-
Από τη δική μου φετεινή εμπειρία, μια διαφορά εξωτερικής θερμοκρασίας της τάξης των 10C προς τα κάτω (από 30C σε 20C πχ) κατεβάζει την πίεση περί τα 1,5 psi για αρχική πίεση ελαστικών περί τα 30 psi.
Για τη ιστορία, η πίεση στα ελαστικά μου μετριέται με ψηφιακό όργανο της σειράς (βλέπε Lidl) και με κάτι τέτοιο της Flaig:
http://www.flaig-praezision.de/page12.htm -
Από το 'Vehicle Dynamics: Theory and Application του R. N. Jazar (2008)'
A tire may lose 1 to 2psi (≈ 7 to 14 kPa) every month. The inflation pressure can also change by 1 psi ≈ 7kPa for every 10 ◦F ≈ 5 ◦C of temperature change. As an example, if a tire is inflated to 35 psi ≈ 240 kPa on an 80 ◦F ≈ 26 ◦C summer day, it could have an inflation pressure of 23 psi ≈ 160 kPa on a 20 ◦F ≈ −6 ◦C day in winter. This represents a normal loss of 6psi ≈ 40 kPa over the six months and an additional loss of 6psi ≈ 40 kPa due to the 60 ◦F ≈ 30 ◦C change. At 23 psi ≈ 160 kPa, this tire is functioning under-inflated.
Λίγο πιο επιστημονικό από το δικό μου rule of thumb.....
-
δεν δίνει ref σε επιστημονικό paper οπότε you lose
(τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον εβδομαδιαίο ελεγχο με καλό οργανο)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν δίνει ref σε επιστημονικό paper οπότε you lose(τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον εβδομαδιαίο ελεγχο με καλό οργανο)
είναι textbook βασιζόμενο σε μελέτες.... οπότε I win ή μάλλον μιλάμε για ισοπαλία....
για τα μικρά γράμματα συμφωνώ....
-
Ρε παιδια εχω βάλει ξενον σε αμαξι με can bus ξερει κανενας να μου πει αν υπαρχει καποια πιθανότητα να πάθει καποια βλαβη το ηλεκτρικο κυκλωμα λογω του οτι εναι aftermarket και οχι εργοστασιακα?
-
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....
-
Ο χρήστης kserolas έγραψε:
Ρε παιδια εχω βάλει ξενον σε αμαξι με can bus ξερει κανενας να μου πει αν υπαρχει καποια πιθανότητα να πάθει καποια βλαβη το ηλεκτρικο κυκλωμα λογω του οτι εναι aftermarket και οχι εργοστασιακα?Είσαι
-
Ξέρει κανείς, αν αξίζει η οικονομική διαφορά ανάμεσα στο conti sc2 με τα sc3 ;
Ένα από τα 2 θα βάλω, αν και μεπροβληματίζουν τα μαλακά πλαϊνά(που διαβάζω ότι) έχουν τα sc2. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ένα από τα 2 θα βάλω, αν και μεπροβληματίζουν τα μαλακά πλαϊνά(που διαβάζω ότι) έχουν τα sc2.SC3
-
Θα σε ακούσω. Είσαι και στας Ευρώπας, μου φάνηκες και σοβαρό παιδί από κοντά....
υ.γ. αν μου καταστρέψεις την συμπεριφορά του ΜίΧου, θα σε ποτίσω καφέ με αλάτι
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θα σε ακούσω. Είσαι και στας Ευρώπας, μου φάνηκες και σοβαρό παιδί από κοντά....υ.γ. αν μου καταστρέψεις την συμπεριφορά του ΜίΧου, θα σε ποτίσω καφέ με αλάτι
Κυριάκο από όσο έχω ακούσει από χρηστες 'προσθιοκινιτων' και 'τουρμπισμενων' μοτέρ το λάστιχο είναι παρα πολύ καλο και σαφώς καλύτερο του SC2 ενώ η προσωπική μου εμπειρία σε ένα 308cc μετά από σύντομη επαφή λέει ότι ένα εξαιρετικό λάστιχο. Ελπίζω να ταιριάξει στο 'μιατα'. Αλλα γιατί δεν κανεις μια βόλτα και από το 'μιατα' club που σίγουρα είναι πιο εξειδικευμένο?
-
Διάβασα ότι μπορούσα και από εκεί, αλλά άκρη δεν έβγαλα...
Το sc2 το είχα βάλει στο scenic και ακόμα και σε αυτό μαγούλιαζε.. Φαντάσου στο μχ, που είναι και λίγο καλύτερο στις στροφές.....
Αν το διόρθωσαν αυτό τότε θα είναι οκ. Γιατί στη βροχή είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχω και λιγότερο θορυβώδες(potenza 050A).
Anyway, λάστιχο είναι, δε θα το κρατήσω για πάντα....
Απλά αν τύχει να πιεις αλμυρό καφέ, θα καταάβεις ότι το λάστιχό ήταν για τον π%^&ο -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Διάβασα ότι μπορούσα και από εκεί, αλλά άκρη δεν έβγαλα...Το sc2 το είχα βάλει στο scenic και ακόμα και σε αυτό μαγούλιαζε.. Φαντάσου στο μχ, που είναι και λίγο καλύτερο στις στροφές.....
Αν το διόρθωσαν αυτό τότε θα είναι οκ. Γιατί στη βροχή είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχω και λιγότερο θορυβώδες(potenza 050A).
Anyway, λάστιχο είναι, δε θα το κρατήσω για πάντα....
Απλά αν τύχει να πιεις αλμυρό καφέ, θα καταάβεις ότι το λάστιχό ήταν για τον π%^&ο -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ένα από τα 2 θα βάλω, αν και μεπροβληματίζουν τα μαλακά πλαϊνά(που διαβάζω ότι) έχουν τα sc2.SC3
Εχω την εντύπωση ότι τα sc3 ΔΕΝ βγαίνουν σε 16 ίντσες....
-
Τελικά στο αιώνιο ερώτημα αν αξίζουν τα Energy Saver έχουμε απάντηση;
Κάποιος που να τα έχει δουλέψει, αξίζει να τα προτιμήσω έναντι των Premium Contact 2, με θυσία στο βρεγμένο; -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Πολύ σωστά, από 17' και άνω
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Τελικά στο αιώνιο ερώτημα αν αξίζουν τα Energy Saver έχουμε απάντηση;
Κάποιος που να τα έχει δουλέψει, αξίζει να τα προτιμήσω έναντι των Premium Contact 2, με θυσία στο βρεγμένο;Όχι, δεν αξίζει ειδικά για τις συνθήκες στην Ελλάδα. Στο στεγνό της Γαλλίας είναι εξαιρετικά αλλα στο βρεγμένο (της Γαλλίας) θα τα χαρακτήριζα μέτρια, ειδικά σε ελκτική και λιγότερο σε πλευρική και φρενάρισμα. Αυτά μετά από 6000 χιλιόμετρα με αυτά κυρίως σε Ευρωπαϊκούς δρόμους. Αν μπορείς να βάλεις τα Continental βαλτά
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πολύ σωστά, από 17' και άνω
no problem...17άρες φοράω
640€ τα βρήκα -
Δύο quiz ερωτησούλες:
-
Τι ρόλο παίζουν οι χρωματιστές γραμμές με τις οποίες είναι σημαδεμένα στο πέλμα τα λάστιχα;
-
Τι ρόλο παίζουν οι χρωματιστές 'βούλες' που υπάρχουν (από μία) σε κάθε ελαστικό;
Κατά τον βουλκανιζατερά που ρώτησα καμία!
Κάπου είχα διαβάσει εδώ για ζύγια ελαστικού κλπ αλλά θα ήθελα μια σίγουρη απάντηση...*Βρήκα εδώ http://www.redflagdeals.com/forums/6742018-post11/ ενδιαφέρουσες πληροφορίες
-
-
Για τις βούλες δεν έχω ιδέα (δεν τις έχω προσέξει ποτέ), οι γραμμές όμως που λές είναι συνήθως - σε όσα λάστιχα έχω δει τουλάχιστον - από την εξωτερική πλευρά του ελαστικού....οπότε ίσως είναι ένας εύκολος τρόπος να επιβεβαιώσεις ότι τα βάζεις από τη σωστή πλευρά, αντί να ψάχνεις την ένδειξη 'outside'.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]