-
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια στο καινουργιο μου αυτοκινητο(bravo) εχουν φορεσει τα sportcontact 3. τι λενε τα συγκεκριμενα? ειναι για πολλα χιλιομετρα? (με χαλαρη οδηγηση εννοηται) κατι που πρεπει να προσεξω σε αυτα...?
οι διαστασεις ειναι 225/45 με 17αρεςΕίναι για λίγα χιλιόμετρα με πολλά χιλιόμετρα! Για πιο χαλαρή οδήγηση και για πιο πολλά χλμ ίσως αφού δεις πόσο σου κρατάνε αυτά να δοκιμάσεις κάτι άλλο με λιγότερο σπορτίφ προσανατολισμό.
Πάντως είναι εξαιρετικά λάστιχα αλλά αν είσαι μαθημένος σε πχ 195/50-15 θα σου κακοφανεί στο ταμείο όταν έρθει η ώρα να τα αλλάξεις.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
παιδια στο καινουργιο μου αυτοκινητο(bravo) εχουν φορεσει τα sportcontact 3. τι λενε τα συγκεκριμενα? ειναι για πολλα χιλιομετρα? (με χαλαρη οδηγηση εννοηται) κατι που πρεπει να προσεξω σε αυτα...?
οι διαστασεις ειναι 225/45 με 17αρεςΕίναι για λίγα χιλιόμετρα με πολλά χιλιόμετρα! Για πιο χαλαρή οδήγηση και για πιο πολλά χλμ ίσως αφού δεις πόσο σου κρατάνε αυτά να δοκιμάσεις κάτι άλλο με λιγότερο σπορτίφ προσανατολισμό.
Πάντως είναι εξαιρετικά λάστιχα αλλά αν είσαι μαθημένος σε πχ 195/50-15 θα σου κακοφανεί στο ταμείο όταν έρθει η ώρα να τα αλλάξεις....+1 από τα πιο ακριβά αυτή τη στιγμή...
-
Ο χρήστης MANOSXJR έγραψε:
Γεια σας κυριοι,Πρεπει να αλλαξω τα ελαστικα του POLO 16V 2001. Στα 195αρια michelin που φοραει εχουν σχεδον φανει τα λινα. Εχει 15αρες ζαντες, Καμμια καλη ιδεα απο συναδελφο ιδιοκτητη? Δεν δινω ιδιαιτερη εμφαση σε καποιον τομεα (κρατημα-φρεναρισμα-μακροζωια-τιμη) τα θελω ολα.
Ευχαριστω
ΜανοςΑν τα θες όλα, τότε μονόδρομος: PremiumContact 2 ..(εκτός ίσως λίγο από τιμή..)
-
Στο ιδιο αυτοκινητο οι τελευταιες δυο αλλαγες ηταν sport contact 2, ενω πιο πριν ειχα δοκιμασει eagle f1, pilot exalto 2 και dunlop μαμισια του οποιου εφυγαν κομματια Αυτα σε 195/45, δε ξερω τι προφιλ εχεις εσυ..
-
τελικά για τα Energy Saver πολλά έχουν ακουστεί αλλά ως σήμερα έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Το ελαστικό κρατά πολύ καλά (σίγουρα καλύτερα από το SP 3000 και δεν μιλώ μόνον για μερικά χιλιόμετρα).
Μετά από 4000 χιλιόμετρα τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είναι στο επίπεδο του PC2 ?? Μάλλον όχι αν και είναι καλύτερο από το PC2E.
Περισσότερα μετά από λίγο καιρό που θα έχω πιο πολλά στοιχεία.
ΥΓ. Το ελαστικό ζεσταίνεται πιο εύκολα από τον Ιάπωνα. Κρύο παρουσιάζει τα τυπικά προβλήματα των ελαστικών χαμηλής κύλισης αλλά αυτό ελάχιστα πια με αφορά καθώς μιλάμε για λιγότερο από 1 χιλιόμετρο ως την επιθυμητή θερμοκρασία.....
-
γιατι τι διαφορα υπαρχει αναμεσα στο PC2 & το PC2E????????Ρωταω γιατι εγω εβαλα τα pc2 E!!!!
-
Το PC2E είναι το ελαστικό χαμηλής κύλισης της Conti με επιδόσεις σε αυτό τον τομέα (αντίσταση κύλισης) εξαιρετικές. Το πρόβλημα είναι ότι όπως όλα τα ελαστικά χαμηλής κύλισης λόγω του μειωμένου εμβαδού του υστερητικού βρόγχου. Ο βρόγχος αυτός σχηματίζεται σε μία ανακυκλιζόμενη φόρτιση στο διάγραμμα τάσεων παραμορφώσεων και καθορίζει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει ένα ελαστικό. Όσο μικρότερο το εμβαδόν αυτό τόσο και η συμπεριφορά του ελαστικού είναι πιο κοντινή σε ένα τέλεια ελαστικό σώμα με αποτέλεσμα την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Αποτέλεσμα είναι η μείωση της κατανάλωσης. Από την άλλη όμως ακριβώς αυτή η ιδιότητα έχει ως παρενέργεια τα χαμηλότερα επίπεδα πρόσφυσης.
Τα λάστιχα οικονομίας έχουν μικρότερη υστέρηση (έτσι είναι γνωστό στους λαστιχάδες). Στο άλλο άκρο τα ελαστικά αγώνων έχουν πολύ μεγάλη υστέρηση ήτοι, α) εξαιρετική πρόσφυση β) χαμηλή διάρκεια ζωής γ) υψηλή κατανάλωση.
-
BMW 320i coupe έχει ~40000χλμ με Dunlop 225/45-17 runflat και όπως το κοίταξα έχει φτάσει στα σημαδάκια που ζητάνε αλλαγή. O οδηγός, πύρκαυλος νεανίας χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις είναι ικανοποιημένος αλλά πρακτικά δεν έχει άποψη, ότι του πούνε θα βάλει αλλά θέλει πάλι runflat όπου δεν ξέρω τι παίζει. Τι να του πώ να βάλει;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
BMW 320i coupe έχει ~40000χλμ με Dunlop 225/45-17 runflat και όπως το κοίταξα έχει φτάσει στα σημαδάκια που ζητάνε αλλαγή. O οδηγός, πύρκαυλος νεανίας χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις είναι ικανοποιημένος αλλά πρακτικά δεν έχει άποψη, ότι του πούνε θα βάλει αλλά θέλει πάλι runflat όπου δεν ξέρω τι παίζει. Τι να του πώ να βάλει;6-7 λάστιχα run-flat υπάρχουν όλα κι όλα στη διάσταση αυτή ...
Πες του να έχει και ένα 700άρι € έτοιμο ! -
SC3?
Έτσι για αλλαγή Δεν νομίζω να απογοητευτεί πάντως -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το PC2E είναι το ελαστικό χαμηλής κύλισης της Conti με επιδόσεις σε αυτό τον τομέα (αντίσταση κύλισης) εξαιρετικές. Το πρόβλημα είναι ότι όπως όλα τα ελαστικά χαμηλής κύλισης λόγω του μειωμένου εμβαδού του υστερητικού βρόγχου. Ο βρόγχος αυτός σχηματίζεται σε μία ανακυκλιζόμενη φόρτιση στο διάγραμμα τάσεων παραμορφώσεων και καθορίζει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει ένα ελαστικό. Όσο μικρότερο το εμβαδόν αυτό τόσο και η συμπεριφορά του ελαστικού είναι πιο κοντινή σε ένα τέλεια ελαστικό σώμα με αποτέλεσμα την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Αποτέλεσμα είναι η μείωση της κατανάλωσης. Από την άλλη όμως ακριβώς αυτή η ιδιότητα έχει ως παρενέργεια τα χαμηλότερα επίπεδα πρόσφυσης.Τα λάστιχα οικονομίας έχουν μικρότερη υστέρηση (έτσι είναι γνωστό στους λαστιχάδες). Στο άλλο άκρο τα ελαστικά αγώνων έχουν πολύ μεγάλη υστέρηση ήτοι, α) εξαιρετική πρόσφυση β) χαμηλή διάρκεια ζωής γ) υψηλή κατανάλωση.
αρα εβαλα ενα λαστιχο το οποιο θα μου προσφερει χαμηλωτερη καταναλωση μεγαλυτερη διαρκεια ζωης αλλα μικροτερη προσφυση!!!(δεν κανω αγωνες!!! )
Σωστα??????Αν οντως καταλαβα καλα τοτε δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα!!!! -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
αρα εβαλα ενα λαστιχο το οποιο θα μου προσφερει χαμηλωτερη καταναλωση μεγαλυτερη διαρκεια ζωης αλλα μικροτερη προσφυση!!!(δεν κανω αγωνες!!! )
Σωστα??????Αν οντως καταλαβα καλα τοτε δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα!!!!προσωπικά δεν θα θυσίαζα την ασφάλειά μου (βλ παραχωρήσεις στην πρόσφυση) για να γλιτώσω λεφτά (κατανάλωση, διάρκεια)
και στην τελική αν θες διάρκεια και οικονομία πάρε το λεωφορείο
που το βλέπετε αυτό το PC2E ??
-
Τότε εντάξει. Αρκεί να γνωρίζεις ότι η επιθετική οδήγηση θα αυξήσει την πιθανότητα μικροατυχήματος οπότε και τα όποια κέρδη από την οικονομία καυσίμου θα εξανεμιστούν.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Σωστα??????Αν οντως καταλαβα καλα τοτε δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα!!!!προσωπικά δεν θα θυσίαζα την ασφάλειά μου (βλ παραχωρήσεις στην πρόσφυση) για να γλιτώσω λεφτά (κατανάλωση, διάρκεια)
και στην τελική αν θες διάρκεια και οικονομία πάρε το λεωφορείο
που το βλέπετε αυτό το PC2E ??
ρε παιδια δεν το εβαλα επειδη το ζητησα!!!!Εγω ζητησα τα pc2 και οταν τα εβαζα ειδα οτι ηταν τα pc2E.Εψαξα απευθειας να δω τι ειναι και δεν ειδα κατι ανησυχητικο,οταν διαβασα τι ελεγε στην επεξηγηση για το Ε.Τωρα οσον αφορα την προσφυση,οσο το δοκιμασα(1000 χλμ) δεν ειδα κατι κακο.Και ρωτησα εναν γνωστο μου,που ειναι λαστιχας και τα φοραει στο δικο του αμαξι,και μου ειπε πως δεν εχει δει καμια διαφορα και πως αν υπαρχει θα ειναι αμελητεα.Τελος παντων,θα δειξει στο μελλον.
-
Ακομα ενας ευτυχισμενος κατοχος των ΡΕ 2 σε διασταση 205/55/16 91V με DOT 4109
Η τιμη μετα απο πολυ παζαρι στα 360 €.
Οσοι ενδιαφερονται να ξερουν οτι υπαρχει προσφορα για αυτον τον μηνα. Στα χαρτια που τους στελνουν οι εταιριες με τις προσφορες ελεγε -33% αλλα δεν ξερω την αρχικη τιμη....
Εντυπωσεις ακομα δεν μπορω να γραψω γιατι δεν τα εχω ζορισει πολυ ακομα...
Απο βδομαδα βλεπουμε
Τα παλια μου Dunlop Sp Sport Maxx μετα απο 2,5 χρονια και 50.000χλμ ηταν σε τοσο αθλια κατασταση που ακομα και του Βουλκανιζατερα του εκανε εντυπωση...
Ενω η πλευρικη προσφυση των ελαστικων ηταν ακομα σε ικανοποιητικα επιπεδα η εικονα τους ηταν τραγικη... Στην εξωτερικη γωνια και σε ολες τις αυλακωσεις των ελαστικων υπηρχαν τεραστια σκισιματα που εμοιαζαν με τις ρωγμες του εδαφους στην ταινια 2012....
Οταν δε του ειπα οτι σκοπευα να μπω στις Σερρες με αυτα τα λαστιχα μου ειπε ο τυπος οτι δεν υπηρχε περιπτωση να αντεξουν και οτι μαλλον θα ημουν ακομα Σερρες...
Μου ειπε μαλιστα οτι ειναι κατι συνηθισμενο σε ορισμενες μαρκες ελαστικων. Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος?
-
Καλημέρα.
Σε Golf V TSi 140, έχω καταλήξει στα Continental PremiumContact 2, 205/55/16.
Το πρόβλημά μου είναι ο δείκτης. Έχω 'κλείσει' για δείκτη H και όχι V. Κάνω σωστά; Το αυτοκίνητο δεν το τρέχω και γενικά το 80% των χιλιμέτρων γίνονται στην Αθήνα με σχετικά μικρές αποστάσεις.
Ευχαριστώ! -
@stradale: καλά κάνεις.
@Κ2LINOS: Που το βλέπεις το PC2E πάνω στο ελαστικό;
-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Καλημέρα.
Το πρόβλημά μου είναι ο δείκτης. Έχω 'κλείσει' για δείκτη H και όχι V. Κάνω σωστά; Το αυτοκίνητο δεν το τρέχω και γενικά το 80% των χιλιμέτρων γίνονται στην Αθήνα με σχετικά μικρές αποστάσεις.
Ευχαριστώ!από περιέργεια, τα Η και τα V έχουν ίδια τιμή ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
από περιέργεια, τα Η και τα V έχουν ίδια τιμή ?Υποτίθεται ότι θα δώσεις κάτι παραπάνω για ελαστικό πιο υψηλών ταχυτήτων αλλά μερικές φορές είναι ίδια η τιμή, μερικές φορές μάλιστα τυχαίνει πιο ακριβό το χαμηλότερων ταχυτήτων. Προφανώς αυτό εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλημέρα.
Ευχαριστώ!από περιέργεια, τα Η και τα V έχουν ίδια τιμή ?
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κατάστημα μου έδωσε ίδιες τιμές.
P.S.: Οι αποκλίσεις από έμπορο σε έμπορο στα ελαστικά είναι απίστευτες... Το συγκεκριμένο ελαστικό το βρήκα από €340 έως €420!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]