-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
@stradale: καλά κάνεις.
@Κ2LINOS: Που το βλέπεις το PC2E πάνω στο ελαστικό;Αν και δεν αναφέρεται κάτι στο site της Continental, εν' τούτοις υπάρχει σαν μοντέλο στην αγορά ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
από περιέργεια, τα Η και τα V έχουν ίδια τιμή ?
Υποτίθεται ότι θα δώσεις κάτι παραπάνω για ελαστικό πιο υψηλών ταχυτήτων αλλά μερικές φορές είναι ίδια η τιμή, μερικές φορές μάλιστα τυχαίνει πιο ακριβό το χαμηλότερων ταχυτήτων. Προφανώς αυτό εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση.
τα V, για να αντέχουν στις πιο ψηλές ταχύτητες και για να μην αποκολλώνται κομμάτια από πάνω τους, προφανώς πρέπει να έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής και ίσως να είναι και πιο ελαφριά για τον ίδιο δείκτη φορτίου , για αυτό ρωτάω.
-
Η=210 km/h
V=240 km/h
Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις πχ το Η , μπορείς να πηγαινεις κανά 10λεπτο σταθερά με 210 κμ/ώρα (λέμε τώρα) χωρίς να αλλάζει συμπεριφορά το ελαστικό. Τα V έχοντας μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας είναι πιο σκληρά με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται πιο δύσκολα και άρα να έχουν κατά τι χειροτερη πρόσφυση για καθημερινή χρήση. Αυτό φάνηκε και από το τεστ των 4Τ.
Επίσης τα PC2 τα Η είναι λίγο πιο ακριβά από τα V συνήθως γιατί έχουν μικρότερη ζήτηση. -
από ποιο τεστ των 4Τ βγήκε αυτό το συμπέρασμα ? να το δω κι εγώ ...
επίσης δες τα H και τα V να έχουν τον ίδιο δείκτη φορτίου σε σχέση με αυτόν που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου.
επέτρεψε μου να πιστεύω ότι το πόσο σκληρό είναι ένα ελαστικό δεν έχει να κάνει με τον δείκτη ταχύτητας. ένας μπακάλικος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ο δείκτης φθοράς, όσο πιο μικρός πιο μαλακό το λάστιχο και πιο μικρή διάρκεια ζωής έχει, αλλά με καλύτερη πρόσφυση.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
από ποιο τεστ των 4Τ βγήκε αυτό το συμπέρασμα ? να το δω κι εγώ ...Υποψιάζομαι από αυτό: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12664
-
Καλημέρα,
Αλλαγή εμπρός - πίσω για τα Dunlop SP Sport01 (225/45R17) εχθές και η φθορά μετά από 19 μήνες και 15000ΚΜ ήταν 1,6mm για τα εμπρός και 2,1mm για τα πίσω.
Εμφανώς φθαρμένα επίσης ήταν αμφότερα τα πλαϊνά των εμπρός ελαστικών, λόγω στροφών εντός πίστας Nurburgring βέβαια.....
Άλλα τόσα βγάζουν πολύ άνετα από ότι βλέπω.......μετά τα Pireli P-Zero Nero (απλά)...
-
από ποιο τεστ των 4Τ βγήκε αυτό το συμπέρασμα ? να το δω κι εγώ ...επίσης δες τα H και τα V να έχουν τον ίδιο δείκτη φορτίου σε σχέση με αυτόν που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου.
επέτρεψε μου να πιστεύω ότι το πόσο σκληρό είναι ένα ελαστικό δεν έχει να κάνει με τον δείκτη ταχύτητας. ένας μπακάλικος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ο δείκτης φθοράς, όσο πιο μικρός πιο μαλακό το λάστιχο και πιο μικρή διάρκεια ζωής έχει, αλλά με καλύτερη πρόσφυση.
Ναι αυτό από πάνω είναι το link.Η αλήθεια όμως είναι ότι δε μπορεί να βγεί συμπέρασμα μεταξύ V και H, γιατι τα V στο τεστ ήταν τα spor ελαστικά. Απλώς μερικά σπορ πήγαν λίγο χειρότερα στις 'χαλαρές' δοκιμασίες.
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
@stradale: καλά κάνεις.@Κ2LINOS: Που το βλέπεις το PC2E πάνω στο ελαστικό;
Ναι!!!Το γραφει διπλα στο 2
-
επίσης δες τα H και τα V να έχουν τον ίδιο δείκτη φορτίου σε σχέση με αυτόν που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου.
επέτρεψε μου να πιστεύω ότι το πόσο σκληρό είναι ένα ελαστικό δεν έχει να κάνει με τον δείκτη ταχύτητας. ένας μπακάλικος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ο δείκτης φθοράς, όσο πιο μικρός πιο μαλακό το λάστιχο και πιο μικρή διάρκεια ζωής έχει, αλλά με καλύτερη πρόσφυση.Σωστή η παρατήρηση για το φορτίο. Επίσης μπορεί να υπάρχει και διαφορά στην μέγιστη πίεση του ελαστικού.
Ο δείκτης φθοράς treadwear δείχνει φθορά πέλματος, οπότε από αυτό μπορείς να κρίνεις τη σκληρότητα του πέλματος.
Η αντοχή του ελαστικού (σε μεγαλύτερες ταχύτητες) έχει να κάνει με τη σκληρότητα του σκελετού συνολικά και όχι του πέλματος. -
Βοήθειααααααααααααααα
Κορσα C του 2004 1200 κ.εκ Διασταση δεν ξερει να μου πει πρεπει να ειναι 175/65/13 εχουμε να προτεινουμε κατι? Την τελευταια φορα της ειχα βαλει κατι ολ γουεδερ, που ωαση του τοτε λαστιχα μου εκαναν αρκετα για βροχη και για χιονακι (για ονομα του θεου οχι οτι θα πηγαινω στο χιονι αερα χωρις αλυσιδες απλα οτι συμπεριφερεται λιγο καλητερα απο αλλα λαστιχα στο λιγο χιονακι που εχει πατηθει στην ακρη του δρομου ) τα λαστιχα αυτα βεβαια βγαζανε πολυ θορυβο ειδικα το καλοκαιρι, και η γυναικα μου ειπε οτι μαλλον τις καινε περισοτερο....πρεπει να ειναι πολυ τσιφουτα για να παρατηρησει κατι τετοιο...η εκεινη την περιοδο αυξηθηκε η τιμη της βενζινης
Λοιπον....καμια ιδες? Το αμαξι κανει καθημερινα 2-3 χλμ για να παει στο μετρο, μετα παει απο ν.σμυρνη βουλα και πισω, και κανει και 4-5 ταξιδια το χρονο ορεινη αρκαδια.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κορσα C του 2004 1200 κ.εκΕπιτέλους, πέταξες τον κουβά το 106 και πήρες ενα σοβαρό αυτοκίνητο
-
Κορσα C του 2004 1200 κ.εκ Διασταση δεν ξερει να μου πει πρεπει να ειναι 175/65/13
Πρέπει να έχει 155/80-13 ή 175/65-14...
-
Ναι 175/65/14 ηθελα να πω.
dog
-
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΙΩΣ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΜΕ 207 RC ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ? (205-45-17)
ΑΝ ΤΟΥ ΒΑΛΩ 50ΑΡΙ ΠΡΟΦΙΛ ΠΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΩ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ -
υπάρχει σχετικό τόπικ:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=35915&start=1545
-
Ρε λαμογια, κανεις δεν εχει υπ'όψιν του κανενα λαστιχο για το κουβαδακι της γυναικας? Να ρωτησω τον λαστιχα και να βαλω το λαστιχο απο το οποιο εχει μεγαλητερο κερδος?
-
για το κουβαδακι της γυναικας?Tί σε νοιάζει ρε εσύ θα το πλερώσεις?
-
Ό,τι και να βάλεις...
-
Ρε λαμογια, κανεις δεν εχει υπ'όψιν του κανενα λαστιχο για το κουβαδακι της γυναικας? Να ρωτησω τον λαστιχα και να βαλω το λαστιχο απο το οποιο εχει μεγαλητερο κερδος?Πως και δε σου έχουν προτείνει PremiumContact2 ακόμα;; Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά είναι η default απάντηση εδώ μέσα για όσους ψάχνουν ένα καλόζυγισμένο λάστιχο...
-
Σε τετοια διασταση ecocontact3 νομιζω μονο
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]