-
ενδιαφερον , σε αυτη την διάσταση για να εχεις αυτη την πληροφόρηση που λες πρέπει να πας σε λάστιχα με σκληρό προφίλ,για να σιγοντάρεις το πολυ μεγαλο προφιλ του ελαστικου..σκληρα προφιλ δεν βγαζουν οι πρεμιουμ εταιριες περα της bridge δύστυχος.
παντος εχω ακουσει απο αρκετους οτι τα sporttrac 5 σε καμια περιπτοση δεν το χαρακτηριζουν φουλ σπορ ελαστικο...
-
[quote='iROC']ενδιαφερον , σε αυτη την διάσταση για να εχεις αυτη την πληροφόρηση που λες πρέπει να πας σε λάστιχα με σκληρό προφίλ,για να σιγοντάρεις το πολυ μεγαλο προφιλ του ελαστικου..σκληρα προφιλ δεν βγαζουν οι πρεμιουμ εταιριες περα της bridge δύστυχος.
παντος εχω ακουσει απο αρκετους οτι τα sporttrac 5 σε καμια περιπτοση δεν το χαρακτηριζουν φουλ σπορ ελαστικο...[/quote
Για να μη μπερδέψω κάποιον που τον ενδιαφέρει σαν διάσταση ή σαν λάστιχο,θέλω να πω ότι δεν το χαρακτήρισα φούλ σπόρ ελαστικό,αλλά η σύγκριση έγινε σε σχέση με το PremiumContact 2 που από την πρώτη στιγμή μου έδωσε αίσθηση ασάφειας στα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Για κάποιον που θέλει να βελτιώσει το τιμόνι του χωρίς να πάει σε μεγαλύτερη διάσταση ζάντας είναι μια καλή επιλογή. -
Αναλυτικά κ χρήσιμα τα σχόλια σου για τα Sportrac 5 γιατί είναι ελαστικά που ενδιαφέρουν πολλούς.
Καλοφάγωτα κ πάντα ασφαλείς διαδρομές -
Ευχαριστώ και ότι άλλη απορία μπορεί να υπάρξει εδώ είμαι αν μπορώ να βοηθήσω κάθε ενδιαφερόμενο.
-
Ο χρήστης Alex2014 έγραψε:
Μεταξυ391e για Vredestein Quatrac 5 185/60 R15 88H
422e για Pirelli 88H XL -Cinturato All Season 185/60 R15μιλαμε για yaris 2009
τι προτεινετε ?Τοσα λεφτα για 15ρι λαστιχο?
Αν μπορεις να ανεχτεις οτι θα κοντυνει λιγο το βημα, βαλε 195-50-15 με τα μισα λεφτα. -
Δεν είναι πολλά για 15αρι όσο είναι πολλά για 185αρι! Η τιμή είναι τσιμπημένη εξαιτίας του Δεικτη Φορτίου που είναι στα (88) 560 κιλά σε σχέση με τα (82)475 κιλά που είναι συνήθως σε αυτή τη διάσταση. Εχεις ανάγκη αυτά τα 85 κιλά ανα τροχό; Και μάλιστα σε Yaris;
Εκτός απο 195/50 15'' που έχουν τιμή στα 250-280 ευρώ, υπάρχει και η απλή εκδοση των 185/60 15'' που είναι λίγο πιο τσιμπημένη στα 280-320+. Πιο δημοφιλής επιλογή είναι 195/50 15'' που θα βελτιώσει την εμφάνιση εξωτερικά, το κράτημα και την αίσθηση στο τιμόνι, αλλά θα έχεις εντονότερη αίσθηση των ανωμαλιών του δρόμου. -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ενδιαφερον , σε αυτη την διάσταση για να εχεις αυτη την πληροφόρηση που λες πρέπει να πας σε λάστιχα με σκληρό προφίλ,για να σιγοντάρεις το πολυ μεγαλο προφιλ του ελαστικου..σκληρα προφιλ δεν βγαζουν οι πρεμιουμ εταιριες περα της bridge δύστυχος.παντος εχω ακουσει απο αρκετους οτι τα sporttrac 5 σε καμια περιπτοση δεν το χαρακτηριζουν φουλ σπορ ελαστικο...
Ποιά είναι αυτή η διάσταση που δεν βρίσκεις σκληρά πλαϊνά;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ενδιαφερον , σε αυτη την διάσταση για να εχεις αυτη την πληροφόρηση που λες πρέπει να πας σε λάστιχα με σκληρό προφίλ,για να σιγοντάρεις το πολυ μεγαλο προφιλ του ελαστικου..σκληρα προφιλ δεν βγαζουν οι πρεμιουμ εταιριες περα της bridge δύστυχος.
παντος εχω ακουσει απο αρκετους οτι τα sporttrac 5 σε καμια περιπτοση δεν το χαρακτηριζουν φουλ σπορ ελαστικο...
Ποιά είναι αυτή η διάσταση που δεν βρίσκεις σκληρά πλαϊνά;
195/65/r15.....
αναγκαστικα γιατι δεν πεζουν λεφτα για 16αρες κλπ....
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Δεν είναι πολλά για 15αρι όσο είναι πολλά για 185αρι! Η τιμή είναι τσιμπημένη εξαιτίας του Δεικτη Φορτίου που είναι στα (88) 560 κιλά σε σχέση με τα (82)475 κιλά που είναι συνήθως σε αυτή τη διάσταση. Εχεις ανάγκη αυτά τα 85 κιλά ανα τροχό; Και μάλιστα σε Yaris;
Εκτός απο 195/50 15'' που έχουν τιμή στα 250-280 ευρώ, υπάρχει και η απλή εκδοση των 185/60 15'' που είναι λίγο πιο τσιμπημένη στα 280-320+. Πιο δημοφιλής επιλογή είναι 195/50 15'' που θα βελτιώσει την εμφάνιση εξωτερικά, το κράτημα και την αίσθηση στο τιμόνι, αλλά θα έχεις εντονότερη αίσθηση των ανωμαλιών του δρόμου.Βασικα νομιζω μου δωσαν αυτες τις προσφορες,γιατι απο τη μανα του φοραει τα καλοκαιρινια 185/60 R15 ContiPremiumContact5 84H TL CPC5. Βασικα ειμαι και λιγο ασχετος, οποτε μαλλον με ειδαν αδαη και πανε να μου πλασαρουν ο,τι θελουν (αν και οι τιμες ειναι μαζι με την τοποθετηση 4Χ13.5ευρω) . Υπαρχουν αλλες προτασεις για all-season ωστε να παω και να ρωτησω συγκεκριμενα ? Δεν οδηγω γρηγορα, αλλα θα ηθελα να εχουν καλο κρατημα (μιας και μπαινει και μικρο παιδι μεσα)
-
Tα Ένερτζι σέιβερ τι λένε? Σε 195/55/16 τι άλλο υπάρχει της προκοπής? Όχι ραλιτζίδικα ή χειμερινά ή βροχής, αλλά απλό καθημερινό λάστιχο σε για αμαξάκι-χώμα.
-
@ Alex2014
Δες τιμές πχ. premium ελαστικών περίπου στα 290€ κομπλέ στο παρακάτω link
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html?p=1 -
Ευχαριστω - αλλα δυστυχως δεν νομιζω οτι φαινεται αν ειναι all-season ή οχι...
-
Ευχαριστω - αλλα δυστυχως δεν νομιζω οτι φαινεται αν ειναι all-season ή οχι...Δες κ αυτά στα ~340€, Gislaved Urban Speed 185/60 R15 88H
Υ.Γ. Στο παρακάτω link τα κατατάσσει σε 2 κατηγορίες τα ελαστικά
http://www.rezulteo-tyres.co.uk/ -
Ευχαριστω - αλλα δυστυχως δεν νομιζω οτι φαινεται αν ειναι all-season ή οχι...Λίγο πολύ όλα για όλες τις εποχές είναι! Για χρόνια έβαζα τα Michelin Energy τα όποια είναι θερινά, παρόλα αυτά τα χρησιμοποιώ όλο το χρόνο όπως κάνουν όλοι ή τα Dunlop Sport FastResponse που έχω τώρα. Εχώ την εντύπωση σε δοκιμές ότι τα μη all season ειναι πιο αποδοτικά και με καλύτερη οικονομία καυσίμου.
-
Το ονομα ειναι παραπλανητικο (ειδικα για τις περισσοτερες περιοχες της Ελλαδας). Τα all season ειναι χειροτερα απο τα θερινα σε στεγνο και σε βρεγμενο δρομο και χειροτερα απο τα χειμερινα σε χιονι. Αν δεν χρησιμοποιεις δρομους που ενδεχεται να χιονισει (και δεν θελεις να παρεις δευτερη τετραδα χειμερινα) δε βλεπω γιατι να τα προτιμησεις.
-
Βασικα, οπως ξαναεγραξα, τα 2 μπροστινα θελουν αλλαγη, αλλα μενω Γερμανια -αυτο σημαινει οτι εδω ειναι υποχρεωτικο τις ασχημες μερες ειναι υποχρεωτικο να εχει κανεις M+S λαστιχα - επομενως ειναι ποιο φτηνο για μενα να αλλαξω και τα 4 και να βαλω all-season παρα να βαλω τωρα 4 χειμερινα και εργοτερα να πρεπει να πληρωσω και 2 καλοκαιρινα...για αυτο σκεφτηκα να βαλω απλα all-season και να μην εχω να παιρνω και αλλα λαστιχα σε 4 μηνες - επιπλεον, ετσι θα γλυτωσω το κοστος τοποθετησης καθε αλλαγη εποχης...
-
Βασικα, οπως ξαναεγραξα, τα 2 μπροστινα θελουν αλλαγη, αλλα μενω Γερμανια -αυτο σημαινει οτι εδω ειναι υποχρεωτικο τις ασχημες μερες ειναι υποχρεωτικο να εχει κανεις M+S λαστιχα - επομενως ειναι ποιο φτηνο για μενα να αλλαξω και τα 4 και να βαλω all-season παρα να βαλω τωρα 4 χειμερινα και εργοτερα να πρεπει να πληρωσω και 2 καλοκαιρινα...για αυτο σκεφτηκα να βαλω απλα all-season και να μην εχω να παιρνω και αλλα λαστιχα σε 4 μηνες - επιπλεον, ετσι θα γλυτωσω το κοστος τοποθετησης καθε αλλαγη εποχης...Με τα νέα δεδομένα πας εδώ
http://www.reifen.com/en/TyreSize/List/ ... tionType=R -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Βασικα, οπως ξαναεγραξα, τα 2 μπροστινα θελουν αλλαγη, αλλα μενω Γερμανια -αυτο σημαινει οτι εδω ειναι υποχρεωτικο τις ασχημες μερες ειναι υποχρεωτικο να εχει κανεις M+S λαστιχα - επομενως ειναι ποιο φτηνο για μενα να αλλαξω και τα 4 και να βαλω all-season παρα να βαλω τωρα 4 χειμερινα και εργοτερα να πρεπει να πληρωσω και 2 καλοκαιρινα...για αυτο σκεφτηκα να βαλω απλα all-season και να μην εχω να παιρνω και αλλα λαστιχα σε 4 μηνες - επιπλεον, ετσι θα γλυτωσω το κοστος τοποθετησης καθε αλλαγη εποχης...
Με τα νέα δεδομένα πας εδώ
http://www.reifen.com/en/TyreSize/List/ ... tionType=RΕυχαριστω! οντως νομιζω οτι εδω βρισκω ακρη - βλεπω οτι εχουν και κοντα μου συνεργαζομενα συνεργεια για την τοποθετηση κλπ - οποτε υποθετω μπρω να παραγγειλω απο ιντερνετ και να τα παω εκει να τα βαλουν
[url]
http://www.reifen.com/en/Branche/Detail ... 8399999999[/url] -
Και για να σχηματίσεις μια πρώτη άποψη, δες κριτικές εδώ:
http://www.tyretest.com/all-season-tyre ... index.html -
ψαχνω λαστιχο 205/55-16.
Μ ενδιαφερει η ανεση και η οικονομια και με βαση αυτα η οσο το δυνατο καλυτερη αισθηση. Μιλαμε γενικα για χαλαρη οδηγηση με leon tsi 1.8. Λογω χαλαρης οδηγησης εχω σχετικα ασχημη εντυπωση απο ελαστικο με σκληρη γομα (πρακτικα εντος πολης δε ζεσταινοταν και γλιστραγε παντου). επισης θα ηθελα να αποφυγω τις υπερβολικα μαλακες γομες.
ποια εταιρια εχει γομες μεσαιας σκληροτητας? σκοπευω να δωσω γυρω στα 300 ευρω. καμια προταση? εχει καποιος γνωμη για τα hankook?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]