-
Ο χρήστης ser_jim έγραψε:
Εντυπωσεις απο τα michelin energy saver+ μετα απο περιπου 700 χλμ σε αστικους και επαρχιακους δρομους.
Αυτο που μου εκανε εξαιρετικη εντυπωση ειναι η απουσια πλεον θορυβου απο το δρομο και η ανεση του ταξιδιου. Σαν να φορας αθλητικα με αεροσολες!Αντίστοιχες εντυπώσεις έχω κι εγώ
-
Ο χρήστης ser_jim έγραψε:
Εντυπωσεις απο τα michelin energy saver+ μετα απο περιπου 700 χλμ σε αστικους και επαρχιακους δρομους.
Αυτο που μου εκανε εξαιρετικη εντυπωση ειναι η απουσια πλεον θορυβου απο το δρομο και η ανεση του ταξιδιου. Σαν να φορας αθλητικα με αεροσολες!
Δευτερον εχουν μειωθει δραματικα τα 'χαζοσπινιαρισματα' και νιωθω πιο σιγουρος στο φρεναρισμα.
Τελος (λογικα παιζει ρολο και η μειωση του πλατους απο 205 σε 195) η καταναλωση εχει πεσει σχεδον 1λτ/100 !
Το αρνητικο ειναι οτι λογω της αυξημενης προσφυσης η μηχανη φαινεται να ζοριζεται στα ξεκινηματα με χαμηλες στροφες ( ισως ειναι και ψυχολογικο καθως τα dunlop σπινιαριζαν και ελεγες πω πω,τι θηριο εχω... )Στάλθηκε από το MB526 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
αν ήταν να πέφτουν έτσι εύκολα τα λίτρα κατανάλωσης........
-
Και ομως! Το ποσοστο θα ειναι πιο ακριβες σε 2-3 επομενα φουλαρισματα
Στάλθηκε από το MB526 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Τρίτη μέρα κυκλοφορίας με τα continental sportcontact 5 που έβαλα στους μπροστινούς τροχούς(225-45-17, τα άλλα δύο λάστιχα μετά απο κανα δίμηνο) και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ νωρίς βέβαια.
Ενα πράγμα μου έκανε εντύπωση τώρα που έχω τα καινούργια μπροστά και τα παλιά πίσω.
Τα κοπανήματα που είχα μπροστά όταν περνούσα τις λακούβες μου φαίνονται ότι έχουν μειωθεί αισθητά(είχα την εντύπωση ότι τα κοπανήματα τα τρως συνήθως απο τις αναρτήσεις και τα λοιπά συναφή.)Σκέφτομαι να κάνω ακριβώς το ίδιο και γω αλλά να βάλω τα blueresponse πρωτα εμπρός και το φθινόπωρο να τα φέρω πίσω και να περάσω μπροστά πάλι τα 2 καινούργια. Σκέφτομαι όμως τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ασφάλεια μου αυτό το πράγμα. Με την έννοια οτι μπροστά το αμάξι θα είναι βεντούζα αλλά πίσω θα υπάρχει κίνδυνος υπερστροφής. Δε ξέρω, εσυ πως το βλέπεις?
Ορίστε και ένα ενδιαφέρον τεστ για 205/55/16 http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm.
-
Tα καινούργια πίσω
-
Τελικα θα παω για τα γκουντγιαρ εφισιεντ γκριπ σας ευχαριστω ολους.. 330 περασμενα
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Tα καινούργια πίσωΚανονικά έτσι πρέπει.
Ομως τα δικά μου τα μπροστινά ήταν για πέταμα κυριολεκτικά-επικίνδυνα μέχρι εκεί που δεν πάει, ενώ τα πίσω
ήταν μεν παλιά αλλά πιάνανε ακόμα, για αυτό και επέλεξα να τα βάλω μπροστά. -
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Τρίτη μέρα κυκλοφορίας με τα continental sportcontact 5 που έβαλα στους μπροστινούς τροχούς(225-45-17, τα άλλα δύο λάστιχα μετά απο κανα δίμηνο) και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ νωρίς βέβαια.
Ενα πράγμα μου έκανε εντύπωση τώρα που έχω τα καινούργια μπροστά και τα παλιά πίσω.
Τα κοπανήματα που είχα μπροστά όταν περνούσα τις λακούβες μου φαίνονται ότι έχουν μειωθεί αισθητά(είχα την εντύπωση ότι τα κοπανήματα τα τρως συνήθως απο τις αναρτήσεις και τα λοιπά συναφή.)Σκέφτομαι να κάνω ακριβώς το ίδιο και γω αλλά να βάλω τα blueresponse πρωτα εμπρός και το φθινόπωρο να τα φέρω πίσω και να περάσω μπροστά πάλι τα 2 καινούργια. Σκέφτομαι όμως τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ασφάλεια μου αυτό το πράγμα. Με την έννοια οτι μπροστά το αμάξι θα είναι βεντούζα αλλά πίσω θα υπάρχει κίνδυνος υπερστροφής. Δε ξέρω, εσυ πως το βλέπεις?
Ορίστε και ένα ενδιαφέρον τεστ για 205/55/16 http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm.
Αν τα πίσω είναι σε τρισάθλια κατάσταση, σίγουρα είναι προτιμότερο να βάλεις τα καινούργια πίσω.
Τα δικά μου τα πισινά όπως έγραψα και παραπάνω είναι μεν παλιά, αλλά πιάνουν ακόμα καλά.
Βασικά εδώ να πώ ότι εγώ δεν αλλάζω τα μπρος με τα πίσω, οπότε τα πίσω είναι πάντα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο τα μπροστινά.
Κατα την γνώμη μου λοιπόν, εαν αλλάζεις τα μπρος με τα πίσω για ομοιόμορφη φθορά θα τα βάλεις πίσω γιατί αλλιώς θα τα βρείς μπαστούνια στην πρώτη στροφή. -
Είναι πολύ απλό:
Αν για τους Χ Ψ λόγους κάποιος πρέπει να έχει στο αυτοκίνητο 2 κακά λάστιχα, αυτά μπαίνουν μπροστά γιατί το αυτοκίνητο το μαζεύεις πιο εύκολα αν σου υποστρέψει (φύγει με τη μούρη) παρά αν σου υπερστρέψει (φύγει με το πίσω μέρος).
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Είναι πολύ απλό:Αν για τους Χ Ψ λόγους κάποιος πρέπει να έχει στο αυτοκίνητο 2 κακά λάστιχα, αυτά μπαίνουν μπροστά γιατί το αυτοκίνητο το μαζεύεις πιο εύκολα αν σου υποστρέψει (φύγει με τη μούρη) παρά αν σου υπερστρέψει (φύγει με το πίσω μέρος).
βρε παλληκαρια τι λετε? το φρεναρισμα κατα κυριο λογο και μετα η εκκινηση στην ανηφορα, η μεταφορα της ιπποδυναμης στον δρομο (εμπροσθια κινηση) ειναι ασημαντα μπροστα στην πιθανοτητα να χασει κωλο στην στροφη?
η μεγαλυτερη φθορα που εχουν τα μπροστινα λαστιχα (εκτος σε καποια πισωκινητα) απο τα πισω δεν ειναι ενας ακομη σοβαρος λογος να μπουν τα καλυτερα ελαστικα μπροστα? -
Τα καλά λάστιχα πάντα πίσω!!! Το λέει ο Μισλέν ο Γάλλος, ο Γιοκοχάμα ο Ιαπώνας και ο Πιρέλλι ο Ιταλός, εκτός από τον Μπάμπη τον Σουγιά.
Φυσικά δεν πρέπει να μπροστινά να είναι φιτίλια! Καλό θα ήταν να αλλάζουν και τα 4 μαζί.
-
καλο θα ειναι τοτε να μην βαζουμε τα μπρος πισω ποτε.
-
Αν γινεται αλλαγη στα 10-15 χιλ. χλμ δεν υπαρχει προβλημα καθως δεν εχουν προλαβει να φθαρουν πολυ. Αν υπαρχει μεγαλη διαφορα φθορας ομως, δεν κανεις μπρος-πισω.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα καλά λάστιχα πάντα πίσω!!! Το λέει ο Μισλέν ο Γάλλος, ο Γιοκοχάμα ο Ιαπώνας και ο Πιρέλλι ο Ιταλός, εκτός από τον Μπάμπη τον Σουγιά.Φυσικά δεν πρέπει να μπροστινά να είναι φιτίλια! Καλό θα ήταν να αλλάζουν και τα 4 μαζί.
Και αφου το λενε ολοι αυτοι μαζι........εχεις σιγουρο το καλο φρεναρισμα οπου οι πιθανοτητες να φυγει ο κωλος ειναι 1 και να μη φρεναρεις 10 ......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα καλά λάστιχα πάντα πίσω!!! Το λέει ο Μισλέν ο Γάλλος, ο Γιοκοχάμα ο Ιαπώνας και ο Πιρέλλι ο Ιταλός, εκτός από τον Μπάμπη τον Σουγιά.
Φυσικά δεν πρέπει να μπροστινά να είναι φιτίλια! Καλό θα ήταν να αλλάζουν και τα 4 μαζί.
Και αφου το λενε ολοι αυτοι μαζι........εχεις σιγουρο το καλο φρεναρισμα οπου οι πιθανοτητες να φυγει ο κωλος ειναι 1 και να μη φρεναρεις 10 ......
παρεα με τον Μπαμπη τον σουγια κανεις και εσυ
-
Αν βρεθεις στην αναγκη να παρεις μονο 2 λαστιχα, τα βαζεις πισω για τους λογους που προαναφερθηκαν. Απο εκει και περα, πρεπει να εχεις τη συνεση να πηγαινεις πιο συντηρητικα.
Εννοειται οτι μιλαμε για λογικες καταστασεις, που τα μπροστινα και τα πισω εχουν μεν αισθητη διαφορα αλλα δεν ειναι φαση μπροστα 10ετιας με τα λινα εξω και πισω ολοκαινουργια. Εκει ειαι για κλωτσιες ετσι και αλλιως.
Στο site της Michelin πχ γραφει οτι ενας απο τους λογους που πρεπει να βαζεις τα καινουρια (ή τα λιγοτερο φθαρμενα) πισω, ειναι οτι επειδη δεν υπαρχει αμεση επαφη του οδηγου (τιμονι) με τα πισω λαστιχα κατα την οδηγηση, ειναι πιο δυσκολο να κρινεις τα ορια τους.
Michelin:
FOR COMPLETE CONTROL, FIT YOUR NEW TYRES TO THE REAR AXLE
Rear wheels are not connected to your steering wheel, which makes it extremely difficult to judge their grip while driving. We recommend that new tyres or the least worn tyres are fitted to the rear wheels to ensure:Better control in emergency braking or tight corners when the roads are slippery. Less risk of losing control of your vehicle, especially on wet surfaces Better road holding, particularly in difficult situations, whether your car is front or rear wheel drive
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
παρεα με τον Μπαμπη τον σουγια κανεις και εσυ
Χρονια τωρα..........χρυσο παιδι
-
Τα περιοδικά φταίνε που κάνουν πόλεμο σε όλα τα υποστροφικά στημένα αυτοκίνητα ότι 'δεν στρίβουν'
...και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτό!'Οποιος ψάχνεται για λάστιχο μπορεί να πάρει και ιδέες από τον κατασκευαστή. Συνήθως έχουν δοκιμάσει και προτείνουν 2-3 λάστιχα για το μοντέλο. Προφανώς παίζουν θέματα συμφωνιών κλπ. από την μικρή μου πείρα όμως ποτέ δεν είναι κακές επιλογές, για το συγκεκριμένο μοντέλο
Αυτό είναι και το πρόβλημα άλλωστε. Το ίδιο ελαστικό αλλάζει ανάλογα με τη διάσταση και το δείκτη ταχύτητας, ενώ και ίδιο να είναι συμπεριφέρεται διαφορετικά σε αμάξια διαφορετικού βάρους και κατανομής του αλλά και ρυθμίσεων ανάρτησης.
Τέλος, οι περισσότεροι δίνουν βάση στην πρόσφυση στο στεγνό, τί κάνει αφού ζεσταθεί (τρέχα γύρευε δηλαδή) ενώ το σημαντικό είναι η πρόσφυση στο βρεγμένο. Τα τωρινά μου λάστιχα (Efficient Grip νομίζω, Goodyear) είναι μέτρια στο στεγνό αλλά κρατούν σχεδόν την ίδια πρόσφυση και στο βρεγμένο! Για όποιον θέλει απλά να μετακινηθεί, για αυτό το χαρακτηριστικό και μόνο, είναι το καλύτερο λάστιχο, καλύτερο και από τα Exalto (που γενικά είναι λαστιχάρες). -
Χ και ψ λογος νομιζω δεν υπαρχει. Τουλαχιστον σε μενα οικονομικος ειναι ο λογος. Οι υποχρεωσεις μου ειναι πολυ αυξημενες γιορτες ερχονται, 160 μπορω να διαθεσω, 320 ομως οχι τωρα. Γι αυτο ρωταω αν τιθεται θεμα ασφαλειας. Τα λαστιχα που φοραει τωρα ειναι μπριτζεστον 3τιας σε leon. Μια χαρα ειναι κρατανε λιγο ακομα οπως τα βλεπω.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αν βρεθεις στην αναγκη να παρεις μονο 2 λαστιχα, τα βαζεις πισω για τους λογους που προαναφερθηκαν. Απο εκει και περα, πρεπει να εχεις τη συνεση να πηγαινεις πιο συντηρητικα.Εννοειται οτι μιλαμε για λογικες καταστασεις, που τα μπροστινα και τα πισω εχουν μεν αισθητη διαφορα αλλα δεν ειναι φαση μπροστα 10ετιας με τα λινα εξω και πισω ολοκαινουργια. Εκει ειαι για κλωτσιες ετσι και αλλιως.
Στο site της Michelin πχ γραφει οτι ενας απο τους λογους που πρεπει να βαζεις τα καινουρια (ή τα λιγοτερο φθαρμενα) πισω, ειναι οτι επειδη δεν υπαρχει αμεση επαφη του οδηγου (τιμονι) με τα πισω λαστιχα κατα την οδηγηση, ειναι πιο δυσκολο να κρινεις τα ορια τους.
Michelin:
FOR COMPLETE CONTROL, FIT YOUR NEW TYRES TO THE REAR AXLE
Rear wheels are not connected to your steering wheel, which makes it extremely difficult to judge their grip while driving. We recommend that new tyres or the least worn tyres are fitted to the rear wheels to ensure:Better control in emergency braking or tight corners when the roads are slippery.
Less risk of losing control of your vehicle, especially on wet surfaces
Better road holding, particularly in difficult situations, whether your car is front or rear wheel driveβρε Θοδωρα οταν θα αλλαξεις τα 2 λαστιχα απο τα 4 συνηθως γινεται για οικονομικους λογους, αυτο σημαινει οτι και τα αλλα 2 ειναι για τον πουτσο. με αυτο το δεδομενο (που ειναι η πλειοψηφια των περιπτωσεων) οποιος κρινει σωστο βαζει τα 'αχρηστα' εμπορος και τα καλα πισω ή τα καλα εμπρος και τα 'αχρηστα' πισω. ουτος ή αλλως με 2 λαστιχα καλα και 2 καμενα η ισορροπια στο αυτοκινητο εχει παει περιπατο, διαλεξε λοιπον τι θελεις σωστο φρεναρισμα ή κρατημα κολου και πραξε αναλογα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]