-
Καλησπέρα κύριοι,
Σε διάσταση 235/45/18 98W έχω καταλήξει σε Vredestein Ultrac Satin.Δεν τα βρίσκω όμως σε 98W αλλά μόνο σε 98Y,δηλαδή διαφέρει ο δείκτης ταχύτητας.
Η ερώτησή μου είναι η εξής ,ανάμεσα σε 2 λάστιχα (ίδια διάσταση) με διαφορετικό δείκτη ταχύτητας πχ W vs Y (εκτός απο την προφανή διαφορά στον δείκτη ταχύτητας) υπάρχει άλλη διαφορά πχ στην πρόσφυση κτλ;
-
Καλησπέρα κύριοι,
Σε διάσταση 235/45/18 98W έχω καταλήξει σε Vredestein Ultrac Satin.Δεν τα βρίσκω όμως σε 98W αλλά μόνο σε 98Y,δηλαδή διαφέρει ο δείκτης ταχύτητας.
Η ερώτησή μου είναι η εξής ,ανάμεσα σε 2 λάστιχα (ίδια διάσταση) με διαφορετικό δείκτη ταχύτητας πχ W vs Y (εκτός απο την προφανή διαφορά στον δείκτη ταχύτητας) υπάρχει άλλη διαφορά πχ στην πρόσφυση κτλ;
Καλησπέρα,
Στην θεωρία δεν υπάρχει διαφορά, λόγω του δείκτη και μόνον. Στην πράξη όμως, πολλοί κατασκευαστές (όχι παντού και πάντα φυσικά) βάζουν πιο μαλακή-grippy γόμα στο μοντέλο με τον μεγαλύτερη δείκτη ταχύτητας, καθώς απευθύνεται σε πιο γρήγορα αυτοκίνητα, με υψηλότερες απαιτήσεις πρόσφυσης. Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές σε τεστ. Όμως η όποια διαφορά είναι μικρή και δεν αξίζει να σε προβληματίζει.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής ελαστικών για το αυτοκίνητο κι έχω καταλήξει στα Michelin Primacy 4, σε διάσταση 205/50/17 και δείκτη 89V.
Κι ενώ τα ίδια λάστιχα με δείκτη 93W τα βρίσκεις εύκολα, τα 89V εχουν θέμα με το διαθεσιμότητας,σύμφωνα με όσα μου είπε ο ιδιοκτητης του καταστήματος, στο οποίο είμαι πελάτης για πάρα πολλα χρόνια.
Όταν τα παρήγγειλα, του ζήτησα να είναι όλα από την ίδια παρτίδα, δηλαδή να έχουν την ίδια ημερομηνία dot.
Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα παρήγγειλε και του έστειλαν μια τετράδα, όμως τα δύο ήταν ημερομηνια 12/2018 και τα άλλα δύο 03/2019.
Δεν τα έβαλα κι αφού κοίταξε στο σύστημα της εταιρείας, μου είπε ότι διαθέσιμα θα υπάρχουν 3 τεμάχια την 01/10, ενώ το τέταρτο θα είναι διαθέσιμο μετά την 09/10.
Έτσι χθες μιλήσαμε και μου επιβεβαιωσε ότι παρέλαβε τα 3, τα οποία είναι ημερομηνία 08/2019, ενώ το τέταρτο θα το παραλάβει στις 10/10, δίχως να μπορεί προκαταβολικά να ξέρει την ημερομηνία του (αν και εκτιμα ότι θα είναι της ίδια παρτίδας ή αρκετά κοντά με τα άλλα τρία).
Και ερωτω εγώ ο άσχετος:
- Γίνεται για ένα τόσο εμπορικό λάστιχο να έχει στοκ η εταιρεία 10 μήνες πίσω;
- Αν το τέταρτο δεν είναι της ίδια εβδομάδας με τα άλλα τρία, μας πειράζει αυτό και μέχρι ποια διαφορά εβδομάδων θεωρειται νορμαλ (θεωρητικά φυσικά);
Καλησπέρα.
Τελικά σήμερα τοποθετήθηκαν τα Primacy 4, σε διάσταση 205/50/17 89V.
Τα τρία είναι dot 2819 (πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου), ενώ το τέταρτο 3219 (πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου).
Και τα τέσσερα είναι made in Italy.
Όπως είδα, τα τρία είχαν μια διαμήκη κόκκινη γραμμή στο πέλμα τους, ενώ το τέταρτο δεν την είχε.
Ξέρουμε τί ακριβως συμβολίζει αυτή;
-
Σε fiat panda 1.2 με μαμά διάσταση 155/80/13 -και ενώ τώρα φοράει 165/70/13 που δεν γνωρίζω αν είναι η ενδεικνυόμενη και δεν γνωρίζω πώς μπορώ να το βρώ- τι θα προτείνατε σε μεγαλύτερη διάσταση αλλά με ζάντα 13 ιντσών;
Τώρα φοράει barum brilliantis 2 τα οποία μετά απο 35.000χλμ πρέπει να αντικατασταθούν λόγω φθοράς αλλά και τσιρίγματος στις στροφές.
Περιμένω τις προτάσεις σας
Θα πηγαινα με κλειστα ματια στα Dunlop StreetResponse 2..
Τα φοραει γνωστος μου σε Fiat Panda.. πολλα χιλιομετρα εχουν αντεξει και μονο τα καλυτερα εχει να πει..
-
[quote=ikucic]
η διάσταση είναι 185 65 15 και το αυτοκίνητο peugeot 301 diesel (οικογενειακό) και η οδήγηση οικογενειακή!
Κίνηση κυρίως Εγνατία και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αρκετή βροχή, σχεδόν ποτέ χιόνι (Θεσπρωτία) .
Τωρα φορά (από τη μαμά του) kleber dynaxer hp3. Τα έχω 2 χρόνια έχουν κάνει 35.000 χλμ και στα 40.000 θα τα αλλάξω (αντε να πάνε 42.000). Οκ ειναι σα λάστιχα αλλά βλέπω ότι με 30-40 παραπάνω (και 4 ελαστικά ) μπορώ να βάλω premium ελαστικά.
Εχω την προσφορά της shell smartclub (έκπτωση 25 ευρώ) και άρα με 220 άντε 230 παίρνω τα pirelli p1 verde με ένα χρόνο εγγύηση (όσο έχουν και τα kleber). Τα έχω βάλει 2 φορές σε φιέστα και ντάξει καλά ήταν (όχι κάτι φοβερό αλλά δεν είχα και κάνα ζήτημα). Από την άλλη φλερτάρω με τα bridgestone turanza t005 έχοντας διαβάσει φοβερές κριτικές. Και από adac και αλλού (σε κάτι βρετανικά σάιτ) .
Γενικά έχω φορέσει στα διάφορα αυτοκίνητα που είχα μόνο 'καλές' μάρκες: michelin, bridgestone, pirelli, hankook. Τα kleber ήταν μαμισια όπως είπα αλλά οκ είναι.
Δύο ερωτήσεις:
Τόσο φοβερά είναι τα τ005 ή είναι καθαρό μάρκετινγκ??
Διαβάζω καποιους να έχουν λάστιχα 100.000 ακόμη και 120.000 χλμ και να γράφουν (πχ στις κριτικές του Σκρουτζ) ότι δουλεύουν σαν καινούργια!!!! . Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά?? Εγώ το ανωτερο που κράτησα λάστιχα ήταν 55.000 χλμ?? Εκτός αν εννουν ότι τα φορούν ώσπου να γίνουν εντελώς φαλακρα σαν της φόρμουλα 1 και να τους μείνουν στην άσφαλτο.
[Καλά εντάξει. Αυτά ούτε ο διευθυντής μάρκετινγκ της BridgestoneBridgestone δεν θα τα έγραφε!!!!]
-
alf wrote:
Σε fiat panda 1.2 με μαμά διάσταση 155/80/13 -και ενώ τώρα φοράει 165/70/13 που δεν γνωρίζω αν είναι η ενδεικνυόμενη και δεν γνωρίζω πώς μπορώ να το βρώ- τι θα προτείνατε σε μεγαλύτερη διάσταση αλλά με ζάντα 13 ιντσών;
Τώρα φοράει barum brilliantis 2 τα οποία μετά απο 35.000χλμ πρέπει να αντικατασταθούν λόγω φθοράς αλλά και τσιρίγματος στις στροφές.
Περιμένω τις προτάσεις σας
Θα πηγαινα με κλειστα ματια στα Dunlop StreetResponse 2..
Τα φοραει γνωστος μου σε Fiat Panda.. πολλα χιλιομετρα εχουν αντεξει και μονο τα καλυτερα εχει να πει..
Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον σε αυτό θα καταλήξω
-
Γειά σας παιδιά.
Πριν από 5 μέρες μου σκίστηκε το πλαϊνό του δεξί εμπρός τροχού από ξεπαρκαρισμα που βρήκε σε σπασμένο πεζοδρόμιο και τώρα είμαι με κανονικών διαστάσεων ρεζέρβα. Με προβλημάτισε η ευκολία της ζημιάς.
Το ελαστικό ήταν το Goodyear EfficientGrip Performance 185/60/R15. Τα φοράω 4 χρόνια κι έχουν κάνει 43.000km.
Έχω το Chevrolet Lacetti 1.6L 2005 κι έχω 137.000km. Μαμά διαστάσεις ελαστικων: 195/55/R15
Τα Goodyear τα πήρα σε διάσταση 185/60/R15 κι όχι της μαμάς 195/55/R15 λόγω μειωμένης κατανάλωσης, λιγότερου κινδύνου υδρολησθησης και λόγω καλύτερης τιμής. Τώρα σκέφτομαι να πάω στη μαμά διάσταση ή ακόμα και πιο φαρδιά (205/50/R15) κι ότι είναι σημαντικότερο η κράτηση και η πέδηση.
Κοιτάω τα εξής:
1) Bridgestone Turanza T005
2) Falken ZIEX ZE310 EcoRun
3) Michelin Primacy 4
4) Dunlop Sport BluResponse
5) Toyo Proxes CF2
6) Hankook Ventus Prime 3 K125
Με προβάδισμα το T005. Ίσως θέλω να δοκιμάσω και την άλλη φιλοσοφία των σκληρών πλαϊνών. Δίνω σημασία στην αντοχή στον χρόνο.
Θα ηθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας και πάνω στην μάρκα του ελαστικου αλλά και στη διάσταση.
Το αμάξι κάνει 10.000km το χρόνο. Δεν οδηγώ καθόλου επιθετικά και κινούμαι κάθε μέρα στην κίνηση της Αθήνας.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Όλα πολύ καλά, αλλά από την στιγμή που θες να βγάλει χιλιόμετρα, Τ005.
-
Μα τα primacy δεν θεωρούνται ότι κρατάνε παραπάνω;
-
REALZEUS wrote:
Μα τα primacy δεν θεωρούνται ότι κρατάνε παραπάνω;
Δεν θα το έλεγα. Επίσης τα Bridge εχουν πιο σκληρά πλαϊνά.
-
**REALZEUS wrote:**Επίσης τα Bridge εχουν πιο σκληρά
Σε πρόσφατη βόλτα σε διάφορα μαγαζιά όλοι έλεγαν το αντίθετο, ότι έχουν μαλακά πλαινά σε σημείο που θυμίζουν Michelin.
Έχει δοκιμάσει κανείς το Yokohama BluEarth ES32 να μου πει εντυπώσεις;
-
Τα T005 έχουν πολύ μαλακα πλαϊνά καμία σχέση με παλαιότερα Bridgestone (η και τωρινά sport μοντέλα). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά βέβαια.
-
Έχω τα Τ005 εδω και 1 μηνα σε yaris diesel του 2016 σε XL έκδοση. Το πλαινο είναι πολύ μαλακό, αν δεν εβλεπες τη μαρκα δεν θα καταλαβαινες οτι είναι bridgestone. Βγήκα Εγνατία, 140 χμ με 4.9-5.0λ/100χμ καταναλωση στο κοντερ δεν ειχα δει ποτέ μέχρι τώρα (16άρες ζαντες). Το αμαξι τραίνο, παρόλο που η τελευταια ευθυγραμμιση έγινε το Γεναρη, μετρούσα 8-11 δευτερολεπτα πριν χρειαστεί διορθωση το τιμονι. Μάλλον είναι πάγια τακτική των εταιρειών να αφαιρούν μέταλλο από τα πλαινα για να ελαφρωνουν και να πετυχαίνουν καλύτερες ετικετες στην κατανάλωση.
Υ.Γ Πριν βάλω τα Τ005, ειχα πιάσει τα πλαινα των Uniroyal Rainsport3 και Dunlop Bluresponse σε XL και αυτα. Μου φάνηκαν πιο μαλακά τα Uniroyal, πιο σκληρα των Τ005 τα dunlop, χωρίς να είναι αντικειμενική μέθοδος αξιολόγησης βέβαια...
-
Πάντως το Bluresponse μου φάνηκε πιο ενισχυμένο στα πλαινά του σε σχέση με το Τ005.
-
Το Τ005 λογικα θα σε καλυψει πληρως! Τα πλαινα μην τα πολυκοιτατε αν δεν κυνηγατε το αυτοκινητο.
Το Dunlop Sport BluResponse το φοραω σε 185/60/14 στο αλλο αυτοκινητο της οικογενειας. Ωραιο ελαστικο αλλα αυτη τη στιγμη αν αλλαζα θα πηγαινα στα Τ005.
Επισης μην κοιταζεις τοσο την αντοχη.. κατα 99,9 % θα τα αλλαξεις λογω παλαιοτητας παρα φθορας απο τη στιγμη που κανεις 10.000 χλμ τον χρονο. Αρα θελεις ενα ελαστικο σχετικα 'μαλακο' ωστε να εχεις αμεσο grip.
-
Φοράω 2 χρόνια τα falken 914 κι έχουν κάνει πάνω από 55.000km. Διαστάσεις 205/55/16 Toyota auris 1.4 του 2007
Κοιτάω τα εξής: όπως και ο TUPAC_RIP αλλά με αυτή τη σειρά
3) Hankook Ventus Prime 3 K125
4) Toyo Proxes CF2
5) Michelin Primacy 4
6) Dunlop Sport BluResponse
Το αμάξι έκανε σχεδόν 30000km το χρόνο. Οδηγώ επιθετικά και κινούμαι κάθε μέρα στην κίνηση της Αθήνας.
Θέλω να έχω αμεσότητα στο τιμόνι, υπακοή στις εντολές μου (στρίψιμο και φρενάρισμα) και κυκλοφορώ και σε μέρη μπόλικες λακκούβες, οπότε το σκληρό πλαϊνό είναι must.
winter is coming, βοήθεια.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Τελικά κατέληξα στα T005. Πάω για ευθυγράμμιση.
Επίσης τώρα σκέφτηκα μήπως συνέφερε να κρατούσα ένα από τα παλιά μου ελαστικά (το οποίο φαίνεται σχετικά καλό με μια όχι και τόσο προχωρήμενη φθορά) και μετο αντικαθιστούσαν με αυτό τις ρεζερβας που είναι φτιαγμένο το 2005 και είναι σχεδόν απάτητο. Δεν ξέρω τι συμφέρει. Άσε που η ρεζέρβα είναι μαμά 195/55 ενώ τα προηγούμενα και τα τωρινά είναι 185/60.
Η παλιά ρεζέρβα έχει ξεραθεί, βαλέ σαν ρεζέρβα κάποιο απο τα προηγούμενα. Τυχερέ έχεις κανονική ρεζέρβα!!!
-
Την ρεζέρβα δεν την έχει δει ήλιος, οπότε εγώ αυτήν θα κρατούσα, σε σχέση με ένα νεότερο αλλά μεταχειρισμένο λάστιχο. Βέβαια είναι άλλη διάσταση, που σημαίνει ότι μόνο για ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όχι μόνιμα. Αλλά και το φθαρμένο μόνο προσωρινά σε ανάγκη φαντάζομαι θα μπει πάνω, όχι ως μόνιμος αντικαταστάτης.
-
Φοράω 2 χρόνια τα falken 914 κι έχουν κάνει πάνω από 55.000km. Διαστάσεις 205/55/16 Toyota auris 1.4 του 2007
Κοιτάω τα εξής: όπως και ο TUPAC_RIP αλλά με αυτή τη σειρά
3) Hankook Ventus Prime 3 K125
4) Toyo Proxes CF2
5) Michelin Primacy 4
6) Dunlop Sport BluResponse
Το αμάξι έκανε σχεδόν 30000km το χρόνο. Οδηγώ επιθετικά και κινούμαι κάθε μέρα στην κίνηση της Αθήνας.
Θέλω να έχω αμεσότητα στο τιμόνι, υπακοή στις εντολές μου (στρίψιμο και φρενάρισμα) και κυκλοφορώ και σε μέρη μπόλικες λακκούβες, οπότε το σκληρό πλαϊνό είναι must.
winter is coming, βοήθεια.
βαλε τα falken, μου φαίνεται έχουν πιο σκληρά πλαϊνά από τα αλλά.
A Lannister always pays his debts.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Τελικά κατέληξα στα T005. Πάω για ευθυγράμμιση.
Επίσης τώρα σκέφτηκα μήπως συνέφερε να κρατούσα ένα από τα παλιά μου ελαστικά (το οποίο φαίνεται σχετικά καλό με μια όχι και τόσο προχωρήμενη φθορά) και το αντικαθιστούσα με αυτό τις ρεζερβας που είναι φτιαγμένο το 2005 και είναι σχεδόν απάτητο. Δεν ξέρω τι συμφέρει. Άσε που η ρεζέρβα είναι μαμά 195/55 ενώ τα προηγούμενα και τα τωρινά είναι 185/60.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]