-
nick-sport wrote:
Σε αλλαγή διάστασης ελαστικού από 205/50/17 σε 225/45/17 θα υπάρχουν προβλήματα;
-0,4% στην διάμετρο του τροχού, οπότε αμελητέα διαφορά και άνετα εντός προδιαγραφών.
Εντός προδιαγραφών που γράφει και ο Δίας, κοιτάζεις μόνο να παίρνει το μεγαλύτερο πλάτος ελαστικού η ζάντα σου.
-
Kαλησπέρα!
Εχω VW POLO 1.4 TDI 90HP 2015. Φορά λάστιχα 215/45/16. Δύσκολη διάσταση. Η Continental έχει μόνο Contipremium Contact 2 η Michelin Primacy 3. Επειδή είναι λάστιχα 8-10 ετών σκέπτομαι και Falken. Καμμία πρόταση?
Σπέρααα! Εμένα που ρώτησα καμια 10αρια ποστ πισω σε διασταση 195/50/16 yaris diesel 2016 μου προταθηκαν τα εξης: -
-Hankook K125
- Goodyear Efficient Grip Performance
- Dunlop Sport Responce Blu
- Bridgestone T005
- Pirelli P1
Στα παραπανω θα εβαζα και τα FALKEN ZIEX 310 Ecorun, εχουν καλές κριτικες και πολύ καλη πληροφορηση από το δρόμο (ισως υπερβολικη για οσους ψαχνουν την ανεση)
Διαβαζοντας πολύ στο tyre reviews, ειδα το ίδιο μοντελο/ μάρκα ελαστικου να σκίζει σε μια δοκιμη και σε αλλη να μην τα παει καλα, ανάλογα την διάσταση. Πρόσεξα οτι εκει που δεν πηγαιναν καλα, αλλαζε η ετικετα από Α σε Β ή C και ο ανταγωνισμος (σύγκριση touring με σπορ). Άρα δεν είναι όλα τα λάστιχα το ίδιο αποδοτικά σε κάθε διάσταση, για οποιον τον ενδιαφερει να πάρει το κορυφαιο στη διαστασή του. Επίσης υπάρχει και αυτό https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Mega-Afierwma-gia-ta-elastika_191703.asp?a=6. Αν έχεις χρόνο, εκτός από τα συμπεράσματα των τεστ δες τα βίντεο. Είναι πολύ πιο χρήσιμα.
-
Όντως πολύ παλιάς σχεδίασης ελαστικά, τα οποία εγώ δεν θα συζητούσα καν. Ειδικά τα Continental Contipremium Contact 2 δεν θα τα συζητούσα καν. Παρόλο όμως που στη συγκεκριμένη διάσταση υπάρχει σχετικά περιορισμένη ποικιλία επιλογών, δες λίγο εδώ τι υπάρχει στην ελληνική αγορά: https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou.html?keyphrase=215%2F45-16
Kαλησπέρα!
Εχω VW POLO 1.4 TDI 90HP 2015. Φορά λάστιχα 215/45/16. Δύσκολη διάσταση. Η Continental έχει μόνο Contipremium Contact 2 η Michelin Primacy 3. Επειδή είναι λάστιχα 8-10 ετών σκέπτομαι και Falken. Καμμία πρόταση?
-
Καλημέρα,
Πήγα σήμερα σε 5 εμπορίες ελαστικών στην πόλη μου και πήρα τις εξής προσφορές (δεν θα τις γράψω ανά μαγαζί αλλά συνολικά). Διάσταση 175/65/14
Bridgestone T005 240e
Firestone Multihawk 2 200e (μου είπαν ότι έχουν και το αντίστοιχο 4season δεν θυμάμαι τιμή)
General Altimax 200e (μου είπαν ότι έχουν και το αντίστοιχο 4season δεν θυμάμαι τιμή)
Goodyear efficient grip 230e και 240e
Michelin energy saver 240e (από 2 εμπόρους) και 260e
Viking city tech 2 220e
Continental eco contact 5 260e
Hankook Kinergy Eco 2 230e
Michelin crossclimate 260e
BFgoodrich g-grip 200e
BFgoodrich 4season (δεν θυμάμαι πως λέγεται το μοντέλο) 230e
Όλα αυτά ετοιμοπαράδωτα. Για πείτε απόψεις, ιδανικά θέλω αύριο να πάω να τα περάσω γιατί δουλεύω απόγευμα και βολεύει. Λογικά αφήνω εκτός τα ecocontact 5 Λόγω μοντέλου και τιμής (αν και τα είχα πριν στο δικό μου και ήταν καλά αλλά στα ίδια λεφτά έχει καλύτερα πιστεύω). Επίσης, δεν βλέπω και τον λόγο για 4 season. General, Firestone και VIking δεν έχω ιδέα τι παίζει, ξέρω μόνο ότι είναι θυγατρικές μεγάλων εταιριών.
Ήθελα να πάρω προσφορά και για τα Ρ1 που φοράει τώρα το αμάξι αλλά δεν είχε κανείς ετοιμοπαράδοτο, ούτε θα έφερνε στα κοντά σε αυτή τη διάσταση.
-
Bridgestone T005 240e
Από όσα ανέφερες, αυτά θα έβαζα.
Επίσης, εκτός αν μιλάμε για SUV/Off Roader, μακριά από 4 εποχών.
-
Firestone Multihawk 2 200e (μου είπαν ότι έχουν και το αντίστοιχο 4season δεν θυμάμαι τιμή)
General Altimax 200e (μου είπαν ότι έχουν και το αντίστοιχο 4season δεν θυμάμαι τιμή)
Viking city tech 2 220e
Αυτά όχι!
-
Κι εγώ ψηφίζω Τ005.
-
Honda Civic sedan 1.8 140hp φοραει Hankook Ventus Prime 3 τα οποια αρχικα τα πηγαιναν αψογα. . . ομως χασανε την ανεση τους και το φρεναρισμα μετα απο 3+ χρονια και περιπου 25,.000χλμ . Οποτε θα τα πεταξω , για πειτε ρε παιδια τι να κανουμε ? Να παμε σε continental ? Η σε Falken ? Διαδρομες περιφερειακα ισιος δρομος και Αθηνα ταξιδια.
-
Ventus Prime 3 K125? Δοκίμασε πρώτα ένα καλό σκισιματάκι, γιατί από ότι φαίνεται από τα χιλιόμετρα και τα χρόνια, μάλλον πιάσανε 'γυαλάδα' από την αχρησία και την χαλαρή οδήγηση.
-
Δοκιμαστηκε να γινει και αυτο σε στροφιλικι , για καποια χλμ εστρωσε και μετα παλι το ιδιο .
-
Περάστηκαν τελικά τα Bridgestone T005. Ελπίζω να αποδειχθούν καλά, ήδη ξεκίνησαν με χρήση σε βρόχινο
-
Περάστηκαν τελικά τα Bridgestone T005. Ελπίζω να αποδειχθούν καλά, ήδη ξεκίνησαν με χρήση σε βρόχινο
Μου προτεινε και εμενα ο λαστιχας μου αυτο το μοντελο , βλεπω περπαταει .
-
Καλησπέρα,
θέλω να αλλάξω τα ελαστικά στο Fiat bravo 2008 120 tjet με διαστάσεις 205/55/16. Τώρα φοράει Continental premiumcontact2.
Χωρίς να έχω ψάξει πολύ, έχω διαβάσει για τα Michelin sport pilot 4, για Dunlop Sport BluResponse και για Falken Ziex.
Αν έχω καταλάβει καλά, τα Michelin που αναφέρω ανήκουν σε πιο sport κατηγορία από τα άλλα 2, οπότε διαφωτίστε με παρακαλώ.
Να επιλέξω κάποιο ανάμεσα σε αυτά ή προτείνετε κάτι άλλο;
-
Το Pilot Sport 4 είναι εξαιρετικό.
-
Το Pilot Sport 4 είναι εξαιρετικό.
-
....αλλά δεν υπάρχει σε 16R
-
....αλλά δεν υπάρχει σε 16R
Φυσικά και υπάρχει και μάλιστα ο ΜΟΝΜΑΝ το είχε στο Volvo του (205/55/16 αν δεν κάνω λάθος). Η Pirelli δεν έχει σπορ λάστιχο σε τέτοιες διαστάσεις, οπότε αναγκαστικά πας στα Michelin.
-
Μήπως κανείς λάθος και έχει τα ps3,εγώ πάντως δεν τα έχω βρει σε κανένα μαγαζί σε 16αρια.
-
Υπάρχουν σε αυτή τη διάσταση τα ps4. Τα έχει βάλει φίλος μου και κατά 99% θα τα βάλω και εγώ τον άλλο μήνα.
-
Υπάρχουν σε 16 ίντες, σε 15 δεν βγαίνουν τα PS4.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]