-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Χθές γύρισα απο μια 3ημερη εξώρμηση (Αθήνα-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Ελάτη-Κεραμαριό-Πεζούλα-Αθήνα)και μπορώ να πω πλέον για τα CF2 οτι είναι κυριολεκτικά ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ,καθώς τα ζόρισα σε στεγνό-βρεγμένο και με θερμοκρασίες υπο του 0 και δεν έκαναν κιχ σε κανένα σημείο.Ειδικά όταν κατέβαινα απο την Λίμνη Πλαστήρα με φούλ βροχή,σε πολλές στροφές μπήκα όπως ήμουν με τη φόρα και είχαν το στρήψιμο και την αίσθηση του στεγνού!Εντυπωσιακά αθόρυβη και βελούδινη ποιότητα κύλισης κάτι που το καταλαβαίνεις και απο τον τρόπο που αποροφά τις μικρές ανωμαλίες στο δρόμο. Πρέπει όμως να πω εδω οτι έκανα τελικά μακακία που άλλαξα διάσταση και πήγα στην 225 αφού ανέβηκε η κατανάλωση κατά μισό λίτρο/100χλμ και πλέον έχω απόκλιση στο κοντέρ με το gps 6χλμ
Υ.Γ πώς ανεβάζω βίντεο και φώτο;;;αποκλιση στο κοντερ εχουν ολα τα αυτοκινητα, συνηθως 10+ χιλιομετρα ανα ωρα.
αν εχεις διαφορετικη αποκλιση απο πριν στην ταχυτητα, τοτε σιγουρα εχεις και στα διανυθεντα χιλιομετρα, αρα καλο θα ειναι για να δεις την πραγματικη σου καταναλωση να βασιστεις στην ενδειξη απο το gps και οχι του χιλιομετρητη του αυτοκινητου. -
Η απόκλιση, το λεγόμενο σφάλμα ταχυμέτρου, παίζει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Τα 10 χλμ είναι νορμάλ για πολύ υψηλές ταχύτηες (π.χ. στα 200 κοντέρ να έχει 190 πραγματικά), αλλά σε χαμηλότερες ταχύτητες είναι συνήθως μικρότερη η απόκλιση (πάει αναλογικά συνήθως).
GGAB μπορείς να πας στην Mazda και να ζητήσεις να σου ρυθμίσουν το ταχύμετρο σύμφωνα με τη νέα σου διάμετρο τροχού.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η απόκλιση, το λεγόμενο σφάλμα ταχυμέτρου, παίζει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Τα 10 χλμ είναι νορμάλ για πολύ υψηλές ταχύτηες (π.χ. στα 200 κοντέρ να έχει 190 πραγματικά), αλλά σε χαμηλότερες ταχύτητες είναι συνήθως μικρότερη η απόκλιση (πάει αναλογικά συνήθως).GGAB μπορείς να πας στην Mazda και να ζητήσεις να σου ρυθμίσουν το ταχύμετρο σύμφωνα με τη νέα σου διάμετρο τροχού.
Σιγουρα θα επιστρεψω στην μαμα διασταση (215) οποτε θα το αφησω ως εχει. Περισσοτερο με χαλαει η καταναλωση!!!
Πειτε μου τωρα για τις φωτο -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σιγουρα θα επιστρεψω στην μαμα διασταση (215) οποτε θα το αφησω ως εχει. Περισσοτερο με χαλαει η καταναλωση!!!
Πειτε μου τωρα για τις φωτοΜην απογοητεύεσαι τόσο γρήγορα, εξάλλου τα έβαλες σε φοβερή τιμή και στην 215 διάσταση το πιθανότερο είναι να μην υπήρχαν καν τα proxes!
Για τις φωτο, http://fotoflexer.com/ -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Πειτε μου τωρα για τις φωτοΜην απογοητεύεσαι τόσο γρήγορα, εξάλλου τα έβαλες σε φοβερή τιμή και στην 215 διάσταση το πιθανότερο είναι να μην υπήρχαν καν τα proxes!
Για τις φωτο, http://fotoflexer.com/Υπήρχαν και στην 215,αλλά κόστιζαν 400ευρω,το είχα ρωτήσει πριν τα παραγγείλω,όμως με έτρωγε να δοκιμάσω τα 225
όπως είπα περισσότερο με χαλάει η κατανάλωση.......thanks για το link, πιστεύω να βγάλω άκρη!!!!
Υ.Γ είναι και για βίντεο;;; -
Τα CF2 ειναι όντως βεντούζα για λάστιχο δρόμου , σε γρήγορες διαδρομές στο Σείχ-σου με θερμοκρασια 4 βαθμούς αφού πρώτα τα ζέστανα έπιαναν εξαιρετικά καλά χωρίς απρόβλεπτη συμπεριφορά αλλα ειχαν λίγο μαλακή αίσθηση καθώς τα πλαινά στο 91H ειναι αρκετά μαλακά ! Κατα τα άλλα το abs κατα τα άλλα καναμε κατι δοκιμές με εναν φίλο στο φρένο και το abs εμπαινε με δυσκολία σε σχεση με τα Conti Prem 2 σε στεγνό πάντα .
-
@GGAB
...για βίντεο, https://sendvid.com/ -
Hankook Optimo K415: γελοιότητες
Τα έχω σχεδόν 2 χρόνια και ~25.000χλμ σε vw polo. Η ελκτική πρόσφυση σπάει για πλάκα, σπινιάρουν σε ανηφόρες και ειδικά σε γωνία - εννοώντας με το τιμόνι υπό στροφή αν πατήσεις έστω και λίγο γκάζι στο κτήνος δύναμης 1.2TSI σβουρίζουν ασταμάτητα.
Δείγματα φθοράς έχουν ελάχιστα, πιστεύω αν δε τρακάρεις μ αυτά μπορείς να περάσεις όλο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου σου χωρίς να πέσουν κάτω από το όριο φθοράς. Καμιά 15ετία βγάζουν άνετα.
Στο φρενάρισμα είναι επίσης τραγικά. Το ABS μπαίνει για πλάκα και έχουν υπάρξει δύο περιπτώσεις όπου πήγα να τρακάρω φρενάροντας σε διασταύρωση [ΟΧΙ οδηγώντας καγκούρικα] γιατί το αμάξι τσούλαγε με το ABS να μη μπορεί να με σταματήσει. Τα χρειάστηκα.
Σε στροφή δεν έχω δει γλίστρημα αλλά γενικά οδηγώ αργά. Θόρυβο κύλησης πάνω απ τα 120 έχουν πολύ έντονο επίσης.
Γενικά για τα πανηγύρια.
Το καλύτερο λάστιχο που χω χρησιμοποιήσει σε αμάξι μου μέχρι τώρα είναι το Premium Contact 5 και αυτά θα ξαναβάλω αν αλλάξω λάστιχα φέτος.
-
Αφου αρχησαμε τις εντυπωσεις ας γραψω και εγω τις δικες μου απο τα λιγοτερο του ενος μηνα Dunlop Sport BluResponse στη διασταση 185/60/r14.
Δεν ξερω αν θα ενιωθα περισσοτερο ευχαριστημενος, χαρουμενος και ευτυχισμενος απο την επιλογη μου. Επισης ειμαι σιγουρος κατα 99,99999999 % οτι δικαιωθηκα που δεν ακουσα τον πατερα μου που σαν κλασσικος αλλα γρηγορος οδηγος ηθελε να επιλεξω παλι τα Michelin Energy Saver+
Το λαστιχο πραγματικα δεν ξεκολλαει απο την ασφαλτο οσο και να το πιεσα στα ορια της γρηγορης οδηγησης με την επικινδυνη... Στις στροφες ΤΡΕΝΟ. Σε στροφη που προηγουμενως το παλιο Michelin γλιστρουσε με 80 χλμ τωρα μπαινω με 100 και δεν κανει κιχ...
Στο φρεναρισμα(αυτοκινητο χωρις ABS) σε μερικα δυνατα φρεναρισματα που εχω κανει δεν εχει σβαρνισει μεχρι στιγμης.Αλλα εκει που εντυπωσιαστηκα περισσοτερο ειναι στο βρεγμενο. Εχω απειρως μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση απ'οτι πριν και μου δινει την εντυπωση οτι οδηγαω στο στεγνο.
Προσπαθησα σε κατηφοριτσα χαμηλης ταχυτητας βρεγμενου οδοστρωματος μεσα στη πολη να φρεναρω δυνατα για να δω αν θα σβαρνισουν οι τροχοι και παλι τιποτα. Βεντουζαρισε...Σου δινει παντως την αισθηση οτι ειναι λιγο μαλακο ελαστικο και μπορει να φθαρει σχετικα γρηγορα οποτε δεν τα πιεζω τοσο οσο τα τεσταρα.
Το καλο ομως ηταν που οταν τα πηγα να τα βαλω ηρθε και ο πατερας μου μαζι και οπως ηταν η τετραδα και πριν τα βαλουν παει και ακουμπαει τα πλαινα και μου λεει ... 'Ρε Πετρο τι μαλακα που ειναι στο πλαι?? ' Αλλα μετα που το πηρε βολτα μονος του βγαινει απο το αυτοκινητο και λεει 'Αεροπλανο το Νισσαν..'
-
Μια ερώτηση κρισεως για τους φωστήρες του φόρουμ. Ελαστικα με δείκτη ταχυτητας V εχουν πρακτικής σημασίας μεγαλύτερο χρόνο να ζεσταθούν σε σχέση με ελαστικα με δείκτη ταχύτητας H;
-
Εγώ δεν κατάλαβα καμία διαφορά από V σε Η με ίδια ελαστικά σε ίδιο αμάξι. Αν είσαι πολύ χεράς ίσως καταλάβεις.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Hankook Optimo K415: γελοιότητεςΤα έχω σχεδόν 2 χρόνια και ~25.000χλμ σε vw polo. Η ελκτική πρόσφυση σπάει για πλάκα, σπινιάρουν σε ανηφόρες και ειδικά σε γωνία - εννοώντας με το τιμόνι υπό στροφή αν πατήσεις έστω και λίγο γκάζι στο κτήνος δύναμης 1.2TSI σβουρίζουν ασταμάτητα.
Δείγματα φθοράς έχουν ελάχιστα, πιστεύω αν δε τρακάρεις μ αυτά μπορείς να περάσεις όλο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου σου χωρίς να πέσουν κάτω από το όριο φθοράς. Καμιά 15ετία βγάζουν άνετα.
Στο φρενάρισμα είναι επίσης τραγικά. Το ABS μπαίνει για πλάκα και έχουν υπάρξει δύο περιπτώσεις όπου πήγα να τρακάρω φρενάροντας σε διασταύρωση [ΟΧΙ οδηγώντας καγκούρικα] γιατί το αμάξι τσούλαγε με το ABS να μη μπορεί να με σταματήσει. Τα χρειάστηκα.
Σε στροφή δεν έχω δει γλίστρημα αλλά γενικά οδηγώ αργά. Θόρυβο κύλησης πάνω απ τα 120 έχουν πολύ έντονο επίσης.
Γενικά για τα πανηγύρια.
Το καλύτερο λάστιχο που χω χρησιμοποιήσει σε αμάξι μου μέχρι τώρα είναι το Premium Contact 5 και αυτά θα ξαναβάλω αν αλλάξω λάστιχα φέτος.
άλλαξε τα χθες.........τί περιμένεις;;;;
-
Ευχαριστώ. Χερας δεν ειμαι αλλα και να ήθελα να ειμαι στους δρόμους που κυκλοφορώ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Απλως με προβληματίζει αν σε μικρές αποστάσεις εντός πόλης τα πλεονεκτήματα των ελαστικών V rated χάνονται λόγω του οτι δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν.
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Τα CF2 ειναι όντως βεντούζα για λάστιχο δρόμου , σε γρήγορες διαδρομές στο Σείχ-σου με θερμοκρασια 4 βαθμούς αφού πρώτα τα ζέστανα έπιαναν εξαιρετικά καλά χωρίς απρόβλεπτη συμπεριφορά αλλα ειχαν λίγο μαλακή αίσθηση καθώς τα πλαινά στο 91H ειναι αρκετά μαλακά ! Κατα τα άλλα το abs κατα τα άλλα καναμε κατι δοκιμές με εναν φίλο στο φρένο και το abs εμπαινε με δυσκολία σε σχεση με τα Conti Prem 2 σε στεγνό πάντα .μαλακή είναι η αίσθηση που σου αφήνουν,δεν έχουν ιδιαίτερα μαλακά πλαινά και να ξεκαθαρίσουμε οτι δεν ανήκουν στην sport κατηγορία αλλά στην touring με οτι αυτό συνεπάγεται περί πλαινών,αμεσότητες κτλ
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μια ερώτηση κρισεως για τους φωστήρες του φόρουμ. Ελαστικα με δείκτη ταχυτητας V εχουν πρακτικής σημασίας μεγαλύτερο χρόνο να ζεσταθούν σε σχέση με ελαστικα με δείκτη ταχύτητας H;Διαπιστωμενο απο μενα πως θελουν περισσοτερο χρονο και πως ειναι πιο στιβαρα.....Αλλα μιλαμε για λιγους βαθμους.Πιο μεγαλη σημασια εχει η πιεση που τα εχεις παρα ο δεικτη v ή h.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Hankook Optimo K415: γελοιότητεςΤα έχω σχεδόν 2 χρόνια και ~25.000χλμ σε vw polo. Η ελκτική πρόσφυση σπάει για πλάκα, σπινιάρουν σε ανηφόρες και ειδικά σε γωνία - εννοώντας με το τιμόνι υπό στροφή αν πατήσεις έστω και λίγο γκάζι στο κτήνος δύναμης 1.2TSI σβουρίζουν ασταμάτητα.
Γενικά για τα πανηγύρια.
Ειναι σχεδιασμενα σκληρα για κανονικα οδοστρωματα με προσφυση για να βγαζουν χλμ. Στη γερμανια ισως ειναι τα ιδανικα.
Εδω αλλαξε τα πριν σκοτωθεις. -
Γι'αυτο τα διαφορα reviews λεω οτι δεν εχουν και πολλη επαφη με την ελληνικη πραγματικοτητα...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μια ερώτηση κρισεως για τους φωστήρες του φόρουμ. Ελαστικα με δείκτη ταχυτητας V εχουν πρακτικής σημασίας μεγαλύτερο χρόνο να ζεσταθούν σε σχέση με ελαστικα με δείκτη ταχύτητας H;Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Ο δείκτης ταχύτητας αφορά τον σκελετό και όχι τη γόμα του ελαστικού. Οποτε δεν θα δεις διαφορα.
-
continental premium contact 2 195/50/r16 σε fiesta 100ps,αισθηση καπως σκληρη,οκ λογικο με την 16αρα που του βαζουν τελευταια να χανει σε ανεση στις ανωμαλιες,αλλα σε ιδιο μοντελο που ειχα οδηγησει με κατι hankook 195/45/16 δεν ηταν το ιδιο σκληρο.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
continental premium contact 2 195/50/r16 σε fiesta 100ps,αισθηση καπως σκληρη,οκ λογικο με την 16αρα που του βαζουν τελευταια να χανει σε ανεση στις ανωμαλιες,αλλα σε ιδιο μοντελο που ειχα οδηγησει με κατι hankook 195/45/16 δεν ηταν το ιδιο σκληρο.Καποια λαστιχα εχουν σκληρη/μαλακη γομα και καποια εχουν σκληρο/μαλακο σκελετο,οποτε αναλογη αισθηση λαμβανεις στο ιδιο αυτοκινητο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]