-
Σωστό το ερώτημα. Ίσως χρησιμοποιήσουν την ουσία σε άλλες εφαρμογές, πχ σε αγωνιστικά ή σε ελαστικά αεροσκαφών, όπου η τιμή παίζει μικρό ρόλο και το αποτέλεσμα/ασφάλεια τεράστιο. Βεβαίως θα κοστίζουν τριπλά και βάλε.
-
Όπως το καταλαβαίνω, το πέλμα θα φθείρεται κανονικά (άλλωστε μεγαλύτερη φθορά = μεγαλύτερη πρόσφυση) αλλά δέν θα χάνει τις ελαστικές του ιδιότητες με την πάροδο του χρόνου.
Και φυσικά, αν δεν βρεθεί κάποιος τρόπος μαζικής και φτηνής παραγωγής αυτής της ουσίας, πιθανόν να μη δούμε ποτέ αυτά τα ελαστικά στο εμπόριο.
-
Έβαλα τα Toyo T1R σε 195/50/15.
Ελαστικά με πολύ καλές συστάσεις, αντικατέστησαν τελευταία στιγμή την επιλογή μου (Michelin Pilot Exalto II - σχόλια δεκτά).
Γενικά είμαι ικανοποιημένος. Καμία σχέση με τα Bridgestone ER30 ίδιας διάστασης που φορούσα απ' το εργοστάσιο.
Πάντως, έχω να πω το εξής: Η ελληνική άσφαλτος έχει σημεία που μπορούν να ξεφτυλίσουν οποιοδήποτε ελαστικό. Βγαίνοντας απ' τον Κόμβο του Γιοφύρου προς Ρέθυμνο σήμερα το πρωί, έπαιζα με γκάζι και τιμόνι, επίτηδες για να δω που θα φτάσω... Ε, ακόμα και τα Toyo, γλιστράνε...
-
Αν μπορείται να αποφεύγεται την διάσταση 190-55-15 γιατί τα 55άρια είναι 40-50% ακριβότερα σαν διάσταση απο τα 50άρια, βρίσκω λοιπόν την διαφορά σε χρήμα εξοργιστική.
-
Έχω την εντύπωση πως τα 'μισά' (45, 55, 65 κλπ) έχουν περισσότερο ενισχυμένο σκελετό. Μπορεί να λέω και βλακείες, όμως...
Πάντως όταν έβαλα τα exaltoII οι τιμές ήταν 300-400 (ή 450, δεν θυμάμαι) τα 50-55 αντίστοιχα. Σημαντική διαφορά, δηλαδή...
-
-
το φοραω στο στο 206 1.6 σε 195-55-15. πολυ καλο λαστιχο το τογιο σε ολες τις συνθηκες και φοβερο στο ταξιδι! ειναι ομως μαλακο, μετα απο 6.000χλμ εχουν παρουσιασει αρκετη φθορα μπροστα αλλα η αποδοση δεν εχει πεσει καθολου!προσπαθησε να εχεις τις υψηλοτερες επιτρεπομενες πιεσεις του κατασκευαστη και να αποφυγεις σπινιαρισματα και το λαστιχο θα αποδιδει για πολυ καιρο! αν και ειναι v ζεσταινεται πολυ γρηγορα και δεν κοπαναει πολυ- και το δουλευω με 36-36 για να αντεχει την πιεση στα στροφιλικια (η πεζο δινει πιεσεις 35-35),καλοφαγωτα
-
Θυμάμαι παλιότερα (έχει 5 χρόνια) που από 185/60/14 έβαλα στο αυτοκίνητο 195/50/15. Τότε μου είπε ο λαστιχάς είναι ο καλύτερος συνδιασμός προφίλ και πλάτους για από 14άρα ζάντα να αναίβω σε 15άρα. Το ίδιο συνάντησα και σε άλλους που βάλανε 15άρα ζάντα να πηγαίνουν σε 195άρι ελαστικό με 50άρι προφίλ. Η γεωμετρία του αυτοκινήτου δε χάλασε μόνο στις επιδόσεις είχα έπιπτώσεις αρνητικές. Σήμερα βλέπω από 185/60/14 ή και από άλλες διαστάσεις με 14άρα ζάντα να πηγαίνουν σε 15άρα με 195/55, 195/60. Τι γίνεται τελικά; Σε 195άρι πέλμα μπορείς να βάλεις και 50 και 55 και 60 προφίλ σε 15άρα ζάντα; Δεν υπάρχει πρόβλημα στη γεωμετρία του αυτοκινήτου; Παίζει τίποτα με το μάρκετινγκ και πάνε να καθιερώσουν το 195/55/15; Εντάξει όσο μικρότερο το προφίλ τόσο καλύτερο το κράτημα στα στροφιλίκια και τόσο μικρότερη η άνεση αλλά τι να πω...... Όποιος γνωρίζει ας πει και σε εμένα γιατί έχω χάσει τη μπάλα
-
Σαν απάντηση στο προηγούμενο post ειχα βάλει ένα link, το οποίο μετά τη μετακίνηση του θεματος, δεν υπάρχει πλέον
-
Νάσο με έκανες να σκέφτομαι...
Αν ήθελα να αλλάξω τα 195/50 15, αξίζει να βάλω τα 205/50 15? Είναι καλύτερα ή αντισταθμίζεται το φαρδύτερο πέλμα από το ελάχιστα παραπάνω μάγουλο? Επίσης, το παίρνει η ζάντα? Ή για να δω διαφορά πραγματική πρέπει να πάρω βάλω 16άρα ζάντα??
Πείτε απλά ό,τι σκέφτεστε...
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Νάσο με έκανες να σκέφτομαι...Αν ήθελα να αλλάξω τα 195/50 15, αξίζει να βάλω τα 205/50 15? Είναι καλύτερα ή αντισταθμίζεται το φαρδύτερο πέλμα από το ελάχιστα παραπάνω μάγουλο? Επίσης, το παίρνει η ζάντα? Ή για να δω διαφορά πραγματική πρέπει να πάρω βάλω 16άρα ζάντα??
Πείτε απλά ό,τι σκέφτεστε...
κατσε με το 195/50/15
-
μια και μιλάμε για λάστιχα να ρωτήσω και γω το εξής:
Το αυτοκίνητο μου φοράει από την μάνα του 195/45/14
¨εχω αλλάξει λάστιχα δύο φορές και πήρα και τις δύο χαμηλού προφίλ 45 γιατί αν και πολύ ακριβότερα με έπησαν ότι πιθανον να βρίσκει σε λακούβες, σαμαράκια στην εθνική κτλ.
Πριν από λίγο πηγα να ρωτ'ησω για λάστιχα ξανά (θα αλλαχθούν για τρίτη φορά) και αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα.
Η αλλήθεια είναι ότι στο ίδιο garage ο ένας μάστορας μου είπε ότι κατα 99.9% δεν πειράζει να βάλω 50αρι ενώ σε ανήποπτο χρόνο το κοιτάζει ο άλλος μάστορας και μου λέει το εξης επιχειρημα: για να το έχει η εταιρεία σημαίνει ότι πρέπει να βάλεις 45. ¨αλλωστε κοστίζει το 45αρι ακριβα και στην VW και αν μπορούσε δεν θα το έβαζε.ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ???????????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
...
Το αυτοκίνητο μου φοράει από την μάνα του 195/45/14
...Είσαι σίγουρος για τη διάσταση που έγραψες;
195 σε 14άρα ζάντα με 45άρι προφίλ πρώτη φορά το βλέπω -
Θέλω να βάλω την διάσταση αυτή στο καμάρι μου αλλά είδα οτι δεν βγαίνει στα περισσότερα sport ελαστικά. Καμία πρόταση από κάποιον που να τα δοκίμασε?
-
Καλημέρα και από μένα! Θα 'θελα να κάνω μια γενική περί ελαστικών ερώτηση: διανύω κάθε χρόνο το πολύ 7.000 χιλιόμετρα (με σχεδόν αποκλειστική χρήση στην Αθήνα). Πότε είναι η ιδανική στιγμή ν' αλλάξω λάστιχα, μετά από 3 (για παράδειγμα) χρόνια, όταν θ' αρχίσουν να 'ξεραίνονται' ή πρέπει να περιμένω τα 'φαγωθούν' πρώτα (κάτι που μάλλον θ' αργήσει κάπως λόγω ανυπαρξίας τριβής των δρόμων και λόγω 'ήπιας' οδήγησης από μέρους μου ...) ;
-
Φιλε Aserf έχεις απόλυτο δίκιο οι διαστάσεις έιναι 195/45/15
για τα Pirelli τι λες?
Κάτι άλλο οικονομικό για αυτές τις διαστάσεις? -
Ο χρήστης sosos έγραψε:
το φοραω στο στο 206 1.6 σε 195-55-15. πολυ καλο λαστιχο το τογιο σε ολες τις συνθηκες και φοβερο στο ταξιδι! ειναι ομως μαλακο, μετα απο 6.000χλμ εχουν παρουσιασει αρκετη φθορα μπροστα αλλα η αποδοση δεν εχει πεσει καθολου!προσπαθησε να εχεις τις υψηλοτερες επιτρεπομενες πιεσεις του κατασκευαστη και να αποφυγεις σπινιαρισματα και το λαστιχο θα αποδιδει για πολυ καιρο! αν και ειναι v ζεσταινεται πολυ γρηγορα και δεν κοπαναει πολυ- και το δουλευω με 36-36 για να αντεχει την πιεση στα στροφιλικια (η πεζο δινει πιεσεις 35-35),καλοφαγωταΟ δείκτης ταχύτητας v δεν είναι για ταχύτητες 210-240? Δεν είναι υπερβολικός για το 206 1.6? Η ακόμη περισσότερο για το fiesta του Nasos 79? Ψάχνω κι εγώ για ένα fiesta 1.6 που φόραγε exalto με δείκτη Η, αλλά κι αυτά πλέον βγαίνουν από V και πάνω
-
Απο εδώ
viewtopic.php?f=6&t=5533
-
καμια αποψη για τα FALKEN ZE912 και FALKEN FK452 υπαρχει?
ενδιαφερομαι για διασταση 225-40-18.ευχαριστω -
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]