-
Καλησπέρα, παρόλο το διάβασμα που έχω ρίξει εδώ μέσα, adac, πρόσφατες δοκιμές autotriti,youtube κτλ ακόμα είμαι μπερδεμένος. Πρώτη αλλαγή ελαστικών στη ζωή μου, διαστάσεις 195/50/16, διάσταση περίεργη και ακριβή. Οδήγηση κυρίως από περιαστικά Θεσσαλονίκης προς κέντρο από περιφερειακό, υψόμετρο 400μ. περίπου, πρωινές εκκινήσεις τύπου 7 το πρωί το χειμώνα και αν βγω Εγνατία λίγες φορές το χρόνο του δίνω να καταλάβει, 140 σταθερά, πεζοδρόμια δεν καβαλάω ποτέ. Εργοστασιακά έχει Bridgestone Ecopia, δεν μπορώ να πω οτι θα ξαναέβαζα οικολογικά. Θέλω κάτι με μαλακό πέλμα, όχι μαλακό πλαινό για κατευθυντικότητα, πληροφόρηση από το οδόστρωμα και να μην σκιστεί αν ακουμπήσω κάνα πεζοδρόμιο στο παρκάρισμα με δείκτη Α στο βρεγμένο. Ο συντελεστής φθοράς είναι αδιάφορος, ο ήλιος τα καίει δεν κάνω πολλά χλμ. Μου αρέσουν τα Bridgestone Turanza 005 επειδή είναι καινούρια και τα Uniroyal Rainsport 3 λόγω της σχεδίασης του πέλματος χωρίς βέβαια να μπορώ να επιχειρηματολογήσω παραπάνω. Απλά ψάχνω το καλύτερο δυνατόν. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τα φώτα σας!!
-
Πες μας όμως και αυτοκίνητο, αλλά και τρόπο οδήγησης Bill94.
-
Καλημέρα, το έχω στον τιτλο, Toyota Yaris diesel 2016 5θυρο, έκδοση Style Plus αν παίζει ρόλο. Διάσταση 195/50/16 84 ή 88 V. Στην πόλη οδηγώ σχετικά ήρεμα, σπάνια πιέζω. Αν βγω Εγνατία εχω 140 στο cruise control και συνεχεις αλλαγες λωριδας αφου πρεπει να προσπερνάω. Επίσης 1-3 φορές το μήνα μπορεί να ανεβώ μέχρι διασταύρωση Χορτιάτη, από Πανόραμα έχει ωραία στριφτερή διαδρομή για όσους ξέρουν. Δεν πάω με χρονόμετρο, απλή βόλτα και σε κάποιες στροφές ίσως μπω πιο γρήγορα για να μελετήσω τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
-
Κι εγώ Σαλονικιός είμαι, οπότε καταλαβαίνω τι λες.
Θα ήμουν μεταξύ των:
- Hankook K125
- Goodyear Efficient Grip Performance
- Dunlop Sport Responce Blu (blu το λέει, όχι blue, go figure...)
- Bridgestone T005
- Pirelli P1
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Τα Χανκοοκ Πιρελλι τα απορριπτω επειδή έχουν Β στο βρεγμενο σε αυτη τη διάσταση. Θα κοιτάξω τα άλλα 3.
-
Το Β στο βρεγμένο λέει απλά ότι είναι μισό μέτρο χειρότερα στο φρενάρισμα. Μόνο στο φρενάρισμα, όχι γενικά στην βροχή. Το καλύτερο λάστιχο του κόσμου, το Pirelli Trofeo R, που κάνει όλα τα ρεκόρ στις πίστες, είναι τραγικό σε αυτήν την μέτρηση. Αλλά όπως αγαπάς...
-
Θα ήμουν μεταξύ των:
- Hankook K125
Από τα 3 παραπάνω ποιά θεωρείς καλύτερη επιλογή;
-
hankook ventus prime 3 Κ125
Τοποθέτησα τελικά τα hankook ventus prime 3 Κ125.
Αυτο που μου εκανε εντύπωση είναι ο πολύ 'στρογγυλεμένος' ώμος τους.
Καμία σχέση με τα λάστιχα που φορούσα ως τωρα, όλα είχαν 'γωνία' η οποία οταν φαγώθηκε λίγο στα CrossClimate γλυστρούσα στο χιονι
Θα χρειαστώ σίγουρα χειμερινά το χειμώνα.Δεικτη φθοράς εχουν χαμηλό, 280 αν θυμαμαι καλά.
Για την ωρα τα καινουρια λάστιχα 'υπόσχονται' ενα πολύ ήσυχο ταξίδι.
Οταν θα εχω μαζεψει χιλιόμετρα θα γραψω κάτι.Εκανα 1000 χιλιομετρα περίπου με τα νεα λάστιχα.
Δεν τα δοκίμασα σε κάτι extreme, δεν βρήκα βροχή, οπότε μόνο πορεία σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό.Λοιπόν, σαν να άλλαξα αυτοκίνητο.
Υπερβολικά ήσυχα (όπου εχει καλή άσφαλτο είνια πλήρως αθόρυβα) και αρκετα μαλακά (έγινε πιο άνετο το αυτοκίνητο )
Μένει να δω πως θα συμπεριφερθούν στο χρόνο μιας και αναπόφευκτα η σύκριση γίνεται με τα προηγούμενα 3 ετων λάστιχα.Για κατανάλωση δεν μπορω να πω, μιας και στα 350 χιλιόμετρα ειχα μπάρες με βαλίτσα οροφής, δεν παρατήρησα όμως κάποια εμφανή διαφορά ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω
Έκλεισα αισίως 2 μηνες και 7000 χιλιόμετρα με τα hankook ventus prime 3 Κ125.
Δε μετάνιωσα στιγμή για την επιλογή μου.
Ισχύουν όλα τα παραπάνω που έγραψα για άνεση και θόρυβο.
Το αυτοκίνητο έχει μεταμορφωθεί.
Στο πρόσφατο ταξίδι στη Ρουμανια δοκίμασα και σε ορεινό στροφιλίκι με καλή και κακή, βρεγμένη και στεγνή άσφαλτο, κρατάνε πολύ καλά.
Στα Σκόπια βρήκα έντονη βροχόπτωση, οκ κι εκει (αν και δεν είχα ποτε πρόβλημα σε νερο, ουτε με τα προηγούμενα 2 σετ ελαστικών. Απλά αυτά δεν εχουν τη φασαρία των προηγούμενων)
Περασα και μερικά χιλιόμετρα (άσχημου) χωματόδρομου με πολλές λακούβες και σχετικά γρήγορα (λόγω νεύρων), δεν σκίστηκαν.Overall, θεωρώ οτι απο τη στιγμη που το αυτοκίνητο δεν ειναι για πολλά πολλά εκτός δρόμου (λόγω αδύναμου συμπλέκτη) αυτού του είδους τα λάστιχα είναι προτιμότερα απο τα (πολύ ή λιγότερο) τρακτερωτα που φορούσα εως τώρα.
Πολύ πιο άνετο και ήσυχο ταξίδι, 'μάλλον' καλύτερο κράτημα.
Το μόνο μειονέκτημα οτι θα πρέπει να πάρω και χειμερινά, ενω μέχρι τώρα οι προκάτοχοι(Geolander G900, Nokian WR4 allweather, Michelin CrossClimate) πήγαιναν στο χιόνι απο καλούτσικα μέχρι αξιοπρεπώς.Mένει να φανεί η αντοχή τους στα χιλιομετρα
-
REALZEUS wrote:
Θα ήμουν μεταξύ των:
- Hankook K125
Από τα 3 παραπάνω ποιά θεωρείς καλύτερη επιλογή;
Για σπορτίβικη οδήγηση, μάλλον τα Dunlop.
-
Καλημέρα,
Εγώ πριν 10 μέρες πέρασα σε διάσταση 205/55/16 τα Primacy 4, κυρίως με το κριτήριο της πρόσφυσης και των χιλιομέτρων. Ήμουν ανάμεσα σε αυτά και στα conti premium contact 6 και τα dunlop blu response. Ελπίζω να διάλεξα σοφά. Πήγαινα πολύ για τα dunlop αλλά μου είπε ο λαστιχάς κάτι που διάβαζα και στο νετ, πως είναι τα καλύτερα από τα 3 πιθανότατα σε οδήγηση αλλά αν θες χιλιόμετρα ξέχνα τα. Σε σχέση με τα eco contact 5 που φορούσε το αμάξι πριν, οι διαφορές υπέρ των Michelin μέχρι στιγμής είναι στον θόρυβο και στην άνεση. Ακόμη είναι πολύ καινούργια τα ελαστικά αλλά σε ένα μικρό ζόρισμα που τους έκανα μου φάνηκαν να έχουν καλό κράτημα.
Τιμή 320, παραπάνω είδα ο φίλος από το γνωστό λαστιχάδικο στη δυτική Θεσσαλονίκη τα έβαλε 300. Ίδια προσφορά πήρα και εγώ από αυτούς κυρίως για να συγκρίνω τιμές, αλλά επειδή μένω ανατολικά στην Θεσσαλονίκη δεν πήγα μέχρι εκεί για 20 ευρώ.
Επίσης, για το P1 που αναγράφεται παραπάνω, εγώ σε θέμα αντοχής έχω πολύ κακή εμπειρία με το P1. Έβγαλαν λίγα χιλιόμετρα πριν ζητήσουν αλλαγή.
-
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πρόταση για ελαστικό σε διάσταση 175/65/14. Τωρα φοράει p1, θα τα ξανά έβαζα μην βλέπετε τι έγραψα παραπάνω, αφορούν διαφορετικό αυτοκίνητο. Μιλάμε για daihatsu sirion.
-
Το αυτοκίνητο είναι της κοπέλας μου και θέλω ένα safe ελαστικό, δηλαδή να μην φθαρεί εύκολα να είναι άριστο στο βρεγμένο κτλ.
Το goodyear το έχω δει και εγώ. θα πάρω καμιά προσφορά και θα δω τι παίζει.
-
Kαλησπέρα!
Εχω VW POLO 1.4 TDI 90HP 2015. Φορά λάστιχα 215/45/16. Δύσκολη διάσταση. Η Continental έχει μόνο Contipremium Contact 2 η Michelin Primacy 3. Επειδή είναι λάστιχα 8-10 ετών σκέπτομαι και Falken. Καμμία πρόταση?
-
Το δικό μου Sirion (2003 4x4) φοράει Goodyear Efficient Grip Performance σε 185/60/14. Ωραίο, μαλακό, λαστιχάκι. Επίσης πολύ καλά λάστιχα είναι τα Bridgestone T005 και Dunlop SpeedResponse. Αφού όμως είσαι ικανοποιημένος και από το Ρ1, μπορείς να βάλεις το ίδιο βέβαια.
-
Σε suzuki swift 1.3 έγινε το λάθος και φορέθηκε το maxxis all season ap2 και μετά από 10000χλμ και περίπου 1 χρόνο τα μπροστά έχουν ήδη αρχίσει να έχουν μικρά σκισιματα στο πέλμα.
Φωτό : https://imgur.com/a/zwKotmD
Πιστεύετε μπορεί να γίνει μια αλλαγή τα μπροστα - πίσω για να κρατήσουν ακόμα κάνα χρόνο η δεν θα είναι ασφαλες;
(Τα πίσω είναι σαν καινούριο το πέλμα)
-
Θα μπορούσες να τα κάνεις μπρος-πίσω, αλλά στην επόμενη αλλαγή βάλε ένα πιο σωστό λάστιχο και κυρίως όχι all season.
-
Έτυχε και έλειπα και γυναίκα πήγε και τα φόρεσε και ο λαστιχας έβαλε ότι ήθελε... Ότι να ναι...
Απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι ασφαλες επειδή έφυγαν μικρά κομμάτια από το πέλμα και έχει χαλάσει η χάραξη..
-
Θεωρητικά τα καλά λάστιχα πρέπει να μπαίνουν πίσω, επειδή ο μέσος οδηγός ελέγχει ευκολότερα την υποστροφή από την υπερστροφή. Βέβαια αν ξέρεις τι κάνεις, και θέλεις πιο tail happy αυτοκίνητο, αλλάζει το θέμα, και επίσης είναι και θέμα στησίματος του κάθε αυτοκινήτου. Η κατάστασή τους δεν είναι τόσο άσχημη πάντως που να έκανε το μπρος-πίσω απαγορευτικό. Φαντάζομαι ότι την επόμ,ενη φορά θα πας εσύ για λάστιχα και όχι η σύχυγος. Απλά κάνε μια συζήτηση εδώ μέσα για να πούμε και καμιά γνώμη.
-
Σε αλλαγή διάστασης ελαστικού από 205/50/17 σε 225/45/17 θα υπάρχουν προβλήματα;
-
Σε αλλαγή διάστασης ελαστικού από 205/50/17 σε 225/45/17 θα υπάρχουν προβλήματα;
-0,4% στην διάμετρο του τροχού, οπότε αμελητέα διαφορά και άνετα εντός προδιαγραφών.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]