-
Γειά σας παίδες, είμαι καινούργιος στο Forum, και είναι η 1η φορά που γράφω... Έχω διαστάσεις 195/65/15 (Μαμά) στο Vw bora μου και αναρωτιέμαι 2 πράγματα για το κοντινό μέλλον που πρέπει να αλλάξω ελαστικά: 1) Έαν πάω σε 205/60/15 και αλλαγή 15σιδερενιας ζάντας σε 15αλουμίνιου(και με τις 2 διαστάσεις παίζει αυτό για την ζάντα) θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στον τροχό ? 2) Τι ελαστικά να πάρω σε 195/65/15 και 205/60/15 ?
Ευχαριστώ -
Πρόβλημα στον τροχό δεν θα υπάρχει. Ελαφρώς πιο βαρύ τιμόνι και κατανάλωση θα έχεις, καθώς και πιο σφικτή αντίδραση στις ανωμαλίες του δρόμου. Πολύ μικρά σαν ποσοστά βέβαια.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Τρίτη μέρα κυκλοφορίας με τα continental sportcontact 5 που έβαλα στους μπροστινούς τροχούς(225-45-17, τα άλλα δύο λάστιχα μετά απο κανα δίμηνο) και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ νωρίς βέβαια.
Ενα πράγμα μου έκανε εντύπωση τώρα που έχω τα καινούργια μπροστά και τα παλιά πίσω.
Τα κοπανήματα που είχα μπροστά όταν περνούσα τις λακούβες μου φαίνονται ότι έχουν μειωθεί αισθητά(είχα την εντύπωση ότι τα κοπανήματα τα τρως συνήθως απο τις αναρτήσεις και τα λοιπά συναφή.)Το δίμηνο δεν μπορούσε να περιμένει ούτε για πλάκα.....
Αλλαγή και στα πίσω λοιπόν και πλέον πέρνω τις κλειστές στροφές σαν άνθρωπος.
BTW το continental θεωρείται μαλακό η σκληρό λάστιχο, μιας και είναι η πρώτη φορά που τα βάζω και
δεν έχω εμπειρία απο τα συγκεκριμένα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πρόβλημα στον τροχό δεν θα υπάρχει. Ελαφρώς πιο βαρύ τιμόνι και κατανάλωση θα έχεις, καθώς και πιο σφικτή αντίδραση στις ανωμαλίες του δρόμου. Πολύ μικρά σαν ποσοστά βέβαια.Ευχαριστώ για την άποψή σου. Υπάρχουν όμως λογικά και θετικά πράγματα για τα πιο φαρδιά ελαστικά, απο'τι έχω ακούσει, σε στροφές, τελική ταχύτητα και γενικά έχει μια πιο στενή επαφή με τον δρόμο.Η 15άρα ζάντα αλουμίνιου πάντως μπένει σίγουρα. Τώρα για τα ελαστικά δεν ξέρω, ο πατέρας μου (αν και το χρησιμοποιεί πιο λίγο το αμάξι) δεν θέλει να μπουν μεγαλύτερα μεγέθοι στον τροχό, οπότε είμαι περιορισμένος στα μαμά και στα προτεινόμενα 205/60/15...
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Τρίτη μέρα κυκλοφορίας με τα continental sportcontact 5 που έβαλα στους μπροστινούς τροχούς(225-45-17, τα άλλα δύο λάστιχα μετά απο κανα δίμηνο) και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ νωρίς βέβαια.
Ενα πράγμα μου έκανε εντύπωση τώρα που έχω τα καινούργια μπροστά και τα παλιά πίσω.
Τα κοπανήματα που είχα μπροστά όταν περνούσα τις λακούβες μου φαίνονται ότι έχουν μειωθεί αισθητά(είχα την εντύπωση ότι τα κοπανήματα τα τρως συνήθως απο τις αναρτήσεις και τα λοιπά συναφή.)Το δίμηνο δεν μπορούσε να περιμένει ούτε για πλάκα.....
Αλλαγή και στα πίσω λοιπόν και πλέον πέρνω τις κλειστές στροφές σαν άνθρωπος.
BTW το continental θεωρείται μαλακό η σκληρό λάστιχο, μιας και είναι η πρώτη φορά που τα βάζω και
δεν έχω εμπειρία απο τα συγκεκριμένα.Μετριο προς μαλακο λογικα... Με την εννοια οτι υπαρχουν πολυ πιο σκληρα σε αυτη τη διασταση.
-
Ηρθε η στιγμή να αλλάξω τα Exalto γιατί μετά από 4.5 χρόνια και 45.000 χλμ πλέον δεν ενέπνεαν σιγουριά και είχαν αρχίσει να γλυστράνε αρκετά.
Ετσι αφού τα Exalto δεν βγαίνουν δυστυχώς πιά στην διάστασή μου 205/55/16, μετά απο έρευνα αγοράς κατέληξα στα Pirelli P7 ή Michelin Primacy 3 και προτίμησα τα Primacy 3 μιας και είμαι fan της Michelin.
Ελπίζω να βγουν το ίδιο καλά όσο και τα Exalto που τα θεωρώ το καλύτερα λάστιχα που έβαλα ποτέ, τόσο σε αίσθηση και κράτημα όσο και σε οικονομία
Για την ιστορία τα Primacy 3 είναι παραγωγής 7η εβδομάδα του 2014, Made in Germany και έχουν με βάση την ετικέτα Α στην βροχή, C στην κατανάλωση και 69 dB θόρυβο και κόστος 330 ευρώ, όλα κομπλέ -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Ηρθε η στιγμή να αλλάξω τα Exalto γιατί μετά από 4.5 χρόνια και 45.000 χλμ πλέον δεν ενέπνεαν σιγουριά και είχαν αρχίσει να γλυστράνε αρκετά.
Ετσι αφού τα Exalto δεν βγαίνουν δυστυχώς πιά στην διάστασή μου 205/55/16, μετά απο έρευνα αγοράς κατέληξα στα Pirelli P7 ή Michelin Primacy 3 και προτίμησα τα Primacy 3 μιας και είμαι fan της Michelin.
Ελπίζω να βγουν το ίδιο καλά όσο και τα Exalto που τα θεωρώ το καλύτερα λάστιχα που έβαλα ποτέ, τόσο σε αίσθηση και κράτημα όσο και σε οικονομία
Για την ιστορία τα Primacy 3 είναι παραγωγής 7η εβδομάδα του 2014, Made in Germany και έχουν με βάση την ετικέτα Α στην βροχή, C στην κατανάλωση και 69 dB θόρυβο και κόστος 330 ευρώ, όλα κομπλέTι δεικτη ταχυτητας?
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Για την ιστορία τα Primacy 3 είναι παραγωγής 7η εβδομάδα του 2014, Made in Germany και έχουν με βάση την ετικέτα Α στην βροχή, C στην κατανάλωση και 69 dB θόρυβο και κόστος 330 ευρώ, όλα κομπλέΤα δικα πιρελι π7 δυστυχώς δεν ήταν σωστά (στραβά) και έκανα αντικατασταση μετά απο μεγάλη ταλαιπωρία.
Καλοπατητα Μπάμπη, εχω τα ίδια από τον Ιούλιο του δεκατρία με 10.000 χιλ.και είμαι πολύ ευχαριστημενος, πιστεύω πώς είναι η χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και κρατηματος. -
Μάγκες δώστε μου μια σίγουρη απάντηση , μιας και έχετε περισσότερη εμπειρία απο εμένα.
Έχω το seat ibiza sc 1.4 101hp με διάσταση 215/45/16 86Η . Είναι δυνατόν να του φορέσω 205/45/16 ? Θα έχει κάποιες αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις στην οδήγηση ?
Έχω ρωτήσει πολλά άτομα και ο καθένας μου λέει διαφορετικά... -
Ο χρήστης vaggelisg20ibiza έγραψε:
Μάγκες δώστε μου μια σίγουρη απάντηση , μιας και έχετε περισσότερη εμπειρία απο εμένα.
Έχω το seat ibiza sc 1.4 101hp με διάσταση 215/45/16 86Η . Είναι δυνατόν να του φορέσω 205/45/16 ? Θα έχει κάποιες αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις στην οδήγηση ?
Έχω ρωτήσει πολλά άτομα και ο καθένας μου λέει διαφορετικά...http://www.tacomaworld.com/forum/tireca ... -205-45r16
Δες εδώ για να βρεις τις διαφορές που θα έχεις σε διάσταση ελαστικού και διαφορές μεταξύ ταχύτητας κοντέρ και πραγματικής ταχύτητας.
-
Έχω ρωτήσει πολλά άτομα και ο καθένας μου λέει διαφορετικά...Δε θα κερδισεις τιποτα σε κρατημα, μαλλον θα χασεις. Ισως κερδισεις λιγο σε αισθηση στο τιμονι λογω μικροτερου παχους προφιλ, αλλα και παλι θα την χασεις γιατι θα παταει λιγοτερη επιφανεια ελαστικου κατω. Και θα γινει πιο σκληρο το αυτοκινητο, θα κοπαναει περισσοτερο στις ανωμαλιες. Και θα γρατζουνας τις ζαντες σου με μεγαλυτερη πιθανοτητα στα πεζοδρομια. Εγω δε βρισκω θετικο σε τετοια αλλαγη. Θα χασεις σε ολα.
Αν θες να αλλαξεις οπωσδηποτε πηγαινε σε 205/50 να κερδισεις τουλαχιστον λιγο σε ανεση.Τι να σου πω, εγω θα εμενα στα ιδια. Τοσο πολυ σε πειραζει να γλιτωσεις 100 ευρω το πολυ, δηλαδη 25 ευρω ανα χρονο για τα 4 χρονια που θα τα φορας ξερω γω? Κανε οικονομια στο γκαζι και θα τα γλιτωσεις πιο αποτελεσματικα. Για να τα εβαλε ετσι η μαμα Seat κατι ξερει παραπανω.
-
Έχεις δίκιο φίλε.Θα μείνω σε αυτά και θα ψάξω για κάτι οικονομικό.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Για να τα εβαλε ετσι η μαμα Seat κατι ξερει παραπανω.Ηξερε ότι ήθελε να φτιάξει 'σπορ' μοντέλο οπότε έβαλε μεγάλα λάστιχα που φαίνονται πιο όμορφα...
-
Έχεις δίκιο φίλε.Θα μείνω σε αυτά και θα ψάξω για κάτι οικονομικό.Σου ειπα μπορεις να βρεις τα Dunlop Sp Sport Maxx γυρω στα 400κατι. Ψαξε λιγο. Ετσι κι αλλιως δε θα σου εβγαιναν σημαντικα φτηνοτερα ουτε τα 205/45 ουτε τα 205/50. Οσον αφορα το συγκεκριμενο λαστιχο θα μεινεις ευχαριστημενος.
Για να τα εβαλε ετσι η μαμα Seat κατι ξερει παραπανω.
Ηξερε ότι ήθελε να φτιάξει 'σπορ' μοντέλο οπότε έβαλε μεγάλα λάστιχα που φαίνονται πιο όμορφα...
Που μπαινουν πρωτης τοποθετησης μονο σε αυτο το πλαισιο και σε κανενα αλλο σε ολοκληρη την αυτοκινητοβιομηχανια. (και μεταγενεστερα στα rapid/toledo)
Αρα καποιου ειδους τεστ θα χει κανει με αυτα πριν βγαλει το αμαξι εξω. Δε λεω, λογοι μαρκετινγκ και 'φιγουρας' ειναι κυριως, αλλα εφοσον τα φοραει απο μαμα εμενα μου αρκει για να μη παω να επεμβω. -
Καλημέρα και πάλι.
Λοιπόν , μετά απο μεγάλη αναζήτηση αγοράς κατέληξα στα εξής.
1)Dunlop SportMaxx
2)Toyo CF2Οι τιμές των Continental , Michelin ήταν τουλάχιστον απαγορευτικές και τα Pirelli τα έχω ξαναφορέσει.
Επίσης μου είπαν για κάτι Falken και Hankook κοντά στην τιμή των πρώτων αλλά δεν μου κάνουν το κλίκ αυτές οι μάρκες.
Πιο πολύ κλείνω στα toyo απο όσα έχω διαβάσει σε διάφορα άρθρα.
Τι λέτε?Seat ibiza 1.4 101hp sc , 215/45/16r 86h
-
Για την ιστορία τα Primacy 3 είναι παραγωγής 7η εβδομάδα του 2014, Made in Germany και έχουν με βάση την ετικέτα Α στην βροχή, C στην κατανάλωση και 69 dB θόρυβο και κόστος 330 ευρώ, όλα κομπλέTι δεικτη ταχυτητας?
91V
-
[quote='vaggelisg20ibiza']Καλημέρα και πάλι.
1)Dunlop SportMaxx
2)Toyo CF2Οι τιμές των Continental , Michelin ήταν τουλάχιστον απαγορευτικές και τα Pirelli τα έχω ξαναφορέσει.
Επίσης μου είπαν για κάτι Falken και Hankook κοντά στην τιμή των πρώτων αλλά δεν μου κάνουν το κλίκ αυτές οι μάρκες.
Τι λέτε?Seat ibiza 1.4 101hp sc , 215/45/16r 86h[/quote
Τα ΤΟΥΟ αν τα βρισκεις σε καλη τιμη βαλτα αφοβα.......δεν μασανε απο τους ελληνικους δρομους
Τα hankook εξαιρετικα αλλα με σαφως μικροτερη χιλιομετρικη αποδοση.... -
Καλημέρα και πάλι.
1)Dunlop SportMaxx
Αν θες κατι πιο Sport βαλε τα Dunlop, αν θες κατι πιο πολιτικο βαλε τα Toyo. Ο διαχωρισμος ειναι ξεκαθαρος, ειναι λαστιχα εντελως διαφορετικων κατηγοριων. Ο,τι σου ταιριαζει εσενα διαλεγεις!
-
Καλημέρα και πάλι.
1)Dunlop SportMaxx
Αν θες κατι πιο Sport βαλε τα Dunlop, αν θες κατι πιο πολιτικο βαλε τα Toyo. Ο διαχωρισμος ειναι ξεκαθαρος, ειναι λαστιχα εντελως διαφορετικων κατηγοριων. Ο,τι σου ταιριαζει εσενα διαλεγεις!
Σωστη η επισήμανση σου
-
Έχω βάλει στο κόρσα (1.4) εδώ και κανα χρόνο και περίπου 10.000χλμ τα hankook ventus prime 2. Στα μπροστινά παρατήρησα αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν περπατήθηκαν ξεφούσκωτα, δεν έστριψαν γρήγορα (μα καθόλου), δεν ανεβαίνουν πεζοδρόμια. Καμιά εξήγηση;;;
Μάλλον προς γνώση και συμμόρφωση είναι το γεγονός...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]