα προτιμήσω ξανά;
Ευχαριστώ.Το λεει και το ονομα τους αλλωστε!!!!!
Για το αν θα τα ξαναβαλεις,εσυ καθοριζεις τις αναγκες σου και τις απαιτησεις σου. Προσωπικα δεν θα τα βαλω ποτε γιατι ειμαστε στην Ελλαδα και δεν θελω βροχολαστιχο με τα συν/πλειν του. Θεωρω πολυ λιγα χλμ τα 10Κ για τοσο εμφανη πτωση της αποδοσης τους!!! -
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Καλησπερίζω.
Ευχαριστώ.Τσεκαρε αν η πιεση στα λαστιχα σου ειναι σωστη +με τους μεχρι πριν καποιες μερες(σε αλλες περιοχες ειναι ακομα)ακαθαρτους δρομους δν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για τα λαστιχα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλησπερίζω.
Ευχαριστώ.Το λεει και το ονομα τους αλλωστε!!!!!
Για το αν θα τα ξαναβαλεις,εσυ καθοριζεις τις αναγκες σου και τις απαιτησεις σου. Προσωπικα δεν θα τα βαλω ποτε γιατι ειμαστε στην Ελλαδα και δεν θελω βροχολαστιχο με τα συν/πλειν του. Θεωρω πολυ λιγα χλμ τα 10Κ για τοσο εμφανη πτωση της αποδοσης τους!!!Την πτώση δεν την παρατήρησα από τα 10κ αλλά μετά τα 25-30κ. Τα πρωτοέβαλα με το σκεπτικό ότι η διαφορά στην απόδοση πχ στο φρενάρισμα σε βρεγμένο είναι μεγαλύτερη μεταξύ διάφορων ελαστικών απ'οτι στο στεγνό. Μπορεί και να είμαι λάθος. >
Τσεκαρε αν η πιεση στα λαστιχα σου ειναι σωστη +με τους μεχρι πριν καποιες μερες(σε αλλες περιοχες ειναι ακομα)ακαθαρτους δρομους δν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για τα λαστιχα.
Τις πιέσεις τις ελέγχω κάθε μήνα στο βουλκανιζατέρ της τοποθέτησης ώστε να περιορίσω τα σφάλματα.Αυτό για τους δρόμους ισχύει, απλά αναφερόμουν στην συμπεριφορά τους μετά από τα 25-30.
-
Ο χρήστης alf έγραψε:
Εφτασε η ωρα για αλλαγη ελαστικων στο C4 1.4.
Η διασταση ειναι 205/55/16.
Τι θα προτεινατε;
Hankook k125 ventus prime 3 στα 250€
Michelin primacy 3 στα 300€
Goodyear efficient grip performance στα 280€
Pirelli P7 blue στα 290€
Η χρηση ειναι κυριως αστικη ~10.000χλμ τον χρονο και κανενα ταξιδι το τριμηνο.
Με ενδιαφερει κυριως το κρατημα σε στεγνο/βρεγμενο και ο θορυβος(με τα vredestein sportrac 5 αγανακτησα στο κομματι αυτο και στο κρατημα σε βρεγμενο).
Υ.Γ
Τα Continental απορριπτονταιΤελικά φορέθηκαν τα primacy 3 μιας και απέφυγα να
ρισκάρω με τα hankook k125.
Τιμή στα 290€ με dot3016 και made in germany.
Συντομα και εντυπώσεις μιας και φευγω οδικώς για Ιταλία -
μιας και ειναι φρεσκοτατα δεν μετρας το βαθος πελματος τωρα και οταν ξαναγυρισεις να μας λυθει η απορια;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
μιας και ειναι φρεσκοτατα δεν μετρας το βαθος πελματος τωρα και οταν ξαναγυρισεις να μας λυθει η απορια;Ναι!!!! Πες του που θα βρει ομως πρωτα μικρομετρο....... και αν ειναι να δει διαφορα στα πρωτα 2-3000 χλμ,τοτε στα 15Κ θα ειναι σλικ!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μιας και ειναι φρεσκοτατα δεν μετρας το βαθος πελματος τωρα και οταν ξαναγυρισεις να μας λυθει η απορια;
Ναι!!!! Πες του που θα βρει ομως πρωτα μικρομετρο....... και αν ειναι να δει διαφορα στα πρωτα 2-3000 χλμ,τοτε στα 15Κ θα ειναι σλικ!!!
kai με ενα παχυμετρο θα κανει δουλεια .
τα παλια χρονια ειχε αναφερθει εκτενως εδω μεσα εκτος του στρωσιματος των ελαστικων , και οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιουμε ελαστικα κατω των 6 μηνων , αν θυμαμαι καλα ειχε αναφερθει οδηγια της μισελεν στο οτι ο βουλκανισμος συνεχιζεται και οτι σε πληρη αποδοση τα ελαστικα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 6 μηνων και αποθηκευμενα σωστα . αυτες οι συμβουλες συνεχιζονται στα φορουμ για μηχανες αλλα εδω τα ξεχασαμε , και τα ελαστικα τα θελουμε φρεσκα σαν το κοτοπουλο για να μην εχει σαλμονελα.
τελος παντων οποιος θελει μπορει να το ψαξει εγω και βαριεμαι και δεν θελω να αποδειξω τιποτα.
αλλα ευκαιριας δοθεισης μιας και ο φιλος τα πηρε φρεσκοτατα και θα κανει αμεσως χιλιαδες χιλιομετρα θα ηταν ενδιαφερων να δουμε την φθορα που θα εχουν , λογικα θα ειναι εμφανης αν ισχυουν και αυτα που λενε για μεγαλη φθορα σε φρεσκα. -
Μετα απο 9100 χιλιομετρα σε 3 μηνες, το 80-90% των οποιων εγιναν σε καινουριους αυτοκινητοδρομους (=αντιολισθητικος ταπητας και μεγαλυτερη φθορα των ελαστικων), η κατασταση του πελματος ειναι αυτη:
οι δυο πρώτες φωτο ειναι απο τα πισω λάστιχα (υπάρχουν ακομα τα 'μπιμπικάκια' στην γωνία του ελαστικού
image uploader
how to screenshot on windows 7και αυτη ειναι απο το μπροστινο (εγιναν αρκετα χιλιομετρα σε Εγνατια και Ιταλια οπου τα λαστιχα πιεζοταν αρκετα στις στροφες )
image hosting -
και λοιπόν;
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
και λοιπόν;Μαλλον περιμενε να εχουν λιωσει και τωρα ενθουσιαστηκε!!!!
-
bebes βασικα με κουφανες . 9100 σε 3 μηνες τι εκανες ; πουλαγες κομποστα ροδακινο σε ολη την ευρωπη;
συγγνωμη για την πλακα .
ομως δεν μας ειπες το βασικοτερο , ποσο φρεσκα ηταν οταν τα εβαλες .
κατα τα αλλα δεν βλεπω καμμια αξιοσημειωτη φθορα.
αληθεια ποια λαστιχα ειναι;α θα ηθελα να μαθω αν εχει αλαξει η συμπεριφορα τους , αν κρατανε οπως στην αρχη
γιατι υπαρχει και η περιπτωση να ηταν πολυ μαλακα στην αρχη και να κραταγαν σαν βεντουζα και τωρα να εχουν καει . -
τις φωτο απο τα λαστιχα τις εβαλα με αφορμη το ποσταρισμα του Οτσο πιο πανω σχετικα με τη φθορα.
Επισης ειναι και μια καλη ευκαιρια να τις κρατησω σαν 'αρχειο' να δω πχ διαφορες του χρονου.Ο χρήστης otso έγραψε:
bebes βασικα με κουφανες . 9100 σε 3 μηνες τι εκανες ; πουλαγες κομποστα ροδακινο σε ολη την ευρωπη;
συγγνωμη για την πλακα .
ομως δεν μας ειπες το βασικοτερο , ποσο φρεσκα ηταν οταν τα εβαλες .
κατα τα αλλα δεν βλεπω καμμια αξιοσημειωτη φθορα.
αληθεια ποια λαστιχα ειναι;α θα ηθελα να μαθω αν εχει αλαξει η συμπεριφορα τους , αν κρατανε οπως στην αρχη
γιατι υπαρχει και η περιπτωση να ηταν πολυ μαλακα στην αρχη και να κραταγαν σαν βεντουζα και τωρα να εχουν καει .η φθορα ειναι πολυ μικρη κατα τη γνωμη μου, αφου το λαστιχο διενυσε ηδη το 1/5 της 'ζωης' του.
τα λαστιχα τα ειχε παραγγειλει ο λαστιχας για καποιον αλλον που δεν τα πηρε, οποτε μου τα εδωσε με μια καλη εκπτωση για να με 'πεισει' να τα παρω.
Αν θυμαμαι καλα το DOT ηταν 4515 ή καπου εκει.Η συμπεριφορα δεν αλλαξε, παραμενει μαλακο και αθορυβο το πελμα.
Το χειμωνα θα δοκιμαστουν αν κανουν τιποτα και στα χιονια -
bebes αν και εχουμε διαφορετικα λάστιχα,αγγιζοντας τα τελευταια 3 εκατοστα του πελματος,στην οριζοντια εγκοπή της γομας παρατηρείς να σκαλωνει το χερι σου?
Επειτα από γρηγορη οδηγηση-φορτωμενο(αρκετα χιλιόμετρα 2-3χιλιαδες) παρατηρω τοπαραπανω φαινομενο στα μπροστινα μου bridgestone t001. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
bebes αν και εχουμε διαφορετικα λάστιχα,αγγιζοντας τα τελευταια 3 εκατοστα του πελματος,στην οριζοντια εγκοπή της γομας παρατηρείς να σκαλωνει το χερι σου?
Επειτα από γρηγορη οδηγηση-φορτωμενο(αρκετα χιλιόμετρα 2-3χιλιαδες) παρατηρω τοπαραπανω φαινομενο στα μπροστινα μου bridgestone t001.εξηγησε λιγο καλυτερα, να το δοκιμασω την επομενη φορα που θα κανω χιλιομετρα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Επειτα από γρηγορη οδηγηση-φορτωμενο(αρκετα χιλιόμετρα 2-3χιλιαδες) παρατηρω τοπαραπανω φαινομενο στα μπροστινα μου bridgestone t001.εξηγησε λιγο καλυτερα, να το δοκιμασω την επομενη φορα που θα κανω χιλιομετρα
Όπως κοιτας το ελαστικο,στην εξωτερικη πλευρα του πελματος εχει αυλακια και παει ως εξης:Αυλακι,γομα,μικρο αυλακι,γομα,αυλακι κοκ
Λεω πως στον συνδυασμο γομα-μικρο αυλακι-γομα,εκατερωθεν του μικρου αυλακιού οι μυτες των γομων δν είναι στο ιδιο υψος αλλα η μια πιο χαμηλα από την άλλη,εξου και το μαγκωμα στην αφη.
Το παραξενο είναι πως δν υπαρχει αποκολληση αλλα σαν να πατηθηκε υπερμετρα η γωνια του τακουνιού και να προεκυψε αυτην η διαφορα υψους που λεω. -
Στην αρχή δεν ήταν έτσι??
Μήπως είναι ο σχεδιασμός?? -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Όπως κοιτας το ελαστικο,στην εξωτερικη πλευρα του πελματος εχει αυλακια και παει ως εξης:Αυλακι,γομα,μικρο αυλακι,γομα,αυλακι κοκ
Λεω πως στον συνδυασμο γομα-μικρο αυλακι-γομα,εκατερωθεν του μικρου αυλακιού οι μυτες των γομων δν είναι στο ιδιο υψος αλλα η μια πιο χαμηλα από την άλλη,εξου και το μαγκωμα στην αφη.
Το παραξενο είναι πως δν υπαρχει αποκολληση αλλα σαν να πατηθηκε υπερμετρα η γωνια του τακουνιού και να προεκυψε αυτην η διαφορα υψους που λεω.Την υψομετρικη διαφορα την παρατηρεις μονο μετα απο καταπονηση το ελαστικου;
οταν πχ ειναι στο παρκινκ και το πιασεις, τα τα τακουνακια ειναι στο ιδιο υψος;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]